Gerçekten merak ediyorum..

Feminizmden söz edeceksek eğer uslüp çok yanlış biraz üstten bakan bir tavır var maalesef, kesin yargılar var, kalıplar var. Tanıdığım feministler kalıp sevmez.Simone De Beauvoir okuyun , Emma Goldman okuyun, atıyorum sosyalizmde kadın olgusu için Clara Zetkin okuyun, Meltem Arıkan okuyun, Pınar Selek okuyun veya Valerie Solanas okuyun hepsi size birşey katar ama bu ancak sizin görebileceğiniz kadardır.

Bilemiyorum kadınların deneyim paylaşımları toplanmalarına hiç katıldınız mı? Eğer katıldıysanız deneyimlemişsinizdir herşey yazıldığı gibi işlemiyor, çünkü geçmişten gelen içselleştirdiğimiz, normalleştirdiğimiz öyle şeyler var ki önce onları konuşup aşmamamız gerek, farkındalık düzeyimizin yükselmesi gerek.

Kadınların dert ettikleri herşey toplumsal koşullama değil mi? " Bunları niye dert ediyorsunuz, olay böyle çözülür " gibi yordamlar etkili değildir, reçetelerin reel zamanlı çok da işe yaramadığını da bize gösterir burdaki durum zira her kadının ruh yapısı, sosyal durumu, ekonomik geliri, deneyimleri, istedikleri aynı olmak zorunda değil dolayısıyla tek bir çözüm / doğru yoktur, herkesin metodu vardır, sizin metodunuz yazdığınız gibidir, Ayşenin metodu ağlamaktır, Fatma anlatarak atlatır vs. En doğrusu da herkesin olmak istediği gibi olmasıdır ama ne yazık ki çok az insan kendini gerçekleştirme şansına sahiptir.

Kitap da okuyorum ormana yuruyuse de gidiyorum avm ye gidip cilginca alış veriş de yapiorum kendime özel vakit de ayirabiliyorum özgürlük namına istedigim herseye istedigim anda ulasiyorum....

Ancak gel gelelim ki kaynanam da var gorumcem de var bu hayatin yuzune tokat gibi carpan gercegini yadsiyamiyorum :KK43: maalesef onlar var ve ikili ilişkilerimde canimi fazlasiyla sıkmayA ve günümü haftami ya da tatilimi mahvetmeyi basarabiliyorlar bu konuda tavsiyen nedir ????

Bir de son olarak sunu eklemek istiyorum insan sosyal bir varlıktır
.....

Bacım sen kitap okuyun diyosun da , ben kendimi bildim bileli okurum evimde yedi yüz kitaplik bir de kutuphanem var ama bu kv ve gorumce gercegini degistirmiyor. Ben dostoyevski okurken yada angela nin kullerinde irlanda sokaklarinda gezinirken gorumcenin soktugu laf aklimdan cikmiyo onu napicaz.
Süpersiniz ya :)

Hanımlar, sakin ve geyik yapmadan.
Abla dün geceden beri çok sakinim hükümetin memura verdiği zam ile de artik dere tepe bayir gezer sinirimi doga sporlsrina yansıtarak rahatlarim. hayat bana güzel.

lütfen bizi uyarma çünkü bu güzel konudan sonra kk da sınırlı hatun kalmadı hepimiz çık sakin ve mutluyuz. kendimizi çok seviyoruz hayatın anlamını bulduk.

tisikkirler konu sahibi.kk da aydınlanma çağı başladı.

not:ay geyik kısmını görmemişim ben taam sustum valla bu son msjim.

Bu yazıdan sonra ilk işim kocayı boşamak çocukları da yanıma alıp ıssız bir adada isviçreli robinson gibi yaşamak.yeni hayat felsefem.evet evet.ne koca ne kaynana ne elti görümce ne iş sıkıntılar ne lafsokmalar ne de kazık yemeler.oh mis gibi yaşam hem de organik beslwniriz süper süpet

Peki o zaman neden amerakada yaşayan " kendisi için" yaşayan, herhangi bir sorumluluğu, bir ailesi, bir bebeği olmadan yaşayan, canı istediği arabasına atlayıp 120 km hıza çıkan, bağlı/ bağımlı ilişki kurmayan kadınların % 70 i psikolojik sorunlar ve yalnız ölme korkusu çekiyor????

Kitap okumayı unutmuş çünkü :KK14::KK48:

Hayat sana güzel konu sahibi ama birgün hayatta gerçek bir sıkıntıyla karşilaşirsan bizim yorumlarımızda genelleme yapar nitelikte olur sana emin ol.
Öyle bir yazmışsınki sanki hepimiz eşit şartlarda yaşıyoruz,dertlerimiz aynıymış gibi.
Peki burada geçenlerde bir konu vardı,maddi sıkıntısı vardı,elindeki pardon elinde olmayan son parayı (üzerindeki elinde kalan son takısını satmak süretiyle) çocuğu pizzacıya girip oturunca ve pizza istiyorum diye tutturunca o pizzayı alıp eve beş kuruşsuz dönen bir kadın vardı onada kitap oku,ormana git,tatile git mi diyeceksin merak ediyorum.
Böyle üstünkörü olmaz bu işler,herkese tek tip tavsiye verip,olduğu kadar mı dememiz gerekiyor.
Lütfen biraz akılcı olun.

şimdi bu arkadas merak ettiği için üşenmemiş bu kadar yazmıs ama açıkcası ben hepsini okumadan şu cevabı vericem;
tatlım sen nie bunu dert ettin formda herkes derdini istediğini paylaşır ki sende bunu dert edip yazmıssın :) seni rahatsız eden bişe varsa girip okumazsın ki gercekten cok kısı tanıyorum kı konuscak kimsesi yok burda bi çare bi akıl arayan.

Arkadaşlık iliskim bile ayda bir buluşmak üzerine kurulu gibi birşey yazmış. İlişkilerden kendini soyutlamış, acı çekmeye korkan, hayatı ucundan yasayan birinin cümleleri gibi geldi.
Hayatin ana teması insandir bayim (erkek olduğunuzu düşünüyorum). Hayat insanın insanla, insanın hayvanla, insanin bitkiyle olan ilişkisinden oluşan bir şeydir. Hayatı dibine kadar yaşadığınız ı saniyorsunuz ama hayır. Madem oyle , yazdiklarimizdan bize tespitler koymussun, ben de sana bir tespit koyayim, sen de korkaksin o zaman. Uzulmemek sorunlardan kaçmak icin ilişkilerini yüzeysel tutuyorsun. Gercek manada ilişki yaşadıktan sonra gel bunları yaz. Derin, duvarsiz ilişkiler...
Kitaplardan okuduğunuz öğretileri, kendiniz ozumsemeden, yaşamadan buraya yazmissiniz. Kendin de demissin daha mutlu olmanin yolunu anlattim kendimce. Evet işte SENCE...
Gerçek ol...
Gerçekçi ol...
Burada Londra sokağı yok...
İşsizlik var, aile sorunları var, umarsız erkekler var, kötü niyetli kadınlar var ama bi yandan da bizi dinleyen sevgililerimiz,hayatı paylaştığımız eslerimiz, bizi kanatan yada mutlu eden ilişkilerimiz, kokusunu icimize cekince herşeyi göze alabileceğimiz evlatlarimiz var.
Yani bir çoğumuz hayati gerçekten deneyimliyoruz. Kitaplardan okuduğumuz dünyayı zihnimizde yasayarak değil. O anlar da vardır ama ayarında. Seni Kk nin huzurunda gerçekten yasamaya davet ediyorum :KK48:

bende bu konuyu yazanın erkek olduğunu yani onun deyişiyle oğlan olduğunu düşünüyorum
bir insan senin dediğin gibi yaşıyorsa ölsün daha iyi hayattan insandan ve sevgiden kendini soyutlamış bir oğlan çocuğusun bence :KK53:

Merhaba.
Söyledikleriniz sadece "normal" ilişkiler ya da "az hastalıklı" ilişkiler için doğru.
Babasından, kocasından ve cümle aile fertlerinden dayak yiyen bir kadına söyleyin şu cümlenizi:

Bir futbol takımına ya da arabaya değer verseydiniz, böylece size sorun yaratmayacak, şekilden şekle girmeyecek, elle tutulur bir sevdanız olurdu.
Bakalım ne cevap verecek.

Size tavsiyem, küçük şehirlerdeki dertli kadınlarla konuşmanız. Hayat bizim gördüğümüz kadar genel değil maalesef.

Simdi benim kocam beni aldattiginda gidip basketbol mu oynayacagim yani? Bundan mutlu olacagimi mi soyluyorsun?
Evet bir noktada sana katiliyorum, baska ugraslarimiz da olmali ama herkes sizin gibi degil, yoksunluk var. Kimse gidip uzak dogu sporlarina yazilacak kadar zengin de olmayabilir.
Ee ne olacak simdi?
Parasi olan uzak dogu sporlarina yazilip acilarini unutacak ama parasi olmayan yine ezik hicbir seyden zevk almadan yaşayacak oyle mi?
Ya siz saka misiniz? Daha bugun 350 lira borcumuz yuzunden eve haciz gelecek diyen biri vardi.
Okudunuz mu?
Okuyun da hayatin gerceklerini görün.
Hayat basketbol oynayip dertleri unutacak bir olgu degil. Sen unutursun ama o 350 lira borcundan dolayi evine haciz gelecek insan senin oynadigin toplari sahadan kaldirmaya calisir, sirf ekmek parasi icin.
Sen stresini attiktan sonra o senin dağıttığıni toplar cunku buna ihtiyaci var, zorunlu, karnini doyurmali, evladinin karnini doyurmali...
Yapmayin Allah askina.
Komik oluyorsunuz!!
tam yazacaktım, yazılmışını gördüm. Bana d

Bence bu yaziyi yazanin kalbi yok :KK57: annesi olse bi tur atacak gececek :KK57: bence sen disardan bdv yi okuyup okuyup trendy topic olan konulari kiskandin ben ne yazsamda trendy topic olsam diye dusundun bunu yazdin baska mantikli aciklamasi olamaz :-)

X