Evlenince eşime yük olmaktan korkuyorum

:KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:
Ciddiye alıp uzun uzun tavsiyeler yazmayın arkadaşlar, konu sahibi hayallerini anlatıyor :KK69: tam halini wattpad'e ne zaman yüklersin kanka?
1-Hayatında hiç yardımcı gelen birileri görmedin mi ? Benim evime de yardımcı geliyor son zamanlarda.
2- 100-150bine çok para mı diyorsun,inanmıyorsun😄
3-Hiç yabancı hristiyiyan birileriyle denk gelmedin sanırım🤣🤣🤣
4- Siyasi tanıdıklarıda olabilir bunda ne var benimde ünlü tanıdıklarım var bu kadar gözünde büyütme ünlü ve siyasetçileri bak şimdi aklıma geldi ankarada bi siyasetçiyi tanıyorum bende
5-Lüks semtte ofiside olabilir

Ayy sanki olmayacak şeyler söylemişte inanmamışsın😂😂

Bu sitedeki herkes ağız birliği yapıyor sanki he. Her şeyi bunlar biliyor. Ya size ne kız belki genç yaşta evlilik tatmak istiyor. Öğrenciyken evlenmek bir yandan eğlenceli bir durum bence. Bir müddet çocuk yapmazsınız. Sen mesleğini eline alınca çocuk düşünürsünüz. Ne güzel sevdiğin adamla aynı evde yaşarsın. O işine gider sen okuluna gidersin. Ayrıca eşler birbirine yük olmaz merak etme. Ben de sınava hazırlanıyorum mesela şu an çalışmıyorum. Evlenmeden önce derdim eşime yük mü olucam diye üzülürdüm. Ama şu an bir bütün olduk. Onun parası benim, benim param onun. Evlenınce aşılıyor bunlar. Şu yorum yapanlara sinir oldum ya. Yok koca mı kaçıyor yok acelen ne. Sizin içiniz ölmüş her şeye karşısınız. Bazı durumlarda erken evlilikte çok eğlenceli. Bakın ben erken evlilik yapmadım. Daha yeni evlendim. Ancak bazen özenirdim öğrenci olup hayatının aşkıyla evlenmeye
Ne kadar basit konuşuyorsunuz. Eğlenceli olan ne tam olarak? Siz bi müddet çocuk yapma dediniz ya hah işte onu bile bu yaşlarda mantıklı düşünemeyip yapacak. Sonra çocuk bakarken kendini eve kapanmış halde bulup evin sorumluluğuna adapte olmaya çalışırken arkadaşları gezip, kariyer yaptığında depresyona girecek. Üniversite bittiğinde yine evlensin ama okurken ikisini bir yürütmek kolay değil, bunu istediğiniz kadar işin eğlencesine, zevkli oluşuna vurdurun ama öyle olmadığını biliyorsunuz. Elbette karar verip iyi kötü hayatını yaşayacak olan kendisi ama buraya gelip danışıyorsa eleştirileri göz önünde bulundurmalı. Eşine yük olmaz belki ama çocuk olduğunda, meslek sahibi olamazsa bir de üstüne okulu bitiremezse ayrılıkla sonuçlanınca nasıl başa çıkacak bu durumla? Ailesi destek olur ama pişmanlığı daha büyük olur. Yine de yaşamak istiyorsa hayatta başarılar dileriz...

1-Hayatında hiç yardımcı gelen birileri görmedin mi ? Benim evime de yardımcı geliyor son zamanlarda.
2- 100-150bine çok para mı diyorsun,inanmıyorsun😄
3-Hiç yabancı hristiyiyan birileriyle denk gelmedin sanırım🤣🤣🤣
4- Siyasi tanıdıklarıda olabilir bunda ne var benimde ünlü tanıdıklarım var bu kadar gözünde büyütme ünlü ve siyasetçileri bak şimdi aklıma geldi ankarada bi siyasetçiyi tanıyorum bende
5-Lüks semtte ofiside olabilir

Ayy sanki olmayacak şeyler söylemişte inanmamışsın😂😂
evet bunların hiçbirini görmedim. Zindanda ayağımdan zincirle bağlıyım. tespit için teşekkürler 🙏🏻

Siyasi olarak tanıdık bir çevremiz var. Şirketlerin davasına bakıyor.
Vay o şirketlerin haline. Hiç kimse bana 3 senede şirketlerin davalarına bakabilecek kadar iyi bir avukat olduğuna inandıramaz. Yılların avukatıyım, hele son dönemlerde hukuk eğitimi falan oho yani. Benim zamanım gibi değil. Her ilçeye hukuk fakültesi açıldı nerdeyse. Ciddi zarara uğrasın bir şirket, hooop sen o okulu unut, çalışıp tazminatı ödersin.

Vay o şirketlerin haline. Hiç kimse bana 3 senede şirketlerin davalarına bakabilecek kadar iyi bir avukat olduğuna inandıramaz. Yılların avukatıyım, hele son dönemlerde hukuk eğitimi falan oho yani. Benim zamanım gibi değil. Her ilçeye hukuk fakültesi açıldı nerdeyse. Ciddi zarara uğrasın bir şirket, hooop sen o okulu unut, çalışıp tazminatı ödersin.
Benim eski çalıştığım şirkette patron sırf tanıdık diye işe almıştı birini, o zaman iyide bir maaşı vardı adamın.
Bu da o şekilde olabilir bence.

Kızlar merhaba 1 yıllık bir ilişkim var. Ben mimarlık okuyorum 2. Sınıfım. 22 yaşındayım Müstakbel eşim avukat ve 26 yaşında aylık 100/150 civarı geliri var. Benim okulum 2026 yılında bitecek. Biz bu yıl evlenmeyi planlıyoruz, hemen hemen her şey hazır. Aileler tanıştı nişan olacak 2/3 aya Fakat son dönemde onun hayatına yük olurum diye korkmaya başladım çünkü hem çalışmayacağım 2 yıl boyunca hem öğrencilik hayatım devam edecek yemek ve temizlik işinin sorun olacağını düşünmüyorum kendi evimde düzenli yapan biriyim evliyken de haftada 2 ya da duruma göre 3 kere gelen bir yardımcımız olacak. Fakat psikolojik olarak kendimi kötü hissediyorum, bu durumun sorun olacağından korkuyorum. Ara sıra işler alırım ama mezun olduğum zaman ki kadar getirisi olmaz. Sizce ne yapmalıyım ?
Acele etmenize gerek yok.sevgili olarak kalın birkaç sene daha.

Kızlar merhaba 1 yıllık bir ilişkim var. Ben mimarlık okuyorum 2. Sınıfım. 22 yaşındayım Müstakbel eşim avukat ve 26 yaşında aylık 100/150 civarı geliri var. Benim okulum 2026 yılında bitecek. Biz bu yıl evlenmeyi planlıyoruz, hemen hemen her şey hazır. Aileler tanıştı nişan olacak 2/3 aya Fakat son dönemde onun hayatına yük olurum diye korkmaya başladım çünkü hem çalışmayacağım 2 yıl boyunca hem öğrencilik hayatım devam edecek yemek ve temizlik işinin sorun olacağını düşünmüyorum kendi evimde düzenli yapan biriyim evliyken de haftada 2 ya da duruma göre 3 kere gelen bir yardımcımız olacak. Fakat psikolojik olarak kendimi kötü hissediyorum, bu durumun sorun olacağından korkuyorum. Ara sıra işler alırım ama mezun olduğum zaman ki kadar getirisi olmaz. Sizce ne yapmalıyım ?
aceleniz ne en güzel zamanınız yani yangından mal kaçırır gibi önce kendi ayaklarının üzerinde dur sonra evlilik

Ben de çok şaşırdım maalesef neye bu kadar tetiklendiler anlamadım
Tatlım bizim toplumda örflerden kaynaklı kadınların ezilmisliği çok oldu. İnsanlar bunlari ya annelerinden ya da yakın cevresinde tanık oldu ve muhakkak duydu. İnsan algısı duyumlarda önce olumsuzu almaya meyillidir. Sonra toplumda bundan kurtulmanın yolu feministik düşünce ve sadece kadının eğitimi olarak algılandı. Ama aslında kadınlar önce erkekleri doğru egitmesi gerekiyordu. Kültürün değerli yönleri de terk edilmeye başlandı. Böylelikle bazı doğrulardan toplumca sapmaya yozlaşmaya başladık. Bunlardan biride gençken meşru bir ilişkidense gayri meşru ilişkinin hoş görülmesi. İnsanların bu korkulara tanıklıklarına bağlıyorum tepkilerini lakin eş seçiminde bazı kriterler vardır. Bu da işte o temel eğitimi alabilmiş erkeğin tercih edilmesiyle mümkün, tercihler zengin ya da kariyeri var ya da yakışıklı vs gibi sebeplerle yapılınca hüsran oluyor. Sonra bu kriter degerlendirmelerini ele almak gerekirken topyekûn evlilik rafa kaldırılmış oluyor. Mutluluklar dilerim size

Okurken evlenen çok neşeli, sosyal arkadaşlarım vardı. Okulu birlikte bitirdiler... Eşi çalışan kendi okuyan arkadaşlar da vardı. Karşınızdakinden ve kendinizden eminseniz bu konuyu dert etmeyin derim.
Kendi adıma düşünecek olursam eğer üni.yi çok dolu dolu geçirdim. Erasmus yaptım ülke ülke dolandım. Gençliğin tadını çıkartmak diye birşey varsa üni.de onu cikarttim ve zerre bir erkeğe bağlı kalmadım. Hayat kararlarimi bir başkasının eline bırakmadım. Atanıp çalıştım o yılda maddi imkanalrimda olduğu için ona göre keyifli bir hayat yaşadım kendimce artık tamam esim olmali ve devamı onla gelmeli dedigim zamanda da evlendim. 24 yaşında evlendim. Ama 17-24 arasını o kadar coşkulu dolu dolu geçirdim ki. Daha çok gezip daha çok okuduğum ufkunun genişlediğini hissettiğim mükemmel bir dönemdi. 11 yıldır evliyim, 3 çocuğum var. Hala bile o donemdeki edindiğim tecrübelerin ekmeğini yiyorum..
Maddi olarak dert etme. Adam göze almasa evlenelim demezdi. Diğer konularda da kendini ve karşındakini tart.

Neden koştur koştur evlilik istiyorsunuz anlamıyorum. 22 yaş kendini evliliğin rutinine bağlamak için erken bir yaş ve üstelik öğrenci hayatı sürerken bunu yapmak istiyorsunuz. Çok kararlıysanız müstakbel eşinize sorun "Yük olur muyum, olmaz mıyım?" diye endişelerinizi ancak yerinizde olsam önceliğim evlenmek değil okulumu tamamlamak, çok istiyorsam nişanlanmak ve bu süreci de olduğunca keyifli tutmak olurdu. Dönüp bir daha bu gencecik, enerjik yaşlarda üni.li olamayacaksınız ancak her yaşta evlenebilirsiniz.

Bu sitedeki herkes ağız birliği yapıyor sanki he. Her şeyi bunlar biliyor. Ya size ne kız belki genç yaşta evlilik tatmak istiyor. Öğrenciyken evlenmek bir yandan eğlenceli bir durum bence. Bir müddet çocuk yapmazsınız. Sen mesleğini eline alınca çocuk düşünürsünüz. Ne güzel sevdiğin adamla aynı evde yaşarsın. O işine gider sen okuluna gidersin. Ayrıca eşler birbirine yük olmaz merak etme. Ben de sınava hazırlanıyorum mesela şu an çalışmıyorum. Evlenmeden önce derdim eşime yük mü olucam diye üzülürdüm. Ama şu an bir bütün olduk. Onun parası benim, benim param onun. Evlenınce aşılıyor bunlar. Şu yorum yapanlara sinir oldum ya. Yok koca mı kaçıyor yok acelen ne. Sizin içiniz ölmüş her şeye karşısınız. Bazı durumlarda erken evlilikte çok eğlenceli. Bakın ben erken evlilik yapmadım. Daha yeni evlendim. Ancak bazen özenirdim öğrenci olup hayatının aşkıyla evlenmeye
Bu sitedeli herkes agiz birligi yapmiyor hanimefendi mantikli olan tarafta insanlarin yuzdelik olarak cok olmasi ,normal ayrica elbette ki “bize ne “ genc yasta da evlenebilir 18 inde de evlenebilir ama eger buraya baslik acip soru soruyorsa olay “bize ne”likten cikiyor yoksa kendi evinde kendi halinde evlense nikah basip durdurmaz hic kimse . Ogrenciyken evli olmanin nesi eglenceli evet tabi ki eglenceli oldugu kisimlar olabilir ama yuzde 5 lik kisim filandir yani arkadaslarin kendi kafasina gore takilirken evli olmanin nesi eglenceli olabilir, mimarlik okuyan kardesim var ozalitci de sabaha kadar arkadaslariyla sira bekledigini biliyorum teslim zamani arkadaslarinla rahat rahat bunlari yasamak varken ev sorumlulugu almak neden? Kacan bisey mi var ? 22 yasinda degilde 25 inde olsa evlilik ne kaciyor? Sizin bahsettiginiz seyin icimizin olmesiyle alakasi yok , sizin bahsettiginiz sey evcilik o da gunumuz dunyasinda cok mumkun degil.

Bir mimar olarak çok işin içinden bir yorum yapacağım. Mimarlık ciddi anlamda zor bir bölüm. Her benim diyen okuyamadı okulu ve yarıda bırakan çok oldu. Sınıf arkadaşımız 4. Sınıfta sarraf bile çocukla evlendi. Kızın 4 sene boyunca söylediği kariyer de kariyer lafları baya çöp oldu. Çocuk zaten zengin ben de rahat ederim bana ofis açar çevresinden iş gelir dediği evliliği hala devam ediyor ancak biz meslekte kaçıncı yılı doldururken o bizim uzaktan mezuniyet balomuza işlerimizin storylerine baktı durdu. Evlendikten sonra asla jürilere katılamadı katıldığı da dışardan parayla çizdirdiği projelerle oldu. Malum biz mesleğin ikinci yılındayken o okulunun 7. Senesinde hamile kaldı ardından da okulu dondurdu. Şu an çocuk büyütüyor. Rahat mı ? Maddi olarak rahat ancak ben mimar olarak kariyer inşa edeceğim dediği hayatını lise mezunu çocuklu bir ev hanımı olarak geçiriyor. Karar sizin.

İnsanları aynı eve girmeden gerçekten tanıyamazsın. Benim üniversitede bir sevgilim vardı Allah'ın cezası, çocukla birlikte yaşadık da nasıl biri olduğunu çözebildim. Olan benim üniversite hayatıma oldu. Anlatabileceğim hiçbir anım yok. Derse gideceğim zaman bile trip yapıyordu.

Neden acele ediyorsunuz okulunuz bitsin öyle evlenin ? Ben de evlendim 22 yaşındaydım şuan 27 yaşındayım keşke önce okulumu bitirseydim daha yapabileceğim çok şey varmış okadar üzgünüm ki önceden yapıp evlenseydim hiç bişey kaybetmezdim seven bekler ki biz bide uzak ülkelerdeydik yani birimiz yurtdışı birimiz Türkiye de nişanlılık ve sevgili dönemi sayarsak ohoo:) neler atlattık bu arada yük konusu saçmalık kusura bakma eşin olacak insan böyle düşünse ne dersin? Senin paran benim param gibi mevzulara şimdiden giriyo düşünüyorsanız hiç evlenmeyin evlilik demek kesenin ağzı bir demek!

Hiç öyle düşünmeyin. Erkek arkadaşınız bu durumu zaten tahmin ediyor ona göre evleniyordur. En azından sizin okulu bitirip çalışma durumunu zvar. Bir çok kadın ev hanımı çalışmıyor. Neden yük olsunlar.

Yok trol degil bu. Kendi icinde sindiremiyor belli ki evlilik ve para mevzusunu. Ortada cunku adeta bi finansman durumu var. O yuzden de tekrar tekrar acmis farkli sekilde sorusunu .

biraz konu arasına göz atarsanız daha önce de başka kullanıcı adıyla benzer bir konu yazdığı belirtilmiş.

X