- 4 Eylül 2018
- 18.740
- 72.079
-
- Konu Sahibi esmermavigoz
Bütün her şeyini benim üzerime yaptıcilark.k da ne metres üyeler var ayy benim kocamm şöyle bana düşkünnn böyle bonkörr diye yazıyorlar.bilmeden onlara imrenen destekleyen var yeminle.bu üye 19 20 yaşında evlenmeye kalkmış .hayata toz pembe baktığı yaşlarmış .arabaya eve yurtdışına özenmiş de olabilir normal.ilk yurtdışına gitmek için evlenen kız bu üye mi?onbinlerce oldu.çoğunun evliliği de kötü gitti.e bu üye de anlamış 2 3 haftada.dönmüş yolundan.evli olmasa sevgilisiyle yaşasa o zaman sorun olmayacaktı bu kadar bazı üyelere göre.k.k da tonla okudum evlere şenlik ağır toksik sevgililerinden bile ayrılmıyorlar aylarca.
Merhaba hanımefendi. Beynimin içinde miydiniz acaba? Evleneceğim insanda şunlar olacak diye liste mi paylaştım, ne zenginliği ne yurtdışısı. Sırf maddiyat için evlenen bir insan nişan,sözde takı takılmadığı için ayrılırdı, evini eşyasını görmeden imzayı atmazdı. Garantici biri olsaydım zaten bunlar başıma gelmezdi.Sizin eski konularınızda var tek derdiniz zengin biriyle evlenmekti kaç defa konularınızda size söylendi , yazıldı . Bu adamla da sırf zengin yurtdışında yaşıyor diye evlendiniz ve aileniz karşı tarafı resmen yolmaya çalıştı yok su kadar altın, yok ev gibi abartı isteklerde bulundunuz. Adamlar da kendini yoldurmadı. Sizin evliliğiniz en basından hataydı tanımadan etmeden evlenip yurtdışına gitmek büyük cesaretti . Olan olmuş biten bitmiş sizde çıkarılacak dersi cıkarmıssınızdır.
Beyninizin içinde olmaya gerek yok açtığınız konular ortada , görünen köy kılavuz istemez.Merhaba hanımefendi. Beynimin içinde miydiniz acaba? Evleneceğim insanda şunlar olacak diye liste mi paylaştım, ne zenginliği ne yurtdışısı. Sırf maddiyat için evlenen bir insan nişan,sözde takı takılmadığı için ayrılırdı, evini eşyasını görmeden imzayı atmazdı. Garantici biri olsaydım zaten bunlar başıma gelmezdi.
Biz altın istemedik yanlış hatırlamışsınız, bizim geleneklerimizde var ama diretmedik ailem konusunu bile açmadı, evleneceğin birinden maddi bişeyler beklemek çok normal, gökten inmeyecek sonuçta, yapılacakları bölüştük.
Ev almaları konusu şart değildi asla böyle bişey konuşulmadı erkek tarafı istemede biz ev alacaz dedi düğüne 2 hafta kala kayınbabamı arayıp babam ev hazır mı çeyizleri göndercez dedi (siz bunu sormasını hak görmüyorsunuz sanırım) bende size o sırada olan tartışmayı anlattım. Ailemin bu konuda hiç bir diretmesi olmadı onlara, adetlerimizde olmasına rağmen ben konusunu açtırmadım. Aynı zamanda aynı tarihte en yakın kuzenim evlendi, o evlenirken altın konusunda anlaşamadılar vermediler, ev konusunda anlaşamadılar vermediler, aileler defalarca birbirine rest çekti, benim ailem öyle bir şey yapmadı. Demek istediğim böyle bir gelenekten gelmekteyken, ben olmasına izin vermedim. Büyüknenemlerde şimdi, sen bütün gelenekleri çiğnedin seni sahipsiz gördüler, eşinde zorlanmadığı için sana kıymet vermedi dedi. Hepimiz aynı coğrafyada aynı adetler aynı değerlerle yaşıyoruz, bunların konuşulmasını dillendirilmesini neden garipsediniz anlatayamadım.
Az önce birinin bu gelenekler değişmedi sadece bizim nesil değişti demesine katılıyorum, bizim fikirlerimiz değişse bazı şeyleri onaylamasak bile aile değerlerimizi değiştiremiyoruz. Kaldı ki gerikalmışlıklada ilgisi yok aslında, görüyorum ki yaşam tarzı modern, saygın meslek sahibi insanlar bile instagramda orda burda görüyoruz hep geleneksel şekilde evlendi, dizi dizi bilezik aldırarak, kayınpederim ev aldı, şunları yaptırdı, diye paylaşıyorlar.
Ben anlattım ama dinlememişsiniz, ailem isteyeceklerini söylediler ama ben istetmedim müsade etmedim, ozaman isteyeceklerini söylemelerinin sebebi ben evlenmekten vazgeçmediğim için erkek tarafını vazgeçirmeye çalışmakmış. Böyle bir çözüm bulmuşlar. Bunuda sonradan annem psikologla konuşmasında söyledi. Zaten kayınpederim beni istemediği belli olduğu için böyle bişey olursa hepten işi bozarlar diye düşünmüşler. Gram mevzusuda geleneklerimizi anlattım, istedik demedim olmayan bişeyi nasıl anlatıyım artık tekrar tekrar açıklama yapmaktan yoruldum.Beyninizin içinde olmaya gerek yok açtığınız konular ortada , görünen köy kılavuz istemez.
Yahu baban değil miydi önce ev alınacak sonra seni vereceğiz diyen ? Ayrıca 300 gr altın isteyen de sizin ailenizdi. Siz kendiniz yazdınız. Biz kafadan atmadık herhalde.
Ne yaptıysanız kendinize yaptınız, ben size bir kadın olarak üzüldüm. Hayat sizin , tercihler sizin
Valla ben geçmiş konularını bilmiyorum. Hiç araştıracak zamanım da yok, isteğim de.Beyninizin içinde olmaya gerek yok açtığınız konular ortada , görünen köy kılavuz istemez.
Yahu baban değil miydi önce ev alınacak sonra seni vereceğiz diyen ?? Siz kendiniz yazdınız. Biz kafadan atmadık herhalde.
Ne yaptıysanız kendinize yaptınız, ben size bir kadın olarak üzüldüm. Hayat sizin , tercihler sizin
19 -20 yaşındaki bir genç kızın yeri okuldur. Eğer bu yaşadıklarını sevgilisiyle yaşasaydı ona da tepki gösterirdim. 20 yaşındaki bir genç kızın hiç tanımadan etmeden evlenip apar topar yurtdışına gitmesi saçmalık. Bu saçmalığa ailenin müsade etmesi daha da üzücü.Valla ben geçmiş konularını bilmiyorum. Hiç araştıracak zamanım da yok, isteğim de.
Benim tepkim, dün herkesin kocası mükemmel mi, herkes neler çekiyor da boşanmıyora gelmesineydi. İnsanların bakış açıları çok ama çok dar. Her şeyi kendi ufak çevrelerindeki gibi zannediyorlar, bunu da sanki büyük bir örneklem gibi görüp genelliyorlar. Ama dünya değişiyor, insanlar değişiyor. Değişmemek imkansız zaten. 30 sene evvel herkes çekip çekip oturuyor olabilirdi, evet. Ama artık öyle değil. Canının kıymetini bilen alıp başını gidiyor artık.
Bir de biri, sevgilisiyle yaşasa tepkiniz bu kadar sert olmazdı demiş. Hı evet, bu konuda da şükür ki nikah var. Her şeyi nasıl da düzeltmiş, maşallah. Bir nikah nelere kadir.Yaşı 19-20 olan bir genç kızın yeri okulken para gayesi güderek bir adamın evine yerleşmesine, kendi tabiriyle metres olmak istese, o beğenmedikleri tüm üyeler yine tepki gösterir, ben de dahil. Nikahın olup olmaması bizim tepkimizi değiştirmez, sizinkini değiştirir. Herkesi bir sanmayın. Çünkü aynı değiliz. Bir bunu anlasak gerisi gelecek.
Valla ben geçmiş konularını bilmiyorum. Hiç araştıracak zamanım da yok, isteğim de.
Benim tepkim, dün herkesin kocası mükemmel mi, herkes neler çekiyor da boşanmıyora gelmesineydi. İnsanların bakış açıları çok ama çok dar. Her şeyi kendi ufak çevrelerindeki gibi zannediyorlar, bunu da sanki büyük bir örneklem gibi görüp genelliyorlar. Ama dünya değişiyor, insanlar değişiyor. Değişmemek imkansız zaten. 30 sene evvel herkes çekip çekip oturuyor olabilirdi, evet. Ama artık öyle değil. Canının kıymetini bilen alıp başını gidiyor artık.
Bir de biri, sevgilisiyle yaşasa tepkiniz bu kadar sert olmazdı demiş. Hı evet, bu konuda da şükür ki nikah var. Her şeyi nasıl da düzeltmiş, maşallah. Bir nikah nelere kadir.Yaşı 19-20 olan bir genç kızın yeri okulken para gayesi güderek bir adamın evine yerleşmesine, kendi tabiriyle metres olmak istese, o beğenmedikleri tüm üyeler yine tepki gösterir, ben de dahil. Nikahın olup olmaması bizim tepkimizi değiştirmez, sizinkini değiştirir. Herkesi bir sanmayın. Çünkü aynı değiliz. Bir bunu anlasak gerisi gelecek
Ki çoğu zaman 20+ yaşlara da aynı tepkiyi veriyoruz. İşin gücün olsun, ailen onaylasın öyle evlen diyoruz. Aklı başında hiçbir üye yak yık kaç demez zaten.19 -20 yaşındaki bir genç kızın yeri okuldur. Eğer bu yaşadıklarını sevgilisiyle yaşasaydı ona da tepki gösterirdim. 20 yaşındaki bir genç kızın hiç tanımadan etmeden evlenip apar topar yurtdışına gitmesi saçmalık. Bu saçmalığa ailenin müsade etmesi daha da üzücü.
Ama öyle deme, 3.dünya ülkesine sırrf sevdiği adam için içi söküle söküle gitmişskskdkdk.Sizin eski konularınızda var tek derdiniz zengin biriyle evlenmekti kaç defa konularınızda size söylendi , yazıldı . Bu adamla da sırf zengin yurtdışında yaşıyor diye evlendiniz ve aileniz karşı tarafı resmen yolmaya çalıştı yok su kadar altın, yok ev gibi abartı isteklerde bulundunuz. Adamlar da kendini yoldurmadı. Sizin evliliğiniz en basından hataydı tanımadan etmeden evlenip yurtdışına gitmek büyük cesaretti . Olan olmuş biten bitmiş sizde çıkarılacak dersi cıkarmıssınızdır.
Bunu ancak bir rus hastası tasarlayıp burda teselli arayabilir, keşke fake olsaydı çok isterdim ama nerdee. İnanamamanız normal siz bilirsinizKusura bakmayın, okumaya tahammül edemedim.Butun evlilik sorunları sizin evliliğinizde toplanmış, herşeyi yasamissiniz,bdv nin en uzun süreli fake konusu olabilir, şahsen anlattıklarınizi hiç inandırıcı bulmadım
Nereden biliyorsunuz öyle kadınlar olduğumuzu / olduklarını? Belki de yoktur. Kesinliği bile olmayan bir argümana sığınıp böyle bir iddiayı ortaya atmanız ne kadar doğru? Bakın siz de doğru olmayan yakıştırmalar yapmış oldunuz işte.Mükemmel mi dememin sebebi insanları paylamak değil. Burda kimseye kırıcı bişey söylemedim. Keşke her kadın rahatsız olduğu en ufak şeyde boşansa. Bunu başarmış biri olarak en çok ben isterim şiddetin aldatmanın hakaretin normalleştiğini söylemek değil amacım. Ama malesefki var bir çok kadın buna katlanıyor görüyorum, şimdi o katlanan kadınların bazıları gelip burda benim yaşadıklarıma aşağılayan yorum yazıyorlarsa ben bunu sorgularım. İllaki vardır 700 yorumun arasında her çeşit insan var. Elbette aynıları olmasa bile kavga edecek anlaşılamayan meselerin çeşidi çok. Bu kadar sert tavır ve anlayışsız yorum yapan insanların hiç mi hayatında kötü muameleyle karşılaşmadıklarını sordum, nasıl başettiklerini sordum. Bu kadar. Bu konu hakkında artık yargılanmak istemiyorum çünkü haklarını ihlal edilen ve her zaman kadınları savunan biri olarak bu imaları kendime yakıştırmadım
Aaa lütfen, duyarcılar kadar sizin gibi acımasız, ruhsuz, dalga geçmekten keyif alan, empati yapamayan insanlarda gerekli yorumlarda. İlk yazdığınız satır zaten karakterinizi belli ediyor. Gülmeyi tercih ediyosanız gülün umarım bigün gülüncek duruma düşmezsinizAma öyle deme, 3.dünya ülkesine sırrf sevdiği adam için içi söküle söküle gitmişskskdkdk.
Pembe dizileri kim çıkardıysa kendilerini Allah 'a havale ediyorumKızlar, kızlarımız erkekleri ordaki beyaz atlı prens gibi sanıyorlar, o beyaz atlı prens anasına danasına ezdirince, dayağı atıp atıp ipek halılarda yuvarlayınca anca açılıyor gözleri de, artık biraz geç.
Ben genç kızların baba evinden daha iyi imkanlar istemesini de yargılamıyorum, kim istemez 1 TL nin hesabını yapmamayı, kim ister ki saçlarını kuaförde kum rengi yaptırmak yerine geçim derdinden ağartmayı. Ama emeğin olmayan yemeğin bedelini isterler abi, bedava verecek değiller. Önemli olan verebileceğin bir bedel olması. Bu bedel hayatın, sağlığın, öz saygın olmamalı. Neyse ki gençlik hatasından ömrünü yedirmeden kurtulmuş. Sevindim.
Bu arada, duyarlara da doyamadılar diyorum. Demesem de içimde kalır.
Acımasız ama gerçekçiyim. Yapacak bir şey yok.Aaa lütfen, duyarcılar kadar sizin gibi acımasız, ruhsuz, dalga geçmekten keyif alan, empati yapamayan insanlarda gerekli yorumlarda. İlk yazdığınız satır zaten karakterinizi belli ediyor. Gülmeyi tercih ediyosanız gülün umarım bigün gülüncek duruma düşmezsiniz
Ay Katip 1945 doğumlu babaannem bu konuyla alakalı şey derdi. Zengin gelip de fakirin kızını ne diye alsın durup dururken? Çok mu güzel diye? Zenginlerde güzel kız yok muymuş? Eğer gelip de senin kızını alıyorsa o oğlanın bir eksiği mutlaka vardır. Delisini güttürmeye adam arıyordur derdi. Kadın o yaşında, ultra geleneksel fikir yapısıyla bunu akıl edebiliyordu düşün.Ama öyle deme, 3.dünya ülkesine sırrf sevdiği adam için içi söküle söküle gitmişskskdkdk.
Pembe dizileri kim çıkardıysa kendilerini Allah 'a havale ediyorumKızlar, kızlarımız erkekleri ordaki beyaz atlı prens gibi sanıyorlar, o beyaz atlı prens anasına danasına ezdirince, dayağı atıp atıp ipek halılarda yuvarlayınca anca açılıyor gözleri de, artık biraz geç.
Ben genç kızların baba evinden daha iyi imkanlar istemesini de yargılamıyorum, kim istemez 1 TL nin hesabını yapmamayı, kim ister ki saçlarını kuaförde kum rengi yaptırmak yerine geçim derdinden ağartmayı. Ama emeğin olmayan yemeğin bedelini isterler abi, bedava verecek değiller. Önemli olan verebileceğin bir bedel olması. Bu bedel hayatın, sağlığın, öz saygın olmamalı. Neyse ki gençlik hatasından ömrünü yedirmeden kurtulmuş. Sevindim.
Bu arada, duyarlara da doyamadılar diyorum. Demesem de içimde kalır.
valla alıyorlar.çok gördüm çevremde.sadece güzel diye eş olarak seçilen kadınlar var.adamlar da kalite ötesi .erkekler öyle çok akıllı varlıklar değiller.bir kaç cilveye tatlı söze kanıveriyorlar demedi demeAy Katip 1945 doğumlu babaannem bu konuyla alakalı şey derdi. Zengin gelip de fakirin kızını ne diye alsın durup dururken? Çok mu güzel diye? Zenginlerde güzel kız yok muymuş? Eğer gelip de senin kızını alıyorsa o oğlanın bir ahrazı mutlaka vardır. Delisini güttürmeye adam arıyordur derdi. Kadın o yaşında, ultra geleneksel fikir yapısıyla bunu akıl edebiliyordu düşün.
İşte bakın arızası ortada adamın. Dış görünüşü için eş seçiyor, iki güzel söze kanacak kadar da fikirsiz.valla alıyorlar.çok gördüm çevremde.sadece güzel diye eş olarak seçilen kadınlar var.adamlar da kalite ötesi .erkekler öyle çok akıllı varlıklar değiller.bir kaç cilveye tatlı söze kanıveriyorlar demedi deme