-
- Konu Sahibi esmermavigoz
kimsenin yuvasını yıkmamış kimsenin hakkına girmemiş çalmamış çırpmamış.zararsa kendi hayatına vermiş sonra da anlamış o yoldan dönmüş.zaten dersini almış.daha ne yükleneceğiz ki?
Öyle iddalı konuşmuşsunuz ki, burda evlilik yürüten her kadının kocası mükemmel galiba diye düşünmeye başladım, hiç mi birini yaşayıp göz yuman olmadı, kötü bişey yaşanınca çat diye dakkasına boşanma davası açmak bu kadar kolay mı, cevremdeki kadınlardan kocaları hakkında çok serzeniş duyuyorum herkes için normalleşmiş durumda bazı şeyler. Kolay olsaydı bence evliliklerin çoğu kalmayabilirdi, neyseki son senelerde kadınlar hayır diyip boşanma cesaretini bulmaya başladılar :) söylediklerinize cevabımı zaten verdim ne mutlu sizeKusura bakıyorum. Ne alaka sinirinizi bana dökmeniz? Gerçekleri duymak ağır geldi galiba. Sizin evlenmeniz zaten hata, tanımadan etmeden nikah kıydım şoktaydım, onca şey oldu yine de düğün yaptım şoktaydım, düğünde olay çıktı yine de kocama gittim şoktaydım, bekaret kontrolüne götürüldüm dayak yedim hakaret işittim ama hep bu evliliğe devam ettim şoktaydım. En bombası kurtulduktan sonra hala yazar, arar diye beklemeniz. Artık nasıl bir şok haliyse bir türlü çıkamamışsınız.
Herke yazdı size burda siz burnunuzun dikine gidip evlendiniz. Bunların olacağı bariz belliydi
O büyük kararı almanız için ne yaşanması gerekiyordu? Dayak, aldatma, küfür, hakaret, iftira ne ararsanız var. Kocanız boşanma davası açmasa ben boşanacağınızı da düşünmüyorum
Sormuşsunuz cevap vereyim ben 19 yaşında gönüllü bir çalışma kampı için İspanya’ya gittim. Sıfır İspanyolca, çat pat İngilizce. Çantam çalındı, telefon cüzdan pasaport hepsi gitti. Yürüye yürüye polis buldum anlaşamayınca telefonundan translate açtı derdimi anlattım, konsolosluğa götürdü beni. Orda bana yardımcı oldular. Hayır bu kadar başınıza bir şey geldiğinde konsolosluğa, polise dahi ulaşamayacak durumda olduğunuza inanıyorsunuz madem neyinize güvenip gittiniz yurt dışına?
Evet sizin için öyleymiş ama benim için değil.
Teşekkür ederim, 45 sayfayı okumanıza da şaşırdım acaba yaşadıklarımı kitaba mı döksem diye düşünmedim değil45 sayfayı okudumyaş itibariyle olgun olmadığınız bir dönemde hatalar yapmışsınız belli ki eşinizi de sevmissiniz.ikili ilişkilerde Duygu işin içine girince mantık ekarte oluyor maalesef. Olan olmuş üzülmeyin , hayatta olduğunuza sevindim. Bundan sonra umuyorum ki her şey gönlünüzce olur ki gencsiniz kocaman bir hayat var önünüzde. Bundan sonra duygu değil mantıkla hareket edersiniz. Parolanız ise her şey baştan bellidir düşüncesi ile olsun
Öyle iddalı konuşmuşsunuz ki, burda evlilik yürüten her kadının kocası mükemmel galiba diye düşünmeye başladım, hiç mi birini yaşayıp göz yuman olmadı, kötü bişey yaşanınca çat diye dakkasına boşanma davası açmak bu kadar kolay mı, cevremdeki kadınlardan kocaları hakkında çok serzeniş duyuyorum herkes için normalleşmiş durumda bazı şeyler. Kolay olsaydı bence evliliklerin çoğu kalmayabilirdi, neyseki son senelerde kadınlar hayır diyip boşanma cesaretini bulmaya başladılar :) söylediklerinize cevabımı zaten verdim ne mutlu size
Söylediğimi çarpıtmayın lütfen büyük konuşmakla hele çamur atmakla hiç bir ilgisi yok, kötü bir niyetimde yok. Anlamak istediğim gerçekten evlilik müessesesi nasıl yürüyor, şuanda bütün evlilikler mükemmel olduğu için mi yürüyorlar, bu insanoğulları hiç mi hata yapmıyor. Yada hangi hatalar telafi edilir, hangileri edilemez. Hanımefendi ilk olayda tak diye boşanman gerekirdi tarzından konuştuda, şuan yürütülen bütün evliliklerde hiç mi göz ardı edilen şeyler olmuyor? Artık bunları sorguluyorum, birde sanki allah söyletmiş gibi eşimle tanışmadan çok çokk öncesinde, bir arkadaşımla sohbet ederken eğer eşim esnek olduğum için bakire değilim diye beni suçlasa saniyesine ayrılırdım demiştim, allahta ona meydan okumuşum gibi başıma böyle bir dert verdi, ve öyle tak diye karar vermek okadar kolay değilmiş onu anladım. Başına gelmeden anlayamıyorsun. İnsan kendini, tepkilerini bile yaşarken keşfediyor o yaşlarda. Kaldı ki 2 hafta çok uzun bir süre değil, çevremden iyi düşünseydin çok erken, bizde evliliklerimizin ilk zamanları çok kavga yaşadık atlattık biraz zaman verseydin diyen çok oldu. Oyüzden burada okuduklarıma şaşırıyorum bazenBak bir konuda seni çok takdir ettim bu kadar tepki almana rağmen gelip olayların devamını yazdın. Bir mecburiyetin var mıydı hayır. Demek ki anlatma ihtiyacı hissetmişsin ve paylaşmak istemişsin. Bu saatten sonra bize dinlemek düşer. Cunku sen kendi ozelestirini yapmışsındır.
Açık konuşmak gerekirse ben bu kadar tepki alsam gelip yazmazdım bile. Sen bir cesaret göstermissin bu anlamda gerçekten takdir ettim. Yoksa konu elestirmeyecek cinsten bir konu değil. Nereden tutsan elde kalıyor.
Yukarıda yazdıklarına gelince yine kendi pencerenden, kendi dünyandan bakarak büyük büyük konuşmuşsun.
iddialı konuşmak nedir? ben evliyim mesela ben asla boşanmam, asla benim başıma bir iş gelmez dersem bu iddialı konuşmaktır. çünkü yarının ne getirip götüreceğini hiçbirimiz bilmiyoruz.
Sen bunları yaşadın diye de gelip milletin kocasına çamur atarsan eleştirilirsin.
Bir çoğumuzun çevresinde kadınlar son senelerde boşanmaya başlamadı mesela.
Hayat senin bildiğin, gördüğün çevreden ibaret değil. Anlayış ve saygı beklerken bunu kimseye çamur atmadan yaparsan beklediğin anlayışı ve desteği zaten görürsün.
Öyle iddalı konuşmuşsunuz ki, burda evlilik yürüten her kadının kocası mükemmel galiba diye düşünmeye başladım, hiç mi birini yaşayıp göz yuman olmadı, kötü bişey yaşanınca çat diye dakkasına boşanma davası açmak bu kadar kolay mı, cevremdeki kadınlardan kocaları hakkında çok serzeniş duyuyorum herkes için normalleşmiş durumda bazı şeyler. Kolay olsaydı bence evliliklerin çoğu kalmayabilirdi, neyseki son senelerde kadınlar hayır diyip boşanma cesaretini bulmaya başladılar :) söylediklerinize cevabımı zaten verdim ne mutlu size
Söylediğimi çarpıtmayın lütfen büyük konuşmakla hele çamur atmakla hiç bir ilgisi yok, kötü bir niyetimde yok. Anlamak istediğim gerçekten evlilik müessesesi nasıl yürüyor, şuanda bütün evlilikler mükemmel olduğu için mi yürüyorlar, bu insanoğulları hiç mi hata yapmıyor. Yada hangi hatalar telafi edilir, hangileri edilemez. Hanımefendi ilk olayda tak diye boşanman gerekirdi tarzından konuştuda, şuan yürütülen bütün evliliklerde hiç mi göz ardı edilen şeyler olmuyor? Artık bunları sorguluyorum, birde sanki allah söyletmiş gibi eşimle tanışmadan çok çokk öncesinde, bir arkadaşımla sohbet ederken eğer eşim esnek olduğum için bakire değilim diye beni suçlasa saniyesine ayrılırdım demiştim, allahta ona meydan okumuşum gibi başıma böyle bir dert verdi, ve öyle tak diye karar vermek okadar kolay değilmiş onu anladım. Kaldı ki 2 hafta çok uzun bir süre değil, çevremden iyi düşünseydin çok erken, bizde evliliklerimizin ilk zamanları çok kavga yaşadık atlattık biraz zaman verseydin diyen çok oldu. Oyüzden burada okuduklarıma şaşırıyorum bazen
Ha
Hanımefendi bütün sinirimi size dökücem kusura bakmayın da. Bin tane olay başıma gelmiş hangisine şaşırsam hangisine kavga etsem şok geçirmişim, siz hiç şok hali diye bişey duydunuz mu? Konuşmak ne kadar kolay? Anneler evlatlarını biyerde kaybedince ağlayamazlar, nerde arayacaklarını bilemezler, kalakalırlar üzülmediklerinden mi? Şok halinde oldukları için. Bunları yaptın iyi yaptın canım kocam diye üstüne atlamadım, her seferinde terkettim tepkimi gösterdim ama şimdi şu var halledelim konuşuruz istersen gidersin diye diye iki hafta geçti, ayrılmak evlenir-evlenmez eve geri dönmek büyük bir karar. Ayrıyeten; dil bilmediğin bir ülkede, şebeken ve oranın para birimi yanında yokken, nasıl türkiyeye dönebilirsiniz? Kimi arıcam nasol arıcam neyle havaalanına gidicem? Pasaportumu bile son gün alabildim ellerinden. Tek başıma yapamadım aileme bildirdim onlar bir tanıdığımızı ayarladı. 20 yaş büyük bir yaş olsada gerçeklerle yüzleşilmeyen pembe hayallerin olduğu Olanlara yeteri kadar gereken tepkileri veremediğin bir yaş. Benim için öyleydKatılıyorum aynenKusura bakıyorum. Ne alaka sinirinizi bana dökmeniz? Gerçekleri duymak ağır geldi galiba. Sizin evlenmeniz zaten hata, tanımadan etmeden nikah kıydım şoktaydım, onca şey oldu yine de düğün yaptım şoktaydım, düğünde olay çıktı yine de kocama gittim şoktaydım, bekaret kontrolüne götürüldüm dayak yedim hakaret işittim ama hep bu evliliğe devam ettim şoktaydım. En bombası kurtulduktan sonra hala yazar, arar diye beklemeniz. Artık nasıl bir şok haliyse bir türlü çıkamamışsınız.
Herke yazdı size burda siz burnunuzun dikine gidip evlendiniz. Bunların olacağı bariz belliydi
O büyük kararı almanız için ne yaşanması gerekiyordu? Dayak, aldatma, küfür, hakaret, iftira ne ararsanız var. Kocanız boşanma davası açmasa ben boşanacağınızı da düşünmüyorum
Sormuşsunuz cevap vereyim ben 19 yaşında gönüllü bir çalışma kampı için İspanya’ya gittim. Sıfır İspanyolca, çat pat İngilizce. Çantam çalındı, telefon cüzdan pasaport hepsi gitti. Yürüye yürüye polis buldum anlaşamayınca telefonundan translate açtı derdimi anlattım, konsolosluğa götürdü beni. Orda bana yardımcı oldular. Hayır bu kadar başınıza bir şey geldiğinde konsolosluğa, polise dahi ulaşamayacak durumda olduğunuza inanıyorsunuz madem neyinize güvenip gittiniz yurt dışına?
Evet sizin için öyleymiş ama benim için değil.
Normal görseydim zaten ayrılmazdım. Boşanma davasını onun açması benim evi terkettiğim gerçeğini değiştirmiyor ben o sıra avukat ve ücretlerini araştırırken o ilk açma avantajını kullanmak için elini çabuk tutmuş. Güzel bir dertleşme bile yapılamıyor sizinle, büyüğüm olmalısınız kafama takılan şeyleri soruyorum yine kötü ben oluyorum anlamadım, neyse yeni evlenecek kızlara tavsiyem, bahsettiğim tarzda kötü konular hakkında sevgilinizden biraz bile ışık alıyorsanız, şüpheleriniz varsa, üzerine gidip içinizi rahatlatmadan o konuyu es geçmemeniz.Sen hala yaşadıklarını ya anlamamışsın ya da alman gereken dersi anlamamışsın.
Evlilik 1 günlük değil, elbet tartışma ve anlaşmazlık da olur. Ben eşimle hiç tartismadim diyen zaten yalan soyluyordur. Bu tartışmanın içeriği önemlidir. Saygi yatırıliyor mu? Sesler yükseliyor mu? Bunlar önemlidir.
Senin meselene gelince bir çoğumuz evlenirken senin gibi evlenmedik. Kendi açımdan cevap vermem gerekirse çok iyi tanıdığım, çok aşık olduğum adamla evlenirken 40 kere düşündüm. Icimde hep bir korku vardı evliliğe dair çünkü insan bilmediği tecrübe etmediği bir hayattan korkar. Gözü kapalı atlayamaz.
Sorduğun boşanma konusuna yine kendi açımdan bir cevap vereyim. Senin yaşadıklarını demiyorum bak yaşadıklarından sadece 1'ini yaşasam yarın soluğu avukatta alırım.
Yaşadıkların normal seylermiş gibi herkesi genelleyip sonra konuyu çarpıtmayın dersen olmaz. Çünkü konuyu çarpıtan sensin.
+1Her kadının evliliği nasıl bilemiyorum maalesef, beni de ilgilendirmez. Sadece kendi evliliğimi bilirim Birini yaşayıp göz yuman elbette var ama bu doğru mu hayır değil. Zaten sizin yaşadığınız bir de değil. İşte sizin o kötü bir şey diyerek basite indirgedikleriniz gayet dakikasında çat boşanma davası açılacak şeyler. Siz şu an ne anlatmak istiyorsunuz, neyi savunuyorsunuz anlayamadım ben?
Normal görseydim zaten ayrılmazdım. Boşanma davasını onun açması benim evi terkettiğim gerçeğini değiştirmiyor ben o sıra avukat ve ücretlerini araştırırken o ilk açma avantajını kullanmak için elini çabuk tutmuş. Güzel bir dertleşme bile yapılamıyor sizinle, büyüğüm olmalısınız kafama takılan şeyleri soruyorum yine kötü ben oluyorum anlamadım, neyse yeni evlenecek kızlara tavsiyem, bahsettiğim tarzda kötü konular hakkında sevgilinizden biraz bile ışık alıyorsanız, şüpheleriniz varsa, üzerine gidip içinizi rahatlatmadan o konuyu es geçmemeniz.
Sizinle tartışmak istemiyorum ne desem ters anlıyosunuz sağolunBak bacım ben yukarıda da yazdım seni yargılamak bize düşmez dedim. Sonra sen geldin yok hepinizin kocası sanki bilmem ne, yok herkes şikayetçi bilmem ne. Ben de dedim ki genelleme yapma. Soru sordun güzel güzel kendi hayatıma ve karakterime göre cevap verdim yine beğenmedin. Sonra gelip sizinle dertleşme bile yapılamıyor diyorsun. Ne deyim ben daha.
Allah yolunu bahtını açık etsin, umarım bundan sonra çok çok mutlu olursun ve mutlu evliliklerin de var olabildiğini görürsün. İnsanlar normal evlilikler yapıyor diye kimseye çamur atmak zorunda kalmazsın umarım.
Bekaret testi denen iğrenç olaydan sonra o herifle aynı çatı altına nasıl sığdınız yahu, benim sinirim tepeme sıçradı, beynini kırarım öyle herifin.Yani ne bileyim, büyük bir aşkla evlenseniz yine anlayacağım biraz, 5 ay içinde tanışıp evlenmişsiniz zaten, bu mağara insanlarının içinden tek parça çıkabildiğiniz için çok şanslı olduğunuzun farkında mısınız?
Az salla, adam bulunduğu ülkede lisans eğitimi almıştı, senin babanında ev düzecek durumu yoktu anca 1 2 parça ev eşyasını alırız demişti dünürüne :)) yalancısın ya.Merhaba hanımlar ne yaptığımı merak edenler varmı?? Konu çok hortlatılmış. Anlattıklarımı 4 sene sonra okudumda, üstüne büssürü şey yaşandı onlardan haberiniz yok. :) Ayrıyeten, kendini zengine yamamaya çalışmışsın, yurdışı hayalleri kurmuşsun diyenlere cevabım, benim ailemin maddi durumu çok iyi herhangi bir yamanmaya ihtiyacım yok ve elinden gelen herşeyin en iyisini yaptılar, gittiğim ülke 3. Dünya ülkesi türkiyeden çok daha gelişmemiş durumda, avrupa hayalleriyle gitmedim gitmek beni üzdü sevindirmedi. Bı kadar maddi şeyin konuşulmasının sebebi sorunun bu olmasıydı, herşey konuşuldu biz söylediklerimi yaptık onlar yapmadı bilmediğiniz okadar şey varki :) bu kadar acımasız yorumlar nasıl yapabiliyorsunuz bilmiyorum bir insana uyarı ve eleştiri yapılıyorsa bile, kırmadan yapılmalı. :)
Tesekkür ederim ne kadar halden anlayan pozitif bir insansiniz arkadasınız aileniz çok şanslı geldi bana sizi kendime düsünce ve uslup olarak çok benzettim vallahi cevremde böyle insanlara daha cok ihtiyacım var :))Cogu kisi yastan vurmus. Ama bukadar psikolojik siddet gören biri nasil saglikli düsünebilsin?
Yurtdisinda canta calinmaya benzemiyor bu isler. Düpedüz hem fiziksel hemde psikolojik siddet görmüs konu sahibi. Bunun altindada kendi psikolojik sorunlari cocukluk travmalari, karakter özellikleri de var.... hic birimiz birbirimize benzemiyoruz. Sende akil yok belliydi felan demekle ne elde etmis oluyosunuz? Kime fayda? Hic mi hataya düsmediniz? Hic mi kendinize sasmadiniz? Hic mi ben bu yanlisi nasil yaptim demediniz sizlerde??? Gercekten sasiyorum bazi yorumlara. Evet hatalar yapmis, hayatini mahfetmek üzereymis... ama yasamis , gecmis. Simdide psikolojik destek alip travmalarinin üstünden gelebilir konu sahibiönce kendinizi aff edin konu sahibi... sarin sarmalayin kendinizi. Insanlar sasar. Tökezler , düser. Yapamam der yapar. Yasayamam der yasar.... hersey münkün dünyada... cok sükür kurtulmussunuz. Önünüze bakin. Hayati ve kendinizi yeniden sevin
Az salla, adam bulunduğu ülkede lisans eğitimi almıştı, senin babanında ev düzecek durumu yoktu anca 1 2 parça ev eşyasını alırız demişti dünürüne :)) yalancısın ya.
Siz mümkünse birine üzülmeyin, döverek seviyorsunuz mazallahMutsuz musun doğru söylesanki boşanmak o kadar kolay tövbe tövbe uykum kaçtı sinırım zıpladı yine. kime üzülsem sonu hep böyle bitiyor