gelin olamadan boşanıyorum ona güvenmiştim

Karşı tarafın maddi gücü yeterliyse kadının altın istemesinden yanayım. Hele ekonomik özgürlüğü yoksa. yakın zamanda başımızdan geçti. Adam evlilikten sonra edinilmiş mallar olmasına rağmen çalışmayan eşini mehir karşılığında boşamaya kalkıştı cemaat çevrelerine dahil olan bu kadını islami şekilde boşanmadığı için de önüne gelen yerde eleştirdi. Böyle adamlardan ağırlığınca altın istesen haktır. Evlilikten sonra edinilmiş mallar olmasa kadın kolundaki 40gr bilezikle sokaktaydı. Kaç gün geçindirecekti o para. Binlerce yıldır kural olmuş bir şey varsa mutlaka mantıklı bir sebebi de vardır. Keşke isteseymişsiniz, verilen sözlere güvenmişsiniz iyi niyetli düşünmüşsünüz ama olmamış. Tazminatınızı alabilmişsinizdir inşallah.

duyar kastığımızı iddia edenler de dönüp aynaya baksın, sosyal fobisi olup insan içinde konuşamayanların burada kükrediğini görmek de epey komik oluyor. Ego tatminin tam yeri çünkü burası. Bunu yaparken genetik mirasımızı taşıyan evlatlarımıza da burada verilen öğütler doğrultusunda davranıyoruzdur eminim. Yoksa yarın bir başka linç tayfa da biz sana söyledik yapmadın sen şöylesin sen böylesin deyiverirler.

Bu forumdan çıkıp yeni bir depresyonla psikoloğun yolunu tutmazsın umarım. Bir hata yapmışsın gelmiş geçmiş. Ben senin bir şekilde kurtulup evine geri dönmüş olmana çok sevindim. Çok şükür ailenin seni oradan kurtarıp evine getirecek gücü varmış.

Para için evlendin veya sevdin etraftan da iyi insanlar olduklarına dair laflara inanarak evlendin. Sonuç olarak hata yaptın ders aldın atlattın. Buradaki linç ekibini ciddiye almaya ihtiyacın yok. Hatalar insanlar için, herkesin aklı yargısı aynı olsa zaten bir anlamı kalmazdı.

ceycey sevdigim uyelerdensin her konuyu paraya bağlamanın dışında severim senin yorumlarını:)

Şu yukarıdaki yazdığın metres konusuna gelince bunun gibi bir konu ve bir üye de görmüştüm, o üyenin konusuna bunlar yazılmıştı oradan biliyorum yani daha fazlasını bilmiyorum. Görmedim, duymadım haliyle kesindir diyemem dersem vebal almış olurum.

Sen alakasız böyle bir konunun altına gelip bunları yazarsan burada yazan herkesi zan altından bırakmış olursun ki bu vebal senin boynuna dolanır. O yüzden bence bunlar kim yazmalısın. isim vermelisin. Yok yazmayacaksan da böyle bir konunun altına ne üyeler var diye yazmanın bir amacı olmalı.

Bir tarafı koruyacağım derken diğerlerini gömmenin bir amacı olmalı. Aklibasinda bir üyesin sen bunu durduk yere yapmazsın.

konu sahibini korumuyorum hatalarını zaten kendisi biliyor tekrarlamaya gerek görmedim.evli adamla ilişki yaşayan üyeler yok mu sitede konu bile açmıyorlar mı yıllardır?yani konu sahibi onlardanda mı kötü ve suçlu demek istedim.kimsenin canını yakmamış demek istedim kendinden başka.ayrıca para ve ekonomi hayatın gerçeği.kapıdan çıkamazsın cebinde para olmadan.

Konu sahihi kendi hatasının bedelini kendi ödüyor evet akşam yine seni alıntılamistim ve demiştim ki en doğru yorum bu. Konu sahibi ondan sonra geldi herkesin mi kocası iyi bilmem ne diye başka bir üyeye saldirdi. Oysa konu sahibinin butun bunları yaşaması yaşı falan değil para sevdası. Konuda bir aşk, adamın karakteri ıvır zıvır dair bisi gördün mü sen? Ben görmedim. Yani konu sahibini eleştirmeyelim ok bunda çok haklısın çünkü olan olmuş artık ama gelip böyle yazmasını da hiç doğru bulmadım.

Senin dediğin gibi evli adamlara aşık olup konu açanları da çok gördüm ama sen demişsin ki böyle üyeler var bilmeden onları destekleyenler var. yani bu konu ile bunların alakasini kuramadım. gelip böyle bir konuya bunları yazarsan yaptığın şey konu sahibini aklamak, diger yorum yazanları gömmek olur. Ben de diyorum ki sen aklibasinda bir uyesin bunu durduk yere yapmazsın.

kuzum diyelim ki para gözünü boyadı haklısındır boyamıştır.ama öyle kolay paraya arabaya eve kavuşamayacağını emek vermeden anladı kendisi acı bir şekilde.sonuçta 20 yaşındaydı.başka bir kadına başka bir çocuğa bir zararı olmadı.kendisine oldu zararı sadece onu demek istiyorumm.

annemin bir komşusu vardı almancı.oğluna memlekete gelince bir kız buldu 18 yaşında istedi aldı.kızın ailesi tabi ki çok mutluydu .bu oğlan necidir huyu suyu nedir kötü alışkanlığı var mı demediler.alalacele düğün yapıldı bir dirsek bilezik başka takılar takıldı.gitti kız almanyaya.aradan 6 ay geçti geçmedi zaten sonsuz kavgalar olmuş.çocuğun orada sevgilisi varmış gece hayatı varmış.kızı havaalanına götürüp uçağa bindirmişler kolundaki tüm bilezikleri de almışlar.kız boşandı dersini aldı kendi ve ailesi ama yılmadı okudu öğretmen oldu.sonra da evlendi tekrardan. biz komşuları bu kızı gömmedik suçlamadık linçlemedik.zaten anladı emek vermeden bir şeyler olmayacağını.hayatın peri masalı olmadığını da anladı.

Ceyceycim insan denenen canlı hata yapar. İnsanız beşer şaşarız. Bir hata yaparsak sorumlusu başkası değil kendimiz oluruz. Yani burda gelip de sanki bütün evlilikler iyi mi demesi sence doğru mu? Bence değil. Tepki gösterilen şeyler bunlar. Senin kocan seni bekaret testine götürdü mu mesela? Beni götürmedi. sende konu sahibini koruyacağım derken diğer yorum yazanları gommussun. Hoş olmamış.

Ben kendisi ile empati kurabildim konu sahibinin, keşke eski konuları ve mesajları gün gibi dururken insanları aptal yerine koymaya kalkmasaydı, ona sinirlendim sadece. Herkes 20 yaşında süper akıllı, gözü açık olmuyor tabi, toyluğunun bedelini fena ödemiş zaten, inanır mısın ben bu yaşlarda evli kart horozlara kanan kızlara bile kızamıyorum doğru düzgün. Toy çünkü, bişey bilmiyor, yaz dizileri, romantik fantastik kitaplara kendini kaptırıp gerçeklik algıları kayabiliyor, müsait yaşlar. Ağır ödemiş bedelini, ama ucuz da kurtulmuş. Herkes bu kadar şanslı olmayabiliyor. Umarım kendini toparlar, kendine yatırım yapmaya başlar, 24 yaş hiç geç değil. Daha çok pişmesi lazım lakin.

orada yanlış yaptı zaten.kendi konusuna odaklanmalıydı.çok az evlilikte bu kadar absürt olaylar olur haklısınn.ama yok mu varrr.zaten evlilik tuhaf olmasa 3 4 hafta da biter miydi?kendisi farkına varmış sonradan.ama olayları yaşarken üstünü örtmeye çalışmış kısa süre.ben de linç etmem çok gençti o zamanlar diyorum sadece.30 yaşındaki üye böyle evlense bambaşka şeyler yazardım

bbakkk simdi burda beni bilen bilir zaten esinin durumu iyi yurt dısına gidicen kaynatan zengin er gec kalıcak

baban kantarın topuzunu kacırmıs kız babası öyle seyleri telefonda sanki gelirken cikolatala al der gibi söylemez

sende böyle adamı parmagında oynatamadın yaa pessss

hep böylelerini bulur yurt dısı offf

Sonuna kadar okumadan karar vermesen

ben bu yorumu pek anlamadım limoncu.yani diyorsun ki nasılsa paralar eninde sonunda senin olacak önceden istemeseydin de rol yapsaydın mı diyorsun?hele bir açıkla

Yav ceycey, gunces diyor ki tamam 20 yaşında toydu, düşünemedi, yaptı bir hata.
Daha şimdi gelip her evlilikte sorun var, herkesin kocası mükemmel mi diye konuşması yanlış diyor. Hangimizin kocası, sevgilisi boy boy yalanlar söyleyip önce bekaret testine götürüyor, ondan sonra da hamile hamile dövüyor? Şu kombinasyonu bir arada kaçımız yaşayabiliriz? Sanki her on kadından dokuzu böyle adamların peşine takılıp evleniyor gibi bir yere gidiyor laf. Ben, gunces ve bazı üyeler de bunun yanlış olduğunu yazdık.
Konu sahibinden yalnızca 2 yaş büyüğüm. 2 yaş ne fark ettirir, bilemiyorum. Ama ne şimdi ne de 2015 senesinde "mükemmel olmayan" adamların ardına düştüm. Olsun canım, herkesin kocasının var bir kusuru deyip elin manyağını başıma sarmadım, sarmayacağım. Bu normal değil çünkü. Asla da olmayacak.

Beni asıl korkutan bu düşünce yapısı işte, '' Ay sanki herkeşler mükemmel mi? '' bakış açısı. Böyle bir savunma mekanizması geliştiren kimi gördüysem afedersin b.ku bıraktı s.diği buldu.

her evlilikte sorun var demiş hata yapmış ama çoğunda az yada çok var.yüzde vermeyeyimm doğru olmaz ama bdv de ben ne konular okudum ne konular.ağzım açık kaldı her defasında.konu sahibi de onları kasdetmiştir.tek benim mi tuhaf evliliğim oldu başkaları da var hem de çok var demek istedi .

sende böyle adamı parmagında oynatamadın yaa pessss

hep böylelerini bulur yurt dısı offf

limoncu aslanım böyle aileler gözü açılmamış saf 20lik kızları hödük oğullarına kurban ederler. senin gibi bir koçyiğide gelin diye yanaşmaya cesaret eden çıkmaz

İyi de bdv'de çokça sorun olması normal. Mükemmel bir kocam var diye konu açacak halim yok elbette. Ben İç Anadoluluyum. Çok geniş bir ailem var, gelenekselliğin kralı bizim topraklarımızda. Ama ben bile duymadım düğün gecesi doktor doktor gezdirilen gelin.
Ve ceycey,konu sahibinin olayı çok çok çok uç nokta, evet. Durumun öyle normalleştirilip geçiştirilecek bir yanı yok. Kayınvalidem çektiriyor, kocam cimri konuları ayrı bir kategoride. Bu olay ise bambaşka bir yerde. Tamam bazen yalnız değilim diye avunmak istiyoruz da, o avuntu bazen yersiz oluyor işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…