Yine size danışmaya geldim

Yaşım 31 . En kritik dönemde hissediyor ve bu yaşam görevimi yerine getirmek istiyorum. Öncekini 1.5 sene bekledim son raddede hiçbir şey beceremedi. Ben de önüme gelen fırsatları kendi mantık süzgecimden geçirip takıldığım yerleri size soruyorum. Hemen gidip evlenmicem ki
Çoook büyük bir yanlış var bu düşüncede yalnız. Yaşam görevinizi evlenmek olarak görüyorsanız çok yazık

Hanfendi kendi arabam var zaten
Ben öğretmenim ömür boyu çalışsam bçr ev alamam belki, gözüm malında mülkünde olsa bugün evet derim. Ama ben kadın olarak eve 60 koyuyorsam eşim de hiç değilse asgari ücret falan koymalı ki o evde çark dönsün. Kimse evini dükkanını satıp hazır parayı yemiyor ki. Toplumumuzda erkek gücün sembolü değil mi? Hele ki benim gibi doğu toplumda olan biri için. Yarın öbür gün kendisinde eziklik hissedebilir. Kompleks hissedebilir. Gücün bende olduğunu düşünürse soğuyabilir. Daha yüz yüze görmedimm bile bu konu bende soru işareti oluşturduğu için görüşmek istemiyorum zaten. Sadece sonra keşke dememek için fikirlerinizi soruyorum. Zaten nişan gibi zor bir şey atlattım zamanında . Tekrardan hata yapmak istemiyorum. Derdim para değil. Kiracı olayım ama çark dönsün diyorum. Siz olaya nasıl bakıyorsunuz. Daha adamı tanımadım bile. Esnaf esnafla oturup kalkar yaşama bakış açıları farklı olur. Ben öğretmenim benimki farklı. İstiyorum ki tecrübelerimizi paylaşalım.
Ben size gözünüz parada demedim. Adamın başka bir şeyinden bahsetmemişsiniz. Ayrıca gözünüz parada da olabilir, ben dahil kimseyi ilgilendirmez. Mesela yakışıklı mı, kimyanız tuttu mu, iki sohbet edebildiniz mi? Benim için bunlar karar vermede daha önemli kriterler. Bir insanın sadece mesleği üzerinden değerlendiremeyiz. Adam hakkında başka bilgi yok, onu diyorum.

Soru sahibi merhaba, evlilik bir yaşam görevi değil bence ya. Bir şeyleri sırf olsun diye yapıp çok acele ediyorsunuz gibi geliyor bana. Sorunuza gelecek olursa adamı öyle bir anlatmışsınız ki evi kira asgari ücretle çalışıyor gibi. Adamın işi var yeri yurdu da var.

Ben size gözünüz parada demedim. Adamın başka bir şeyinden bahsetmemişsiniz. Ayrıca gözünüz parada da olabilir, ben dahil kimseyi ilgilendirmez. Mesela yakışıklı mı, kimyanız tuttu mu, iki sohbet edebildiniz mi? Benim için bunlar karar vermede daha önemli kriterler. Bir insanın sadece mesleği üzerinden değerlendiremeyiz. Adam hakkında başka bilgi yok, onu diyorum.
Başka bir bilgi yok henüz. Çünkü daha tanımadan, umut vermeden yada umut almadan ileride bu durum sorun oluşturur mu diye düşünmedim

Kızlar merhaba. günler önce size bir ilişkimi anlatmıştım. Babasının tavrından dolayı olmaz demiştiniz, ben de kendimi alttan alta ayrılığa hazırlamış ve onun ailesine karşı duruşunun pasif liğin sen ötürü soğumuş ve ayrılmıştım. Daha önce biriyle nişan attım bunu da söylemiştim. Şimdi sizlere danışmak istediğim bir konu var. Yaşım 31. Görücü usulü bir aile geldi. Maddi olarak sıkıntısız bir aile. Adamın evi , arabası vs var ama düzenli bir geliri yok. Emlakçılık ve oto alım satım yapıyor. Daha bir cevap vermedim ama aile çok iyi bir aile. Düzgün insanlar. Yalnız benim için varlıklı olmaları önemli değil. Benim için eve aylık düzenli bir gelirin girmesi önemli. Kiracı da olurum benim ıçin önemli değil. Sadece eve düzenli bir gelir gelirse kendimi daha güvende hissedeceğim gibi. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Lütfen beni yanlış anlamayın. Çocuğun çok çalışkan olduğunu söylüyorlar ama çalişmıyor. Çocuk bana dedi ki iki dükkanım var, evim var vs . Bir yandan da diyorum bir öğretmen maaşı ile aldığım arabanın borcunu 3 senedir bitiremedim. Belki ömür boyu çalışsam bir ev dahi
alamayacağım. Tabi daha onunla hayat görüşüme vs de bakmadım ama sizce maddi konuyu sıkıntı etmeli miyim etmemeli miyim? Çocuk bana dedi iyi düşün bana kararını söylersin. Hatta dedıkı ileride kendim de sen kazanıyosun diye kompleks yapar mıyım diye ben de şüpheye düştüm dedi ailem seni söyleyince falan . Ne düşünüyorsunuz şans vereyim mi vermeyeyim mi? Size ve tecrübelerinize güveniyorum
Ben sizi hatırladım degerlendirin ama gelir ailenin ortak geliri ise yani baba oğul kardes vs hep birlikte calisiyorlarsa uzak durulmasi gereken bi mesele

Başka bir bilgi yok henüz. Çünkü daha tanımadan, umut vermeden yada umut almadan ileride bu durum sorun oluşturur mu diye düşünmedim
Biriyle görüşmek umut vermek değil ki. Olursa olur, olmazsa herkes yoluna bakar. Bence az bilgiyle fikir sahibi olmaya, çıkarım yapmaya çalışmayın. Evlenmeye niyetiniz varsa görüşün, sohbetine muhabbetine bakın. Gerçekten paradan başka bir şey konuşmuyor mu? Kelime dağarcığı nasıl, ancak böyle anlarsınız.
Egitim seviyesi size uygun gelmediyse, ve diploma sizin için önemliyse görüşmeyin.

Asgari de olsa düzenli para girsin diyorsunuz da, galerici/emlakçı o parayı kulağına damlatır; ekonomi ve piyasa bilginiz endişelendirdi beni, çok iyi kazanıyor onlar 1-2 ayın sorun olmayacağı kadar.

Ha ama adam galericiyim diyor altı ayda bir denk gelirse eşe dosta araba alıp satıyor, emlakçıyım deyip emlakçı akrabasının dükkanında oturup çay içiyorsa dediğiniz kompleks ve para getirememe durumu olabilir. Nedense de hislerim adamın meslek durumu tarif ettiğim gibi diyor.

Gayrimenkul ve galeri işinde güzel para var. 1 satışla sizin 1 senelik maaşınızı kazanır.
Siz 50 bin alsın ama ne aldığını bileyim mi diyorsunuz?

Bu arada gayrimenkul satışları düşmekle beraber, 2.el araç satışı çok iyi durumda. Bu çocukta başka bir araz var ama anlayamadım.

daha şubat ayında "biz sevgilimizle birbirimizi çok seviyoruz" yazdığınız bir konuya denk geldim. Anlaşılan çok yeni bir ayrılık yaşamışsınız.
yeniden biri olacak diye bu acele neden?

Kızlar merhaba. günler önce size bir ilişkimi anlatmıştım. Babasının tavrından dolayı olmaz demiştiniz, ben de kendimi alttan alta ayrılığa hazırlamış ve onun ailesine karşı duruşunun pasif liğin sen ötürü soğumuş ve ayrılmıştım. Daha önce biriyle nişan attım bunu da söylemiştim. Şimdi sizlere danışmak istediğim bir konu var. Yaşım 31. Görücü usulü bir aile geldi. Maddi olarak sıkıntısız bir aile. Adamın evi , arabası vs var ama düzenli bir geliri yok. Emlakçılık ve oto alım satım yapıyor. Daha bir cevap vermedim ama aile çok iyi bir aile. Düzgün insanlar. Yalnız benim için varlıklı olmaları önemli değil. Benim için eve aylık düzenli bir gelirin girmesi önemli. Kiracı da olurum benim ıçin önemli değil. Sadece eve düzenli bir gelir gelirse kendimi daha güvende hissedeceğim gibi. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Lütfen beni yanlış anlamayın. Çocuğun çok çalışkan olduğunu söylüyorlar ama çalişmıyor. Çocuk bana dedi ki iki dükkanım var, evim var vs . Bir yandan da diyorum bir öğretmen maaşı ile aldığım arabanın borcunu 3 senedir bitiremedim. Belki ömür boyu çalışsam bir ev dahi
alamayacağım. Tabi daha onunla hayat görüşüme vs de bakmadım ama sizce maddi konuyu sıkıntı etmeli miyim etmemeli miyim? Çocuk bana dedi iyi düşün bana kararını söylersin. Hatta dedıkı ileride kendim de sen kazanıyosun diye kompleks yapar mıyım diye ben de şüpheye düştüm dedi ailem seni söyleyince falan . Ne düşünüyorsunuz şans vereyim mi vermeyeyim mi? Size ve tecrübelerinize güveniyorum
Evlilik bu kadar hesap kitap işi değil gibi ya. Bilemiyorum..
yani ticaret yapıyorsa net bir geliri olmaz bazı aylar az gelir bazı aylar çok gelir. Sen öğretmensen zaten eve kesin girecek bir maaş var. Ama kabul etmek lazım bu devirde maaş sadece yaşamaya yeter asıl kazanç işini iyi yapan ticarette.
Ama bana kalırsa çok çabuk kararlar almaya kalkıyorsun biraz kendini dinlemeye zaman vermelisin

Yani benim evleneceğim kişide baktığım şeyler çok daha farklıydı
1- ailesi etrafta nasıl tanınıyor
2- çocuk eğitim durumu ne bana denk mi
3- ben muhafazakar bir insanım yaşam tarzı ve hayata bakışı benimle aynı doğrultuda mı
4- bir kadına karşı tavrı ve davranışı nasıl(babasının annesine tavrı davranışı nasıl)
5- sosyal hayatı nasıl,arkadaşları var mı. Sosyal hayatın gerekliliğine inanıyor mu
Gibi şeyleri daha çok önemsiyorum. Benim ablam ve eşi öğretmen yıllardır çalışıyorlar 2 tane araba aldılar ve rahatça yaşıyorlar . O da babamın evinde oturup kira vermedikleri için. Benim eşim ticarette bizim durum çok daha iyi 2 de çocuğum olduğu halde.
Mesele adam ticarette istekli çalışıyor mu

Asgari de olsa düzenli para girsin diyorsunuz da, galerici/emlakçı o parayı kulağına damlatır; ekonomi ve piyasa bilginiz endişelendirdi beni, çok iyi kazanıyor onlar 1-2 ayın sorun olmayacağı kadar.

Ha ama adam galericiyim diyor altı ayda bir denk gelirse eşe dosta araba alıp satıyor, emlakçıyım deyip emlakçı akrabasının dükkanında oturup çay içiyorsa dediğiniz kompleks ve para getirememe durumu olabilir. Nedense de hislerim adamın meslek durumu tarif ettiğim gibi diyor.
Ben de işte sizinle hemfikirim. Galerici ve emlakçılık dükkanı yok. Tek tük alıp satıyor. Ve diyor ki kardeşim diş hekimliği okuyor. 3 sene sonra mezun olacak. Klinik açacağız. Ama dedim o para kardeşinin. Diyor ki biz de ayrı gayrı yok

Gayrimenkul ve galeri işinde güzel para var. 1 satışla sizin 1 senelik maaşınızı kazanır.
Siz 50 bin alsın ama ne aldığını bileyim mi diyorsunuz?

Bu arada gayrimenkul satışları düşmekle beraber, 2.el araç satışı çok iyi durumda. Bu çocukta başka bir araz var ama anlayamadım.
Aynen gerekirse asgari ücret olsun ama ne olduğunu bileyim istiyorum

Yani benim evleneceğim kişide baktığım şeyler çok daha farklıydı
1- ailesi etrafta nasıl tanınıyor
2- çocuk eğitim durumu ne bana denk mi
3- ben muhafazakar bir insanım yaşam tarzı ve hayata bakışı benimle aynı doğrultuda mı
4- bir kadına karşı tavrı ve davranışı nasıl(babasının annesine tavrı davranışı nasıl)
5- sosyal hayatı nasıl,arkadaşları var mı. Sosyal hayatın gerekliliğine inanıyor mu
Gibi şeyleri daha çok önemsiyorum. Benim ablam ve eşi öğretmen yıllardır çalışıyorlar 2 tane araba aldılar ve rahatça yaşıyorlar . O da babamın evinde oturup kira vermedikleri için. Benim eşim ticarette bizim durum çok daha iyi 2 de çocuğum olduğu halde.
Mesele adam ticarette istekli çalışıyor mu
Elbette ben de bunlara bakacağım ama bu ilk durum bende soru işareti oluşturduğundan sıra onlara gelmedi 😁

daha şubat ayında "biz sevgilimizle birbirimizi çok seviyoruz" yazdığınız bir konuya denk geldim. Anlaşılan çok yeni bir ayrılık yaşamışsınız.
yeniden biri olacak diye bu acele neden?
Ben sevginin ilişkiyi devam ettirmek için önemli olduğunu biliyorum ama bir ilişkide sevgiden daha da önemli olan o ilişkide güven içinde hissetmek hissiyatına ulaşmadığımdan ve kandırıldığımı düşündüğümden bıçak gibi keskin şekilde kendisinden soğudum

Evi varmış kira derdiniz yok. Sadece sizin maaşınızla bile geçinirsiniz fakat o bir ev sattığında araba sattığında sizden daha çok kazanacak. Maddi kaygınız olacağını düşünmüyorum bu evlilikte

Ben de işte sizinle hemfikirim. Galerici ve emlakçılık dükkanı yok. Tek tük alıp satıyor. Ve diyor ki kardeşim diş hekimliği okuyor. 3 sene sonra mezun olacak. Klinik açacağız. Ama dedim o para kardeşinin. Diyor ki biz de ayrı gayrı yok
Ben de bunu soracaktım. Çevremde böyle bir erkek var ve karısı aşırı derecede rahatsız. Erkek denk geldikçe al/sat yapıp bir şekilde para döndürüyor ama gün içinde bir mesaisi olmadığı için kadına sarıyor. Sürekli bir darlama ve karışma ve hatta aşağılama halinde. Ben zaten kazanıyorum sen çalışsan ne çalışmasan ne evde otur da kadınlığını yap gibi bir saçmalamalarda. İş değil bence bu. Zaten son zamanlarda araba piyasası da ev oiyasası da çok kötü durumda. Ortada para dönmüyor resmen tranpa ile ilerleniyor. Buna bel bağlanmaz. Adam zaten bireyselleşememiş hala kardeşinin mesleğini kendisinin yetisiymiş gibi anlatıyor. Bence görüşmeye değmez.

Bir de normalde dükkanı olan galericinin, emlakçının aylık ortalama bir nakit akışları olur. Dükkan olunca elbet bir para girer ama dükkan olmayınca böyle iş gibi meslek gibi olmuyor.

Back
X