Evlilik öncesi gebelik..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kürtaj haktır yasalarımızda olan. Katil diyemezsiniz kadının hakkıdır bu.

Aferin bize ne ? Herkes mecbur mu? Siz yaptınız doğru mu oldu? İsteyen istediğini yapar anayasal hak. Karısaşamz vicdan sömürüsü yaptıramazsınız kimse cefakar fedakar yasmaak zorunda değil

iyi güzel yargılamayalım da yani hata dediğiniz de iki olmaz.. ben bir kere kürtaj olsam adamı bir daha yanıma yaklaştırmam herhalde, eğer evlenmeden çocuk yapmanın ailem, işim ve benim için sıkıntı olacağını düşünüyorsam. burada soranlara bile evlendiğiniz gibi çocuk yapmayın diyoruz çünkü evlilikte eş olmadan anne-baba oluyorsunuz ve kaos başlıyor.. doğurmaya karar veriyorsan da bir an önce resmi nikahınızı yapın derim. bu arada amh değeri yüksek olan ben 5 yıl hamile kalamazken, düşük olan arkadaşım çok kısa sürede çocuk sahibi oldu. buna güvenerek korunmayı da bırakmayın

Katildir. Yasalar da insan yapımı? İnsanın nefsine uygun yasalar. Günümüz Türkiye'sinde sokaklarda elini kolunu sallaya sallaya gezen bilmem kaç tane sabıkalı kişileri sokakta gezdiren yasaları ciddiye alamıyorum. Adalete de güvenmiyorum. Kürtaj sağlık sorunları dışında olmaması gerekli bir işlemdir. Beyni olan herkes korunmanın ne olduğunu bilir. Halini bilen ona göre seks hayatı kursun kendine. Ana rahmine düşen ceninin fiil hakları vardır. Bu da savunduğun kanun da var. Ama kimse bundan bahsetmiyor.

İyi de korunmayıp gelişine kürtaj olmak normal mi?
Cinayet demek tartışılabilir. Ama onaylanıp madalya takılacak bir şey de değil.
Arkadaşlar yaptım bir hata, ekonomik sosyal olarak yetkin değilim doğu tamam dese ve ilk olsa ben de desteklerdim.
Ama sevgilisi ve kendisi memur ve bu ikinci. Neresi normal şunun?
Hata denen şey 16262662 kez yapılmaz ki. Kadın bariz korunmuyor işte.

Biraz haddinizi bilin bence. Konudaki kadına kızıp kadınların onlarca yıl uğraşıp hak ettiği haklarına saldıramazsınız.

Hanımefendi hiçbir kadın istemediği çocuğu doğurmayacak. İnsanlar bunun için savaştı. Sizin dini vicdanş hassasiyetleriniz bir kadının hayatı ve rızasından kanundan değerli değil olamaz da. Bana göre de siz katilsiniz diyim olur mu öyle sey ? Kanun herkes için kanunddur. 3 aydan sonra yasak zaten . Ama doğurmak mecburiyetinde değilz

Aferin bize ne ? Herkes mecbur mu? Siz yaptınız doğru mu oldu? İsteyen istediğini yapar anayasal hak. Karısaşamz vicdan sömürüsü yaptıramazsınız kimse cefakar fedakar yasmaak zorunda değil
Benim yaptığım benim değerlerime ve vicdanıma göre doğru. Yanlış bir şey yapmadım.

Biraz haddinizi bilin bence. Konudaki kadına kızıp kadınların onlarca yıl uğraşıp hak ettiği haklarına saldıramazsınız.
Ben haddimi biliyorum. O zaman konu sahibi de dini kendine alet etmeyecek ok. Kendi nefsi için koşarak imam nikahı kıymayacak.

Üst üste yanlışlıkla hamile kalınmış, yargılamak kimsenin haddine değil ama bunları nasıl kaldıracaksınız hiç düşündünüz mü? Evet kendi açınızdan bakınca zor bir dönemden geçebilirsiniz ama atlatıp atlatamayacağınız da şartlarınıza bağlı aile ilişkilerinizi vs bilmeden bir şey diyemeyiz buradan. Kürtaj yapmayıp aile baskısı, laf söz cart curt bir şekilde bitti evlendiniz diyelim bebek doğana kadar pek bir şey anlamazsınız ama doğdu. Ona baktığınızda kürtaj olduğunuz bebeğinizin de onun gibi olacağını düşününce ne yapacaksınız? Onun doğmasına izin verseydim o da böyle bir çocuk olacaktı demeyecek misiniz? Diyeceksiniz. O yüzden daha fazla kürtaj olup ilerdeki çocuklarınıza bakıp pişmanlık yaşamaktansa bir an önce evlenin bence zaten evlilik planınız varmış yani tek gecelik bir hata değil sonuçta sevdiğiniz adamla sizin çocuğunuz. Şimdi çocuksuzken kürtaj olunca hemen unutabilirsiniz belki ama ilerde bir çocuğunuz olduğunda aklınıza gelmemesi mümkün değil bunun. Hem düşük amh değeri diyorsunuz ya ilerde hiç çocuğunuz olmazsa? Bu sefer de iki çocuğum olabilirdi ama şimdi hiç olmuyor demeyecek misiniz? Burada fikirlerini beğenmek zorunda değiliz birbirimizin ama bunlar olası senaryolar ne olacağını kimse bilemez ilerde. Kürtaja asla ama asla karşı değilim. Bir kadın zor durumda kalmıştır, maddi konuda çocuğuna iyi bir gelecek sunamayacaktır ya da baba ortada yoktur ya da en kötüsü tecavüz sonucudur kimseye laf düşmez. Ama çiftlerin böylesi durumlarda (sorunsuz, kendi ayakları üzerinde duran,birbirini seven çiftlerin) yapması durumunda pişmanlık yaşatır gibime geliyor. Ki yine kismeye laf düşmez sizin kararınız ama olası, yaşayabileceğiniz pişmanlıkları hatırlatıyorum size çünkü fikir istemişsiniz bizden.

O zaman bugün gündüz programı kuşaklarından şikayetlenmeyeceksiniz. Ondan sonra böyle plan peşine düşer. Kime bunu yuttursam der. Hayatı çok değerli ya. Nereden baksan dökülüyor.

Ben bunu yazınca cahil oldum.bu işler belli olmaz işte.

Cok ugrasmissin emeginize saglik ama ustunde calisilmasi lazim.

Kasimda dini nikah ne hikmetse oncelik bu olmus. Cunku cok ses getirir bu durum.

2.defa kurtaj olmak istemiyorsunuz bu da dini nikah onceligi kadar ses getirir.

Resmi nikahi en sona birakmak zaten akli olan herkesin en sona alacagi bir durum cok mantikli.

Kinamayin kismi malum olmazsa olmazimiz.

Daha ne olsun dimi?

Ben haddimi biliyorum. O zaman konu sahibi de dini kendine alet etmeyecek ok. Kendi nefsi için koşarak imam nikahı kıymayacak.
O da sizi ilgilendirmez kürtaj hakkına saldırıyorsunuz kadınlara katil diyorsunuz imam nikahına karısıyorsunuz? Tüm değerlerin karar mercii siz misiniz? Din kul ile yaradan arasında sizi bağlamıyor günahı da

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…