Evlilik öncesi gebelik..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O zaman bugün gündüz programı kuşaklarından şikayetlenmeyeceksiniz. Ondan sonra böyle plan peşine düşer. Kime bunu yuttursam der. Hayatı çok değerli ya. Nereden baksan dökülüyor.
Hayatını da yargılıyorsunuz hayat büyük konuşanı sevmez bence kendinize dikkat edin

O da sizi ilgilendirmez kürtaj hakkına saldırıyorsunuz kadınlara katil diyorsunuz imam nikahına karısıyorsunuz? Tüm değerlerin karar mercii siz misiniz? Din kul ile yaradan arasında sizi bağlamıyor günahı da
Tabiii hep bizi bağlamaz. Hep sizi bağlar. Korunmayacak. Sonra zırt bırt çocuk aldıracak. Bu hak olacak. Bana da gelip karar merci siz misiniz diyeceksin? Çocuğun hakkını kim savunacak ?? Sizinle daha fazla tartışmak istemiyorum. Fazla hür iradeniz doğmamış çocukların başına bela oluyor.

Ben haddimi biliyorum. O zaman konu sahibi de dini kendine alet etmeyecek ok. Kendi nefsi için koşarak imam nikahı kıymayacak.
Hayır bilmiyorsunuz. Konudaki kadına laf etmek başka, kadınların bu hakkına laf etmek başka. Kürtaj yasak olsa kaç tane kadın canından olur ya da istemedikleri şeyler yaşar diye hiç düşünmüyorsunuz. Siz yine yatın kalkın böyle bir hakkımızın olduğu bir ülkede yaşıyoruz diye şükredin.

Hanımefendi hiçbir kadın istemediği çocuğu doğurmayacak. İnsanlar bunun için savaştı. Sizin dini vicdanş hassasiyetleriniz bir kadının hayatı ve rızasından kanundan değerli değil olamaz da. Bana göre de siz katilsiniz diyim olur mu öyle sey ? Kanun herkes için kanunddur. 3 aydan sonra yasak zaten . Ama doğurmak mecburiyetinde değilz
ben size bir bakıma katılıyorum fakat konu sahibi hamile kaldım istediğim gibi aldırırım diye rahat değil, acaba ailemin yüzünü nasıl eğmem de evlenip evlendiğim gibi oldu derim diye planlar yapıyor. inanışı ve hayatı buna uygun olan insanlar değil, insanlar bunu yargılıyor aslında. bir de genelde bu tarz insanlar kaydı kuydu olmasın diye merdiven altı yerlerde kürtaj yaptırıyor. çünkü aileme ne derim diye düşündüğü için yarın öbür gün önüme çıkmasın diye. bunların hepsi dikkat etmekten daha yıpratıcı süreçler

Ben bunu yazınca cahil oldum.bu işler belli olmaz işte.
hamile kalmak tek amh değeriyle ölçülemiyor. bir sürü testi, filmi var. fakat ben doktorların dediğini yok saymıyorum
kişiye hamile kalman zorlaşır o yüzden yumurta donduralım demiştir, kişi imkansız olarak görmüştür öyle dediği için. insanların doktorları nasıl anladığıyla alakalı

Hanımefendi herkes sizin gibi telefonda bilgisayarda oldukça zaman geçirmiyor. Ayrıca korunun diyenlere bu saatten sonra haklısından başka ne denilebilir? Yaptık bir hata kabul, çaresini düşünüyoruz. İmam nikahı konusunda ise ailelere nişandan sonra bu olay başımıza geldi diyip en azından dindar tarafı biraz olsun egale etmek niyetimiz.
Bu hikayede dindar taraf kim ? Erkek arkadaşınızla siz gerçekten evlenmek istiyor musunuz ?

Tamam bırakalım korunma konusunu ama eş adayı kişisinin planı mantıklı geliyor mu size? Şu an en az 1 aylık hamilesiniz martta evlenmeye kalktığınızda baya baya karnı büyük hamile bir gelin olacaksınız?? Bu ay içinde isteme önümüzdeki aya da nikahı halledin bitsin gitsin. Yok ben apar topar evlenemem hayalimdeki düğünü istiyorum derseniz de aldıracaksınız başka çaresi yok. Ama partnerinizin planı baştan aşağı saçma bunu bilin.

O değilde egale ne demek
Konu sahibi " çıkarmak" anlamına gelen " ekarte etmek" i kullanmak yerine yanlışlıkla " egale" yi kullanmış. Egale, eşitlemek.

Yani konu sahibi resmi nikâhtan önce dini nikah yapmak istiyor ki dinî hassasiyeti olan tanıdıklarını ağzına laf vermemiş olsun. Ama bana göre aşırı saçma. Resmi nikahsız dini nikah kiymak suç zaten. Ayrıca sırf milletin diline düşmemek için imam nikâhı kiymak çok aşağılayıcı bir durum bence. Bir nevi kişi kendini asagiliyor.

Çünkü milletin diline düşmek istemeyen evlenmeden evli hayatı yaşamamalı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X