- Konu Sahibi aslxixhanderin
-
islam ulkesi degiliz yani seriatla yonetilmiyoruz yonetim seklimiz demokrasi, yani Cumhuriyet ulkesiyiz. (simdi bu cumleyi anlamak herkese kolay degil ama anlamayanlari kaale almayacagim zaten).
konuya gelince erkek veya kadin daha onemli diye bir sey yok siz onemlisiniz,
once birey olun daha sonra baskasiyla hayatinizi birlestirin.
bos bos omur tuketip egitimsiz, kultursuz insanlar olmayin.
sonra da egitiminiz mesleginiz soruldugunda polis karisiyim, kocamin dukkani var tarzi bir seyler gevelemeyin.
bir insanla ayni evde yasamadan onu gercekten taniyamazsiniz
dolayisi ile ayni evde yasamadan evlenmek buyuk bir kumardir aslinda
hepimizin bilmeden oynadigi buyuk bir kumar...
canim okudugum kitapta geciyordu.avrupada nikah diye bir sey yok artik.insanlar nikahsiz yasiyor.bunun sonucunda dunyaya gelen cocuklara sahip cikmiyorlar.cocuklar kilise kapilarina cop varillerine bazilari ise farelerin cirit attigi sefalet icindeki evlere atiliyor.bunun neresi abarti.sanki bizim ulkemizde yasanmiyormu boyle seyler.biraz arastirirsan gorursun bu gercekleri.maalesef degerlerimiz alt ust olmus durumda ne demek nikahsiz yasamak.boyle bir sey ne kulture sigar nede baska bir seye.ama yapanlarada bir sey demiyorum sonucta herkezin kendi hayati.kim ne yaparsa kendine yapar o yuzden saygi duyuyorum
neden bizim milletimiz bu kadar avrupaya dış ülkelere özeniyo neden
biz onlara örnek olamıyoruz
aile olmanın bir düzen kurmanın mütavazi yaşamın güzelliklerini neden biz onlara gösteremiyoruz
anlayabilmniş diilim
erkek kadın farketmez neden sadık olamıyoruz
bir yerlerde eksik var ama düşünsek bulucaz ama ne yazıkki hep bi özenti var yok gibi sansakta bu gizliden gizliden bilin altımıza yerleştirilmiş
islam ulkesi degiliz yani seriatla yonetilmiyoruz yonetim seklimiz demokrasi, yani Cumhuriyet ulkesiyiz. (simdi bu cumleyi anlamak herkese kolay degil ama anlamayanlari kaale almayacagim zaten).
konuya gelince erkek veya kadin daha onemli diye bir sey yok siz onemlisiniz,
once birey olun daha sonra baskasiyla hayatinizi birlestirin.
bos bos omur tuketip egitimsiz, kultursuz insanlar olmayin.
sonra da egitiminiz mesleginiz soruldugunda polis karisiyim, kocamin dukkani var tarzi bir seyler gevelemeyin.
bir insanla ayni evde yasamadan onu gercekten taniyamazsiniz
dolayisi ile ayni evde yasamadan evlenmek buyuk bir kumardir aslinda
hepimizin bilmeden oynadigi buyuk bir kumar...
yanlış anlama ama arkadaşım tartışmak diil amacım ama sana hiç mi hiç katılmıyorum
bence böyle düşüncelerle değerlerimizi yitiriyoruz aile toplum akraba düzenleri bozuluyo.
ben lise mevzunuyum senin deyiminmenle ben birşey olmadan evlendim ama üniye hazırlanıyorum ve evli oldum halde tıp okumayı düşünüyorum paraya ihtiyacım veya eşime karsı ezik oldumdanmı hayır okumayı seviyorum dktrluğa ilgim var
birlikte yaşayıpta evlendikten sonrada problemleri olan pek cok insan tanıyorum bu karakter meselesi
demokrasi cumhuriyet vs altına gizlenerek egolarınızı tatmin etmeyiniz böyle yönetilen ülkedeyiz ama yaşanların çoğunluğunun müslüman geçmişinin müslüman olduğu bir ülke
evet ben büyükk bir kumar oynadım ama pişman diilim ben ce bu kumar kişinin kendi karakteri ve olgunluğu iradesiyele yürütebileceği bi oyun yani cesaret işi kendine güven meselesi
evlenim yük altına giridim diye hiç ve hiç yıpranmadım hayatımdan geçmişimden pişmanda diilim ben evimin işelrini görürüm eşimde evime gerekenleri görür. hiçte gocunmadım onun avucuna onun getireceği paraya bakkıyorum diye gururda yapmadım bu saygı sevginin verdiği rahatlık herkes üstüne düşen vazifeyi bilir
ha dersen ki ben kendim paar kazanmak kendim yaşamakistiyorum dersen saygı duyarım
Benim annemin okuması yazması yoktur, yani eğitim sıfırdır, köyünden gelmiş İstanbulda evlenmiş yani camcının karısı olmuştur. Buna rağmen sıkıntılar çekmiş, 3 evlat yetiştirmiş, topluma olan görevini layıkıyla yerine getirmiştir.
Bir insanın doluluğu eğitimlemidir yoksa yaptıklarıylamıdır diye sorarsanız ben yaptıklarıyladır derim. Yani "once birey olun daha sonra baskasiyla hayatinizi birlestirin." sözünüze yürekten katılmakla birlikte "bos bos omur tuketip egitimsiz, kultursuz insanlar olmayin" sözünüze de katılmıyorum.
Bir konuda daha size katılabilirim, günümüz şartlarında bayanların en azından ekonomik açıdan ayakta durmaları lazımdır. Bu onların sigortalarıdır. Birgün dımdızlak ortada kalmakta var.
Sonrasında, benim kitabımda evlilik akti olmadan bir erkekle (aşkından ölsem bile) birlikte yaşamak yatmaz. Allah bağışlarsa bir kızım var onunda böyle yapmasına asla ve asla izin vermem kanımın son damlasına kadar savaşırım.
Burada okuyoruz, eşinin uğruna canını veren ancak yıllar yıllar sonra adice bir şekilde aldatılan kadınlar var. İnsanoğlu çiğ süt emmiştir bu yüzden nikahsız yaşama hayır diyenlerdenim.
evlenmeden once beraber yasamayi bende dogru bulmuyorum.bu avrupada yapiliyor.beraberlikleri sonucu nikahsiz cocuklar doguyor ve sokaga atiliyor.o cocuklarin gunahi ne peki
bencede gunumuz sartlarinda bayanlarin ayakta durmalari lazim
burada hergun kac tane yazi goruyoruz
kocam dovuyor, aldatiyor, ailesi bana kotu davraniyor
neden cekmek zorundalar
sizce bir kadin kendisini doven aldatan asagilayan bir kocayi sevebilir mi
ben evlenmeden once nikahsiz birlikte yasayip insanlar birbirlerini taniyabilirler anlaminda soyledim
ki bunda amac sevissinler olsaydi ayni evde yasamadan da sevisilebilir
seviserek taniyamazsiniz bir erkegi
ayni evde yasamak hayati paylasmaktir
birlikte yemek hazirlamak, birlikte televizyon izlemek
24 saat ruh halini davranisini incelemek gercek halini gormektir
hic evlenmesinler tabi ki de olmaz anlasiyorlarsa kendileri kosa kosa gider nikah salonuna zaten
ama ben evlenmeden yasayanlara mahalle baskisi yapmam karismam isteyen istedigini yapsin bana ne ki kendi vucudu ve kendi hayati
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?