O
ojos
Ziyaretçi
- Konu Sahibi aslxixhanderin
-
herkesin içinde evlenmeden önce beraber yaşamak istegi vardır bence kimse inkar edemez
ama toplum baskısı oldugu için -ki bizim geleneklerimizde yoktur- yapamaz herkes
Beni mutlu eden şey beraber yaşamak... Evlilikte olmuyor ya aile iki kişinin aşk yaşadığı yerde olmuyor. Aile ve gelenek görenekler devreye girdimi insan aşkın tadını çıkaramıyor...
Şahsi fikrim beraber yaşamak gibisi yok, dinen ve toplum açısından sakıncası olmasa kesinlikle beraber yaşar evlenmezdim.
beraber yaşamak da nedu yaaa.. :))
dınımızce hem gunah hem ayıp. warmı öle rahatlık.
nıkahsız yaşamak hee? yok öle bı dunya.
evet dinimizde günah ama dinimizce imam nikahi olmadan olan birliktelik günah degilmi? yani imza atmis olunsun veya olunmasin ALLAh katinda evlilik olduktan sonra bunun bir günahi olucagini sanmiyorum.
pardon arkadasım ama ozaman herkes kafasına göre ıstedıgıyle bırlıkte olsunben onunla kendımı ewlı gıbı hıssedıorum, aslında bununlada ewlı olabılırım , allah katında ewlendık bız koy wer gıtsın blablabla...
peygamber efendımız erken ewlenmıs.. ne demısler 'erken ewlenın gunaha gırmeyın'
once resmı sonra ımam nıkahı hersey usulune uygun olmalı..
yok caniiim herhalde her önüne gelenlede evli olunmaz :) benim demek istedigim o degil ki. her iki tarafda kendini biliyor ve belli bi yasa geldiyse neden olmasin ki. yani eger ben birlikte olucagim erkekten ayrildiktan sonra bi beklenti icinde olmiycaksam ve cocukda yapmiycaksam neden nikah sart olsun ki? sonucta resmi nikahin en buyuk sebeplerinden biri cocuk ve evlilik biterse mal varligi, nafaka vs gibi durumlarda hak sahibi olmaktir.
eskiden annelerimiz ninelerimiz beraber yaşamadan hatta görücü usulu evlenmişler huyunu suyunu bilmeden hemde.. ee onlar sürdürmedimi evliliğini bal gibide sürdürdüler nedemek bu şimdi huyunu suyunu sevdiklerini sevmediklerini bilmeliyim?? bence çok saçma ben karşı olanlardanım ve birde hep şunu anlamam ten uyumumuz varmı bi bakalım beraber yaşayalım bu nedir yahu bu ten uyumu nedir .. yani kısa ve öz ben evlilik diyenlerdenim..
keske kültürümüz bunu kabul etsede herkes evlenmeden önce beraber yasayabilse kimbilir belki ozaman bu kadar kadinimiz da ezilmezdi. haa birde evlilik disi olan hic bir cocuk disari atilmiyor eger öyleyse ayrilanlar cocuklarini kendileri yetistirmeye calisanlar ne yapsin. eger atilsaydi onlar atardi cocuklarini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?