evlilik alin yazisi mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Oncelikle herhangi bir dini inancim yok, kader konusunda yorum yapamam. Ama soyle bir tecrubem var yurtdisina erkek arkadasimla tasinma plani yaparken, once ben geldigim icin arkamdan butun planlarini iptal ederek yanima gelmeyen eski erkek arkadasimdan ayrildiktan 6 ay sonra tamamen sans eseri esimle tanistim. Tanistiktan 6 ay, yani buraya tasindiktan 1 sene sonra evlendik. Hep diyorum hayatimin en buyuk kazigini yedim ama iyi ki olmus ki esim karsima cikmis. Onunla tanismak icin tekrar ayni yollari gecmem gerekse 1 dakika tereddut etmem.

Bu hikayeyi burada daha öncede okudum.Ve sizin hikayeniz tamamen kader gibi geliyor bana nedense.Insallah bir ömür boyu mutlu olursunuz eşinizle...

Bu hikayeyi burada daha öncede okudum.Ve sizin hikayeniz tamamen kader gibi geliyor bana nedense.Insallah bir ömür boyu mutlu olursunuz eşinizle...

Tesekkur ederim, evet daha once de bircok defa yazdim konusu gectikce. Insan oglu beser sasar, ama esim beni henuz hic sasirtmadi ki eski erkek arkadasimla bir suru problemimiz vardi ustunu ortup iliskiyi surduruyordum. Cok yipratici bir kandirilma/ayrilik sureci yasadim ama bazen gercekten bazi seylerin olmamasi daha iyi oluyor sanirim.

Bana ilham oluyorsunuz ben de cok acilar cektim.Insallah bir gun mutlulugum beni de bulur...

Özel degilse arkadasinizinki nasil oldu anlatir misiniz??
Ya cok yakin arkadasim degil. Tanistigimizda 37 yasindaydi. Bir kere nisanlanip ayrilmisti. Diğer erkek arkadasini ailesi istemedi. Muhafazakar bir ailesi var. Kariyerli, sosyal biri. Hani sosyal olun bulursunuz diyorlar ya, bu kizin cevresi cooook genişti ama olmadi.

Ben yeni gordum. Ayrildiginiz erkek arkadasinizla kac yildir birlikteydiniz?

adam teyzenizin kalbini calmis

Okulda her çocuğa ayrı soru ile sınav yapılması asla olmaz deniyor da herkesin iyi insan olması gereken dünyamızda bu imtihanlar neden farklı farklı
Biz hepimiz aynı insan mıyız peki? Okulda herkes öğrenci konumunda herkes aynı sıfatta, ama dışarıda herkes aynı sıfatla mı yer alıyor hepimizin ayrı karakteri yok mu parmak izlerimiz bile ayrı imtihanlarınızın aynı olması mümkün mü sizce ben sizi anlıyorum bu konuta bende kafa yoruyorum ama şöyle izah edeyim mesela gece olmasa gündüzün değerini anlıyor muyuz bu hayatta herşey zıttıyla yaratılmış fakirlik var ki zengin olunca kıymeti anlaşılıyor hastalık var ki sağlığın kıymeti anlaşılıyor bende bazen şunu söylerim mesela zenginin imtihanı fakire göre daha kolay sıcacık evinde yapması gereken şey sadece şükür ve yoksullara yardım etmek bu kadar işte sanırım orda şu öne çıkıyor dediğiniz gibi öteki dünyaya inanma faktörü bu dünyada belki o zengin kişi 50 sene rahat edecek ama malını paylaşmadıysa sonsuz alemde çayır çayır yanacak ama diğer taraftan çöpten ekmek toplayan kişi evet çok çok zor imtihan ama Allah’a isyan etmeyip çalışmak için çabalarsa öteki dünyada o diğer adamın bu dünyada milyonda biri bile göremeyeceği şeylere sahip olacak hem de sınırsız ama hangi insan zenginlikle hangi insan fakirlikle sınanacağına nasıl karar veriliyor onu ben de biliyorum bazılarında çalışmama faktörü var anne babası düzgün insanlar olmuyor sokağa atılıyor vs ama bazısı bi anda düşüyor sokağa artık bu onun kaderi ama neye göre bende bilmiyorum

Bence işte ilk örnek var ya okulda herkes öğrenci

Dünyada da kul

Yol göstermek için peygamberler kutsal kitaplar var

Ama bazısı o kitapları okuyup o sınavları geçiyor bazısı okumuyor sınıfta kalıyor

İşte seçim burada başlıyor

Her doğan ölecek kader bu

Ama ne zaman öleceği yahut aradaki süreci nasıl yaşayacağı kendi seçimi mücadelesi

Çocuk sahibi olmak da kader deniyor mesela

Tedavi ile çocuk sahibi olununca doktorlar vesile kılınmış deniyor yani doktora gitme kararı da esasen tanrısal kabul ediliyor

Ben hayatın bu kadar kolay olmayacağını düşünüyorum. Aslan da mücadele ediyor avlanıyor insan da yaşam için çaba göstermeli aksi her şey kader de fiğinde insana verildiği ifade edilen akıl ve iradenin anlamı kalmıyor

Dinsel öğretiler esasen tartışılmaz ama herkesin dini değerlendirmesi de kendine göre zira esasen bu olgular bireysel

Tanrı ile kul arasına kimse giremez

Oturarak başarıya ulaşan tek canlı tavuklardır diye birşey var :)) şaka tabi ama öylece beklerken kimse sizi göremez farkedilmek en azından tesadüfleri oluşturabilmek için bişeyler yapmanız gerekir. İlk adım takıntısı olan çoğu arkadaşım hala bekar mesela hergün evlenemedim diye ağlarken yıllar geçip gidiyor

Yok kesinlikle kader kim ne derse desin.Bir ara çok istiyordum önüme çıkan her fırsatı değerlendirdim olmadı bir şekilde nedenini de bilmiyorum açıkçası .Kimini ben istemedim kimi beni istememiş olacak ki ses soluk kesildi birden.Ya mesela biri biriyle tanıştırmak istiyordu beğenmesem bile fotoda, buluşup bir görüşmek istiyordum belki fikrim değişir diye yok ama olmadı mı olmuyor.Çirkin değilim ,kültürsüz değilim, beceriksiz değilim.Kimse inanmıyor hiç evlenmemiş olduğuma ya da hayatımda bırının olmadıgına ama yok işte :) Bir arkadaşım otobuste kendıne yer veren bırıyle evlendı ,bir arkadaşım hasta ziyaretınde onu görmüşler tee ülkenin öbür ucundan bırıyle evlendi.Bir arkadasım telefonuna yanlışlıkla mesaj atan bırıyle evlendı.Kader değil de ne bunun adı.Çaba maba hikaye.Bir sure sonra ben durumu kabullendım su an hiç istemiyorum biriyle buluşup onu tanımaya bıle usenıyorum yaşım kırk su saatten sonra cıyak cıyak cocuk bakıp uykusuz kalacak modda degılım.Kendime yalnız bır hayat kurdum ve mutluyum

Geçen şöyle birşey okudum hoşuma gitti. İki insanın birbirleriyle karşılaşması kadere, tanistiktiktan sonra yan yana kalmaları ise onların gayretine bağlıdır :) Sabahattin Ali

Bilemiyorum ne kadar doğrudur. Eşimi ilk gördüğümde hiç hoşlanmadım. Kimseyle olmayı düşünmüyorum hele senle hiç olmaz dedim sonuç 12.yılımız 3 senelik evlilik bir bebe

Yani bence şöyle söyleyebilirim birşey olacaksa da olmayacaksa da kendi yolunu bir şekilde buluyor. Sözlendim aileler arası sorunlar oldu ayrıldım sonra hayatımda başka biri oldu bu sefer akraba terörü yaşadım ailemde buna engel olmayınca kaçarak evlendim hiç beklemediğim şekilde 7 ay boyunca kötü olan herşeyi yaşadım ve ayrıldım yani bu iki kişiyle hayatımda bir yere kadar gelebildim. Şimdi ise lisede arkadaşım vardı bir süre sonra bana arkadaş değilde farklı ilgi duyduğunu hissedince o zamanlar ergenliğin verdiği zıpırlık aklı beş karış havada olduğu için ve birşey hissetmediğim için hemen iletişimimi kestim zaten küçüktükte ben evlenip ayrıldıktan sonra 3 sene boyunca ara ara sosyal medyadan nasılsın diye yazdı hiç birine dönmedim sonunda ayıp ediyorum dedim ve döndüm o gün bu gündür birlikteyiz aynı evin içinde huzurla yaşıyoruz ne evlenmiş olmam sorun oldu onun için nede başka birşey (mantıken olmamalı zaten ama sorun yapan insanlar olduğu için söyledim)buda nasipmiş oldu diyelim

keske alin yazimiz ne olursa olsun, biz naparsak yapalim olsa. ben iliski tutamiyorum cunku alnima kazinmis olsa belki adam gitmez ben de mutlulugu bulurum

Bakis aciniz cok yanlis.

Bu sekilde bakinca, sapik ahlaksiz bi adam da nasibiniz olabilir. Iyi ki alin yazim, iliski tutamiyordum ama alin yazimmis ohhh ben de yuva kurdum mutluyum diyebilecek misiniz?

Zaten iliski asil evrelerine evlenince basliyor, daha sevgililigi yurutemiyorsaniz bu is size uzak olsun cok üzülürsünüz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…