• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik alin yazisi mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her iliskim husranla bittigi icin sizlere danismak icimi bosaltmak istedim... Kk'nin evlenmis kadinlarina sormak istiyorum. Sizce evlilik alin yazisi midir? Yani dogmadan once kiminle evlenecegimiz belli midir? Hani derler ya 3 sey dogmadan bellidir ailen, evlenecegin kisi(ler), ölum gunun.
Basina tuhaf olaylar gelmis olan var mi bunu kanitlayacak? Mesela hic sevmedim basta ama o cok istedi evlendik yada tam evlenecektim baskasiyla evlendim nasip vs seklinde.

Benim annem is arkadasini bi komsusunun ogluyla gorusturecekmis kiz da biri var olmazsa olabilir abla demis sonra ortaya cikmis ki o oglanla annemin aklindaki oglan ayni kisi. o kadar yakin bi cevreleri de yok ustelik.

Ben bu evlilik konusunu taktim nedense cevremde herkes evleniyor diye. Sizce tamamen bize mi kalmis bu isi yapmak biz oturursak kaderde alnimizda biri yok mudur?

Umarim aciklayici olmustur...
Seçimlerımız onemlı .Çok önemlı hemde .Allah akıl vermıs .Aklımızla karar vermemız gerekıyor.Bana perde ınmıstı evlenınce hiç bır yanlısını gormemıstım .Oysakı kendını çok da guzel anlatmış .Gizli bir psıkopat ,pislik ,oldugunu .Ben gormedım .Buna kader denmez .Alın yazısıda .Allah gosterıyor.Buna dense de se aptallık denır.

Seçimlerımız onemlı .Çok önemlı hemde .Allah akıl vermıs .Aklımızla karar vermemız gerekıyor.Bana perde ınmıstı evlenınce hiç bır yanlısını gormemıstım .Oysakı kendını çok da guzel anlatmış .Gizli bir psıkopat ,pislik ,oldugunu .Ben gormedım .Buna kader denmez .Alın yazısıda .Allah gosterıyor.Buna dense de se aptallık denır.
Bu üzdü😪😪

Bu konuyu çok araştırdım zamanında..
Alın yazısı Allah’ın seçimlerimizi ezelden beri bilmesidir..
Kader ise bizim hür irademizle yaptığımız seçimlerdir..
Yani kader, insanın çabasına bağlı kılındı.
Ama alın yazısını ise yaratıcı zaten ezelden beri biliyordu, kendi çizmişti.
Ama şu doğru ki: evleneceğin kişi(ler) doğum, ailen ve ölüm zamanın ruhunun üflendiği an belirlenen şeyler.. (alın yazısı)
Ama tabii ki bunları seçen sensin (eş), yani kaderi yazan

Kaderi biz insanlar seçimlerimizle belirleriz. Yani şu an yaşadıklarımız ve yaşayacağımız her şey Levh-i Mahfuz levhasında yazılıdır. Tanrı insanın seçimlerini önceden bilir ve bu levhada kendi irademizle müdahale edilmeden seçimlerimiz değiştirilmeden korunur. Yani sen doğmadan evleniceğin kişi bellidir çünkü kimi seçiceğin bilinir. Şu an 23 yaşında evlilik düşünmek senin seçimin bir başkasınında eğitim , kariyer düşünmeside o kişinin seçimi olduğu gibi yani bu yaşta bunları düşünmekte ne biliyim

Her iliskim husranla bittigi icin sizlere danismak icimi bosaltmak istedim... Kk'nin evlenmis kadinlarina sormak istiyorum. Sizce evlilik alin yazisi midir? Yani dogmadan once kiminle evlenecegimiz belli midir? Hani derler ya 3 sey dogmadan bellidir ailen, evlenecegin kisi(ler), ölum gunun.
Basina tuhaf olaylar gelmis olan var mi bunu kanitlayacak? Mesela hic sevmedim basta ama o cok istedi evlendik yada tam evlenecektim baskasiyla evlendim nasip vs seklinde.

Benim annem is arkadasini bi komsusunun ogluyla gorusturecekmis kiz da biri var olmazsa olabilir abla demis sonra ortaya cikmis ki o oglanla annemin aklindaki oglan ayni kisi. o kadar yakin bi cevreleri de yok ustelik.

Ben bu evlilik konusunu taktim nedense cevremde herkes evleniyor diye. Sizce tamamen bize mi kalmis bu isi yapmak biz oturursak kaderde alnimizda biri yok mudur?

Ben varım eniştemin kuzeniyle tanıştım geldi babamla konuştu rızasını aldı benimle evlenmek için sonra soğuk davranmaya başladı 4 ay görüşmedik sonra birgün beni aradı döndü bana meğerse gitmesinin sebebi başka kızı istemeydi kız bunu istemeyince bana dönmüş eniştem bunu kanıtladı bende sevdiğim dediğim adamın gerçek yüzünü görmüş oldum engelledim onu ve engellediğim gün şimdi evli olduğum eşim görücü geldi başta yok dedim 50 gün sonra tekrar beni buldu ve bi baktım evliyim şimdi de 4 aylık çok tatlı bir oğlum var
Işte sana gerçek yaşanmış bir olay

çekim yasasi biraz da. Ben kafamda netlestirmistim istedigim kisiyi hatta nerede tanisacagimizi bile. bie turlu yillarca onla tanisamadim ve en son pes ettim onume gelenle iliskiye baslicm dedim ki dusundugum yerde tam da hayal ettigim goruntu ve karakterde o hayal ettigim kisiyle tanistim. Ve cok zor biriyimdir, en ufak sikintida ayrilirim. Ama noolduysa nutkum tutuldu ve ayni hayal ettgim gibi bi anda nisanlandik. Bilincalti ve isteklerin onemli.

kader bellidir. önüne çıkan/ çıkacak kişiler vs. ama sen onu yönlendirirsin. evlenir, evlenmezsin.... ama nasipte varsa otursan da gelip buluyor :dua: karışık işler çok da düşünmeye değmez bence :)

benzer işlerden; kuzenim evde oturarak evlendi :))
Kuzenininki görücü yada sosyal medyadandır. Ondada çaba var. Yani kaderde var oldu değil ki bu. ne görücü kabul etse ne sosyal medya kullansa olmazdı kader falan değil yani.

Ben varım eniştemin kuzeniyle tanıştım geldi babamla konuştu rızasını aldı benimle evlenmek için sonra soğuk davranmaya başladı 4 ay görüşmedik sonra birgün beni aradı döndü bana meğerse gitmesinin sebebi başka kızı istemeydi kız bunu istemeyince bana dönmüş eniştem bunu kanıtladı bende sevdiğim dediğim adamın gerçek yüzünü görmüş oldum engelledim onu ve engellediğim gün şimdi evli olduğum eşim görücü geldi başta yok dedim 50 gün sonra tekrar beni buldu ve bi baktım evliyim şimdi de 4 aylık çok tatlı bir oğlum var
Işte sana gerçek yaşanmış bir olay
Konunun gidişatından baştaki kişiyle evlendiniz sandım 🤯 Allahtan sonu tatlıya bağlandı 😅

Kader dediğimiz şey tamamen bizden bağımsız olamaz.
Hayatının bazı kısımlarında boşluklar olduğunu düşün. Bazı kısımlar ise senden bağımsız olarak dolu.
O boşluklar senin seçimlerinle dolacak.
Bence böyle şeyleri çok takma kafana.
En doğru yorum işte. Evlilikte o boşluk olan kısımda. Evlenmek istemedikçe kimse evlenmez. Ben hiç istemedim ama evlendim diyenler eskiden istememişsiniz ama sonradan istemişsiniz ki olmuş. Yani evliliğe kadermiş gibi bakmak çok saçma bence.

Bence tam olarak alın yazısı değil. Karşımıza çok insanlar çıkıyor, seçim bizim. Şuan mutsuz evlilik yaşayan bir kaç arkadaşım var, nişanlıyken 100de 100 ayrılmaları gerektiğini biliyorlardı. Ben bile çok ısrar etmişdim zamanında ayrıl diye. Ama ayrılmadılar, kendi kararlarıyla. Şimdi de kısmet böyleymiş diyorlar. Anlamıyorum. E kendi seçimin, insan bilerek kendini ateşe atıyorsa kısmet napsın?
👏🏻👏🏻👏🏻 Hatalarının sorumluluğunu hep kadere kısmete atıyor ya insanlar inanılmaz gerçekten.

Bende eşimi 2-3 yıl kadar önce rüyam da görmüştüm. Babası yanıma gelip oğluyla evleneceğimi söylemişti :) normalde sevgililik olaylarını hiç sevmem kimseyle de böyle bişeyim olmamıştı, ama onu görüp rüyamda ki kişi olduğunu anlayınca kendimi kendisine teslim ettim 😀

Bende eşimi 2-3 yıl kadar önce rüyam da görmüştüm. Babası yanıma gelip oğluyla evleneceğimi söylemişti :) normalde sevgililik olaylarını hiç sevmem kimseyle de böyle bişeyim olmamıştı, ama onu görüp rüyamda ki kişi olduğunu anlayınca kendimi kendisine teslim ettim 😀
Tanımıyorken mi rüyada gördünüz yoksa tanıyormuydunuz

Külli irade ve cüzi irade var. Biz cüz-i irademizi kullanıp seçimlerimizi yaparız ama hayatımızdaki her şeye müdahale edemeyiz bazen geçer kenara izlersin başına gelenleri sadece, işte o Külli irade yani Allah'ın hakkımızda dilediği şey. Şer bildiklerinizde hayır, hayır bildiklerinizde şer vardır siz bilemezsiniz buyuruyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back