evlilik alin yazisi mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O yüzden bol bol dua et kalbine göre birini hayırlısıyla hayırlı zamanda nasp etsin ki yorulmasın kalbin. Belkide eşin olmıycak kişilerdir yorulmasın kalbin diye bitiyordur. Çok mutlu olursun umarım:)

Hayatimiz secimlerimizdir.
23 yasinda evliligin alin yazisi olup olmadigini sorgulamak da secimdir. Keske siz bunu secmeseydiniz. Mesleginize kafa yorsaydiniz,okudugunuz okula yorsaydiniz ne bileyim,evlilik koca bilmem ne. Zamani gelince olur elbet.
ne alakası var ? okula yormak ayrı bu işlere yormak apayrı. hayatta her şey okul ya da para değil aşkta değil

Bence öyle alin yazısı (5,5 yıllık evliyim)

kaza oldu ben yardım etmeyeyim zaten adam ölmeyecekse ölmez, ölecekse de ben yardım etsem de ölür fikrine götürür bizi ki bence bu kabul edilemez
ölüm şekli ve zamanı kaderdir hanımefendi burda söylediğiniz gibi kaderim diye çabalamamak yanlış zaten elimizden geleni elbette yapacağız fakat yaptıktan sonra o kişi gene ölecekse ölecek vadesi dolduysa, dolmadıysa da bazı insanları görüyoruz kesin ölmüştür bu ya diyoruz bilmem kaçıncı kattan düşenler bilmem kaç km hızla trafik kazası geçirip burnu bile kanamayanlar işte buda kader
diğer konularda da baızinsanların neden alın yazısı kötü yazılmış diyorsunuz e herkesin alın yazısı zaten aynı mı olmalı size göre imtihan neresinde kimi insanlar zenginlikle kimi insan fakirlikle kimi insan eşiyle kimi sağlığıyla kimi çocuğuyla sınanıyo

konu sahibi ben evliliğin nasip ve kader olduğuna inananlardanım ama kader anlayışım farklı, Allah sonuçta akıl fikir vermiş ki kendimizi koruyalım diye kaderci anlayış demek ben hiç biryey yapmayayım nasılsa benim olan gelecek benim işim olacaksa o iş beni zaten bulacak kbenim eşim olacaksa o eş beni bulacak demek değil bence bizlerin de çabalaması gerektiğine inanıyorum ve bazı durumlarda bence insanın mantığı aklı da bağlanıyor böyle de bişey oludğuna inanıyorum çünkü bazen ne kadar kötü olacağını bilsen de o şeye sürükleniyorsun hayır diyemiyorsun bazen ecele de bile bile gidiyorsun bu işler derin ben tamamen bizim seçimlerimizi yaşadığımızı düşünmüyorum

ne alakası var ? okula yormak ayrı bu işlere yormak apayrı. hayatta her şey okul ya da para değil aşkta değil
Her seyin bir zamani var. İnsan 23 yasinda okuldan yeni mezundur,hayata atilacak is bulacaktir. Olmasi gereken siralamayi takip etmezseniz sonrasinda sorun yasarsiniz,bu da secimdir. Kalkip evlilik kader mi denilecek yas degil 23. Alakasi budur. Tabi siz farkli dusunebilirsiniz,kendi yorumunuzu paylasirsiniz olur biter. Ayni fikirde olmak zorunlulugumuz yok

sorsan hrkes evde atom parçalıyor her gün bir makale okuyor (!) bir insanın ilşkisini sorgulaması kendini geliştirmenin bir yoludur ayrıca :)
İlişkiyi sorguladığında sonuç her zaman güzel olmayabilir. O durumda meslek okul para hersey olacak.
konu sahibi eğer yaşın 23se evlilik aşk meşk çok kafa yorma. Okulu bitir, mesleğini eline al, ye iç gez istediğin gibi yaşa ondan sonra evlen. Yoksa koluna takılan 3 bileziği ve bi bohça çeyizi dünyanın en önemli şeyi sanan kızlardan olursun. Ben 28de evlendim daha geç evlenebilirmişim

sorsan hrkes evde atom parçalıyor her gün bir makale okuyor (!) bir insanın ilşkisini sorgulaması kendini geliştirmenin bir yoludur ayrıca :)
Kesinlikle ne güzel yazdin insan sosyal bir varliktir.Sevmek sevilmek ne güzel duygular....Ayrica 30 yasina 1 ay kaldi benim hayat göz acip kapayincaya kadar geciyor,zaman hizli akiyor...

Ben ölüp bittiğimi sandığım kişiyi terkettikten 1,5 ay sonra tamamen tesadüfen eşimle konuşmaya başladık ki kendisi benim öğretmenimdi. Sosyal medyamda hep vardı ama hiç sohbet etmemiştik. Öğretmenimken ders hakkında bile konuşmamıştık. Herkes eklemiş diye ben de eklemiştim.İlişkimizin 1,5 yılında evlendik. İyi ki diyorum. Kendisi dünyadaki ender iyi kapli insanlardan biri.

Benim eşimle aramızda bir sokak varmıştı bigun ben onu yolda gördüm benden 4 yaş büyüktü ama asla bu kadar yakın oturduğumuz ikimzde bilmiyorduk çok hoslanmistim snrada bidaha uzun bir süre gormedim daha snra ben face'de gördüm ekledim ertesi sabah kabul edip mesaj attı konuştuk tanistik kendisi askerdeymisti inananmadik ikimzde yani daha önce nasıl görmedik diye snra izne geldi buluştuk ama sanrm eşim o dönem gezip tozayim eyleneyim kafasindaydi yani takılmak istedi bende kızdım konusmadik bı kaç aya askerligi bitti snra yine görüşmek istedi yine takılalım gibisinden yaklaştı ben yine istemedim ama deli gibi hoslaniyordum arada kısa kısa konuştuk buluşmadan. snra bigun konuşmayı kestik ögun çok ağladım Allah'ım o bana gelsin dönsün ben kabul etmeyeceğim diye 1 yıl snra benm iş çıkışı önümü kesti benden sans istedi sıfırdan tanisalm diye bende guvenemedim ne yaparsam inanırsın dedi bı anda evlerinin önünde buldum kendimi annem babam seni bekliyor evde tanışmak için dedi ben inanmadım ama kapıyı çaldı gerçekten öyleymiş yani tanıştık fln snra 1 yıl görüştük inanılmaz kavga ettik ama asla ayrılma olmadı öyle evlendik yani

bunu anlamadim ben... yani otursak bile kaderimizde yazan olur mu yoksa kendimiz mi yaziyoruz... bu ikisinde cok dusunuyorum ben de bilemiyorum...
Arkadaşım kim neyi nereden bilebilir ki? Ancak yaşayıp göreceğiz. Hiçbir şey genellenemez. Ayrıca kader gayrete aşıktır demişler vardır bir nedeni

Onu soruyorum işte o zaman neden yardım edeyim neden iyi insan olayım neden kurala uyayım

Yani aldım elime silahı taradım bir odayı 20 kişi var eğer kaderlerinde ölüm varsa ölecekler ben o tetiğe bassam da basmasam da

O zaman ben neden cezaevine koyuluyorum zaten öleceklerdi eğer ölmeyecek olsalardı benim silahım tutukluk yapar yine ölmezlerdi

O durumda ben neden öldürmekten kaçınayım mesela ya da intihar

Kendi canını almak büyük günah zaten öleceğim intihar etmesem de ölümüm belli ya da intihar ederek öleceğim belli ise de o zaman ne yaparsam yapayım o günah beni bekliyor

Bir de işte o imtihan meselesini soruyorum ya neden herkesinki farklı

Yani örneğin bir çok kaza deprem hastalık var kaza kurşunu var çocuklar ölüyor ana babaları ölüyor vs

Kimi de eşim beni anlamıyor ilgilenmiyor diyor

İşte bu imtihanlar neden bu kasar farklı neden bu kadar büyük farklar var

Genelde denir ki bu dünyada imtihanı zorlu olan öbür dünyada rahat yaşayacak işte bu farka ne gerek var

Depremde annesiz kalan bir bebek ile babası ile annesi boşananın imtihanı neden çok farklı yani neye göre seçiliyor bu imtihanlar

Hani denir ya Allah üstesinden gelinmeyecek dert vermez insanları neden farklı sorulara tabi tutuyor zira bir kulumun diğer kuluma üstünlüğü yoktur ben sizleri sadece birbirinizi tanıyasınız diye farklı farklı yarattım ayeti var

Okulda her çocuğa ayrı soru ile sınav yapılması asla olmaz deniyor da herkesin iyi insan olması gereken dünyamızda bu imtihanlar neden farklı farklı

Eskiler doğum,nikah ve ölüm saati şaşmaz derler. Ben kadere inanırım bir de ben evlenecegimi rüyamda gördüm ellerini sadece. Hatta dalgasını geçtim ben evleniyorum diye 1 ay sonra eşimle tanıştık. Herşey 5-6 ay içinde oldu evlendik. Martta tanıştık, Ağustosta nişan, Kasım da evlilik. Kaderinde varsa gelip buluyor

Kader ve kısmi kader vardır.
Kader de alın yazısı dediğimiz ve ne yaparsak yapalım önüne geçemeyeceğimiz şeyleri yaşarız.
Kısmi kaderde de kendi irademizle değiştirebileceğimiz şeyleri.
Ben eşimle tanıştığım da gram evlilik fikri yoktu.
Onun çabası sonucunda görüştük ve evlenmeyi isteyen ben oldum.
Hatta bir kere ayrılıyor gibi olduk sonra ona bu senin ilk ve son şansın dedim.
Aslında ayrılsam biterdi ama devam ettirende bendim.
Sonrasında da evlendik zaten.
Buraya kadar kısmi kader diyorum ben.
Evlendikten sonra onunla kötü bir evliliğim olsaydı, bende buna devam deseydim buna kader diyemezdik.

Yani doğum ölüm gibi durumlar kader ama diğer seçimlerimizi kendimiz belirliyoruz diyorum ben :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…