• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik alin yazisi mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence tam olarak alın yazısı değil. Karşımıza çok insanlar çıkıyor, seçim bizim. Şuan mutsuz evlilik yaşayan bir kaç arkadaşım var, nişanlıyken 100de 100 ayrılmaları gerektiğini biliyorlardı. Ben bile çok ısrar etmişdim zamanında ayrıl diye. Ama ayrılmadılar, kendi kararlarıyla. Şimdi de kısmet böyleymiş diyorlar. Anlamıyorum. E kendi seçimin, insan bilerek kendini ateşe atıyorsa kısmet napsın?
Çekilecek çilemiz varmış
Benim de kaderim buymuş
Napalım nasip böyleymiş vs vs
Bi yerden sonrası aptallığa giriyor

Hem elimizde hem değil
Yani karşılaşmak tanışmak kader belki ama o kişiyle ilişkiyi yürütmek senin seçimin tercihin. Tanıştığın kişilere kötü davranıp zaten kaderimse evlenirim bununla diyemezsin. Ama hala akıl sır erdiremediğim bi şekilde olaylar bu yönde gelişti ilerledi kendimi evlenmiş buldum
hah iste ben bu hikayeleri merak ediyorum... ozel degilse olaylar nasil akil sir erdiremediginiz sekilde gelisti :')

Bence şöyle, evlilik yapabileceğin 3 kişi var diyelim. A, B ve C. Sen B ile evlenmeyi tercih ettin. Yani B yolunu seçtin. Orada senin için hazir bir kader var. C 'yi seçmiş olsaydın da seni bekleyen bir kader olacaktı. Hazır yollar var önümüzde. Biz hangi kapıyı açarsak o yoldan yürüyoruz.
Dilerim en guzel kapıyı/kapıları açarsın bundan sonra.

Bence tam olarak alın yazısı değil. Karşımıza çok insanlar çıkıyor, seçim bizim. Şuan mutsuz evlilik yaşayan bir kaç arkadaşım var, nişanlıyken 100de 100 ayrılmaları gerektiğini biliyorlardı. Ben bile çok ısrar etmişdim zamanında ayrıl diye. Ama ayrılmadılar, kendi kararlarıyla. Şimdi de kısmet böyleymiş diyorlar. Anlamıyorum. E kendi seçimin, insan bilerek kendini ateşe atıyorsa kısmet napsın?
Bir de sığındıkları şey var, Allah sevdiği kulunu imtihan edermiş. Yani Allah beni seviyor, bu dertleri o yüzden layik gördü diye inanıyorlar.
Allah yukaridan puuh ne biçim anlamış hele diyordur.🤭

Bir de sığındıkları şey var, Allah sevdiği kulunu imtihan edermiş. Yani Allah beni seviyor, bu dertleri o yüzden layik gördü diye inanıyorlar.
E zaten öyle. Kendim ettim kendim buldum diyenini görmedim

hah iste ben bu hikayeleri merak ediyorum... ozel degilse olaylar nasil akil sir erdiremediginiz sekilde gelisti :')
5 yıllık ilişkimi ağlaya ağlaya annesi yüzünden bitirdim ve birdaha anneci biriyle olmayacağıma dair çok büyük yeminler ettim.
eşimle 1 yıl içinde evlendik, anneci olduğunu biliyordum ama akıl mantık sınırları içinde sanıyordum. Tabi o kadının da bu kadar kötü bi insan olduğunu bilmiyordum.
neyse sonuç olarak annesi ve tüm ailesi hayatımda gördüğüm en kötü insanlar. Evliliğin ilk aylarında ailesi yüzünden ayrılmayı düşündüm ama eşim bırakmadı.
yani 5 yıllık sevgilini annesi yüzünden bırakmışsın, 1 yıllık adamı neden bırakmazsın ki? Buna verecek bi cevabım yok. Hoş ben bırakmak istediğimde eşim bırakmadı bi şekilde kopmadık

Ben inancim olan sekilde sorunuza su ornekle cvp vereyim..kader vardir evlilikte kaderdir..soyle dusunun siz bir annesiniz karsinizda cocugunuz var onune bir cikolata birde tas koyuyorsunuz..hic mudahale etmiyorsunuz ama cocugunuzun neyi alacaginida biliyorsunuz..Allah da boyledir biz kullarinin neyi yapacagini bilir irade vermistir bize karismaz sadece ama sonucu ezelden bilir..evlilik nasipdir..nasibinizde yoksa cumle alem birlesse sizi evlendiremez varsa da kimse mani olamaz

Bak ben sana bir olay anlatayım. İlk çalıştığım yerde bir kız vardı. Sevgilisi vardı ama çocuk hala okuyordu. Bizim kız ise evlenmeye takmıştı kafayı ama işte çocukla evlenmesi için rahat iki üç sene geçmesi gerekiyordu. Bizim okulda evi, arabası olan birini buldu. Çocuktan ayrıldı ve bahsettiğim kişi ile evlendi. Mutludur, değildir bilemem. Ayrıldığı kişi ile mutlu olacaktı; olmayacaktı bilemem. Ama o kız bir seçim yaptı. Kader bu işte. Ben ondan baya geç evlendim. Benim de çevremde yok muydu? Tabii ki vardı ama beklentilerim farklıydı. Buradan bakarsam 29 yaşımda evlenmek kaderdi demek ne kadar doğru oluyor işte onu bilmiyorum.

Allah da yukardan puuuh diye tepki veren bir varlık değil. Zaman ve mekandan münzezzeh olduğuna inanırız. Böyle bir nitelendirme hoş değil inanmıyorsan da.

"Biz herkesin kaderini kendi çabasına bağladık " duymussunuzdur. Ben buna kesinlikle katılıyorum , ancak evlilik olayı kader midirrrr yoksa kendi secimimiz mi onda kararsinizim. Bence bu kişiye göre değişiyor. Örneğin: Birini Allah eş ile imtihan etmeyi istemiş ise ona sorun yatacak eş ile bir araya getiriyor ve gunahlarina kefaret sayıyor. O imtihanin ise ne yaparsan yap bir şekilde evleniyirsun. Buraya yazılan konular var mesela, çoğu aslında sevgililikte veya nisanlilikta kendini belli etmiş ilerisinin olmayacağı çok açık iken yinede evlenmiş ve ah şimdiki kafam olsa der. Neden evlendi? Kendi iradesi dışında gelişen birşeyler var demek ki imtihan gibi. Birde evliliğinde çok iyi olan örnek çiftleri ele alalım. Bunların ki mudahale siz tamamen kendi duyguları istekleri ile oluşmuş birşey, tek fark Allah bunu çok öncesinden biliyordu (yazmadi) çünkü onları imtihanı başkaydı. Yokluk olabilir, cocuksuzluk veya 3. Sahislarin karışmaya çalışması, çocuk oldu fakat hayırsız evlat gibi gibi. Bunlarinda imtihanı başka. Yani bana göre herşey kadere bagli değil, bu duruma göre değişir. Şimdi siz belki kendi iradenizle karşınıza çıkacak alternafler sonucunda kendiniz için hem uygun hem karşılıklı sevgi içinde biriyle evlenecek mutlu olacaksınız, yada ondan imtihan olacaksiniz birşeyler vesile olacak evlenip ah diyenlerden olacaksınız. Belki de evlenmiceksiniz hiç kaderiniz de imtihaniniz da yok, yada siz bulamayacaksiniz istediginiz gibi bir eş. Bunu tamamen zaman gösterecek.

İnançla dalga geçince çok komik mi oluyor

Net saygısızlık. Düşünmeyebilirsin. Ben görünenini söyleyeyim.
Din konusmak yasak oldugu için çok bir şey söylemiyorum. Herkes begenmedime basmadı nihayetinde benim yazdigimi benim bakış açımla okuyan da var. Neyse uzatıp ban yemek istemiyorum.

Her iliskim husranla bittigi icin sizlere danismak icimi bosaltmak istedim... Kk'nin evlenmis kadinlarina sormak istiyorum. Sizce evlilik alin yazisi midir? Yani dogmadan once kiminle evlenecegimiz belli midir? Hani derler ya 3 sey dogmadan bellidir ailen, evlenecegin kisi(ler), ölum gunun.
Basina tuhaf olaylar gelmis olan var mi bunu kanitlayacak? Mesela hic sevmedim basta ama o cok istedi evlendik yada tam evlenecektim baskasiyla evlendim nasip vs seklinde.

Benim annem is arkadasini bi komsusunun ogluyla gorusturecekmis kiz da biri var olmazsa olabilir abla demis sonra ortaya cikmis ki o oglanla annemin aklindaki oglan ayni kisi. o kadar yakin bi cevreleri de yok ustelik.

Ben bu evlilik konusunu taktim nedense cevremde herkes evleniyor diye. Sizce tamamen bize mi kalmis bu isi yapmak biz oturursak kaderde alnimizda biri yok mudur?

Umarim aciklayici olmustur...
Benim aklımda evlilik vardı ama bunun için çabam yoktu. Hiç sevgilim olmadı. Ancak buna rağmen birkaç evlenme teklifi aldım. Eşimle tanışmadan önce rüyamda tanımadığım bir adam bana tektaş taktı. Rüyadan 1 hafta sonra eşimle tanıştım ve evlilik teklif etti. Ben onu iyi tanımadığım için reddedecektim ama ağzımdan evet çıktı. Hala nasıl evet dedim, hayret ederim.

Bunu daha önce başka bir konunun altına da yazmıştım. Biz elimizden geleni yapmak durumundayız. (her konuda). Olduğu kadar, olmadığı kader.

Kader konusunu açıklamak dini içeriğe girer ve burda yasak. Ama bu konuda ulaşabileceğiniz çok kaynak var. Bence kafanızdaki sorular için oralara bakın. Diğer türlü buradaki yorumlar sadece fikir verir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back