"Biz herkesin kaderini kendi çabasına bağladık " duymussunuzdur. Ben buna kesinlikle katılıyorum , ancak evlilik olayı kader midirrrr yoksa kendi secimimiz mi onda kararsinizim. Bence bu kişiye göre değişiyor. Örneğin: Birini Allah eş ile imtihan etmeyi istemiş ise ona sorun yatacak eş ile bir araya getiriyor ve gunahlarina kefaret sayıyor. O imtihanin ise ne yaparsan yap bir şekilde evleniyirsun. Buraya yazılan konular var mesela, çoğu aslında sevgililikte veya nisanlilikta kendini belli etmiş ilerisinin olmayacağı çok açık iken yinede evlenmiş ve ah şimdiki kafam olsa der. Neden evlendi? Kendi iradesi dışında gelişen birşeyler var demek ki imtihan gibi. Birde evliliğinde çok iyi olan örnek çiftleri ele alalım. Bunların ki mudahale siz tamamen kendi duyguları istekleri ile oluşmuş birşey, tek fark Allah bunu çok öncesinden biliyordu (yazmadi) çünkü onları imtihanı başkaydı. Yokluk olabilir, cocuksuzluk veya 3. Sahislarin karışmaya çalışması, çocuk oldu fakat hayırsız evlat gibi gibi. Bunlarinda imtihanı başka. Yani bana göre herşey kadere bagli değil, bu duruma göre değişir. Şimdi siz belki kendi iradenizle karşınıza çıkacak alternafler sonucunda kendiniz için hem uygun hem karşılıklı sevgi içinde biriyle evlenecek mutlu olacaksınız, yada ondan imtihan olacaksiniz birşeyler vesile olacak evlenip ah diyenlerden olacaksınız. Belki de evlenmiceksiniz hiç kaderiniz de imtihaniniz da yok, yada siz bulamayacaksiniz istediginiz gibi bir eş. Bunu tamamen zaman gösterecek.