• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik alin yazisi mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Din konusmak yasak oldugu için çok bir şey söylemiyorum. Herkes begenmedime basmadı nihayetinde benim yazdigimi benim bakış açımla da okuyan var. Neyse uzatıp ban yemek istemiyorum.
Banlanacak bir şey yok. Ben fetva vermiyorum. Dinden de bahsetmiyorum. İnandığım, taptığım bir şey var burda da hoş olmayan bir nitelendirme var. Bu rahatsızlığı dile getirmek zorundayım.

Erkek arkadaşımla hiç beklenmedik bir zamanda beklenmedik şekilde ben çok kötü bir durumdayken tanıştık. O da benim bulunduğum ortama isteyerek değil şartlar yüzünden gelmişti. 2000-3000 kapasitelik aynı kişiyle arkadaş olduk. Ortak kişi bizi bir araya getirdi. Birbirimize selam bile vermezken gerçekten berbat bir olay yaşadım ve elimden tuttu. Ondan sonra onu sevdim ve hala da ilişkimize devam ediyoruz. Bizim tanışmamız kesinlikle kaderdi ben buna inanıyorum.

Bir de sığındıkları şey var, Allah sevdiği kulunu imtihan edermiş. Yani Allah beni seviyor, bu dertleri o yüzden layik gördü diye inanıyorlar.
Allah yukaridan puuh ne biçim anlamış hele diyordur.🤭
Burada yanlış ifade etseniz de söylediğiniz şey doğru.
Bizim kadınlarımızın unuttuğu bir şey var. Sadece evlilik koca konusunda imtihanda değiliz. İş ararız imtihandır, işte mobbinge uğrarız bu da imtihandır. Buna katlanırız ya da başka iş ararız. Yani çözüm yolları ararız bir şekilde. Ama iş kocişe gelince herkes bu çileyi çekmeye gönüllü nedense. Kendi basiretsizlikleri için kadere kızmaları sadece bir kaçış.

Evlilik alın yazısı ise bu kocaları tarafından öldürülen kadınların alın yazısı neden kötü yazılmış

Ya da anlaşamayıp boşanan insanlar, o parçalanan ailelerde doğup sağda solda hatta yetiştirme yurdunda büyüyenlerin alın yazısı neden öyle yazılmış

Çevremde 3 kere evlenen de var bir kere evlenen de hiç evlenmeyen de var şimdi onların yazıları neden bu kadar farklı

Popüler diye yazalım Mehmet Ali Erbil bir çok kişi ile evlenip ayrıldı onun alın yazısı mı

Ya da 15 yaşında iken 50lik adamlarla evlendirilenlerinki

Ben ölüme ilişkin kaderci yaklaşıma da inanmam yani kaza oldu ben yardım etmeyeyim zaten adam ölmeyecekse ölmez, ölecekse de ben yardım etsem de ölür fikrine götürür bizi ki bence bu kabul edilemez

Karşılaştığımız insanlar biraz kader kısmet ama onlarla olan ilişkilerimizi yönetmek tamamen bizim irademiz bence. Isterse 500 talibiniz çıksın, siz hayır dedikten sonra önemi yok

Ben belcikada yaşarken. annem Facebook dan aynı düşüncedeki bir arkadaş ile tanışıyor. Bu arkadaş mısırdan bana 3 ,4 talib söylüyor isimlerini vs içlerinden sadece bir isme ısındım. Onu kötüledigi,annesi cok fena dedigi ,halde onunla görüşmek istedim. Yazıştık vs 2 hafta sonra canlı kamerada görüştük. Evi bizim evin arka mahallesinde çıktı)))😃 Türkiye deki evimizin ve evlendik. Aşk vs olmadı. Görücü usulu aynı düşünce aynı dine mensub olunca sorun çıkmaz. şuan 2 çoçogumuz var 9 yıldır evliyim elhamdülillah)

"Biz herkesin kaderini kendi çabasına bağladık " duymussunuzdur. Ben buna kesinlikle katılıyorum , ancak evlilik olayı kader midirrrr yoksa kendi secimimiz mi onda kararsinizim. Bence bu kişiye göre değişiyor. Örneğin: Birini Allah eş ile imtihan etmeyi istemiş ise ona sorun yatacak eş ile bir araya getiriyor ve gunahlarina kefaret sayıyor. O imtihanin ise ne yaparsan yap bir şekilde evleniyirsun. Buraya yazılan konular var mesela, çoğu aslında sevgililikte veya nisanlilikta kendini belli etmiş ilerisinin olmayacağı çok açık iken yinede evlenmiş ve ah şimdiki kafam olsa der. Neden evlendi? Kendi iradesi dışında gelişen birşeyler var demek ki imtihan gibi. Birde evliliğinde çok iyi olan örnek çiftleri ele alalım. Bunların ki mudahale siz tamamen kendi duyguları istekleri ile oluşmuş birşey, tek fark Allah bunu çok öncesinden biliyordu (yazmadi) çünkü onları imtihanı başkaydı. Yokluk olabilir, cocuksuzluk veya 3. Sahislarin karışmaya çalışması, çocuk oldu fakat hayırsız evlat gibi gibi. Bunlarinda imtihanı başka. Yani bana göre herşey kadere bagli değil, bu duruma göre değişir. Şimdi siz belki kendi iradenizle karşınıza çıkacak alternafler sonucunda kendiniz için hem uygun hem karşılıklı sevgi içinde biriyle evlenecek mutlu olacaksınız, yada ondan imtihan olacaksiniz birşeyler vesile olacak evlenip ah diyenlerden olacaksınız. Belki de evlenmiceksiniz hiç kaderiniz de imtihaniniz da yok, yada siz bulamayacaksiniz istediginiz gibi bir eş. Bunu tamamen zaman gösterecek.
Biz yaratılmadan önce kaderimiz yaratılmış. Anne karnındayken bedbaht/ mutlu, cehennem ehli/cennet ehli, kiminle evlenecegimiz bunlar yazıldı ve değişmeyen kader budur. Değişen kader ise rızkımız ( günahlar ile azalır, hayırlı ameller ile çoğalır), kaza vs dua, sadaka engel olur kazaya bu tür şeyler değişen kaderdir. Yüce Rabbimiz bütün kalbleri ruhları biliyor. Ve bizede gideceğimiz yol kolaylaştırılmış... Bize çabalamak düşer. Ümit etmek düşer. Gayret etmek gerekir. Genelde eşler birbirine benzer kalben ve fiziksel olarak. Mesela eşlerden herhangi biri diyelimki atheist oldu. Ve sen müslüman sın. Kalbler degiştigi için boşanmak şart olur ve buda kaderde yazar zaten. Ve kendi kalbine benzer biriyle tekrar evlenir vs vs kimiside hiç evlenmez bu da kader....

Her iliskim husranla bittigi icin sizlere danismak icimi bosaltmak istedim... Kk'nin evlenmis kadinlarina sormak istiyorum. Sizce evlilik alin yazisi midir? Yani dogmadan once kiminle evlenecegimiz belli midir? Hani derler ya 3 sey dogmadan bellidir ailen, evlenecegin kisi(ler), ölum gunun.
Basina tuhaf olaylar gelmis olan var mi bunu kanitlayacak? Mesela hic sevmedim basta ama o cok istedi evlendik yada tam evlenecektim baskasiyla evlendim nasip vs seklinde.

Benim annem is arkadasini bi komsusunun ogluyla gorusturecekmis kiz da biri var olmazsa olabilir abla demis sonra ortaya cikmis ki o oglanla annemin aklindaki oglan ayni kisi. o kadar yakin bi cevreleri de yok ustelik.

Ben bu evlilik konusunu taktim nedense cevremde herkes evleniyor diye. Sizce tamamen bize mi kalmis bu isi yapmak biz oturursak kaderde alnimizda biri yok mudur?

Umarim aciklayici olmustur...
Kader bence.Esim teyzemgile gelmiş ben odadan çıkmadım.(nisanlimla telde konuşuyordum)Sonra yıllar sonra nişanı attim teyzemin yaşadığı sehre geldim.Kuzenim kanka falan diye biriyle sürekli konuşuodu kim bile demedim.(O da nisanlanmis o dönem ayrılmış)Biraz daha zaman geçti vee dükkan actik onun dükkanınin yakinina acmisiz.Kuzenimle sakasina söyle biri olsa kabul ederim böylesi nerdee derken aaaa kapida tarifim dondum kaldim.Bununla evlenecem dedim ama cikmadim önüne 😁Bir kac gun sonra geldi ve beğenmiş beni 2 yıllik maceradan sonra evlendik.
O gun teyzemgile geldiği gün tanissak en fazla arkadaşim olurdu ama Allah ışte bizi hiç karsilastirmadi.Taaa ki o da bende yalniz kalıncaya kadar.Yaslarimiz uygun oluncaya kadar 🙄

Ben bu konuda biraz kaderciyim.Eski erkek arkadaşımla birbirimizi çok severken, ölsek vazgeçemeyiz diye düşünürken, kader ağlarını öyle bir ördüki, öyle engeller çıktıki bi türlü aşamadık.Yıllarca sürdü bu durum.Defalarca ayrılıp birleştik her seferinde tamam artık evleniyoruz dedik ama olmadı.Çok acı çektim, ölürüm yaşayamam sandım..
En güzel yaşlarım böyle giderken evlilik konusunda da iyice umutsuzluğa kapılmışken eşim çıktı karşıma :) Bi kitap etkinliğinde gördüm kalabalıklar içinde.Hayatta minyon tipli, orta boylu erkek beğenmeyen ben, onu görür görmez yoğun şeyler hissettim.İlk defa böyle bisey yaşadım.
Üstelik o gün o mekana gitmeyecektim. Son anda etkinlikten haberim oldu ve atlayıp gittim.Eşim de gitmeyecekmiş o da son anda karar verip gitmiş.
Tanıştık 1 yıl içinde nisanlanıp evlendik.33 yaşımda.Şimdi 5 aylık evliyiz🧿

Biz yaratılmadan önce kaderimiz yaratılmış. Anne karnındayken bedbaht/ mutlu, cehennem ehli/cennet ehli, kiminle evlenecegimiz bunlar yazıldı ve değişmeyen kader budur. Değişen kader ise rızkımız ( günahlar ile azalır, hayırlı ameller ile çoğalır), kaza vs dua, sadaka engel olur kazaya bu tür şeyler değişen kaderdir. Yüce Rabbimiz bütün kalbleri ruhları biliyor. Ve bizede gideceğimiz yol kolaylaştırılmış... Bize çabalamak düşer. Ümit etmek düşer. Gayret etmek gerekir. Genelde eşler birbirine benzer kalben ve fiziksel olarak. Mesela eşlerden herhangi biri diyelimki atheist oldu. Ve sen müslüman sın. Kalbler degiştigi için boşanmak şart olur ve buda kaderde yazar zaten. Ve kendi kalbine benzer biriyle tekrar evlenir vs vs kimiside hiç evlenmez bu da
Anladım peki ben eşimle karşılaştım
Biz yaratılmadan önce kaderimiz yaratılmış. Anne karnındayken bedbaht/ mutlu, cehennem ehli/cennet ehli, kiminle evlenecegimiz bunlar yazıldı ve değişmeyen kader budur. Değişen kader ise rızkımız ( günahlar ile azalır, hayırlı ameller ile çoğalır), kaza vs dua, sadaka engel olur kazaya bu tür şeyler değişen kaderdir. Yüce Rabbimiz bütün kalbleri ruhları biliyor. Ve bizede gideceğimiz yol kolaylaştırılmış... Bize çabalamak düşer. Ümit etmek düşer. Gayret etmek gerekir. Genelde eşler birbirine benzer kalben ve fiziksel olarak. Mesela eşlerden herhangi biri diyelimki atheist oldu. Ve sen müslüman sın. Kalbler degiştigi için boşanmak şart olur ve buda kaderde yazar zaten. Ve kendi kalbine benzer biriyle tekrar evlenir vs vs kimiside hiç evlenmez bu da kader....
Peki birşey sormak istiyorum. Yazılmış denilince akla bir rol verilmiş biz onu oynuyoruz anlamına geliyor. Yani kötü insan olacagimiz yazildiysa o zaman bu bizim suçumuz olmuyor ki. Niye yargilanalim? Yoksa hani Allah biliyor bu böyle böyle bir insan olacak bu hataları veya iyilikleri yapacak şeklinde mi?

Her iliskim husranla bittigi icin sizlere danismak icimi bosaltmak istedim... Kk'nin evlenmis kadinlarina sormak istiyorum. Sizce evlilik alin yazisi midir? Yani dogmadan once kiminle evlenecegimiz belli midir? Hani derler ya 3 sey dogmadan bellidir ailen, evlenecegin kisi(ler), ölum gunun.
Basina tuhaf olaylar gelmis olan var mi bunu kanitlayacak? Mesela hic sevmedim basta ama o cok istedi evlendik yada tam evlenecektim baskasiyla evlendim nasip vs seklinde.

Benim annem is arkadasini bi komsusunun ogluyla gorusturecekmis kiz da biri var olmazsa olabilir abla demis sonra ortaya cikmis ki o oglanla annemin aklindaki oglan ayni kisi. o kadar yakin bi cevreleri de yok ustelik.

Ben bu evlilik konusunu taktim nedense cevremde herkes evleniyor diye. Sizce tamamen bize mi kalmis bu isi yapmak biz oturursak kaderde alnimizda biri yok mudur?

Ben bunun adina kader degil de cekim yasasi diyorum.Orn.5 yil sonra hayatınızın askiyla karsilacaksiniz diyelim.Siz bugunden onu hayatiniza cekmeye basliyorsunuz.Gece uyumadan once dusunduklerinizle, ya da sokakta pat diye karşılaştığınız bir cifti gordugunuzde, bilincaltiniza sinyaller yolluyorsunuz..Cifte bakim ne guzel yakismislar kiz da cok guzelmis diye birkac saniye aklinizdan gecirip unutuyorsunuz.Ama bilincaltiniz unutmuyor.Depoluyor bu bilgiyi ve sixin cifte bakarkenki heyecaninizi..Bes yil sonra o cift gibi bir beraberlik basliyor hayatinizda..Ve size de " cok yakismissiniz sen de cok guzelsin diyor birileri de sizin icin..Bu hic sasmaz.Tabi cifte bakarken kiskanip " ben boyle bir iliski yasayamam ki zaten" deyip beyni buna kodlarsaniz da 5 yil sonra baslayacak iliskinize dinamit koymus oluyorsunuz..Guzel dusun guzel olsun..Kimseye haset etme kimseyi hor gorme ve hep iyi seyler düşün..

alın yazısı oldduğu kadar içine de sinmeli yaa. yani sırf alın yazımmış diye biriyle evlenilme. gölnüne göre olucak. Allah gönlümüze göreyi nasip etsin

Ben belcikada yaşarken. annem Facebook dan aynı düşüncedeki bir arkadaş ile tanışıyor. Bu arkadaş mısırdan bana 3 ,4 talib söylüyor isimlerini vs içlerinden sadece bir isme ısındım. Onu kötüledigi,annesi cok fena dedigi ,halde onunla görüşmek istedim. Yazıştık vs 2 hafta sonra canlı kamerada görüştük. Evi bizim evin arka mahallesinde çıktı)))😃 Türkiye deki evimizin ve evlendik. Aşk vs olmadı. Görücü usulu aynı düşünce aynı dine mensub olunca sorun çıkmaz. şuan 2 çoçogumuz var 9 yıldır evliyim elhamdülillah)
valahi helal olsun. ben intsgramda daha gelen istekleri engeliyordum

Ben de hep düşünmüşümdür, eşim der sen bana yazılmışsın bır kere, yıne karşılasırdık der. Şöyle bırsey anlatayım. Lisede ıken günlüğümün arasına 2 tane gül koymuşum zamanında. Ajanda gıbı sayfası tarıhlı olanlardandı, hanı eskıden çiçekleri vs defter arasında kurutup saklardık ya. Neyse evlenip, çocugum olduktan sonra bır gun sandığın dıbınde günlüğümü gördüm. Evlenirken çeyiz havluların arasına koymusum. Sayfaların arasındaki 2 gülü buldum. Gülün biri eşimle evlendiğim tarıhı gosteren sayfada idi, diğeri cocugumun dogdugu tarihte🌸Nasip, kader işte. Rabbim birşeyleri alnımıza yazıyor bencede. Kararlarımız, attığımız adımlarımız hayırlı ya da hayırsız kılıyor dıye düşünüyorum. Allahım herkese en hayırlısını gönlüne göre versin, dogru yoldan sasırtmasın ınsallah🤲🏻🌸

Nasip işidir canım. Tabi fetva vermek mümkün değil ama nasiptir. Bence nasipte ki kişi aynıdır ama değiştirmek dualarla yaşantınla seçimlerinle senin elinledir. Ben eşimle ilk tanıştığımda yıpranmıştık benim okulum onun olgunlaşmamış beyni ve dua ettim erteai gün birdenbire bitti. Sonra noldu bi kaç ay sonra daha kıymet bilmiş şekilde tekrar çıktı karşıma daha olgun benim okulum bitmiş falan. Tekrar çıktığında da evlenelim biz olur bizden dedi başkasına gidersin falan diye korktum direk girdim konuya demişti :) nasip şuan haber izliyor :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back