• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik alin yazisi mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Genel anlamda kader bizim seçimlerimizden oluşuyor düşüncesine yatkın olsam da hayatımızda mutlaka yaşamamız gereken bazı dönüm noktalarının belirlenmiş kader olduğunu düşünüyorum artık. Belki herkes için değildir. Belki bazı kişiler için bu böyledir orasını bilemem ama böyle belirlenmiş noktalar var hayatta bence. Benim için bu belki evlilik konusudur, bir diğeri için başka bir konudur.. Mantığımızla baktığımızda "yok canım olur mu öyle şey" deyip geçtiğimiz bu konu hayatta yaşadıklarına dönüp bakınca bazen her şeyin planlı bir şekilde seni o noktaya getirdiğini gösteriyor sanki..

Bence tercih meselesi kader de belli olan ailen ve ölümün Allah akıl fikir vermiş insanlara önüne seçenek sunmuş evlenirsin evlenmezsin bu senin seçimin tabiki herkesin nasibi kısmeti ayrıdır ben 19 yaşımda evlendim ablam bekar daha 32 yaşında tamamen seçim onun karşısınada çıktı ama istemedi vardır bir nasibi sizinde öyle

Aslında çok basit. Kader demek Allahın ne yapacağımızı bilmesidir kaza da ne zaman gerçekleşeceğini yaratmasıdır. Ölüm ve aile dışında kaderimizi cuzi irademizle kendimiz belirleriz. Evleneceğimiz kişiyide kendimiz seçeriz Aksi halde Allah seda sayana 10 koca yazmış diyemeyiz 😂

Konuya gelecek olursak, ben berbat bir evlilik yaşadım. Bir oğlum oldu boşandım. Şimdi bakıyorum da, sadece oğlumun doğması için aracıymış bu evlilik. Bana hiçbir artısı katkısı olmadı aksine beni benden etti psikolojim bozuldu hala yoparlama aşamasındayım, şuan evet oğluma sahibim bin şükür varlığına ama en başta eğer şu çektiğim eziyetleri çekmeyecektiysem; evlenmemeyi bunları yaşamamayı isterdim açıkçası...
Aman ne bileyim yaa karışık işler bunlar 🥴

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back