Ben sana çok hak veriyorum.Aslında yanlış anlaşılmış ben eşimi kısıtlamıyorum aksine dünde sen sıkılıyorsan gidebilirsin dedim. Ben yokkende gezmeye gider sorun yapmam yani beni rahatsız eden nokta şu yaşanandan örnek vereyim ; annemden dönüyoruz bizi görümcenin eşi almaya geldi araba ondaydı bende işten çıkmıştım mantıken eve gidilir dimi araba görümcemin oraya parkedildi ve oraya gittik. Bakın benim olaydan haberim yok ben yokmuyum acaba neden kimse bana bişey demiyorda sanki çanta gibiyim gibi davranılıyor ? Gecenin 12 sinde kalktım eve yorgun geldim ve sabahına kahvaltıya çağırdılar. Daral geliyor bilmiyorum belkide abartıyorum. Mesela işten geliyoruz diyelim enişte de var arabada yakın çalışıyorlar eşimle karısı annesinde ya orda yemek yenicek muhabbeti dönüyor bakın benim haberim yok hastamıyım karnım mı ağrıyor istiyormuyum soran yok orda buluyorum kendimi. Yani rahatsız olduğum nokta bu
Tamda bu gideceğim varsada gitmek istemiyorum yani eve giden biri kendini görümce ve kaynanada buluyor. Eşime ne demem gerekiyor yani çoğu zaman sorsada çoğu zaman sanırım istemem diye sormadan emri vaki oluyor.Ben sana çok hak veriyorum.
İyi bile dayanıyorsun.
Ben olsam çok önceden tavrımı koyardım.
Sıkılırım, yorulurum. En sonunda görümce, kayınvalideden soğurum. Gideceğim varsa da gitmem.
Sen çok çok sabırlısın.
Ya sizin alnınızdan öpmek istiyorm. Ailem beni pat diye çağırsa tepki gösteririrm çağırmaz. Sık sık gitmem benimde evim işim var sormadan yemek yapsa gel dese anne sordunda mı yaptın derim peki neden evime gelirken görümcem annesnde diye kendimi orda buluyorum ? Neden pazar uyurken kaynanam çağırdı diye iniyoruz? Bakın bi kere eşim ben uyuyorum diye geri çevirdi teklifi kardeşin geliyor diyince eşim inelimmi değişiklik olur dedi çapaklı çapaklı indim. Eşim gidebilir ama ailesi muhtemelen laf yapar. Anlamıyorum yani önceden haftaiçi izinlerimde onlarla geçiyordu tırlatıcaktım.Sizin ailenize de zırt pırt gidilmiyorsa sırf aynı apartmanda yaşanıyor diye eşinizin ailesinin son dakika planlarina uymak zorunda değilsiniz.
Aslında çok basit.Tamda bu gideceğim varsada gitmek istemiyorum yani eve giden biri kendini görümce ve kaynanada buluyor. Eşime ne demem gerekiyor yani çoğu zaman sorsada çoğu zaman sanırım istemem diye sormadan emri vaki oluyor.
Yani gorüşmek gerek aile bu ama sürekli metazori olmaz ki. Sizin bir çekirdek aileniz var artık.Ya sizin alnınızdan öpmek istiyorm. Ailem beni pat diye çağırsa tepki gösteririrm çağırmaz. Sık sık gitmem benimde evim işim var sormadan yemek yapsa gel dese anne sordunda mı yaptın derim peki neden evime gelirken görümcem annesnde diye kendimi orda buluyorum ? Neden pazar uyurken kaynanam çağırdı diye iniyoruz? Bakın bi kere eşim ben uyuyorum diye geri çevirdi teklifi kardeşin geliyor diyince eşim inelimmi değişiklik olur dedi çapaklı çapaklı indim. Eşim gidebilir ama ailesi muhtemelen laf yapar. Anlamıyorum yani önceden haftaiçi izinlerimde onlarla geçiyordu tırlatıcaktım.
Nerde ailelerle sorun yaşayan çift varsa orda hep bir sosyalleşme sorunu görüyorum ben. Evli çiftlerin birlikte zaman geçirdikleri arkadaşları olmalı. Kadının ayrı erkeğin ayrı arkadaşı başka bir konu. İkisinin birlikte ortak zaman geçirdikleri, aktivite yaptıkları, eğlendikleri, sosyalleştikleri arkadaşları olmalı. Çift olur, evli olur, sevgili olur, bekar insanların da olduğu bir grup olur bunlar mesele değil. Ama arkadaş önemli. O ortam olmayınca sosyalleşmek sadece aile bireyleriyle sosalleşmek ya da bir yerlere sadece baş başa gitmek olarak kalıyor. Denge kurulamıyor.
İkisi de asosyalse birbirlerine yetiyorlardır belki. Biz 1.5 senedir öyle yaşıyoruz, arkadaşlarla nadiren görüştük falan resmen bunalımdayım ben. İnsan istiyorum, arkadaş istiyorum, başka yüzler görmek istiyorum.Kesinlikle hak veriyorum. Bazen duyuyorum insana ihtiyacımız yok biz birbirimize yetiyoruz cümlesini ama bir yere kadar insana yetebiliyor. Sosyal hayatı olmayan bir kişi kadın erkek farketmeksizin hep sorun yaratır bana göre. Arkadaşı olmayan insan aileye sarıyor bu da herkesin güle oynaya kabulleneceği bir yaşam tarzı değil
İkisi de asosyalse birbirlerine yetiyorlardır belki. Biz 1.5 senedir öyle yaşıyoruz, arkadaşlarla nadiren görüştük falan resmen bunalımdayım ben. İnsan istiyorum, arkadaş istiyorum, başka yüzler görmek istiyorum.
cok karisik anlatmissiniz. daha yeni kavga etmistiniz, ne oldu sonra? boyle ofke patlamalari ile kavga edip sonra normale donen aileleri hic anlamiyorum. ayrica esim gitmek istemiyor vs diyordunuz onceden, burada anlattiginiza gore onlar cagiriyor, esin de gidiyor. bence senin profesyonel yardim alman gerek. yine sik sik gorusmeye baslamissiniz, bir sure sonra tekrar kavga etmeye baslayacaksiniz, ta ki sen kafayi yiyene kadar. oncelikle terapiye baslayin bence. sonra da kafanizdan bir gorusme sikligi soyleyin, mesela haftada bir ya da iki. sonra da esiniz eger her gun gitmek istiyorsa, birakin gitsin. bence her gun gitmek zorunda degilsin. zaten calisan birisi isen isler yetismiyordur, esin gitmek sen de temizlik yap, ya da film izle, veyahut ders calis vs. o her gun gormek isteyebilir ama sen istemeyebilirsin. cocuk olunca tek basina duracagim demek daha zor olabilir.Merhabalar kızlar nasılsınız ? İsmimi değiştirdim tanırsınız belki ben kanarya ismimi eskiyi unutmak önüme bakmak için değiştirdim :) Konu açıp açmama konusunda kararsız kaldım bakıç açılarına ihtiyacım var.
Sizi sıkmak istemem bu dönemde özgüvenim için sınır çizmek için hayır demek için çok uğraştım başarmaya çalışıyorum. En son eşim ailesinin laf sokmalarına kendinize gelin diye cevap vermiş ve dün itibariyle eski görüşmelere başlanıldı 3 haftadır kardeşiyle arası soğuktu eşimib ama yiğenini özlemiş o yüzden eskisi gibi görüşmelere adım attım. İlk zamanlar neredeyse hafta 4 5 gün olan görüşme sıklığını haftada 1 2 ye düşürdüm çalıştığım içinde çok sık davet edemiyorum. Ben hep çekingen biriydim. Öfke patlamaları yaşar kavga eder ve hayır diyemezdim. Cumartesi günü görümce ve eşiyle dolaştıktan sonra eve dönerken görümcem annesine geldi çay içmeye ben daha önce yapamadığım şeyi “üstüm müsait değil daha sonra gelirim “ cümlesini söyledm. Eşimde aşağı uğradı 1 haftadır gitmiyorduk fakat bana sormadan gidilmesi rahatsız etti. Eve çıkınca eşime “eve değilde başka yere gidilcekse bana söylemen gerekiyor ben bu şekilde yapmıyorum dedim” tamam olur öyle şeyler arada bende her zaman yapmıyorum dedi. Sabah görümcem kahvaltıya gelmiş kaynanam bizide davet etti yeni uyanmıştım eşim gidelimmi yorulma dedi neden ki yani neyse dedim hazır sofraya oturdum ve masayı toplayıp çıktım. Akşamda kaynanamlar kızına gitmiş tesadüfen öğrendik kaseyi aşağı indirirken bu arada aynı apartmandayız gecici olarak. Eşimde sıkılıyorum gidelimmi bizde dedi. Ben sıkılmıyorum sen git dedim. Olmaz öyle sensiz neden gideyim dedi. Halledemediğim problemim bu kaldı sadece eşimin öyle arkadaş ortamı alışkanlıkları kahvedir gece dışarı çıkmadır huyları yok (oladabilir bunu eleştirmiyorum) o yüzden yiğenini özlüyorum görmek istiyor kayınçosuyla oyun oynuyor derken alışkanlıktanmıdır nedir bilmiyorum. Ben mi abartıyorum bu konuyu bilmiyorum. Öyle gidip kahvaltı hazırlamam hizmet etmem fakat eşimin gitme isteği bende sinir yapıyor acaba abartıyor muyum ? Yani gidilebilir mi bunlar normal mi ? Eşime nasıl davranmalıyım ? Genel olarak bana ilgilidir dün arabasını yıkamaya gitti gelirken bişeyler almış film izleyelim diye evde de yardım eder fakat daha sabah görüşülen ortama akşam gidelim mi demesi beni sinirlendiriyor kafayı yedin herhalde diye kavga edesim geliyor ama kavga çözüm değil. Evet kızlar vaktinizi aldım kusura bakmayın eskiden olan çoğu sıkıntımı aştım çok şükür sadece eşimin alışkanlıkları canımı sıkıyor benimde bir ailem var sonuçta sürekli onlarla olmak aileme yapılan saygısızlıktır kayınvalidem 2 gün uğramasalar özlüyorum çocukları diyor annemin canı yokmu ayda 1 gidiyorum çalışıyorum diye. Yaklaşık 1 senedir evliyim acaba zamanla düzelicek mi ? Mesela eşim dün görüştüğümüz halde sabahına kahvaltıya inelimmi derse ne yapmalıyım ? Hazırlanmış oluyor kahvaltı yemektede aynı yani hizmet etmiyorum yoksa abartıyormuyum. Elimi verince kolum gidiyor onlara ilk zamanlar alt üst ettiler psikolojimi çok zor geldm bu noktaya. Ne düşünüyorsunz ?
Ekleme: bi kerede cumartesi annesi yemeğe çağırdı bende patlican yapıcaktım eşim kızıcaksın sormadan tamam dedim diye ama napıyım dedi. İyi patlicanı yarın yeriz dedim. Pazarda görümcemde oturuyoruz annesi arası yemeğe gelin diye görümcemde gidcekmiş eşim tamma geliriz dedi evde yemek var. Alışkanlıkmı anlamıyorum evde yemek varken ne münasebet ya. O zamanlar güçlü değildim tek kelime edemedim.
Tam şu an görümcemle telefon görüşmemi bitirdim. Bayrama tatil ayarlıyorum sizi de dahil edeyim mi diye sordumBir arkadaşım var mesela. Liseden arkadaşım, instagram hesabımda ekli. Aktif bir kullanıcı zaten. Hafta içi çalışıyorlar hafta sonu Cumartesi eşinin Pazar kendi ailesinin yanında. Tatillere bile toplanıp tüm aile gidiliyor. Geçen hafta kocasıyla baş başa tatil hikayesi atmıştı hafta sonu aa hayırdır diye şaşırdım, ilk kez gördüm baş başa bir şey yaptıklarını. Meğer evlilik yıl dönümleriymiş. Bakıyorum ama çok mutlu görünüyor. Şahsen ben bütün arkadaşlarım eşimle aynı bile olsun istemem kaldı ki her zaman tüm aile toplanacağız. Zaman zaman ayrı insanlarla görüşmeye, ayrı vakit geçirmeye de ihtiyaç var. Benim asla kabullenebileceğim bir yaşam tarzı değil mesela, yolda karşılaştık akşam görümcemle eşimin memleketine geçicez onlar babasıyla dün geçti dedi, iç yüzünü bilemem ama halinden epey memnun gözüküyordu. Çok ilginç gelmişti
Evet sesim çıkmıyordu sadece surat asıp soğuk davranıyordum adam ne bilsin ki. O gücü cumartesi akşam aldım ve “ bana söylemelisin biyere gidiceksek” dedim. Keşke daha öncelerde de söyleyebilseydim. O yemeğim varken gittiğimizin gecesi eve geldiğimizde benimle o kadar ilgilendiki sanki hatasının farkında da kavga çıkarma haklısın der gibi.Aslında çok basit.
Yorgunum, yatmak istiyorum, sıkıldım.
Bu cümleleri anlamaz mı?
Bir defa sormadan götürdü diyelim ikincisi olmamalıydı, çünkü o emrivaki gecesi ben rahatsız olduğumu söylerdim.
Sen eşinle konuşmuyorsun Kanarya.
Adam da seni hayatından memnun sanıyor.
Bu durumda adama kızmamak gerek, sen konuşmayı öğrenmelisin.
Elinize emeğinize sağlık o kadar haklısınızki halledemediğim tek konu bu kaldı yani 10 olayda 5inde eşim dikkat ediyorsa geri beşinde unutuyor ya da eşine gelmiyor. Tam cevap vericekken beynim “ sesini çıkarma şimdi şöyle derler sen kötü olursun”. O yüzden sustum hep. Bi kere eşim sormadan yemeğe geliriz dedi diye keşke evlenmeseydin diye bağırdım ve suratına bakmadan indim aşağıya gelirsin diye. Yani iç sesim gibisiniz benimde sınırlı evde olduğum zaman ve son dakika gel demelerinden hoşlnamıyorum ilk zamanlar tölere edebiliyordum fakat şuan oldum. Sizce eşim tekrar yaptığında yaptıklarını vurup sana karşı doluyorum böyle bi dünya yok kendine gel mi desem ? Düzenim konusunda o kadar hassas bi insanım ki dinlenicem annemede gitmem işim gücüm var derim. Amacım kaynana görümce düşmanlığı değil eve diye geliyorum geçen bağırsaklarım kötü eve geliyorum kayınço bizde aşağıda yemek yicekmiş bizde ordayoz eşime dedim ee benim haberim yok benimde yeni haberim oldu dedi. Git o zaman alla alla hastayım ben dedm üzüldü gelmicekmisin diye. Daral geldi bu mevzudanYani gorüşmek gerek aile bu ama sürekli metazori olmaz ki. Sizin bir çekirdek aileniz var artık.
Ayrıca çocuğunuz yok sanırım,olunca da bu kez torunda torun diye darlayacaklar.
Sizin ayrı bir eviniz düzeniniz var. Belki işte canınız birşey istedi akşama onu pişirip yemek istiyorsunuz evinizde,ne bileyim belki akşam ayaklarınızı uzatıp izleyeceğiniz diziniz var.
Belki eşinizle geç bir pazar kahvaltısı yapmak istiyorsunuz.
Orda öğlen yemeği ye,ordan bize gelin akşam yiyelim, sabah kahvaltiya da gelin derken ,eee ayırmasaydınız hic evi o zaman diyesim gelir benim. Görümcenizde hep annesinde,o da ayri tuhaf.
Bilemiyorum çizin sınırınızı. Sizden hizmet beklememeleri vb şeyler önemsiz,sizin sınırlarınızı,isteklerinizi ihlal ediyorlar. Neden eve gidecekken arabada gorümce evinin orda duruluyor mesela? Saksı mısınız siz? Sorulmuyor,söylenmiyor. Belki sorsalar,başka zaman gelelim,yorgunum diyeceksiniz.
Ben gelemezdim bu kadarına net söylüyorum. Son dakika yapılan davetleri geri çevirirdim kesin. Önceden konuşulur amenna ama pazar sabahı arayıp hadi bize gelin denmesine cevabım hayır olur mesela. Yada işten çıktım eve gideceğim son dakika birinin evinin önünde durursa o araba, döner derim ben yorgunum eve geçelim başka zaman gelelim size diye. Yemeğim yoksa yeri gelir kahvaltı yaparım yani ama böyle zorlamaya gelemem.
Sağolun yorumunuz için. Evet tartışmışlardı ama aile işte anne kardeş barıştılar elbet. Amacım aslında sıklıktan ziyade düzenimi bozmaları.cok karisik anlatmissiniz. daha yeni kavga etmistiniz, ne oldu sonra? boyle ofke patlamalari ile kavga edip sonra normale donen aileleri hic anlamiyorum. ayrica esim gitmek istemiyor vs diyordunuz onceden, burada anlattiginiza gore onlar cagiriyor, esin de gidiyor. bence senin profesyonel yardim alman gerek. yine sik sik gorusmeye baslamissiniz, bir sure sonra tekrar kavga etmeye baslayacaksiniz, ta ki sen kafayi yiyene kadar. oncelikle terapiye baslayin bence. sonra da kafanizdan bir gorusme sikligi soyleyin, mesela haftada bir ya da iki. sonra da esiniz eger her gun gitmek istiyorsa, birakin gitsin. bence her gun gitmek zorunda degilsin. zaten calisan birisi isen isler yetismiyordur, esin gitmek sen de temizlik yap, ya da film izle, veyahut ders calis vs. o her gun gormek isteyebilir ama sen istemeyebilirsin. cocuk olunca tek basina duracagim demek daha zor olabilir.
Sizin görümceniz aklı başında siz davet ediyorsunuz muhtemelen burnunu sokmuyordur özel anlarınıza dahil olmuyordur rahatsız etmiyordur. Bakın karadeniz turu yapıcaz görümcem soruyor gününü ne zaman bizde gelelim edelim bizide götür diye. 1 aylık evliyim denize gittik görümcemle daha kocamla başbaşa biyere gidememişim sürekli aile. O kadar çok burnunu sokuyor ki imdat demek istiyorum ve dahil edesm gelmiyor.Tam şu an görümcemle telefon görüşmemi bitirdim. Bayrama tatil ayarlıyorum sizi de dahil edeyim mi diye sordum
Herşey dozunda olmalı ve insan sınırlarını çizebilmeli. Her sene bir tatilde ararım görümcemi gelmek ister misiniz diye, genelde gelmezler işleri uygun olmaz. Bu aile tatilidir. Annemi alırım abimi ablamı arar sorarım gelmek ister misiniz diye. Gelen gelir. Gelmeyen bir sonraki başbaşa ya da arkadaşlı tatile salça olamaz.
Fazla iyimser görünüyorsun buradan bakınca.Evet sesim çıkmıyordu sadece surat asıp soğuk davranıyordum adam ne bilsin ki. O gücü cumartesi akşam aldım ve “ bana söylemelisin biyere gidiceksek” dedim. Keşke daha öncelerde de söyleyebilseydim. O yemeğim varken gittiğimizin gecesi eve geldiğimizde benimle o kadar ilgilendiki sanki hatasının farkında da kavga çıkarma haklısın der gibi.
Yapacagin şeyler , sen de" annemi ozledim"diyip sık sık gitmek isteyeceksin. O ozluyorsa, o sıkiliyorsa ayni şeyin senin de hissettiğini anlatacaksin. Burun kiviricak bir yerden sonra o zaman yapişdir laflari. Ben nasilki yeni ailemdeyim diye kendi ailemden biraz uzak kala biliyorum lutfen sen de yap. Sana ailenden uzak dur demiyorumki ama ikimiz olalim bir sure sadece. Bu gibi konuşma yap rahatsiz olduğun şeyleri dile getir. Içinde tutmaMerhabalar kızlar nasılsınız ? İsmimi değiştirdim tanırsınız belki ben kanarya ismimi eskiyi unutmak önüme bakmak için değiştirdim :) Konu açıp açmama konusunda kararsız kaldım bakıç açılarına ihtiyacım var.
Sizi sıkmak istemem bu dönemde özgüvenim için sınır çizmek için hayır demek için çok uğraştım başarmaya çalışıyorum. En son eşim ailesinin laf sokmalarına kendinize gelin diye cevap vermiş ve dün itibariyle eski görüşmelere başlanıldı 3 haftadır kardeşiyle arası soğuktu eşimib ama yiğenini özlemiş o yüzden eskisi gibi görüşmelere adım attım. İlk zamanlar neredeyse hafta 4 5 gün olan görüşme sıklığını haftada 1 2 ye düşürdüm çalıştığım içinde çok sık davet edemiyorum. Ben hep çekingen biriydim. Öfke patlamaları yaşar kavga eder ve hayır diyemezdim. Cumartesi günü görümce ve eşiyle dolaştıktan sonra eve dönerken görümcem annesine geldi çay içmeye ben daha önce yapamadığım şeyi “üstüm müsait değil daha sonra gelirim “ cümlesini söyledm. Eşimde aşağı uğradı 1 haftadır gitmiyorduk fakat bana sormadan gidilmesi rahatsız etti. Eve çıkınca eşime “eve değilde başka yere gidilcekse bana söylemen gerekiyor ben bu şekilde yapmıyorum dedim” tamam olur öyle şeyler arada bende her zaman yapmıyorum dedi. Sabah görümcem kahvaltıya gelmiş kaynanam bizide davet etti yeni uyanmıştım eşim gidelimmi yorulma dedi neden ki yani neyse dedim hazır sofraya oturdum ve masayı toplayıp çıktım. Akşamda kaynanamlar kızına gitmiş tesadüfen öğrendik kaseyi aşağı indirirken bu arada aynı apartmandayız gecici olarak. Eşimde sıkılıyorum gidelimmi bizde dedi. Ben sıkılmıyorum sen git dedim. Olmaz öyle sensiz neden gideyim dedi. Halledemediğim problemim bu kaldı sadece eşimin öyle arkadaş ortamı alışkanlıkları kahvedir gece dışarı çıkmadır huyları yok (oladabilir bunu eleştirmiyorum) o yüzden yiğenini özlüyorum görmek istiyor kayınçosuyla oyun oynuyor derken alışkanlıktanmıdır nedir bilmiyorum. Ben mi abartıyorum bu konuyu bilmiyorum. Öyle gidip kahvaltı hazırlamam hizmet etmem fakat eşimin gitme isteği bende sinir yapıyor acaba abartıyor muyum ? Yani gidilebilir mi bunlar normal mi ? Eşime nasıl davranmalıyım ? Genel olarak bana ilgilidir dün arabasını yıkamaya gitti gelirken bişeyler almış film izleyelim diye evde de yardım eder fakat daha sabah görüşülen ortama akşam gidelim mi demesi beni sinirlendiriyor kafayı yedin herhalde diye kavga edesim geliyor ama kavga çözüm değil. Evet kızlar vaktinizi aldım kusura bakmayın eskiden olan çoğu sıkıntımı aştım çok şükür sadece eşimin alışkanlıkları canımı sıkıyor benimde bir ailem var sonuçta sürekli onlarla olmak aileme yapılan saygısızlıktır kayınvalidem 2 gün uğramasalar özlüyorum çocukları diyor annemin canı yokmu ayda 1 gidiyorum çalışıyorum diye. Yaklaşık 1 senedir evliyim acaba zamanla düzelicek mi ? Mesela eşim dün görüştüğümüz halde sabahına kahvaltıya inelimmi derse ne yapmalıyım ? Hazırlanmış oluyor kahvaltı yemektede aynı yani hizmet etmiyorum yoksa abartıyormuyum. Elimi verince kolum gidiyor onlara ilk zamanlar alt üst ettiler psikolojimi çok zor geldm bu noktaya. Ne düşünüyorsunz ?
Ekleme: bi kerede cumartesi annesi yemeğe çağırdı bende patlican yapıcaktım eşim kızıcaksın sormadan tamam dedim diye ama napıyım dedi. İyi patlicanı yarın yeriz dedim. Pazarda görümcemde oturuyoruz annesi arası yemeğe gelin diye görümcemde gidcekmiş eşim tamma geliriz dedi evde yemek var. Alışkanlıkmı anlamıyorum evde yemek varken ne münasebet ya. O zamanlar güçlü değildim tek kelime edemedim.
Haklısınız aslında sessiz kalmayacağım gücümü toplayıp yapılan her hatada tepkimi göstereceğim.Fazla iyimser görünüyorsun buradan bakınca.
Eşin cidden hatasını anlamış olsa tekrar etmezdi bence.
Senin sessizliğin, hayır demeyişin onun işine geliyor. Çünkü o mutlu olduğu hayata devam ediyor, sen de ona eşlik ediyorsun.
Daha ne ister?
Dığru söylüyorsunuz aslında mesele vakit geçirip geçirmemekte değil yani şöyle sabah kahvaltı yapılmış öğlen arabayla uğraşılmış eve 5 de gelinmiş sonra film izlendi yarım saat boş kaldık annesi kardeşinde diye bizde gidelim mi diyor saat akşam 8 buçuk yarın iş var uyucaz zaten 10 11 de. Ya sanki sıkılmakta değil adamda alışkanlık yapmış gibi kurt var biyerinde.Yapacagin şeyler , sen de" annemi ozledim"diyip sık sık gitmek isteyeceksin. O ozluyorsa, o sıkiliyorsa ayni şeyin senin de hissettiğini anlatacaksin. Burun kiviricak bir yerden sonra o zaman yapişdir laflari. Ben nasilki yeni ailemdeyim diye kendi ailemden biraz uzak kala biliyorum lutfen sen de yap. Sana ailenden uzak dur demiyorumki ama ikimiz olalim bir sure sadece. Bu gibi konuşma yap rahatsiz olduğun şeyleri dile getir. Içinde tutma
Eşinle guzel vakit geçirmeye ozen goster. Bu yakin zamanda benim de sorunum oldu kp kv gorumce bize yerlesicekdi burda gaza geldim tavsiyelerden esimle konusdum hallettim. Yani konuşulmasi gerek muhakkak. Biz esimle guzel vakit geçiririz çok sukur. Ailesi burda olduğunda ya da biz orda oldugumuzda hep benim yanima gelmeye firsat ariyor. Sen de oyle ortam kur