Evliliğin düzeni, eş ile iletişim, abartılan durumlar.

Ben sana çok hak veriyorum.
İyi bile dayanıyorsun.
Ben olsam çok önceden tavrımı koyardım.
Sıkılırım, yorulurum. En sonunda görümce, kayınvalideden soğurum. Gideceğim varsa da gitmem.
Sen çok çok sabırlısın.

Ben sizi anladım.
Kendi düzeniniz var,ben haftasonu kalkıp kahvaltımı hazırlamışsam,annem yada eşimin annesi son dakika hadi gelin bizde yapalım kahvaltıyı dese,sağolun başka zaman geliriz,şimdi hazırladım kahvaltimızı der geri ceviririm.
Bir önceki gün/akşam söylenmiş olsa gidebilirim yada uyumak istiyor olurum,gec kalkmayı planlamışımdır gitmeyebilirim.
Evde yemek yapmışsam aynı şekilde gitmeyebilirim,önceden haber verilebilir hep son dakika olursa rahatsız olurum bu anlamda size hak verdim.
Eşiniz ailesiyle her gün görüşmek isteyebilir bunu anlayabilirim,ama size sormadan yada illaki sende gel şeklinde olmamalı bu. Aynı apartmandasınız ben inip yeğenimi görüp geleceğim diyip gidip görebilir.
Sizin ailenize de zırt pırt gidilmiyorsa sırf aynı apartmanda yaşanıyor diye eşinizin ailesinin son dakika planlarina uymak zorunda değilsiniz.
Kendi adıma iki tarafa da bu şekilde sürekli git gel yapmak istemem. Yeri gelir kendi çekirdek ailemle oturur evde kafama göre takılırım yeri gelir koltuğa uzanır dinlenirim. Kimsenin evinde yapamayacağım birşeyler var illaki yani. Hep hazır ve nazır bekleyemem davet ederlerse koşup gidelim diye.

Tamda bu gideceğim varsada gitmek istemiyorum yani eve giden biri kendini görümce ve kaynanada buluyor. Eşime ne demem gerekiyor yani çoğu zaman sorsada çoğu zaman sanırım istemem diye sormadan emri vaki oluyor.

Sizin ailenize de zırt pırt gidilmiyorsa sırf aynı apartmanda yaşanıyor diye eşinizin ailesinin son dakika planlarina uymak zorunda değilsiniz.
Ya sizin alnınızdan öpmek istiyorm. Ailem beni pat diye çağırsa tepki gösteririrm çağırmaz. Sık sık gitmem benimde evim işim var sormadan yemek yapsa gel dese anne sordunda mı yaptın derim peki neden evime gelirken görümcem annesnde diye kendimi orda buluyorum ? Neden pazar uyurken kaynanam çağırdı diye iniyoruz? Bakın bi kere eşim ben uyuyorum diye geri çevirdi teklifi kardeşin geliyor diyince eşim inelimmi değişiklik olur dedi çapaklı çapaklı indim. Eşim gidebilir ama ailesi muhtemelen laf yapar. Anlamıyorum yani önceden haftaiçi izinlerimde onlarla geçiyordu tırlatıcaktım.

Tamda bu gideceğim varsada gitmek istemiyorum yani eve giden biri kendini görümce ve kaynanada buluyor. Eşime ne demem gerekiyor yani çoğu zaman sorsada çoğu zaman sanırım istemem diye sormadan emri vaki oluyor.
Aslında çok basit.
Yorgunum, yatmak istiyorum, sıkıldım.
Bu cümleleri anlamaz mı?

Bir defa sormadan götürdü diyelim ikincisi olmamalıydı, çünkü o emrivaki gecesi ben rahatsız olduğumu söylerdim.

Sen eşinle konuşmuyorsun Kanarya.
Adam da seni hayatından memnun sanıyor.
Bu durumda adama kızmamak gerek, sen konuşmayı öğrenmelisin.

Yani gorüşmek gerek aile bu ama sürekli metazori olmaz ki. Sizin bir çekirdek aileniz var artık.
Ayrıca çocuğunuz yok sanırım,olunca da bu kez torunda torun diye darlayacaklar.
Sizin ayrı bir eviniz düzeniniz var. Belki işte canınız birşey istedi akşama onu pişirip yemek istiyorsunuz evinizde,ne bileyim belki akşam ayaklarınızı uzatıp izleyeceğiniz diziniz var.
Belki eşinizle geç bir pazar kahvaltısı yapmak istiyorsunuz.
Orda öğlen yemeği ye,ordan bize gelin akşam yiyelim, sabah kahvaltiya da gelin derken ,eee ayırmasaydınız hic evi o zaman diyesim gelir benim. Görümcenizde hep annesinde,o da ayri tuhaf.
Bilemiyorum çizin sınırınızı. Sizden hizmet beklememeleri vb şeyler önemsiz,sizin sınırlarınızı,isteklerinizi ihlal ediyorlar. Neden eve gidecekken arabada gorümce evinin orda duruluyor mesela? Saksı mısınız siz? Sorulmuyor,söylenmiyor. Belki sorsalar,başka zaman gelelim,yorgunum diyeceksiniz.
Ben gelemezdim bu kadarına net söylüyorum. Son dakika yapılan davetleri geri çevirirdim kesin. Önceden konuşulur amenna ama pazar sabahı arayıp hadi bize gelin denmesine cevabım hayır olur mesela. Yada işten çıktım eve gideceğim son dakika birinin evinin önünde durursa o araba, döner derim ben yorgunum eve geçelim başka zaman gelelim size diye. Yemeğim yoksa yeri gelir kahvaltı yaparım yani ama böyle zorlamaya gelemem.

Kesinlikle hak veriyorum. Bazen duyuyorum insana ihtiyacımız yok biz birbirimize yetiyoruz cümlesini ama bir yere kadar insana yetebiliyor. Sosyal hayatı olmayan bir kişi kadın erkek farketmeksizin hep sorun yaratır bana göre. Arkadaşı olmayan insan aileye sarıyor bu da herkesin güle oynaya kabulleneceği bir yaşam tarzı değil

İkisi de asosyalse birbirlerine yetiyorlardır belki. Biz 1.5 senedir öyle yaşıyoruz, arkadaşlarla nadiren görüştük falan resmen bunalımdayım ben. İnsan istiyorum, arkadaş istiyorum, başka yüzler görmek istiyorum.

Bir arkadaşım var mesela. Liseden arkadaşım, instagram hesabımda ekli. Aktif bir kullanıcı zaten. Hafta içi çalışıyorlar hafta sonu Cumartesi eşinin Pazar kendi ailesinin yanında. Tatillere bile toplanıp tüm aile gidiliyor. Geçen hafta kocasıyla baş başa tatil hikayesi atmıştı hafta sonu aa hayırdır diye şaşırdım, ilk kez gördüm baş başa bir şey yaptıklarını. Meğer evlilik yıl dönümleriymiş. Bakıyorum ama çok mutlu görünüyor. Şahsen ben bütün arkadaşlarım eşimle aynı bile olsun istemem kaldı ki her zaman tüm aile toplanacağız. Zaman zaman ayrı insanlarla görüşmeye, ayrı vakit geçirmeye de ihtiyaç var. Benim asla kabullenebileceğim bir yaşam tarzı değil mesela, yolda karşılaştık akşam görümcemle eşimin memleketine geçicez onlar babasıyla dün geçti dedi, iç yüzünü bilemem ama halinden epey memnun gözüküyordu. Çok ilginç gelmişti

cok karisik anlatmissiniz. daha yeni kavga etmistiniz, ne oldu sonra? boyle ofke patlamalari ile kavga edip sonra normale donen aileleri hic anlamiyorum. ayrica esim gitmek istemiyor vs diyordunuz onceden, burada anlattiginiza gore onlar cagiriyor, esin de gidiyor. bence senin profesyonel yardim alman gerek. yine sik sik gorusmeye baslamissiniz, bir sure sonra tekrar kavga etmeye baslayacaksiniz, ta ki sen kafayi yiyene kadar. oncelikle terapiye baslayin bence. sonra da kafanizdan bir gorusme sikligi soyleyin, mesela haftada bir ya da iki. sonra da esiniz eger her gun gitmek istiyorsa, birakin gitsin. bence her gun gitmek zorunda degilsin. zaten calisan birisi isen isler yetismiyordur, esin gitmek sen de temizlik yap, ya da film izle, veyahut ders calis vs. o her gun gormek isteyebilir ama sen istemeyebilirsin. cocuk olunca tek basina duracagim demek daha zor olabilir.

Tam şu an görümcemle telefon görüşmemi bitirdim. Bayrama tatil ayarlıyorum sizi de dahil edeyim mi diye sordum

Herşey dozunda olmalı ve insan sınırlarını çizebilmeli. Her sene bir tatilde ararım görümcemi gelmek ister misiniz diye, genelde gelmezler işleri uygun olmaz. Bu aile tatilidir. Annemi alırım abimi ablamı arar sorarım gelmek ister misiniz diye. Gelen gelir. Gelmeyen bir sonraki başbaşa ya da arkadaşlı tatile salça olamaz.

Evet sesim çıkmıyordu sadece surat asıp soğuk davranıyordum adam ne bilsin ki. O gücü cumartesi akşam aldım ve “ bana söylemelisin biyere gidiceksek” dedim. Keşke daha öncelerde de söyleyebilseydim. O yemeğim varken gittiğimizin gecesi eve geldiğimizde benimle o kadar ilgilendiki sanki hatasının farkında da kavga çıkarma haklısın der gibi.

Elinize emeğinize sağlık o kadar haklısınızki halledemediğim tek konu bu kaldı yani 10 olayda 5inde eşim dikkat ediyorsa geri beşinde unutuyor ya da eşine gelmiyor. Tam cevap vericekken beynim “ sesini çıkarma şimdi şöyle derler sen kötü olursun”. O yüzden sustum hep. Bi kere eşim sormadan yemeğe geliriz dedi diye keşke evlenmeseydin diye bağırdım ve suratına bakmadan indim aşağıya gelirsin diye. Yani iç sesim gibisiniz benimde sınırlı evde olduğum zaman ve son dakika gel demelerinden hoşlnamıyorum ilk zamanlar tölere edebiliyordum fakat şuan oldum. Sizce eşim tekrar yaptığında yaptıklarını vurup sana karşı doluyorum böyle bi dünya yok kendine gel mi desem ? Düzenim konusunda o kadar hassas bi insanım ki dinlenicem annemede gitmem işim gücüm var derim. Amacım kaynana görümce düşmanlığı değil eve diye geliyorum geçen bağırsaklarım kötü eve geliyorum kayınço bizde aşağıda yemek yicekmiş bizde ordayoz eşime dedim ee benim haberim yok benimde yeni haberim oldu dedi. Git o zaman alla alla hastayım ben dedm üzüldü gelmicekmisin diye. Daral geldi bu mevzudan

Sağolun yorumunuz için. Evet tartışmışlardı ama aile işte anne kardeş barıştılar elbet. Amacım aslında sıklıktan ziyade düzenimi bozmaları.

Sizin görümceniz aklı başında siz davet ediyorsunuz muhtemelen burnunu sokmuyordur özel anlarınıza dahil olmuyordur rahatsız etmiyordur. Bakın karadeniz turu yapıcaz görümcem soruyor gününü ne zaman bizde gelelim edelim bizide götür diye. 1 aylık evliyim denize gittik görümcemle daha kocamla başbaşa biyere gidememişim sürekli aile. O kadar çok burnunu sokuyor ki imdat demek istiyorum ve dahil edesm gelmiyor.

Fazla iyimser görünüyorsun buradan bakınca.
Eşin cidden hatasını anlamış olsa tekrar etmezdi bence.
Senin sessizliğin, hayır demeyişin onun işine geliyor. Çünkü o mutlu olduğu hayata devam ediyor, sen de ona eşlik ediyorsun.
Daha ne ister?

Yapacagin şeyler , sen de" annemi ozledim"diyip sık sık gitmek isteyeceksin. O ozluyorsa, o sıkiliyorsa ayni şeyin senin de hissettiğini anlatacaksin. Burun kiviricak bir yerden sonra o zaman yapişdir laflari. Ben nasilki yeni ailemdeyim diye kendi ailemden biraz uzak kala biliyorum lutfen sen de yap. Sana ailenden uzak dur demiyorumki ama ikimiz olalim bir sure sadece. Bu gibi konuşma yap rahatsiz olduğun şeyleri dile getir. Içinde tutma
Eşinle guzel vakit geçirmeye ozen goster. Bu yakin zamanda benim de sorunum oldu kp kv gorumce bize yerlesicekdi burda gaza geldim tavsiyelerden esimle konusdum hallettim. Yani konuşulmasi gerek muhakkak. Biz esimle guzel vakit geçiririz çok sukur. Ailesi burda olduğunda ya da biz orda oldugumuzda hep benim yanima gelmeye firsat ariyor. Sen de oyle ortam kur

Haklısınız aslında sessiz kalmayacağım gücümü toplayıp yapılan her hatada tepkimi göstereceğim.

Dığru söylüyorsunuz aslında mesele vakit geçirip geçirmemekte değil yani şöyle sabah kahvaltı yapılmış öğlen arabayla uğraşılmış eve 5 de gelinmiş sonra film izlendi yarım saat boş kaldık annesi kardeşinde diye bizde gidelim mi diyor saat akşam 8 buçuk yarın iş var uyucaz zaten 10 11 de. Ya sanki sıkılmakta değil adamda alışkanlık yapmış gibi kurt var biyerinde.

İnsan genelde ailesinin yanında sıkılır özellikle erkekler 50 plus anneleriyle falan ne konusuyo da eğleniyo anlamıyorum evde iletilşiminizi güçlendirin eşiniz problemli gelmedi bence sizin iletişim kopukluğunuz var çok mu durgun bi insansınız ya da eşinizin hiç meşgalesi yok mu film, oyun, kitap, futbol o bu şu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…