Eksik anlatmışım ailesiyle değil hatta çoğu zaman anne babası çağırınca gitmez ama kardeşin burda diyince gitmek istiyor kardeşinin kocasıyla oyun oynuyor savaş oyunu muhabbet derken eğleniyorlar erkek erkeğe.İnsan genelde ailesinin yanında sıkılır özellikle erkekler 50 plus anneleriyle falan ne konusuyo da eğleniyo anlamıyorum evde iletilşiminizi güçlendirin eşiniz problemli gelmedi bence sizin iletişim kopukluğunuz var çok mu durgun bi insansınız ya da eşinizin hiç meşgalesi yok mu film, oyun, kitap, futbol o bu şu...
Aynı apartmanda bunları sağlamak oldukça zor. Eşin sana da önem veriyorsa sıkıntı olmaz11 aylık evliyim. İlk zamanlar ne yapacağımı bilemedim hayır diyemedim suçluluk hissettim. Şuan biraz daha iyiyim geçen kuzenimle yengem geldi “ kızım sen ruh gibiydin ilk evlendiğinde geldiğimizde neşen yerine gelmiş çok mutlu oldum “ dedi. Artık daha iyiyim şu konuyuda aşarsam. Sürekli davet edilmek rahatsız ediyor özellikle iş çıkışı izin günlerimde sabah akşam. Her kurban ramazan tatillerinde onların memleketine gitmek zorundaymışız gibi hareket etmeleri.
Ailen cokmu uzakta oturuyor.Evet zorlanıyorum. Umarım başarırım
Hayır özel arabayla 10 dakka toplu taşımayla 45 dk. Abimler uzakta. Çalıştığım için eşimi sürekli sürüklemiyorum aileme izin günümde evime ayırıyorum vaktimi her zaman gitmiyorum haftasonu yasak çıkamıyoruz zaten gidemiyoruz yani yasak olmasada sabahın körümde anneme gitmem izin günümde. Eşimin ailesine gidince zoruma gidiyor sırf kardeşi geldi diye gitmek yani görmediğimiz insanlar değil ters bişey söylemekten korkuyorum fikirlere ihtiyacım var. İşten geliyorum kardeşi annesinde aşağıda diyelim orda buluyorum yani kendimi banane kardeşinden geldiyse yetmiyor sabahta geliyor yine ordayız iyi hoş hazır kahvaltı yemekte süreki sürekli olmaz ki. Gidiyoruz nereye yaa kalın gitmeyin diyor annesi. Kız sık gelebilir sosyal hayatı olmayabilir ama ben yetişemiyorum benimde amcam yengem kuzenlerim ailem var sürekki onlarla olamam ki. Markete çıkıyoruz geçerken görümceme uğruyoruz annesine gidicekmiş kaynanam arıyor eşimi yemeğe gelin diye eşimde tamam diyor. Yahu sabah ordaydık. Anlatamıyorum adama nasıl anltıcam kiAilen cokmu uzakta oturuyor.
Her yemeği aşağıda yemeyin yemek hazırladım diyin eşinize bazı zamanlar gidin öyleyse.Hayır özel arabayla 10 dakka toplu taşımayla 45 dk. Abimler uzakta. Çalıştığım için eşimi sürekli sürüklemiyorum aileme izin günümde evime ayırıyorum vaktimi her zaman gitmiyorum haftasonu yasak çıkamıyoruz zaten gidemiyoruz yani yasak olmasada sabahın körümde anneme gitmem izin günümde. Eşimin ailesine gidince zoruma gidiyor sırf kardeşi geldi diye gitmek yani görmediğimiz insanlar değil ters bişey söylemekten korkuyorum fikirlere ihtiyacım var. İşten geliyorum kardeşi annesinde aşağıda diyelim orda buluyorum yani kendimi banane kardeşinden geldiyse yetmiyor sabahta geliyor yine ordayız iyi hoş hazır kahvaltı yemekte süreki sürekli olmaz ki. Gidiyoruz nereye yaa kalın gitmeyin diyor annesi. Kız sık gelebilir sosyal hayatı olmayabilir ama ben yetişemiyorum benimde amcam yengem kuzenlerim ailem var sürekki onlarla olamam ki. Markete çıkıyoruz geçerken görümceme uğruyoruz annesine gidicekmiş kaynanam arıyor eşimi yemeğe gelin diye eşimde tamam diyor. Yahu sabah ordaydık. Anlatamıyorum adama nasıl anltıcam ki
Ah yapmazmıyım 11 aydır uğraşıyorum. Bazen eşim yemeğimiz var diyor gitmiyoruz bazen dışardan yicez diyor işimiz var diyor gitmiyoruz ama eniştesi gelince evdeki yemeğimin önemi olmuyor sorması gerekmez mi ? Bazen soruyor bazen sormuyor. Önceden hergün olurdu bu çalışıyorum kaynanam evde yemek yapardı eşimde yiyelim hazır işte sevin derdi ne dicem ki ? Sıkıntım gidio gitmemekte değil bostan korkuluğumuyum ben sorulmuyor o kadar sinirleniyorum ki ailesinin yanında insan sorar bi diye bağırmak istiyorum.Her yemeği aşağıda yemeyin yemek hazırladım diyin eşinize bazı zamanlar gidin öyleyse.
Ya şimdi sizde aynı apartmanda otursaniz çok subjektif olmayabilirsiniz ailenize :)
Evde yemek konularında siz hazirlayin bugün evde yiyelim diyin bazen.
Hazır yemek hoşuna gidiyorsa sende gidelim dersin.Ah yapmazmıyım 11 aydır uğraşıyorum. Bazen eşim yemeğimiz var diyor gitmiyoruz bazen dışardan yicez diyor işimiz var diyor gitmiyoruz ama eniştesi gelince evdeki yemeğimin önemi olmuyor sorması gerekmez mi ? Bazen soruyor bazen sormuyor. Önceden hergün olurdu bu çalışıyorum kaynanam evde yemek yapardı eşimde yiyelim hazır işte sevin derdi ne dicem ki ? Sıkıntım gidio gitmemekte değil bostan korkuluğumuyum ben sorulmuyor o kadar sinirleniyorum ki ailesinin yanında insan sorar bi diye bağırmak istiyorum.
Evet canım biraz korkuyorum sanırım ondan. Eşim ilgilidir her sabah işe bırakır akşam alır işi çıksa bile kusura bakma der bana biri aradıysa beni alıcağını söyler biyere gitse giderken öper gelince ilgilenir sadece sürekli kardeş enişte mevzusu beni bunalttı ilk zamanlar o kadar yoğundu ki bu her gün nerdeyse annesi de yiğenine bakıyordu orda yemek yapıyordu eşim gidelim diyordu ee evde çorba var diyorum annem yemek yapmış o zamanlar salaktım dökerim diyordum sadık kalmadım sınırıma kabul ettim ses çıkarmadı sonra mevzu ben evdeyken yemek yapabilicekken böreği çayla mı yeriz yemekle mi ye döndü birden sanki yemekler bir. Belkide abartıyorum bilmiyorum dikkat edeceğimHazır yemek hoşuna gidiyorsa sende gidelim dersin.
Evde yapabiliceksen evde yiyelim dersin diyeceğin bu canim.
Arada eniştesi gelince yapıyorsa öyle sorun değil bence koronada zaten yanlız kalındı çoğunlukla şuan sağlıklı düşünmekte zor malum pandemi vardı
Siz nasıl mutluysaniz öyle davranın.
Evde sizi bırakıp bırakıp gidiyorsa birbirinize hiç vakit ayirmiyorsaniz sorun olabilir.Arada deredeyse çokta sknti yapma sen gitmek istemiyorsan gitme
Ailene git bazen kahvaltıya erkenden oturunn orda olmassa. Yani bilemedim sizin alanınıza karişilmiyorsa sırf ilerisi çok kötü olacak diye korkup böyle oluyorsaniz belkide olmaz
Yani bı tık mesafe her zaman iyidir bana göre.
Mesafe iyidir ama bende keyfim ve kahyasini biraz severimEvet canım biraz korkuyorum sanırım ondan. Eşim ilgilidir her sabah işe bırakır akşam alır işi çıksa bile kusura bakma der bana biri aradıysa beni alıcağını söyler biyere gitse giderken öper gelince ilgilenir sadece sürekli kardeş enişte mevzusu beni bunalttı ilk zamanlar o kadar yoğundu ki bu her gün nerdeyse annesi de yiğenine bakıyordu orda yemek yapıyordu eşim gidelim diyordu ee evde çorba var diyorum annem yemek yapmış o zamanlar salaktım dökerim diyordum sadık kalmadım sınırıma kabul ettim ses çıkarmadı sonra mevzu ben evdeyken yemek yapabilicekken böreği çayla mı yeriz yemekle mi ye döndü birden sanki yemekler bir. Belkide abartıyorum bilmiyorum dikkat edeceğim
Bende severim bi kere kaynanam yardıma çağırdı meyvesuyu içiyorum anne bitsin gelirim demiştimMesafe iyidir ama bende keyfim ve kahyasini biraz severim
Arada yap canim olsun mutlu olur.Sana zararı yoksa kadının )yani annen olsa annene de yaparsın.Bende severim bi kere kaynanam yardıma çağırdı meyvesuyu içiyorum anne bitsin gelirim demiştimo zamanda kızı ordaydı biz yine orda yedik bakın aklıma geldi sinirlendim yine :)
Biz kadınların bu konuda daha güçlü olduğunu düşünüyorum bende yengemle iyi anlaşırım ama burda olsalardı sürekli gidelim mi annemdelermiş diye damlamam. Eşimin ailesi memlekete yerleşicek 1 2 seneye umarım daha güzel olur benim için herşey. Bazen eşimle konuşayım diyorum “ biz her kardeşin geldğinde gidemeyiz toplanamayız kendimize göre düzenimiz var “ tarzı ama kendimi de o kadar güçlü hissetmiyorum şuan. Ya bide sabahın köründe hadi kahvaltıya da saçma geliyor bana ya biyere gitme psikolojisinde değilim ki uyanamamışım zaten.Arada yap canim olsun mutlu olur.Sana zararı yoksa kadının )yani annen olsa annene de yaparsın.
Eşinde bitiyor birçok şey köprüyü eşler kuracak..
Sağlam kurulmassa bı ucunda biri köprüyle yıkılır.
Ben ailemin yanındayken kurdum köprüyü.
Şuan ailesine yakinlasacagiz il olarak. Eşime hep derim köprüyü kurma sırası sende
Eşinizi karşınıza oturtup anlatın bence güzellikle.Elinize emeğinize sağlık o kadar haklısınızki halledemediğim tek konu bu kaldı yani 10 olayda 5inde eşim dikkat ediyorsa geri beşinde unutuyor ya da eşine gelmiyor. Tam cevap vericekken beynim “ sesini çıkarma şimdi şöyle derler sen kötü olursun”. O yüzden sustum hep. Bi kere eşim sormadan yemeğe geliriz dedi diye keşke evlenmeseydin diye bağırdım ve suratına bakmadan indim aşağıya gelirsin diye. Yani iç sesim gibisiniz benimde sınırlı evde olduğum zaman ve son dakika gel demelerinden hoşlnamıyorum ilk zamanlar tölere edebiliyordum fakat şuan oldum. Sizce eşim tekrar yaptığında yaptıklarını vurup sana karşı doluyorum böyle bi dünya yok kendine gel mi desem ? Düzenim konusunda o kadar hassas bi insanım ki dinlenicem annemede gitmem işim gücüm var derim. Amacım kaynana görümce düşmanlığı değil eve diye geliyorum geçen bağırsaklarım kötü eve geliyorum kayınço bizde aşağıda yemek yicekmiş bizde ordayoz eşime dedim ee benim haberim yok benimde yeni haberim oldu dedi. Git o zaman alla alla hastayım ben dedm üzüldü gelmicekmisin diye. Daral geldi bu mevzudan
Diyalog kurmak kötü birşey değil canim.Biz kadınların bu konuda daha güçlü olduğunu düşünüyorum bende yengemle iyi anlaşırım ama burda olsalardı sürekli gidelim mi annemdelermiş diye damlamam. Eşimin ailesi memlekete yerleşicek 1 2 seneye umarım daha güzel olur benim için herşey. Bazen eşimle konuşayım diyorum “ biz her kardeşin geldğinde gidemeyiz toplanamayız kendimize göre düzenimiz var “ tarzı ama kendimi de o kadar güçlü hissetmiyorum şuan. Ya bide sabahın köründe hadi kahvaltıya da saçma geliyor bana ya biyere gitme psikolojisinde değilim ki uyanamamışım zaten.
Hemde çok büyük patlıyorum :) şuan daha iyiyim sağolun tekrar bana sormadan tamam derse şöyle diyeceğim “ benim adıma geliriz demesen mi yorgun olabilirim uzanmak isyeyebilirim hasta olabilirim sen gidebilirsin sana karışmam ama eşler biyere gidicekse haberleri olur kapının önünde söylenmez” . Kafayı yiyeceğim neden böyle yapıyor anlamıyorum defalarca söyledim yani.Eşinizi karşınıza oturtup anlatın bence güzellikle.
Kavga ederek,bağırarak değil tabi.
Güzelce anlatın,yorulduğunuzu,bazen eve gidip kanepede uzanıp dinlenmek isteyebileceğinizi,bazen sadece onunla birşeyler yapmak isteyebileceğinizi. Kendi düzeniniz olduğunu ,tabi ki ailesini istediği zaman görebileceğini ama size ısrar etmemesi hatta sizin adınıza tamam dememesi gerektiğini anlatın.
Susmayın,sonunda büyük patlarsınız biriktirirseniz,daha kötü olur ilişkiniz açısından.
Annem hep sus sesini çıkarma idare et diyerek büyüttü beni çıkartamıyorum sesimi çıkartamadım bunca zaman sustum kasık ağrısından gebere gebere 3 saatlik yola gittim de ben gelemem diyemedim. Kayınvalidemin biyerlere sürüklemesine eşim sınır koydu dinlencek kız evde diye ama kendi gitmek istediği yerlerde işine gelmiyor :)Diyalog kurmak kötü birşey değil canim.
İçimdeki dusuncelerimi paylaşırım eşimle seni tanıyor sana guveniyorsa değer veriyorsa isteğinin makul olduğunu anlar.
Yani bunları konuşmakta bı sakınca görmüyorum ben konuşurum şahsen.
Annen diye annenin her bakış açısını kendine uygulamak zorunda değilsin. Herkesin hayatı evliligi bu şekilde kopyala yapıştır ile devam etmez. Sen annen değilsin annen de sen.Annem hep sus sesini çıkarma idare et diyerek büyüttü beni çıkartamıyorum sesimi çıkartamadım bunca zaman sustum kasık ağrısından gebere gebere 3 saatlik yola gittim de ben gelemem diyemedim. Kayınvalidemin biyerlere sürüklemesine eşim sınır koydu dinlencek kız evde diye ama kendi gitmek istediği yerlerde işine gelmiyor :)
Teşekkür ederim sağolunAnnen diye annenin her bakış açısını kendine uygulamak zorunda değilsin. Herkesin hayatı evliligi bu şekilde kopyala yapıştır ile devam etmez. Sen annen değilsin annen de sen.
Yani kendine yeni seyler kat ceremesini de keyfini de sen surersin ama dersin ki ben olması gerekeni yaptım