Evliliğin düzeni, eş ile iletişim, abartılan durumlar.

Sizinki o zaman bile bile lades olmuş. Sosyal hayatı ailesi olan bir adamla evlenmişsiniz. Sizi görebileceği tek zaman o zamanlar hafta sonuymuş şimdi aynı evde yaşıyorsunuz. Hele ki aile apartmanına giderek en büyük hatayı yapmışsınız.

Sınırı çizmek sizin elinizde hayır demeyi öğrenmeniz lazım.

Benim eş ailem değil ama kendi kök ailem öyle. O yüzden garipsemiyorum sanırım, biri geldiğinde herkes topluca görüşürdü, yetmez tekrar görüşülürdü. Yakın oturuyorduk çoğu akrabamızla. Evlenince sırf bu yüzden yakın oturmak istemedim, biliyorum ki yakın olsaydık şu an eşinizle yaşadığınız durumları yaşardık. Durumunuzu anlıyorum hakta veriyorum alışık değilsiniz, zorlanıyorsunuz. Çözüm bulabilir misiniz gerçekten bilmiyorum.

Doğru söylüyorsunuz aslında eşim çoğu zaman sorar bana ne dersin gidelimmi hayatım diye ya da istiyormusun diye nasıl yapalım diye bazende yok yemicez der annesine ama genelde sevdiği için de tatlı tatlı gidelimmi he der önceden çok sinirlenirdim şuan daha sakinim. Bi kaç sene sonra belkide bizim düzenimiz otururda alışır eşim he ne dersiniz :)

Ah munem yapmak istemezmiyim yasak aylardır yasak diyemiyorum ki. Haftaiçi gidiyoruz aileme çaya yemeğe haftasonu yasak çıkamıyoruz gidemiyoruz teklif edemiyorum ki. Kalkıyor yasaklar pazar gezicez dedim. Yüksek ihtimalle görümcem bizde abi dicek bende üstüne atlicam :)

Tabi ki zamanla oturacak

Biz annemlerle aynı sitede oturuyoruz. 20 adım mesafemiz. Ben sık sık vaktim oldukça uğrarım, işleri varsa dışarda götürür getiririm falan. Buna rağmen ilk evlendiğimiz sene her çarşamba yemeğe gidiyorduk oraya. Eşimin sesi çıkmadı ama ben aydınlandım bir an ne gerek var diye. Anneme anlattım, çok gereksiz bu dedim. Vazgeçtik öyle bir düzenden. Yaşlılar evlatlarını hep çevrelerinde istiyor. Ailesine düşkün evlatlar da kırmak istemiyor, ben de öyleyim o yüzden biliyorum. E güzel de vakit geçiriliyorsa neden gitmeyelim diyor insan.

Aslında eşim bi o kadarda kendi istediklerine ve benim isteklerime önem verir. Mesela kurbanda köye gidicez plan yaptık babası şunun düğünü var dedi kafana göre plan yapma dolu günlerimiz dedi ben gezmek istiyorum çünkü akraba ziyareti yapamam dedim. Asıl evleri memlkette sigortası dolunca gidicekler 1 2 seneye o yüzden kabul ettim eşim çünkü arabayı park ettiğinde bile yer bulamam gidin yürüyerek der ailesine. İşte benim için x si alıyorum o saatte ben götüremem sizi anne der. Fakat anlamıyorum neden bu kadar yiğeniyle kayınçosyla vakit geçirmek istiyor. Kardeşi memlketteyken sizi ne aricam çocuğu göster der. Yani bağımlıda değil ama bilmiyorum çözümüne ulaşırım umarım.

Eşimde böyle kıramıyor bide kardeşi gelince biz gitmeyince kötü hissediyor kendini herhalde bilmiyorum. Gitmeyincede kardeşi bağırıyor gelmiyormuşsun neden diye o kadar rahatsız oluyorum zorundamıyız diye bağırmak istiyorum. Çoğu zamanda eşim kızıyorsun dimi bana kızma napıyım neden yemeğeçağırıyorsun diyemem ki diyor

Bende öyle bakıyorum kanarya diyorum acaba tatile mi gitti baya oldu konu açmadı diyorum

Meğer ismini değiştirmesin kanaryam

Yine aynı mevzular gitmek gidememek ne yapsam ne etsemler
Benim sana yazdıklarımı biliyorsun aynı şeyleri yazmak istemiyorum zaten arkdaslar yazmış ve artık gerçekten bir düzen kur ve aynı konuyu açma artik kanaryam yaa

Ay yazık adama ya çok arada kalmış.

Keşke hep birlikte oturup konuşup orta yol bulabilseniz.

Bence sıkıntı eşinizin de sizin de arkadaş çevreniz olmaması. Hobileriniz olmaması, beraber yapacak bi şeyler bulamamanız. Arkadaşlarınız olsa haftasonunu onlarla geçirirsiniz, beraber planlar yaparsınız, eşli görüşürsünüz. Çeşitli gezilere, pikniklere, etkinliklere katılırsınız. Veya hobileriniz olsa hafta içi veya hafta sonu kurslara katılırsınız. Böylece ikiniz de başka yerlerde hem fiziki hem mental olarak yorulmuş olursunuz. Eve geldiğinizde de eşinizin gözü ana baba yeğen görmez. Adam yorulmuyor, yapacak bi şey de yok, sıkıldım bari anneme gidelim diyor. Siz gitmeyelim deyince sıkıntı çıkıyor. Gitmesin de adama alternatif sunmuyorsunuz ki.

Dense güzel olurdu valla.
Ben bazen diyorum kiymetliyse bu kadar evlendirmeseydiniz diye 1 sene olmadı evleneli 3 bilemedin 4 ay gördüm toplamda esimi ben biraz basbasa kalmak istiyorum ailesi surek6lo onlarda olalım evimize gitmeyelim ords kalalım gibi bir sürü seyler( esim.yokken orda kalıyorm ve bunaldım yani bende) istiyor laf sokuyorlar doyamıyoruz oğlumuza diye

Hiç bana göre şeyler değil, ne kendi ailemle ne eşimin ailesiyle 2 gün üst üste görüşemem, uzaktalar hasret gidermek görmek için gidiyorum onda bile 2 günden sonrası bana fazla geliyor, altlı üstlü oturamam zaten eninde sonunda bana gelirler

Ay yazık adama ya çok arada kalmış.

Keşke hep birlikte oturup konuşup orta yol bulabilseniz.
Ben ortamda surat asınca yanağımdan makas alıyor hadi çıkalım eve diyor bende arada kaldım tüm hayatım eş ailesnden ibaret olmamalı benimde hayatım var. Daha ramazan bayramı gelmeden köye gidilcek diyor ailesi kurbandada aynı yahu benim ailem yokmu ? Eşime söylüyorum biz ne istersek o olur sen takma diyor. İzin günümde oraya sürüklüyorlar eşim dinlencek kız diyor eşime bağırıyorlar. Aileyle konuşmak çözüm olmaz şey derler “ ne yapıyoruz biz çağırmak suçmu hazır sofra sanada yaranılmıyor yani ne var bunda sen bizden rahatsız oluyorsun “ a gider mevzu. Eşimede ne diceğimi bilmiyorum.

Evet mssparem ismimi değiştirdim bu konuyu çözemedim çözüceğim gün doğduğum gündür :))

Yeğen merakı çok ilginçmiş.
Küçücük çocuk onu görüp ne yapacak?
Özlersin, seversin, tişört, kitap hediye edersin, derslerini sorarsın, bahçede arada top oynarsın da sürekli yeğenle nasıl vakit geçiriliyor ki başka?

Biz yoğun çalışıyoruz tek izin pazar günü her yerim ağrıyor dedikten sonra sıkılıyorum diyor bana saçma yani. Ben çok sosyalim aslında ama yorgunluktan vakit bulamıyorum ki kuzenlerimle arkadaşlarımla görüşeyim hem pandemi var. Alternatif olarakta çamaşır katlicam ben sıkılmıyorum dedim evde sıkılcak zamanda kalmıyor ki işten :)

Valla bende görüşemem gitmedim de fakat bunu eşime nasıl açıklicam

O çocuk anne babasına değilde dayı için ağlıyor çok düşkün bende anlamadım eşimde oynuyor seviyor müzik açıyor gezdirmek istiyor.

Evet mssparem ismimi değiştirdim bu konuyu çözemedim çözüceğim gün doğduğum gündür :))
Senin en büyük şansın esin seni anlıyor yanında bunun kıymetini bil ya oda dese annem ailem diye
Uyumlu adam arada kalıyor evet ama sana saygısız değil
Hep sana söylüyorum üzerine de çok gitme onunda sabri var bitirme belki kırıcı olabilir diye
Sende bu kadar dert etme zaten eskisi gibi değiller herşey yolunu bulur daha çok yenisin

Sizden rahatsız olmuyorum sürekli bir arada olmaktan rahatsız oluyorum dersin sen de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…