inşallah canımSenin en büyük şansın esin seni anlıyor yanında bunun kıymetini bil ya oda dese annem ailem diye
Uyumlu adam arada kalıyor evet ama sana saygısız değil
Hep sana söylüyorum üzerine de çok gitme onunda sabri var bitirme belki kırıcı olabilir diye
Sende bu kadar dert etme zaten eskisi gibi değiller herşey yolunu bulur daha çok yenisin
Çocuk değilim kendimi savunabilirim teşekkür ederimSizden rahatsız olmuyorum sürekli bir arada olmaktan rahatsız oluyorum dersin sen de.
Kafa yapınız taktığıniz şeyler hepsi aynı işte. Genelde yarışına kadar okuyorum zaten vaktimi almıyorsunuz cevap da yazmıyordum ama boşverin değişmemiş daha fazla değişmeye çalışın diye yazayım dedim.Nerden biliyorsunuz kalan şeylerin aynı olduğunu? Depresyondan çıktım eskiden sustuğum çoğu şeye susmuyorum haftaiçi izin günümde sürüklenmiyorum sabahın köründe uyandırılmıyorum haftanın her günü eşimin ailesiyle değilim ve iletişim kurabiliyorum eşime sinir krizi geçirmek yerine. Şuan bu konunun abartılıp abartılmadığını merak ediyorum belki ben doldum belkide normal. Ben ilk defs geçen hafta pazar eşime evimde yapacağım kahvaltımı dedim. İlk defa. Öne oturan görümcenin eşi varken ilk defa 4 buçuk taksit ödediğim arabamın önüne suçluluk duymadan oturdum. Ben ilk defa eşime hatasını sakince söyleyebildim. İlk defa kayınvalideme direk girmek yerine eve çıkıp geleceğim dedim. Aynı geliyorsa vaktinizi almayayım sizin.
Aslında eşim bi o kadarda kendi istediklerine ve benim isteklerime önem verir. Mesela kurbanda köye gidicez plan yaptık babası şunun düğünü var dedi kafana göre plan yapma dolu günlerimiz dedi ben gezmek istiyorum çünkü akraba ziyareti yapamam dedim. Asıl evleri memlkette sigortası dolunca gidicekler 1 2 seneye o yüzden kabul ettim eşim çünkü arabayı park ettiğinde bile yer bulamam gidin yürüyerek der ailesine. İşte benim için x si alıyorum o saatte ben götüremem sizi anne der. Fakat anlamıyorum neden bu kadar yiğeniyle kayınçosyla vakit geçirmek istiyor. Kardeşi memlketteyken sizi ne aricam çocuğu göster der. Yani bağımlıda değil ama bilmiyorum çözümüne ulaşırım umarım.
Burda uğraştım o kadar, taze yemeğimi neden bayatlatayım deyin mesela.Bunu diyebilcek özgüvende değildim belki şuan söylerm inşallah kendime güveniyorum. O anın öfkesiyle eşime sinirle çıkmıyor kelimeler boğazımdan düğümleniyor. Bi keresinde kaynanama yemeğim var anne sağol dediğimde sonra yersiniz boşver gel demişti o sinirle yine cevap verememiştim. Elim ayağım titriyor sinirden. Birde eşim evde yemek olduğunu biliyor bilmese bile bana sormalı yani değilmi ?
Aslında eşim zorlamadı beni sensiz gitmem dedi oturdu tv başına. Kalıp değilde inanın boğuluyorum sürekli bir arada olmaktan sadece.Kişiden kişiye değişir şeyler sorduklarıniz aslında.
Eşinin ailesiyle hatta kendi ailesiyle uzun aralıklarla görüşen biri çok abartılı bulabilir bu görüşme sıklığını. Başkası normal der. Siz ne düşünüyorsunuz. Benim gördüğüm evliliğinizi ve ondan doğan ilişkileri bir kalıba sokmaya çalıştığınız.
Eşinizin arkadaşı, iş haricinde uğraştığı başka birşey yoksa, ailesiyle görüşme onlarla vakit geçirme isteği normal geldi bana ama sizi de tek gidemem diye zorlaması anlamsiz. Sabah kahvaltıda beraberken akşam gayet tek gidebilir. Yapışık ikiz olmanıza gerek yok.
Ama sizde, tek gitse ve bu iki defa tekrar olsa problem çıkaracak hava sezdim.
Öne oturan görümcenin eşi varken ilk defa 4 buçuk taksit ödediğim arabamın önüne suçluluk duymadan oturdum.
Nerde ailelerle sorun yaşayan çift varsa orda hep bir sosyalleşme sorunu görüyorum ben. Evli çiftlerin birlikte zaman geçirdikleri arkadaşları olmalı. Kadının ayrı erkeğin ayrı arkadaşı başka bir konu. İkisinin birlikte ortak zaman geçirdikleri, aktivite yaptıkları, eğlendikleri, sosyalleştikleri arkadaşları olmalı. Çift olur, evli olur, sevgili olur, bekar insanların da olduğu bir grup olur bunlar mesele değil. Ama arkadaş önemli. O ortam olmayınca sosyalleşmek sadece aile bireyleriyle sosalleşmek ya da bir yerlere sadece baş başa gitmek olarak kalıyor. Denge kurulamıyor.Eşinizin sosyal hayatı yok çünkü daha doğrusu onun için sosyal hayat aileyle vakit geçirmek. Bu yüzden bu sıklık bana sık gelmiyor sadece sizi sürüklemesi noktasında haksız buluyorum. Aile ziyaretlerini yok varsayalım eşiniz sadece iş, ev arasında takılacak. Bu durum daha kötü olur sizin için. İkinizi de memnun edecek bir orta yol bulmak sizin elinizde. Kökten çözemezsiniz bu ihtimali unutun. Bu durum size batmaya başlarsa bu sebepten evliliğiniz bile bitebilir. Kendinizi doldurmayın derim.
Küçükte bir düzeltme yapmak istiyorum kayınço sizin kardeşiniz olur. Eşiniz kardeşinin eşiyle görüşüyorsa onun eniştesidir.
Haklısın eşimin başka kuzenleriyle başka arkadaşlarıyla yapılan planada görümcem ve kocası geliyor misafirliğe ne bileyim gezmeye heryere. Bende çalıştığım için pazar günümü eşime ayırmak istiyorum yani arkadaş ortamından ziyade haftaiçi izin günümde başka plan yapıyorum eşimde cumartesi erken gelince takılır arabasıyla bazen kardeşine gider aslında sürekli birbirimizede vakit ayıramıyoruz çalıştığımız için evee geldikten bi kaç saat sonra uyuyoruz. Başka çiftler de var ama oraya gittiğimizde de görümcem geliyor plan yapıyor ben yokmuşum gibi. Daral geldi kızdan.Nerde ailelerle sorun yaşayan çift varsa orda hep bir sosyalleşme sorunu görüyorum ben. Evli çiftlerin birlikte zaman geçirdikleri arkadaşları olmalı. Kadının ayrı erkeğin ayrı arkadaşı başka bir konu. İkisinin birlikte ortak zaman geçirdikleri, aktivite yaptıkları, eğlendikleri, sosyalleştikleri arkadaşları olmalı. Çift olur, evli olur, sevgili olur, bekar insanların da olduğu bir grup olur bunlar mesele değil. Ama arkadaş önemli. O ortam olmayınca sosyalleşmek sadece aile bireyleriyle sosalleşmek ya da bir yerlere sadece baş başa gitmek olarak kalıyor. Denge kurulamıyor.
Kazanım demeyelimde kendimi daha rahat hissediyorum aslında inanırmısınız eşimi daha çok görüyor kayınçosu nerdeyse yani bende işten geldim tüm gün görmedim eşimi arkada görümcemle otururken sıkılıyorum neden kocası karısı varken öne geçerki kocaman araba. Kendi arabamda rahat oturamicaksam neden o kadar kredi ödüyorum ki. Haklısınız keşke ben evde kalicam deseydim diyemedim tamam gel yavrum dedi annesi yapamadım yani.mesela bu neden bir kazanım senin için
yani bu arabanın ön koltuğunda ne var
enişte de oturabilir eşimin arkadaşı da oturabilir
erkekler daha iri, öne sığmaları daha kolay
onu geçtim muhabbet için de olabilir onlar birbirini daha az görüyor ben hep eşimleyim
bir gün bir arkadaş ile karşılaştık
biz de o tarafa gidiyoruz sen de gel dedik
adamı zor ikna ettim ön koltuğa
sonuçta ikimiz de tanıyoruz da adam eşimin arkadaşı, arabayı eşim kullanıyor adam otursun önde etsinler muhabbet
ya da görümcem eşi ben eşim ve oğlum bir yere gideceğiz
yol uzunsa erkekleri öne oturturuz, ne var bunda onlar daha zor sığıyor arkaya
yani atıyorum pikniğe giderken yahut avm ye eşimin yanında oturmayınca statüsel bir kayıp mı oluşuyor
sadece sana değil yazdıklarım ama burada bu içerikli o kadar konu var ki
mesela sen bunu bir kazanım hissediyorsun ama hiç önemi olmayan bir alan bence
burada adım attım diye düşünüyorsun ama önemli hususları es geçiyorsun, ben kv ye girmeden eve gittim diyorsun da orada olması gereken "tüm gün zaten birlikteydik, evde kalalım biz" diyebilmek üstümü değiştirir gelirim deyince kazanım olmuyor ki
Eşime olan sinirimden ona patlamak istiyorum yani evde yemek varken neden annesine tamam geliyoruz denirki ? Bidaha yemek yapasım gelmiyor ve gitmek istemiyorum.Burda uğraştım o kadar, taze yemeğimi neden bayatlatayım deyin mesela.
Bu durumda da çaya gidip görünebilirsiniz eğer isterseniz.
Hani içli dışlı olmayayım derken set çekmeye de gerek yok.
Anladım teşekkür ederim bana batmasının sebebi aslında 3. Kez olması. Yani mesela diyelim ki 3 5 gün sonra yemeğe gidelim mi dedi tabi derim ama sonraki günde kardeşime gidelim mi derse sinirleniyorum. İşte kahvaltıda birlikteydik akşama ne gerek var ki ? Orta yol sıklık düzeyi ama eşim sık teklif edince sinirleniyorum ister istemez.Eşinizin sosyal hayatı yok çünkü daha doğrusu onun için sosyal hayat aileyle vakit geçirmek. Bu yüzden bu sıklık bana sık gelmiyor sadece sizi sürüklemesi noktasında haksız buluyorum. Aile ziyaretlerini yok varsayalım eşiniz sadece iş, ev arasında takılacak. Bu durum daha kötü olur sizin için. İkinizi de memnun edecek bir orta yol bulmak sizin elinizde. Kökten çözemezsiniz bu ihtimali unutun. Bu durum size batmaya başlarsa bu sebepten evliliğiniz bile bitebilir. Kendinizi doldurmayın derim.
Küçükte bir düzeltme yapmak istiyorum kayınço sizin kardeşiniz olur. Eşiniz kardeşinin eşiyle görüşüyorsa onun eniştesidir.
En başta da dediğim gibi görümceyle yaşlar yakın. İstenirse çok güzel arkadaş ortamı oluşur. Ki onların arkadaş ortamı var zaten anladığım kadarıyla sadece siz girmekte zorlanıyorsunuz. Görümce işin içinde diye rahatsız oluyorsunuz muhtemelen.Haklısın eşimin başka kuzenleriyle başka arkadaşlarıyla yapılan planada görümcem ve kocası geliyor misafirliğe ne bileyim gezmeye heryere. Bende çalıştığım için pazar günümü eşime ayırmak istiyorum yani arkadaş ortamından ziyade haftaiçi izin günümde başka plan yapıyorum eşimde cumartesi erken gelince takılır arabasıyla bazen kardeşine gider aslında sürekli birbirimizede vakit ayıramıyoruz çalıştığımız için evee geldikten bi kaç saat sonra uyuyoruz. Başka çiftler de var ama oraya gittiğimizde de görümcem geliyor plan yapıyor ben yokmuşum gibi. Daral geldi kızdan.
Evet rahatsız oluyorum kendisinden hal ve hareketleri tavırları huyu suyu hiç bana göre değil kendimi kötü hissediyorum. İzin günümde uğramadan gittiğim için abisine şikayet etmişti insan uğrar bi diye zorundayım sanki işim gücüm yok ısınamıyorum istemiyorum sürekli hayatımdaEn başta da dediğim gibi görümceyle yaşlar yakın. İstenirse çok güzel arkadaş ortamı oluşur. Ki onların arkadaş ortamı var zaten anladığım kadarıyla sadece siz girmekte zorlanıyorsunuz. Görümce işin içinde diye rahatsız oluyorsunuz muhtemelen.
O zaman bunu eşine değil görümcene söylemelisin. Eşin ne diyebilir kardeşine? Kusura bakma kardeşcim eşim seni sevmiyor ısınamıyor o yüzden bizim gittiğimiz yerlere gelme diyemez öyle değil mi? Zaten demek de istemez çünkü adam o ortamı seviyor, kardeşini seviyor, eniştesini seviyor, onlarla güzel ve keyifli zaman geçiriyor. O tarafta bunlar varken evde sinirlenen, surat asan, söylenen bir kadın var. İlk birkaç sene idare eder, seni dinler, suyuna gider, alttan alır. Ama bu böyle devam ederse evliliğiniz eninde sonunda mutsuz bir evlilik halini alır.Evet rahatsız oluyorum kendisinden hal ve hareketleri tavırları huyu suyu hiç bana göre değil kendimi kötü hissediyorum. İzin günümde uğramadan gittiğim için abisine şikayet etmişti insan uğrar bi diye zorundayım sanki işim gücüm yok ısınamıyorum istemiyorum sürekli hayatımda
Haklısınız bu konuda daha ılımlı olacağım görümcem planımıza dahil olduğunda “aslında karı kocada hiç tatil yapamadık sizinle başka sefere inşallah “ diyeceğim. Teşekkür ederimO zaman bunu eşine değil görümcene söylemelisin. Eşin ne diyebilir kardeşine? Kusura bakma kardeşcim eşim seni sevmiyor ısınamıyor o yüzden bizim gittiğimiz yerlere gelme diyemez öyle değil mi? Zaten demek de istemez çünkü adam o ortamı seviyor, kardeşini seviyor, eniştesini seviyor, onlarla güzel ve keyifli zaman geçiriyor. O tarafta bunlar varken evde sinirlenen, surat asan, söylenen bir kadın var. İlk birkaç sene idare eder, seni dinler, suyuna gider, alttan alır. Ama bu böyle devam ederse evliliğiniz eninde sonunda mutsuz bir evlilik halini alır.
Yani ya kartlarını açık oyna bence, git görümcene çat çat söyle ne hissediyorsan ve istiyorsan ya da uyum sağlamaya çalış. Kimseye bir şey demeyip dönüp dolaşıp kocaya çatmak sana zarar, evliliğine zarar.
Daha önce ne gibi sıkıntılar yaşandı bilmiyorum ama şu anlattıklarınızda ben bir sıkıntı görmedim. Yeğenini sevmesi onunla her fırsatta görüşmek istemesi çok normal. Farzedinki o adam aileden biri değil kayınçodan bahsediyorum iyi anlaştığı eğlenceli vakit geçirdiği bir arkadaş. Akrabalık bağı olunca birşey değişmiyor insan akrabalarıylada arkadaş olabilir, onunla kayınçosu olduğu için değil kafaları uyuştuğu için vakit geçirmek istiyor, siz de akraba olduğu için engel olmaya çalışıyorsunuz, bana bencilce geliyor.Merhabalar kızlar nasılsınız ? İsmimi değiştirdim tanırsınız belki ben kanarya ismimi eskiyi unutmak önüme bakmak için değiştirdim :) Konu açıp açmama konusunda kararsız kaldım bakıç açılarına ihtiyacım var.
Sizi sıkmak istemem bu dönemde özgüvenim için sınır çizmek için hayır demek için çok uğraştım başarmaya çalışıyorum. En son eşim ailesinin laf sokmalarına kendinize gelin diye cevap vermiş ve dün itibariyle eski görüşmelere başlanıldı 3 haftadır kardeşiyle arası soğuktu eşimib ama yiğenini özlemiş o yüzden eskisi gibi görüşmelere adım attım. İlk zamanlar neredeyse hafta 4 5 gün olan görüşme sıklığını haftada 1 2 ye düşürdüm çalıştığım içinde çok sık davet edemiyorum. Ben hep çekingen biriydim. Öfke patlamaları yaşar kavga eder ve hayır diyemezdim. Cumartesi günü görümce ve eşiyle dolaştıktan sonra eve dönerken görümcem annesine geldi çay içmeye ben daha önce yapamadığım şeyi “üstüm müsait değil daha sonra gelirim “ cümlesini söyledm. Eşimde aşağı uğradı 1 haftadır gitmiyorduk fakat bana sormadan gidilmesi rahatsız etti. Eve çıkınca eşime “eve değilde başka yere gidilcekse bana söylemen gerekiyor ben bu şekilde yapmıyorum dedim” tamam olur öyle şeyler arada bende her zaman yapmıyorum dedi. Sabah görümcem kahvaltıya gelmiş kaynanam bizide davet etti yeni uyanmıştım eşim gidelimmi yorulma dedi neden ki yani neyse dedim hazır sofraya oturdum ve masayı toplayıp çıktım. Akşamda kaynanamlar kızına gitmiş tesadüfen öğrendik kaseyi aşağı indirirken bu arada aynı apartmandayız gecici olarak. Eşimde sıkılıyorum gidelimmi bizde dedi. Ben sıkılmıyorum sen git dedim. Olmaz öyle sensiz neden gideyim dedi. Halledemediğim problemim bu kaldı sadece eşimin öyle arkadaş ortamı alışkanlıkları kahvedir gece dışarı çıkmadır huyları yok (oladabilir bunu eleştirmiyorum) o yüzden yiğenini özlüyorum görmek istiyor kayınçosuyla oyun oynuyor derken alışkanlıktanmıdır nedir bilmiyorum. Ben mi abartıyorum bu konuyu bilmiyorum. Öyle gidip kahvaltı hazırlamam hizmet etmem fakat eşimin gitme isteği bende sinir yapıyor acaba abartıyor muyum ? Yani gidilebilir mi bunlar normal mi ? Eşime nasıl davranmalıyım ? Genel olarak bana ilgilidir dün arabasını yıkamaya gitti gelirken bişeyler almış film izleyelim diye evde de yardım eder fakat daha sabah görüşülen ortama akşam gidelim mi demesi beni sinirlendiriyor kafayı yedin herhalde diye kavga edesim geliyor ama kavga çözüm değil. Evet kızlar vaktinizi aldım kusura bakmayın eskiden olan çoğu sıkıntımı aştım çok şükür sadece eşimin alışkanlıkları canımı sıkıyor benimde bir ailem var sonuçta sürekli onlarla olmak aileme yapılan saygısızlıktır kayınvalidem 2 gün uğramasalar özlüyorum çocukları diyor annemin canı yokmu ayda 1 gidiyorum çalışıyorum diye. Yaklaşık 1 senedir evliyim acaba zamanla düzelicek mi ? Mesela eşim dün görüştüğümüz halde sabahına kahvaltıya inelimmi derse ne yapmalıyım ? Hazırlanmış oluyor kahvaltı yemektede aynı yani hizmet etmiyorum yoksa abartıyormuyum. Elimi verince kolum gidiyor onlara ilk zamanlar alt üst ettiler psikolojimi çok zor geldm bu noktaya. Ne düşünüyorsunz ?
Ekleme: bi kerede cumartesi annesi yemeğe çağırdı bende patlican yapıcaktım eşim kızıcaksın sormadan tamam dedim diye ama napıyım dedi. İyi patlicanı yarın yeriz dedim. Pazarda görümcemde oturuyoruz annesi arası yemeğe gelin diye görümcemde gidcekmiş eşim tamma geliriz dedi evde yemek var. Alışkanlıkmı anlamıyorum evde yemek varken ne münasebet ya. O zamanlar güçlü değildim tek kelime edemedim.
Aslında yanlış anlaşılmış ben eşimi kısıtlamıyorum aksine dünde sen sıkılıyorsan gidebilirsin dedim. Ben yokkende gezmeye gider sorun yapmam yani beni rahatsız eden nokta şu yaşanandan örnek vereyim ; annemden dönüyoruz bizi görümcenin eşi almaya geldi araba ondaydı bende işten çıkmıştım mantıken eve gidilir dimi araba görümcemin oraya parkedildi ve oraya gittik. Bakın benim olaydan haberim yok ben yokmuyum acaba neden kimse bana bişey demiyorda sanki çanta gibiyim gibi davranılıyor ? Gecenin 12 sinde kalktım eve yorgun geldim ve sabahına kahvaltıya çağırdılar. Daral geliyor bilmiyorum belkide abartıyorum. Mesela işten geliyoruz diyelim enişte de var arabada yakın çalışıyorlar eşimle karısı annesinde ya orda yemek yenicek muhabbeti dönüyor bakın benim haberim yok hastamıyım karnım mı ağrıyor istiyormuyum soran yok orda buluyorum kendimi. Yani rahatsız olduğum nokta buDaha önce ne gibi sıkıntılar yaşandı bilmiyorum ama şu anlattıklarınızda ben bir sıkıntı görmedim. Yeğenini sevmesi onunla her fırsatta görüşmek istemesi çok normal. Farzedinki o adam aileden biri değil kayınçodan bahsediyorum iyi anlaştığı eğlenceli vakit geçirdiği bir arkadaş. Akrabalık bağı olunca birşey değişmiyor insan akrabalarıylada arkadaş olabilir, onunla kayınçosu olduğu için değil kafaları uyuştuğu için vakit geçirmek istiyor, siz de akraba olduğu için engel olmaya çalışıyorsunuz, bana bencilce geliyor.
Herşey planlı yapılıyor sanki size inat yapılıyormuş gibi algılıyorsunuz ama böyle spontane gelişen durumlar olur normaldir, sabah kahvaltıya diye gidilir durum öyle bir gelişirki akşam yemeğinden sonra eve dönülür normaldir bunlar, biraz objektif bakıp anlayışlı olmak lazım. Millet her adımını acaba sunshine üstüne alınırmı diye atamazki. Bazen eşim ailesine gitmek ister benim canım istemez sen git bende evde keyif yapayım derim ne var ki bunda, 7 24 dibimde yaşayacak hali yok adamın, onun istediğini ben istemiyorum diye de bencillik edip evde tutamam adamı. Aynı şekilde bazen benim görüşmek istediğim insanlarla görüşmek istemez o an yada evde uyumak ister yada bende arkadaşlarla takılayım madem der ben istediğim yere giderim o da canının istediğini yapar. Kimse kimsenin kuklası değil, herkes canının istediğini yapsın, kimse kısıtlanmasın.
kendi aileniz uzaktaymış çalıştığınız için sık görüşemiyormuşsunuz , e eşinizin ailesinin suçu ne ki bu durumda, onlar yakınınızda, imkan varken neden görüşmesinler çocuklarla, yok benim ailem göremiyor siz de görmeyin demek çok saçma ve bencilce.
Benim ailem bize yürüme mesafesinde, çok sık görüşüyoruz, eşimin ailesi 20 dk mesafede daha az görüşüyoruz. Eşimin benimkilerle ne kadar görüşüyorsak seninkilerlede okadar görüşülecek demesi mantıklı mı sizce? İmkan neyse canımız nasıl isterse öyle davranıyoruz normali bu. Mesela benim ailem şehir dışındayken pandemi başladı ve bizi bir yıl göremediler ama eşimin ailesiyle görüştük seyrek de olsa, benimkiler vay biz göremiyoruz onlarda görmesin deselerdi gidin tedavi olun derdim.
Hayatı biraz akışına bırakın, herşeyin altında bir çapanoğlu aramayın