Evliliğin düzeni, eş ile iletişim, abartılan durumlar.

Bana da anormal gelmedi. Aile apartmanında yaşıyorsanız bu tarz durumları göze almış olmanız gerekiyor zaten. Misafir geldiğinde sıkça görüşmek aile apartmanlarının yazılı olmayan kuralı gibidir. Yapışık ikiz gibi hareket etmeniz yanlış geldi sadece. Birbirinizden bağımsız aile görüşmesi yapmanız lazım. Eşiniz kahveye, arkadaşıyla buluşmaya vs gitmesi gereken zamanı ailesine giderek değerlendiriyormuş, bunda anormal bir durum yok. O an arkadaşıyla da olabilirdi öyle düşünün.

Anlıyorum aslında keşke arkadaşlarıyla falan görüşse ailesiyle bu kadar yakın olması beni rahatsız ediyor yakın olunca her alanımızda oluyorlar çünkü. Peki abartıldığı zaman nasıl tepki vermeliyim eşime?

ben mi yanlış anladım sık değil demişsin

cumartesi görümce ve eşi ile takılmışlar dışarıda yeğen görülmüş, muhabbet edilmiş

görümce anneye gelmiş, konu sahibi ben gelmeyeyim demiş ama eşi çaya annesine gitmiş Cumartesi

pazar sabahı görümce eşi konu sahibi eşi kv ye kahvaltıya gitmiş

sonra pazar akşamı da kv görümceye gitmiş, eşi biz de gidelim demiş

bana çok sık geldi, yani aynı evin içinde yaşasalar valla bu kadar sık görüşülmez

alttaki notta da yine hem cumartesi hem pazar birlikte yemek yeme anısı var

bir de beni özellikle bunların haftasonu olması rahatsız ediyor galiba

yani atıyorum salı akşamı yemek yapma bizde yiyin denirse iyi niyettir, işten gelmiş vs

ama cumartesi ben cici cici evimde yemek hazırlamışım hadi bize gelin beni de sinirlendirir

ya da kahvaltıya gelin, bırakın uyuyacağım belki, belki farklı sabah etkinliği planım var vs

son olarak kardeşini yeğenini vs özlediğinden değil evde verimli zaman geçiremediğinden eşin de kardeşine gitmek istemiş pazar akşamı

evde kalmayı cazip hale getirmeniz lazım, ama sen değil siz

yani evde neden sıkılıyor ki, bunu bulmak lazım

kardeşinin eşi ile oyun oynuyorsa sizinle de oynasın

örneğin avrupa şampiyonası var hiç mi maç izlemiyor bu yeni nesil

bizim babalarımız maç var diye nerede ise tuvalete gitmezdi, şimdi anası kız kardeşi ile ev oturmasına gidiyorlar :)))

Senin aile ile görüşme sıklığınla benimki bir değil o yüzden yaptığımız yorumlar da ona göre oluyor.

Ben başka bi planım yoksa, yorgun veya hasta değilsem, arkadaşlarımla falan görüşmeyeceksem bütün bir hafta sonunu ailemle ya da eşimin ailesiyle ya da ikisiyle birden geçirebilirim. Çünkü niye evde kös kös oturayım eğlenerek muhabbet ederek kahvaltı yapmak varken.

Damdan çok doğru anladın. Cumartesi günü bende gittim üstüme değiştirio çayı içip çıktık eşime de “ bana biyere gidilicekse bunu önceden söyleyip sorucaksın ben de böyle yapıyorum hoş değil yani dedim” . Sabahta görümcem gelmiş çağırmış kaynanam olabilir tabi evlat ayırmak hoş değil ama neden gidiyoruz ki ? Yani ne diyeceğimide bilmiyorum eşime söylediğim her kelime ailemi istemiyorsunla sonuçlanabilir. Gergince neden ki dedim. ( önceki pazar gidelimmi dediğinde hayır evimde yiyeceğim demişti bir evet bi hayır taktiği). İndik 1 2 saate eve geldı film falan akşam kaynanam kızında ya eşim bizde gidelim mi dedi. Sinirlendim yani çok fazla değil mi ? Aile yapıları böyle kızıda çok sık geliyor eşiyle ayak uydurmadığımda dışlanıcakmışım gibi geliyor. Maç izledk zaten sonra eşimle sanki sıkıldığından değilde alışmış gitmeye birlikte vakit geçirmeye gitmeyince batıyor gibi.

Bu yüzden konu açtım aslında Farklı bakış açıları. Evimde işim yokken planım yokkende gitmem istemiyorum neden bilmiyorum çünkü sık gittiğimde zaten gelirler kafasıyla evde kalmam gerektiğinde de bu seferde gitmiş oluyorum.

İşte o sınırı çizmek senin elinde. Hafta içi benim ailem de eşimin ailesi de bir yere çıkmadığımızı bilir. Çok önemli bir olay varsa ancak. Hafta sonu da bir planımız varsa katılmayacağımızı, davet etseler de gitmeyeceğimizi bilirler. Ama bir plan yoksa, davet edilirsem kalkar giderim. Çünkü benim hayatıma sırf davete icabet ettim diye kimse müdahale edemez. Edemeyeceklerini bilirler iki taraf da.

Ne yapmam gerekiyor ? Bu konuda çok üstüne gidiyorum eşimin. Yani mesela yemek var annesi arıyor akşam yemeğe 1 2 saat kala kardeşinde gelicek diye yiğenine çağır oğlum dayıyı diyor şunu yaptım gelin diyor. Ee benim evimin düzeni ? Eşimde napıyım hayatım onuda yarın yeriz diyor. Gidip çöpe atmak istiyorum yemeği. Bazende yok yemeğimiz var diyor. Bazende gelemeyiz diyor ama yiğeni kardeşi gelince gitmek istiyor tamam diyor bana sormadan sanki onlar gelince bizde zorundayız gibi.

Her alanınızda olup olmamalarının sınırını çizmek sizin elinizde. Tam olarak nasıl her alanınızda oluyorlar ne yapıyorlar mesela? Anlayabilmek adına soruyorum. Muhtemelen evlenmeden önce de arkadaş hayatı sosyal olan biri değildir, ailesiyle vakit geçiriyordur. Şimdi bu durumun aynen devam etmesi garip değil.

Ben böyle şeyleri eşimle çözmedim hiç. Muhatap kimse onunla çözüyorum. Senin yerinde olsam uygun bir zamanda “annecim çok teşekkür ederiz eline sağlık ama bizi yemeğe çağıracağın zaman lütfen bir gün önceden haber ver. Ben de ona göre yemek yapmayayım ve kendimi işimi gücümü ayarlayayım. Böyle benim için emrivaki oluyor ve hoşlanmıyorum” derdim.

Bir de yasaklarda o kadar etkiledi ki pazar evdeyiz bi planımız olamıyor evdeyiz yani cumartesi akşam yasak mecbur evdeyiz yani aileme hiçbiryere gidemiyorum.

Bir de yasaklarda o kadar etkiledi ki pazar evdeyiz bi planımız olamıyor evdeyiz yani cumartesi akşam yasak mecbur evdeyiz yani aileme hiçbiryere gidemiyorum.
Cumadan ya da cumartesiden gidin ailenize, pazartesiye kadar kalın. Sabah ordan işe geçersiniz. Eşiniz ister eşlik etsin, ister etmesin.

Yasaklar da bitti zaten şimdilik.

Evet eşimin dışarı hayatı yok arkadaşları kuzenleri var ama memlkette burda da öyle takılmaz olsada. Bekarkende sürekli kardeşindeydi giderdi ama haftasonlarını bana ayırırdı sevgiliylen nişanlıylen hiç birlikte planımız olmadı. Her alanımızda derken “ bi akrabalarına gittiğimizde geliyorlar, akrabaları geldiğinde de ya da biyere gitmek istediğimizde abi bizde gelelim der görümcem. Daha yeni sabah kahvaltı yaptık akşam mangal yapıcaklarmış çağırıyorlar eşim hayır dedi sonra kabul etti. Yahu insan demezmi sabah birlikteydik ne bu diye. İmdat demek istiyorum

Bunu diyebilcek özgüvende değildim belki şuan söylerm inşallah kendime güveniyorum. O anın öfkesiyle eşime sinirle çıkmıyor kelimeler boğazımdan düğümleniyor. Bi keresinde kaynanama yemeğim var anne sağol dediğimde sonra yersiniz boşver gel demişti o sinirle yine cevap verememiştim. Elim ayağım titriyor sinirden. Birde eşim evde yemek olduğunu biliyor bilmese bile bana sormalı yani değilmi ?

Cumadan ya da cumartesiden gidin ailenize, pazartesiye kadar kalın. Sabah ordan işe geçersiniz. Eşiniz ister eşlik etsin, ister etmesin.

Yasaklar da bitti zaten şimdilik.
Devam ederse bunu yapmayı planlıyorum. Aslında ben annemde de değil evimde kalmak istiyorum. Çalışan biriyim zaten yani kendi anneme de gitmem 24 saatte 3 kere mis gibi uzanıyorum koltukta fakat rahatımı bozduklarında ya ben ailemede gitmiyorum size mi gelcem diyesim geliyor

Evet öyle tabi benimde bir ailem var eşimin ailesi sanki onlar var sadece gibi davrandıkları için fırsat olmuyor kendi aileme vakit ayırmaya.
Ben haftasonuyla sınırlı kalsa da sabah kahvaltıda kayınvalide, akşam oturmasında görümce, ertesi gün görümceye çaya, akşama kayınvalideye yemeğe gitme trafiğine gelemem, benim için fazla ama herkesin fazla kriteri farklıdır, ayrıca eşiniz sıkılıyorsa neden 1 haftasonu da sizin ailenize gitmeyi teklif etmiyor veya siz neden haftasonu eşinize hadi hazırlan annemlere gidiyoruz demiyorsunuz?
Eşiniz ailenize gitme konusunda emrivaki yaptınız diye laf çarpmaya kalkarsa aynı onun gibi ne yapayım hayatım annene hep gidiyoruz bu haftasonu da gitmeyelim dersiniz.

Ayy denmiyor iste suan aynı problem.bnde de var
Eşimi benimle paylaşamıyorlar hoş kimine göre belki suç bendedir bile

Eşinin düzeni bu. Bekarken aile içinde sürekli gitmeli gelmeli yaşamış. Keyif aldığı ortam bu. O yüzden gitmek istediği halde senin için bir şeyleri alttan alıyor, reddediyorsa takdir et, sinirlenme her zaman hayır diyemezse. Hayır dediği zaman birlikte yapacak eğlenceli bir şey bulun. Film izle cips kemir bir yerden sonra sıkıyor insanı çünkü. İnsan istiyorsun yanında. O filmler arkadaşlarla, kuzenlerle kalabalık izlenince güzel. Asla başbaşa izlenmez demiyorum ama evliliğin bir de böyle bir yönü var, onu es geçme diyorum.

Sinirine hakim olmayı, sakin kalmayı öğren. Sakin kalabildiğin sürece kazanırsın. Onu yarın yersiniz mi dedi, hayır biz bugün yemek istiyoruz anne kusura bakma de geç. Müdahaleye izin verme ama eşini de alıştığı ortamdan, birlikte olmaktan zevk aldığı ortamlardan mahrum etme.

Aynı tarzda konular açıp aynı tarzda düşünüp nasıl eskiyi unutup yolunuza bakmayı düşünüyorsunuz? Isminiz değişmiş ama kalan her şey aynı.
Nerden biliyorsunuz kalan şeylerin aynı olduğunu? Depresyondan çıktım eskiden sustuğum çoğu şeye susmuyorum haftaiçi izin günümde sürüklenmiyorum sabahın köründe uyandırılmıyorum haftanın her günü eşimin ailesiyle değilim ve iletişim kurabiliyorum eşime sinir krizi geçirmek yerine. Şuan bu konunun abartılıp abartılmadığını merak ediyorum belki ben doldum belkide normal. Ben ilk defs geçen hafta pazar eşime evimde yapacağım kahvaltımı dedim. İlk defa. Öne oturan görümcenin eşi varken ilk defa 4 buçuk taksit ödediğim arabamın önüne suçluluk duymadan oturdum. Ben ilk defa eşime hatasını sakince söyleyebildim. İlk defa kayınvalideme direk girmek yerine eve çıkıp geleceğim dedim. Aynı geliyorsa vaktinizi almayayım sizin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…