Önceden plan bile yapamaz isteklerimi söyleyemezdim çoğu şeyi aştım burası sayesinde.Bugunden plan yapin eşinizle. Mesela güzel bir piknik iyi olur.
Sizin istekleriniz de önemli. Plan yapin, eşinizin fikrini alin. "hayatim bu hafta sonu ne yapsak, aklinda bir seyler var mi" deyin. Illaki o 1 gün doldurulur.Önceden plan bile yapamaz isteklerimi söyleyemezdim çoğu şeyi aştım burası sayesinde.
Esinin demesine göre ne demek her gün veya her hafta sonu olan birşey değil peki bizim burda okuduğumuz neElimden geleni yapacağım inanın tam anlattığınız gibi ben böyle şeylerden zevk almıyorum eşime söylediğimde “her gün her gün olan birşey değil her haftasonu olan birşeyde değil” diyor. Ne güzel herkes yer yemeğini kahvaltısını dağılır evine işimizi yaparız diyor o yüzden zorlanıyorum. İlk zamanlardan sonra mesafe koyunca başladılar laf sokmaya zaten. Azalttım gitmeyi gittim durmadım çağırmayıda azalttım izin günlerimde kestim ayağımı baskıları daha da arttı. Damatları o kadar içlerindeki çıkmıyor adam kaynanasından hizmet ediliyor diye çay kahve hamur işleri köye bile gidiyor o yüzden benim bu halimi anlatmam çok zor oluyor. Bu pazar plan yaptım eşimle zaten yasaklarda kalktı hatta haftaya cumartesi uyurken beni mümkünse sabah hadi kalk diyip uyandırma sen kahvaltıya gitmek istersen git ben domates salatalıkta yesem evimde yapıcam dicem. Eşimde zorlanıyor bağırıyor kardeşi gelsene neden gelmiyorsun diye. Şuan kavgadan sonra kardeşide anneside daha sakin hatta köye gidicekler biletlerini benim işe gitmediğim güne almışslrki eşim onları bırakabilsin beni işe bıraktığı için bırakmaz çünkü. Siz ne sıklıkla gidyorsunuz kayınvalidenize ?
Bu konuyu konuşacağım eşimle konuştuktan sonrada yazacağım buraya çok haklısınız bende sizin gibi düşünüyorum konuşamama sebebim korktuğum için değil ben öyle yetişmedim yani sesini çıkar hakkını savun sen bireysin tarzında değilde ayıp olur sus diye yetiştirildim zorlanıyorum. Eşimin tekrardan hazır işte dediğinde “böyle bişey duymak istemiyorum senden hazır diye neden sürekli bağımlı kalayım ki hazırsa annemin evinde de hazır yemek kahvaltı var ama sürekli bunaltmıyorum seni illaki olurda abartma “ tarsı sizinde cümlelerinle zenginleştirip konuşacağım. Ve şunu da diyeceğim bekarken daha rahattım ya yemin ediyorum.Esinin demesine göre ne demek her gün veya her hafta sonu olan birşey değil peki bizim burda okuduğumuz neSabah birlikte yiyorsunuz bazen aksam da denk geliyor ustelik sadece kayinvalide değil,görümce eniste de var..Peki benim bu ortamdan keyif alip almamamin senin icin bir önemi yok mu diye eşine sor.Eşinin şu tavri cok yanlis."Ne güzel hazir yemek,herkes kahvaltisini yapar dagilir eve"..Ben belki evimde istedigim saatte uyanıp,belki eşime guzel bir masa hazırlayıp pijamalarımla masaya oturmak istiyorum.Üstelik hafta sonu ve hafta sonu calisan insan icin cok kıymetlidir.Kahvalti hazirlamakta ne varki yeni gelinsin zaten, güzelce kahvaltı takımlarını çıkarıp esine güzel bir kahvaltı hazirlamak birlikte sohbet esliginde guzel bir kahvalti yapıp istediginiz yere gene gidersiniz.Hazir yemek ne de olsa diye diye kendinizi sürekli orda bulursunuz evler ayri ama yeme içme bir gibi bir durum ortaya cikar ki durum suan o bence..Her gün evinizde düzenli yemek pisirerek yemegi evde yiyeceginizi söyleyin.Çalisan insansiniz insan hafta sonu uyur gec kalkmak ister neden saatle uyanip kayinvalideme gideyim.Bence esini bu fikirden vazgecir..Hazir yemek diye illa oraya mi bağli kalacaksiniz her daim.Ister her gun olmasin, ister her hafta olmasin ben esimle basbasa kalmak istiyorum evimde dersin.Biraz seni cesaretli görsem kayinvalidenle bu konuyu konus diyeceğim ama yapabilir misin bilmiyorum.Kardesi bagirirsa bagirsin siz kardesinin isteklerimi yerine getirmek icin bir kukla degilsiniz..Bagirir bagirir susar sonra alisir o bagirinca neden evde esinle döner dönmez bu konuyu konuşmayı düşünmüyorsun.Sorun ben miyim iliskinizde de,neden ailen senin evlendigini idrak edemiyor sabrinin tükendiğini söyle.Senin esini kaybetme korkun oldugu kadar esinde de böyle bir korku varsa senin isteklerini gerçekleştirir..Ben ayni sitede oturduğum halde canim isteyince giderim,öyle haftada bir ayda bir şeklinde kimseyi alistiramam.Eşim istedigi zaman gidiyor asla karismam
Teşekkür ederimSizin istekleriniz de önemli. Plan yapin, eşinizin fikrini alin. "hayatim bu hafta sonu ne yapsak, aklinda bir seyler var mi" deyin. Illaki o 1 gün doldurulur.
Aile olmak zaten bir masa etrafinda toplanip birlikte yemek yemek,yemek yerken gun icinde ne yapilmis edilmis günün kritigini yapmak,konuşmak sohbet etmek,birlikte paylasim yapmak.Çok merak ediyorum bunlari kayinvalidenizdeyken enistenin de oldugu sofrada mi konusuyorsunuz..Esinizle konuşacak hic ozel birseyiniz olmuyor mu..Bunu eve gidince ayak üstü mu gecistiriyorsunuz.Bunlar cok cok onemli şeyler.Sürekli oraya bağımli kalirsaniz esinizle aranizda kopukluk olur iletisiminiz sinirlanir eve gelince haliniz kalmadigi için evde konusmaktan da imtina edersiniz.Bir süre sonra bu bilinc yerleşir ve siz sohbet etmeyen bir cift olursunuz.Hazir yemek diye orda gidip hazira konmaniz sizin için bir kazanım değil esinizle inşaa edeceginiz kendi aile kavraminizin icini bosaltiyorsunuz ev dediginiz mis gibi yemek kokularinin geldiği,kendinizi en rahat hissettiginiz,istediginiz saatte yatip istediginiz saatte kalktiginiz en konforlu alaniniz..Bunu birakip bekarkenki yasantisini devam ettirmek isteyen eşe,size bahane olarak da sanki sizin yorulmanizi istemiyormus gibi hazir yemek iste diye yalandan sebep gosterdiginde bunu ister konuşarak anlamıyorsa tartisarak bunu kafasina sokmaniz lazim..Orda hazir yemeği yerken laflari da yiyip eve geliyorsunuz huzurlu bir yemek de yemiyorsunuz..Yetistirilis tarzina gelince katilmiyorum cok konservatif bir ailede büyüdüm buna ragmen bana yanlis gelen seyleri eşimin ailesiyle esimle konuşmuşumdur merak etmeyin kimse hemen aa masal oyle mi tabiki dikkat ederiz demedi ama siz tavrinizda israrci olursanız mecbur kabullenmek durumunda kaliyorlar..Bir ailede herkesi mutlu etmeye calisirsaniz siz mutlu olmazsiniz.Birakin kayinvalidenizi esi mutlu etsin,gorumcenizi esi mutlu etsin siz onlarin mutluluğundan sorumlu değilsiniz siz eşinizden sorumlusunuz esiniz de sizden..Evlilik takim oyunu biraz daBu konuyu konuşacağım eşimle konuştuktan sonrada yazacağım buraya çok haklısınız bende sizin gibi düşünüyorum konuşamama sebebim korktuğum için değil ben öyle yetişmedim yani sesini çıkar hakkını savun sen bireysin tarzında değilde ayıp olur sus diye yetiştirildim zorlanıyorum. Eşimin tekrardan hazır işte dediğinde “böyle bişey duymak istemiyorum senden hazır diye neden sürekli bağımlı kalayım ki hazırsa annemin evinde de hazır yemek kahvaltı var ama sürekli bunaltmıyorum seni illaki olurda abartma “ tarsı sizinde cümlelerinle zenginleştirip konuşacağım. Ve şunu da diyeceğim bekarken daha rahattım ya yemin ediyorum.
Bütün bunları anlatmam için alıştırma yapmam gerekiyor ben söyleyemem ki yani yazıp okuyup dile getirmem gerekiyor bende katılıyorum eğer böyle devam ederse kayınvalidemlede konuşmayı düşünüyorum. Bu konuda sıkıştım kaldım oturup yazıp ne konuşucağıma karar vereceğim.inanın bende gitmekten değilde konfor alanım bozulduğundan rahatsızlık duyuyorum. Pazar pazar yani ne işim var. Hiç unutmuyorum bi kere eşim annem yıllardır misafir ağırladı çalışırken demişti bir bağırdım herkes bir mi ya diye böyle bi bağırma yok dahada kıyas yapmadı. Bazende kavga etmek gerekiyorAile olmak zaten bir masa etrafinda toplanip birlikte yemek yemek,yemek yerken gun icinde ne yapilmis edilmis günün kritigini yapmak,konuşmak sohbet etmek,birlikte paylasim yapmak.Çok merak ediyorum bunlari kayinvalidenizdeyken enistenin de oldugu sofrada mi konusuyorsunuz..Esinizle konuşacak hic ozel birseyiniz olmuyor mu..Bunu eve gidince ayak üstü mu gecistiriyorsunuz.Bunlar cok cok onemli şeyler.Sürekli oraya bağımli kalirsaniz esinizle aranizda kopukluk olur iletisiminiz sinirlanir eve gelince haliniz kalmadigi için evde konusmaktan da imtina edersiniz.Bir süre sonra bu bilinc yerleşir ve siz sohbet etmeyen bir cift olursunuz.Hazir yemek diye orda gidip hazira konmaniz sizin için bir kazanım değil esinizle inşaa edeceginiz kendi aile kavraminizin icini bosaltiyorsunuz ev dediginiz mis gibi yemek kokularinin geldiği,kendinizi en rahat hissettiginiz,istediginiz saatte yatip istediginiz saatte kalktiginiz en konforlu alaniniz..Bunu birakip bekarkenki yasantisini devam ettirmek isteyen eşe,size bahane olarak da sanki sizin yorulmanizi istemiyormus gibi hazir yemek iste diye yalandan sebep gosterdiginde bunu ister konuşarak anlamıyorsa tartisarak bunu kafasina sokmaniz lazim..Orda hazir yemeği yerken laflari da yiyip eve geliyorsunuz huzurlu bir yemek de yemiyorsunuz..Yetistirilis tarzina gelince katilmiyorum cok konservatif bir ailede büyüdüm buna ragmen bana yanlis gelen seyleri eşimin ailesiyle esimle konuşmuşumdur merak etmeyin kimse hemen aa masal oyle mi tabiki dikkat ederiz demedi ama siz tavrinizda israrci olursanız mecbur kabullenmek durumunda kaliyorlar..Bir ailede herkesi mutlu etmeye calisirsaniz siz mutlu olmazsiniz.Birakin kayinvalidenizi esi mutlu etsin,gorumcenizi esi mutlu etsin siz onlarin mutluluğundan sorumlu değilsiniz siz eşinizden sorumlusunuz esiniz de sizden..Evlilik takim oyunu biraz da
Evet onu demek istiyorum önce guzellikle konusun anlamıyorsa zaten tartisma olacaktir böyle anlamayan insanlar icin sınır koymak kolay degil çünkü,ama ilerde birikip birikip büyük bir kavga olmaktansa simdi tartisin ama şimdi çözün geç kalmayin..Gerekirse esinize veya kayinvalidenize yazin guzelce anlatin..Yoksa "hiç unutmuyorum şu gün şöyle olmustu"diye baslayan cumleleriniz artar..Annesi koloni halinde yasamayi sevdigi icin istedigi kadar misafir agirlayabilir,sizin zaten misafir kabul etme sorununuz yok sadece koloni halinde yasamayi reddediyorsunuz arada fark var..Esiniz cok biliyorsa kendi agirlasin kim geliyorsa.Bütün bunları anlatmam için alıştırma yapmam gerekiyor ben söyleyemem ki yani yazıp okuyup dile getirmem gerekiyor bende katılıyorum eğer böyle devam ederse kayınvalidemlede konuşmayı düşünüyorum. Bu konuda sıkıştım kaldım oturup yazıp ne konuşucağıma karar vereceğim.inanın bende gitmekten değilde konfor alanım bozulduğundan rahatsızlık duyuyorum. Pazar pazar yani ne işim var. Hiç unutmuyorum bi kere eşim annem yıllardır misafir ağırladı çalışırken demişti bir bağırdım herkes bir mi ya diye böyle bi bağırma yok dahada kıyas yapmadı. Bazende kavga etmek gerekiyor
Her misafirde kardeşin gelmek zorundamı dediğim için bi kere kardeşini çağırmamıştı eşim benden çekinip aslında konuşsam anlatsam umarım anlar fakat şöyle düşünüyor yani evimde kahvaltı yapcam diye sinirlenince tamam haftaya yaparız ya da tamam yarın yeriz evimizde olabilir böyle şeyler ne var ki yarın yemek yaparsın hazırlarsın diyor daha çok sinirleniyorum konuşamıyorumEvet onu demek istiyorum önce guzellikle konusun anlamıyorsa zaten tartisma olacaktir böyle anlamayan insanlar icin sınır koymak kolay degil çünkü,ama ilerde birikip birikip büyük bir kavga olmaktansa simdi tartisin ama şimdi çözün geç kalmayin..Gerekirse esinize veya kayinvalidenize yazin guzelce anlatin..Yoksa "hiç unutmuyorum şu gün şöyle olmustu"diye baslayan cumleleriniz artar..Annesi koloni halinde yasamayi sevdigi icin istedigi kadar misafir agirlayabilir,sizin zaten misafir kabul etme sorununuz yok sadece koloni halinde yasamayi reddediyorsunuz arada fark var..Esiniz cok biliyorsa kendi agirlasin kim geliyorsa.
Ne varki yarin yaparsin veya haftayasi fln yok acil bir duzen oturtmaniz gerekiyor bunu esinizle konusmadiginiz sürece bunlarin aralarinda cirpinir durursunuz.Aslinda postlarda kendinizi cok guzel ifade ediyorsunuz belki yaziminiz daha kuvvetlidir yazili ifade edin kendinizi.Önce bir mesaj atin esinize hayatim seninle uzun zamandir rahatsiz oldugum bir konuyu konusmak istiyorum diye başlayın size sorunca yazin..Kendimi yazarak sinirlenmeden daha iyi ifade edebileceğimi düşündüm diyin guzelce yazin..Yoksa bahanelerle bu isi cozemezsiniz net olmalisiniz,kendinizi ifade etmekten rahatsiz oldugunuz konulari dile getirmekten kaçınmamalisiniz..Bunun ucunda ölüm yok.Uçari kaçarı istekler degil bunlar gayet olmasi gereken durumlar.Her misafirde kardeşin gelmek zorundamı dediğim için bi kere kardeşini çağırmamıştı eşim benden çekinip aslında konuşsam anlatsam umarım anlar fakat şöyle düşünüyor yani evimde kahvaltı yapcam diye sinirlenince tamam haftaya yaparız ya da tamam yarın yeriz evimizde olabilir böyle şeyler ne var ki yarın yemek yaparsın hazırlarsın diyor daha çok sinirleniyorum konuşamıyorum
Konuşacağım kararlıyım yazarak daha iyi ifade ediyorum evet çoğu zamanda yazmışım eşime o da isteklerini söyleyebilirsin senden önemli kimsem yok bu hayatta demişti fakat son zamanlarda öfkelendiğim için iletişim kuramamaya başladımNe varki yarin yaparsin veya haftayasi fln yok acil bir duzen oturtmaniz gerekiyor bunu esinizle konusmadiginiz sürece bunlarin aralarinda cirpinir durursunuz.Aslinda postlarda kendinizi cok guzel ifade ediyorsunuz belki yaziminiz daha kuvvetlidir yazili ifade edin kendinizi.Önce bir mesaj atin esinize hayatim seninle uzun zamandir rahatsiz oldugum bir konuyu konusmak istiyorum diye başlayın size sorunca yazin..Kendimi yazarak sinirlenmeden daha iyi ifade edebileceğimi düşündüm diyin guzelce yazin..Yoksa bahanelerle bu isi cozemezsiniz net olmalisiniz,kendinizi ifade etmekten rahatsiz oldugunuz konulari dile getirmekten kaçınmamalisiniz..Bunun ucunda ölüm yok.Uçari kaçarı istekler degil bunlar gayet olmasi gereken durumlar.
Umarım umarım en kısa zamanda çözümleriz o kadar çok istiyorum kiSeninle nerdeyse hemen hemen ayni sorunları yaşadık kanarya..Yeni evliyken hic kayinvalide görümce diye bilenmeden gittigim için onlardan zarar gelecegini hiç düşünmedim bu yüzden mesafe koymamistim senin gibi..Kendimi surekli onlarda buldum,surekli kayinvalidem görümcem her gittikleri yere cagirirdi her gün.Bir gün hayir desem ertesi gun kurtulus yoktu.Neyseki esimle konuştum onlari basindan hallettim ama bu birlikte yemek yeme konusunu burda post actigim gün bana açik açık konuş dediklerinde "ay nasil açik açık soylerim ya kirilirsa kayinvalidem"dedim..Ama sagolsunlar o kadar beni kendime getirecek derecede sert yorumlar yaptilarki (iyiki öyle yapmislar hepsine minnettarim) ben o gün o posta cevaplar yazarken arkadaslarin yorumlarindan aldigim cesaretle o gun kayinvalidem beni kapidan ertesi gun yemege cagirmak için geldiginde ona hayır diyebildim ve açıkça konuştum.Gerci benim kayinvalidem o gun tamam tamam diyip her gun israrla davetlerine devam etti ama ben de her cagirdiginda hayir diyebildim.Yani ben konuşabildiysem herkes konusabilir:) insanları kirmaktan o kadar cekinen bir insanimki normalde ama tahammülümün son sinirina gelmistim artik.Ne kadar hayir desem de her gun israrla cagirdi,gitmeyince esime sikayet etti.Yeri geldi eşimin fikirlerini degistirir gibi oldu ama ben cok kararliydim.Ya şimdi bu denge saglanacakti ya da herseyi göze almistim üzülerek söylüyorum bunu...Çünkü benim sinirlerim artik aşiri yiprandi..Tahammül sınırım aşıldı.Senin gibi öfke patlamalari yasamaya basladim ailemden de uzaktim paylasacak kimsem yoktu artik ciglik atmak istiyordum.Şuan istanbuldayım psikolojime uzaklasmak cok iyi geldi..Burda kendimi dinleyince psikolojik olarak ne kadar hasar aldigimi sana anlatamam..Lütfen sen de bu kötülüğü kendine yapma..Eşinle veya ailesiyle konus kendini ifade et icine atma..Yoksa biriktirdikce katmerlenerek ofken huzursuzlugun artiyor.Sen sürekli kirilacagina birak onlar kirilsin anlamiyorlarsa..Öyle ya da böyle alisacaklar..Umarim en kisa zamanda cozumlersin
Şimdi bu kişiye göre değişiyor eşimde abisiyle çok iyiler haftada bı defa illa ya onlar gelir ya biz gideriz ama bende eltimi seviyorum onlar abi kardeş takılırken bizde abla kardeş gibi takılıyoruz birlikte bı yerlere gidiyoruz ama eşim bu sayıyı 2ye çıkarmaya çalıştı mi bende hayır diyorum okadar abartmaya gerek yok. Öyle sabah akşam insan sıkılır ama kayınvalidem alt katta oturuyor olsaydı kahvaltı hazırlayıp cagirsaydi hayır demezdim herhalde. Yani açıkçası gittiğin ordamda ne kadar mutlu olduğuna bağlı sadece eşin istiyor diye gidersen çok zor gelirMerhabalar kızlar nasılsınız ? İsmimi değiştirdim tanırsınız belki ben kanarya ismimi eskiyi unutmak önüme bakmak için değiştirdim :) Konu açıp açmama konusunda kararsız kaldım bakıç açılarına ihtiyacım var.
Sizi sıkmak istemem bu dönemde özgüvenim için sınır çizmek için hayır demek için çok uğraştım başarmaya çalışıyorum. En son eşim ailesinin laf sokmalarına kendinize gelin diye cevap vermiş ve dün itibariyle eski görüşmelere başlanıldı 3 haftadır kardeşiyle arası soğuktu eşimib ama yiğenini özlemiş o yüzden eskisi gibi görüşmelere adım attım. İlk zamanlar neredeyse hafta 4 5 gün olan görüşme sıklığını haftada 1 2 ye düşürdüm çalıştığım içinde çok sık davet edemiyorum. Ben hep çekingen biriydim. Öfke patlamaları yaşar kavga eder ve hayır diyemezdim. Cumartesi günü görümce ve eşiyle dolaştıktan sonra eve dönerken görümcem annesine geldi çay içmeye ben daha önce yapamadığım şeyi “üstüm müsait değil daha sonra gelirim “ cümlesini söyledm. Eşimde aşağı uğradı 1 haftadır gitmiyorduk fakat bana sormadan gidilmesi rahatsız etti. Eve çıkınca eşime “eve değilde başka yere gidilcekse bana söylemen gerekiyor ben bu şekilde yapmıyorum dedim” tamam olur öyle şeyler arada bende her zaman yapmıyorum dedi. Sabah görümcem kahvaltıya gelmiş kaynanam bizide davet etti yeni uyanmıştım eşim gidelimmi yorulma dedi neden ki yani neyse dedim hazır sofraya oturdum ve masayı toplayıp çıktım. Akşamda kaynanamlar kızına gitmiş tesadüfen öğrendik kaseyi aşağı indirirken bu arada aynı apartmandayız gecici olarak. Eşimde sıkılıyorum gidelimmi bizde dedi. Ben sıkılmıyorum sen git dedim. Olmaz öyle sensiz neden gideyim dedi. Halledemediğim problemim bu kaldı sadece eşimin öyle arkadaş ortamı alışkanlıkları kahvedir gece dışarı çıkmadır huyları yok (oladabilir bunu eleştirmiyorum) o yüzden yiğenini özlüyorum görmek istiyor kayınçosuyla oyun oynuyor derken alışkanlıktanmıdır nedir bilmiyorum. Ben mi abartıyorum bu konuyu bilmiyorum. Öyle gidip kahvaltı hazırlamam hizmet etmem fakat eşimin gitme isteği bende sinir yapıyor acaba abartıyor muyum ? Yani gidilebilir mi bunlar normal mi ? Eşime nasıl davranmalıyım ? Genel olarak bana ilgilidir dün arabasını yıkamaya gitti gelirken bişeyler almış film izleyelim diye evde de yardım eder fakat daha sabah görüşülen ortama akşam gidelim mi demesi beni sinirlendiriyor kafayı yedin herhalde diye kavga edesim geliyor ama kavga çözüm değil. Evet kızlar vaktinizi aldım kusura bakmayın eskiden olan çoğu sıkıntımı aştım çok şükür sadece eşimin alışkanlıkları canımı sıkıyor benimde bir ailem var sonuçta sürekli onlarla olmak aileme yapılan saygısızlıktır kayınvalidem 2 gün uğramasalar özlüyorum çocukları diyor annemin canı yokmu ayda 1 gidiyorum çalışıyorum diye. Yaklaşık 1 senedir evliyim acaba zamanla düzelicek mi ? Mesela eşim dün görüştüğümüz halde sabahına kahvaltıya inelimmi derse ne yapmalıyım ? Hazırlanmış oluyor kahvaltı yemektede aynı yani hizmet etmiyorum yoksa abartıyormuyum. Elimi verince kolum gidiyor onlara ilk zamanlar alt üst ettiler psikolojimi çok zor geldm bu noktaya. Ne düşünüyorsunz ?
Ekleme: bi kerede cumartesi annesi yemeğe çağırdı bende patlican yapıcaktım eşim kızıcaksın sormadan tamam dedim diye ama napıyım dedi. İyi patlicanı yarın yeriz dedim. Pazarda görümcemde oturuyoruz annesi arası yemeğe gelin diye görümcemde gidcekmiş eşim tamma geliriz dedi evde yemek var. Alışkanlıkmı anlamıyorum evde yemek varken ne münasebet ya. O zamanlar güçlü değildim tek kelime edemedim.
Nasıl anlamadımÇok zor bir insansiniz.
Herşeyi bu kadar takıntı yapmayın öyle mi yapayım, böyle mi yapayım, ne olur, nasıl olur Yani gitmek istemiyorsanız gitmeyin eşiniz gitsin adam pavyona gitmiyor sonuçta ailesine gidiyor hem kendinizi hem çevrenizdekileri yorarsınız böyleNasıl anlamadım
Konu sahibine diyorsunuz evet size katılıyorumHerşeyi bu kadar takıntı yapmayın öyle mi yapayım, böyle mi yapayım, ne olur, nasıl olur Yani gitmek istemiyorsanız gitmeyin eşiniz gitsin adam pavyona gitmiyor sonuçta ailesine gidiyor hem kendinizi hem çevrenizdekileri yorarsınız böyle
Kusura bakmayın ya sabah sabah uykusuzluk siz alıntılayınca bakmadım kim olduğuna direk yazdım evet konu sahibineKonu sahibine diyorsunuz evet size katılıyorumben yanlış anladım bana söylediniz sandım
Siz eltinizle anlaşıyorsunuz benim görümcemle ortak bi noktam yok inanın keşke hafta da 2 olsaydı suyu çıkmıştı. Çok şükür çözüldü sağolun.Şimdi bu kişiye göre değişiyor eşimde abisiyle çok iyiler haftada bı defa illa ya onlar gelir ya biz gideriz ama bende eltimi seviyorum onlar abi kardeş takılırken bizde abla kardeş gibi takılıyoruz birlikte bı yerlere gidiyoruz ama eşim bu sayıyı 2ye çıkarmaya çalıştı mi bende hayır diyorum okadar abartmaya gerek yok. Öyle sabah akşam insan sıkılır ama kayınvalidem alt katta oturuyor olsaydı kahvaltı hazırlayıp cagirsaydi hayır demezdim herhalde. Yani açıkçası gittiğin ordamda ne kadar mutlu olduğuna bağlı sadece eşin istiyor diye gidersen çok zor gelir