Evliliğimin bitmesi gerek sanki.

ikinciyi daha cok esi icin dusundum, bosanmayi kolay saniyor, ama evden esi ve cocugu gittiginde ve onlardan haftada bir haber aldiginda isin ciddiyetini daha iyi anlayabilir.

3 yıl beklemeniz gerektiğinden bahsetmişsiniz. Bu zamanı iyi değerlendirin. Çocuğunuz babasıyla oynamak istemiyor olabilir. Bu durumda 3 kişi oynanan oyunlara yönelin. Siz eşinizle aranızdaki bağı kuvvetlendiremiyorsanız da çocuğunuz ve babası arasındaki bağı kuvvetlendirebilirsiniz ve bunu çocuğunuz için yapmalısınız(bir çocuk için bunun önemli olduğuna inanıyorum). Sürekli laf sokarak anlaşmak yerine derdinizi konuşarak anlatın(bu ilişkinizi düzeltmek için değil ancak çocuğunuz için şart). İlişkinizi düzeltin demiyorum ama aranızdaki bağları yeniden düzenlemeniz gerekiyor bence. Bir de maddi problemlerden bahsetmişsiniz. Nasıl olur bilemiyorum ama(çocuğunuzun zorluğundan bahsettiğiniz için) eşinize yardım etmenin bir yolunu bulun(evde yapılan işler gibi). Eşiniz de kendini maddi konularda yalnız hissediyor olabilir. Maddiyet herkes için ağır bir yükümlülük ve eşiniz bunu kaldırmakta zorlanıyor olabilir(bir yandan da size hissettirmek istemiyor olabilir). Bir de eşinizin söylediği şu cümleler dikkatimi çekti: "sen sadece eleştiriyorsun çözüm üretmiyorsun ben bu durumdan bıktım. Ayrılmak ise isteğin, lafı oraya getireceksen itiraz etmeyeceğim" demiş eşiniz. Benim bundan anladığım; eşinizin ürettiği çözümleri beğenmiyorsunuz ama sizin de bir çözüm üretme çabanız yok. 3 yıl kendiniz için beklemek istiyorsunuz, peki ya eşiniz? O niye 3 yıl sizi beklemek zorunda? Yazdıklarıma kızmayın lütfen ama biraz bencil düşünüyorsunuz. Bir karar verirken sadece kendi çıkarlarınızı düşünmeyin. Eşinizi ve çocuğunuzu da düşünün.

ikinciyi daha cok esi icin dusundum, bosanmayi kolay saniyor, ama evden esi ve cocugu gittiginde ve onlardan haftada bir haber aldiginda isin ciddiyetini daha iyi anlayabilir.
İdrak de çoktan boşanırdı çünkü kibri bunu yaptırmaya müsait.
Konusunda yazdığı engeller onu evli tutuyor.

Tdk gurur için kibir, bencillik tanımı yapmış.
İnat için direnme tanımı yapmış.

Karı koca burnunuzdan kıl aldırmıyorsunuz, sırf keçilikten o köprüde yanyana yürümeyip birbirinizi itmeye çalışıyorsunuz.

Kendi hatalarınızı bulup törpülemek yerine "zor çocuk" kılıfına sığınmayı tercih ediyorsunuz.

Ayrılabilirsiniz, eşler olarak karar size ait ama ikinizin de çok pişman olacağınıza eminim.

Mevzu uykusuzluk değil. Ben dört yıldır uykusuzum ve sorun ettiğim son mesele bu. Benim oğlum gerçekten bahane olarak kullandığım bir çocuk değil. Oğlumla ilgili konular da açmıştım ciddi manada zor bir çocuk. Her konuda itiraz eden, her eylemi zorlaştıran bir çocuk. Şikayet etmiyorum kabullendim ama takatim kalamıyor haliyle.

Evet ergen gibiyiz bu konuda. Bazen laf soktuktan sonra durup gülüyorum kendi kendime. Niye yaptım ki şimdi bunu gerek var mıydı diye. Alışkanlık olmuş artık.

Mesela bugün erken geldi eşim eve. Az evvel geldi. Hoş geldin dedim. Sonra da "sen şimdi aşırı yorgunsundur kesin. Tekli koltuk da seni özledi geç otur hemen" dedim. Güldü ama gereksiz bir çıkıştı. Neden yaptım çünkü dün gece sabaha kadar uyumadım oğlum hasta. Sabahın köründe uyandı ve bu saate kadar okula gitmeye direndiği için zulüm gibi geçti. Tam çocuğu okula bıraktım eve girdim eşim geldi. Şimdi telefonda oyun oynayacak ve ben bunca yorgunluğun üzerine onu koltukla bütünleşmiş halde görünce sinirlenicem.

İşte bizimkiler gibi çocuğu olmayanlar gerçekten anlamıyor. Aynen dediğin gibi erken yattığı zamanlarda da ben perte çıkıyorum. Tüm dünya sussun oturup kitap okuyayım istiyorum. Mecalim kalmıyor bir şey yapmaya.

İşte bizdeki sorun benim artık eşim şikayet etmiyor bu durumdan. Alıştık yani oğlumun evi ele geçirmesine.

ilk mesajı okuyup geldim.
arada neler oldu bilmiyorum.
şu an nutella kaşıklıyorum.
bir yandan da şunu düşünüyorum,
hani şu reklamlarda, dizilerde, çiçekli mutfak önlüğü giyip;
dans ederek, şarkı söyleyerek zencefilli portakallı kurabiye pişiren mutlu kadınlar var ya,
kocasının etrafında döner durur ve öpüşerek gunaydınlaşırlar falan.
heh. o kafadan bir kaç doz lazım bana.
sen de ister misin?

Ya benimki de sikayet ediyor ama her cumlesini sende haklisin , yapacak birsey yok diyerek bitiriyor , hatta sana da cok uzuluyorum der surekli , ama gercekten zor cocuk yasamayanin anlayamayacagi birsey , ben buradaki yorumlara bir goz attim ve gulumseyerek okudum cunku mila bu hale gelmeden once bende boyle yorumlar yapardim :) hatta hep derim cok buyuk konustum , milletin anneligini yerdim hak ettim bu basima gelenleri diye
Bol bol konus esinle , vakit buldukca icini dök , seni daha iyi anlamasini sagla , bazi erkekler goxune gozune sokmadan anlayamiyorlar maalesef
Bence iliskinizde yoluna girmeyecek birsey yok

O reklamlardaki cocuklar da hep gulumser ve onlerine konanlari itirazsiz buyuk bir mutlulukla yerler hep :) bende o cocuklardan iatiyorum , hicbirseye itiraz etmeyen , hep gulen cocuklar

Laf sokmak yerine çocuğu eşine havale edip başka şeylerle oyalanmalıydın.
Eşinin vakti varsa çocuğu okula o götürmeliydi.
Sen zaten kocana eve girer girmez, erken geldiği için pişman ettin,üstüne koltukta kal ayak altında dolaşma dedin.

Eee? Neyi çözdün şimdi?
Hem eşini, hem kendini mutsuz ettin.

Sen sadece anne değilsin ki, eşsin aynı zamanda. Kocan da sadece para kazanma makinesi değil. Baba ve koca.

Belki kızacaksın ama bu son hallerin G greengirll ün kocasını çağrıştırdı bana.

Adam tek ayak ustunde mi beklesin :)
Ya ben seni cok iyi anliyorum , bende cok kiziyorum bazen bu duruma , mesela mila aglaka krizine girdiginde gozumun ucuyla goruyorum esim yavas yavas odasina kacip kapiyi kapatiyor , o an kiziyorum ama sonra ne yapsin adam diyorum , cocugu tek sakinlestorebilen benim , babasi yaklastigi an daha beter agliyor benim sipa , adam da ortaliktan cekiliyor , evet zor , evet neden ben , evet o bi guzel kacip gidiyor ama ne yapabilir ki , bejde onun yerinde olsam bende kacar giderim
O yuzden kizma adama , birak otursun koltugunda , yada kalk kahve yap hszir oglan okuldayken karsilikli kahve icelim de , mesela ben su anda onu yapiyorum , kizi krese biraktik hemen bir cafeye soktum adami , 10 dk bile olsa kahve icelim dedim karsilikli , birseyler yap , kizginligini at , biraz empati kuzum

O reklamlardaki cocuklar da hep gulumser ve onlerine konanlari itirazsiz buyuk bir mutlulukla yerler hep :) bende o cocuklardan iatiyorum , hicbirseye itiraz etmeyen , hep gulen cocuklar

:)) doğru söylüyorsun.
aşkın ömrü kaç yıl bilmiyorum ama evliliğin ömrü kesin var.
yani öyle sonsuza kadar falan sürmüyor. sonsuza kadar sürenler bir şekilde ömrü uzun tutup artık karı-koca ilişkisine ihtiyaç duymadıkları eşiğe geldikleri an sanırım.

İdrak bence bir süre gerekli size.
Sen dolmuşsun , eşinde daha fazla alttan almak istemiyor.
Boşanmaman gerektiğini düşünüyorum.
Bazen hepimiz böyle olmuyor muyuz? Çekip gitme hissi hepimizde var . Annemle babam 30 yıllık evli annem bile bazen isyan eder.(aşırı sabırlıdır) Yani diyeceğim o ki bence artık senden bir adım olmalı...
Çocuğum yok ama yeğenimden biliyorum annesi ile babası kavga etse , abime düşman oluyor .
Yani aranızda ki bu gerginliği oğlun da hissetmiş.
Umarım senin güzel haberlerini de okurum.

Idrakyollariiltihabi her şeye boşan diyen kk sana gelince evliliğin kurtulsun diye çaba gösteriyor çok mu seviliyorsun, hiç mi sevilmiyorsun merak ediyorum

Ahshjs aynen yahu. Ya mutsuzluktan öleyim istiyorlar benden nefret ediyorlar ya da seviyorlar o yüzden hatalı karar vermemi istemiyorlar. Acaba yazarken eşimi gömmediğim için mi böyle algılanıyor bilmiyorum ki.

Dün konunu gördüm, okudum cevaplamadım.
Bugün de okudum, düşündüm ne denebilir bilemedim.
Aslında çok şey denebilir de, bilemedim işte...
Ben eşine çok uyuz oluyorum senin; sen laf sokarken bile "Bizle ilgilen" demek istiyorsun. Adam bunu anlamıyor. Erkekler bizden bi model daha aşağı bi sürüm ya, anlamıyorlar işte.

Ahshjs aynen yahu. Ya mutsuzluktan öleyim istiyorlar benden nefret ediyorlar ya da seviyorlar o yüzden hatalı karar vermemi istemiyorlar. Acaba yazarken eşimi gömmediğim için mi böyle algılanıyor bilmiyorum ki.

sevgim bitti galiba falan yazmışsın ama herkes çok sevdiğine emin. sevgi pıtırcığıysan demek.

başka gün olsa ben de nasıl olsa aynı evin içindesiniz. en az 3 yılınız da varsa, biraz nefes alacak alan yarat kendine ve yeniden başla gayret etmeye derdim ama bugün degil.

çaba göstermişsin kendince. o da göstermiş. herkes kendince haklı. ama haklı olmak mutlu etmiyor. iyi insanlar, iyi ebeveynler olabilirsiniz ama birlikte yürüyemiyoruz diyorsan da doğrudur.
eğer 3.5 yıl sonrasında bekar bir anne olma hayali seni mutlu ediyorsa neden olmasın?
bu zamanı da dediğin gibi ev arkadaşı olarak geçirebilirsin. arada olan bir birliktelik de olsa daha bile iyi bence. o kadar uzun zaman ki, ne planlarsan planla nasıl olsa zamanı geldiğinde tutmayacak. şimdi sana bugunu daha huzurlu geçirmen için ne söyleyebilirim diye düşünüyorum; boşver. valla bak. çocuk elbet büyüyecek. elbet işine ve sosyal hayatına döneceksin.
keşke şu veletlerin demoları olsaydı da doğurmadan önce bir deneme sürümü yapsaydık.

Aynen öyle anlamıyorlar.
Keşke anlasalar.

Ben üçüncü bebekte artık her sözüm laf sokmaydı. Eşim gak dese laf sokardım, ben uykusuzluktan geberirken o uyuyor diye boğmak isterdim. Ben çocuğu memede sakinleştirebilirken, o neden sakinleştirmek için çözüm bulmuyor diye içten içe düşman olurdum. Ve idrak gibi çocuklar az büyüsün, çalışmaya başlayım tekmeyi basarım diyordum.

Birgün eşim dedi ki neden konuşup anlatmak yerine laf sokup duruyorsun. Maalesef çocuk bakımında yetersizim, ev işlerine yardım etsem beğenmiyorsun, düşman gibi bakıyorsun deyince düşündüm ve hak verdim.
Anlamıyor yapacak bir şey yok. Tane tane anlattım, evi toparlama konusunda hala berbat olsa da teşekkür ediyorum. Laf sokarak hiçbir şey yaptıramazken teşekkürle her şeyi yapar oldu.

Herkesin hayatında zorluklar var. Mesela benim eşim 20 sene ailemin borçarını ödeyecek. Beni boşasa haklı adam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…