- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.365
- 598
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
-
Kuzu , benim icin evlilik , cok iyi anlastigim , iyi arkadas oldugum ve sevdigim adamla hayatin zorluklarini ve guzelliklerini paylasmak , baska da hicbir beklentim yok evlilikten , boyle olunca gayet de mutlu mesut gidiyor evlilik:)) doğru söylüyorsun.
aşkın ömrü kaç yıl bilmiyorum ama evliliğin ömrü kesin var.
yani öyle sonsuza kadar falan sürmüyor. sonsuza kadar sürenler bir şekilde ömrü uzun tutup artık karı-koca ilişkisine ihtiyaç duymadıkları eşiğe geldikleri an sanırım.
Ben cok kolay bosan diyen biriyim ama idraga demiyorum , diyemiyorum , cunku onun en azindan su donem yalniz kalmasini istemiyorumIdrakyollariiltihabi her şeye boşan diyen kk sana gelince evliliğin kurtulsun diye çaba gösteriyor çok mu seviliyorsun, hiç mi sevilmiyorsun merak ediyorum
Kuzu , benim icin evlilik , cok iyi anlastigim , iyi arkadas oldugum ve sevdigim adamla hayatin zorluklarini ve guzelliklerini paylasmak , baska da hicbir beklentim yok evlilikten , boyle olunca gayet de mutlu mesut gidiyor evlilik
Yani hicbir zaman aksam elinde gullerle kapidan girsin , mum isiginda yemek yiyelim vs vs bir beklentim olmadigi icin evliligi zorlastirmiyorum , esim benim hayat arkadasim , ilk gunku aşk zaten bitiyor bir sure sonra , onemli olan anlasabilmek ve hayati paylasabilmek
Ben cok kolay bosan diyen biriyim ama idraga demiyorum , diyemiyorum , cunku onun en azindan su donem yalniz kalmasini istemiyorum
Belki 3 sene sonra oglan ilkokulda , kendisi isine donmus haldeyken bu konuyu acsa rahatlikla bosan derdim ama su donemde diyemiyorum , cunku ortadaki zor cocuk konuyu cok baskalastiriyor bunu da yasamadan anlayamazdim ama ben bile esimle neler yasiyorum mila yuzunden , o yizden bosan diyemiyorum idraga
Aynen öyle anlamıyorlar.
Keşke anlasalar.
Ben üçüncü bebekte artık her sözüm laf sokmaydı. Eşim gak dese laf sokardım, ben uykusuzluktan geberirken o uyuyor diye boğmak isterdim. Ben çocuğu memede sakinleştirebilirken, o neden sakinleştirmek için çözüm bulmuyor diye içten içe düşman olurdum. Ve idrak gibi çocuklar az büyüsün, çalışmaya başlayım tekmeyi basarım diyordum.
Birgün eşim dedi ki neden konuşup anlatmak yerine laf sokup duruyorsun. Maalesef çocuk bakımında yetersizim, ev işlerine yardım etsem beğenmiyorsun, düşman gibi bakıyorsun deyince düşündüm ve hak verdim.
Anlamıyor yapacak bir şey yok. Tane tane anlattım, evi toparlama konusunda hala berbat olsa da teşekkür ediyorum. Laf sokarak hiçbir şey yaptıramazken teşekkürle her şeyi yapar oldu.
Herkesin hayatında zorluklar var. Mesela benim eşim 20 sene ailemin borçarını ödeyecek. Beni boşasa haklı adam.
Ben sundum o cozumu , biraz empati , biraz anlayis , firsat buldukca bir kahve icimlik bile olsa bas basa 10 dk 15 dk zaman gecirmekiki mesajın bir arada olması iyi oldu aslında.
önemli olan anlaşabilmek ve hayayı paylaşabilmek diyorsun ya, 3 yılı bu paylaşım ve anlayış olmadan aynı evin içinde nasıl geçirecek bu kadın?
boşan ben de demiyorum, desek de zaten idrak kendi hayatını güzel analiz etmiş, 3 yıl mümkün degil diyor.
ama 3 yılı geçirirken onu mutlu edecek, hayatını kolaylaştıracak çözümler sunabiliyor muyuz?
benim aklıma bir şey gelmiyor mesela. e keyfine bak madem diyeceğim ama evin içinde surekli bir gerginlik olmaz mı aynı evde yaşayan iki yabancı?
Eşim evliliğin ilk iki yılında iddia, at yarışı vs oynadı. Çok büyük bir borçlanma olmasa da bizi yıprattı maddi anlamda. Sonra düzeldi. Borçlarını ödedi. Normale döndü en azından bu konuda. Sonra o iğrenç dönemde yıpranan evliliği ve benim yok olan güvenimi geri kazanmak için adımlar da attı. Alttan aldı birçok konuda. Ancak ben düzelemedim. Her daim hesap soran, kuşkulanan bir insana dönüştüm. Bir sene de böyle geçti. Sonra ben kısmen kendimi düzelttim. Ancak onda sabır ve istek kalmadı. Sonra da tamamen koptuk zaten.
Bir de zor bir çocuğumuz var. Epey yordu bizi sağolsun.
Çok sevindim. Adım atmak başarmaktır bilirsiniz.Hemen şu anda randevu için arıyorum. Daha fazla ertelememek gerek. Teşekkür ederim.
Safi inat başka şey değil aslında.Haklısınız ancak maalesef bizim hatamız sonucu oğlum asla ben olmadan derin uykuya dalmıyor. Gece uyanıp elimi tutuyor. Yanında mıyım diye kontrol ediyor. Çok zor olacak yatakları ayırmak ama yapmak gerek. Bunu bile gurur meselesi yaptık. Kimse teklif etmiyor yatakları birleştirmeyi.
Pekı aksamları da mı bırlıkte degılsınız, aynı odada oturmuyor musunuz veya oglunuz uyudugunda sıze 2saat bıle olsa vakıt kalmıyor mu?
Katiliyorum
Diger yorumlarda cocugu bahane ediniyorsun demisler ama konu sahibesinin butun enerjisi cocukla ugrasmaya gidiyor. Kadin helak oldu resmen.
Eşler bu konuda çok bencil olabiliyor. Benzer bir dönemden geçtik biz de. Onu çözdük derken geri tekrarlayacak diye korkuyorum. Yatakları ayırmak herkesin dediği gibi ilişkiyi çok olumsuz etkiliyor. Benim oğlan da yanımızda yatıyordu. Babasının beli ve kolu ağrıyordu artık. Salonda mi yatsam diyordu. Asla izin vermedim. Çok uykusuz kaldık ama anlayış göstermedim. Ben uykusuzsam o da uykusuz kalacak. Bencilce ama o dönem öyle gerekiyordu. Kopma noktamıza gelince. Oğlan memede uyuyordu o dönem ve geç uyuyordu. Ben de yorgunluk ve uykusuzluğun etkisiyle emmeyi bitirince sızıp kalıyordum. Sık sık tekrarlayınca bizimkinin suratı sirke satmaya başladı. Bir tavırlar bir haller... Hiç sebebini sormadım. Her şey yolundaymış gibi davrandım. En son kendi konuşmak istedi. Cinsellik bitmiş ben perişan. Neyse hallettik. Emzikten kestik oğlanı. Zar zor yatağı ayirdik. Bu sefer sıpa uyuyana kadar beni yanında istiyor. Ben geri sizmalara başladım. Sabah işe çok erken kalkıyorum bir de oğlanı kreşe bırakıyorum zaten. Geç uyuma huyu devam ediyor erken yatiramiyoruz gece geri uyanıp oturuyor çünkü. Yine eşimle uzaklaştık. Böyle zamanlarda ise aksi gibi hep benden adım bekliyor. Çok can sıkıcı. İnsanın omuzlarına artı yük demek bu.
Bu kadar uzatma sebebim şuraya gelmek esasen. İletişim problemleri zamanında aşılamazsa derin yaralar açıyor ve telafisi zorlaşıyor. Normalde eşim sorundan bahsettiği zaman normal ben asla kabullenmez. Kendini haklı çıkarır. Tribi de ben atarım. Ama biliyorum ki şu an haklı olmak bana bir şey kazandırmayacak. Kendinden taviz verme değil tabi ki bu. Sadece egonu bırakıp karşıdakine şans verme.
İster inanın, ister inanmayın evliliğinizdeki problem cinselliksizlik.
İkinci çocuktan sonra çok ayrı yatar olduk. Cinsellik konusunda koala gibiyim zaten. Libidom yüksek ama üşengeçlik
Neyse efendim ikinciden sonra cinsel hayatımız bayağı koptu. Evin içinde bir problem yok. Gayet normal bir aile. Fakat hissedilen bir gerginlik var derken sahalara döndük. Yukarıda ilk defa gerdeğe girecek çiftler gibiyiz, köşe bucak kaçıyoruz demişsiniz. Biz de öyleydik.
Sevgi bitmişse yapabilecek bir şey yok ama bence seviyorsunuz. Sadece çok yorgunsunuz ve oğlunuzun sağlık problemi ne bilmiyorum ama kendinizi oğlunuza adamışsınız. Eşiniz hep geri planda kalıyor.
Deneyin lütfen. Çabalayın. Şimdi gidip eşinizin yanına kıvrılıp yatmak çok zor olmamalı. Birliktelik şart değil, sana ihtiyacım var deyip başınızı göğsüne koysanız eminim kendinizi güvenli limanınıza girmiş gibi hissedeceksiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?