• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğimin bitmesi gerek sanki.

Bence ayrılmak yanlış şu an kriz var ama bunu çözmek ile uğraşmalısınız birde mükemmel hayat diye birşey yok mükemmelliği ve sorunsuz hayatı kafamızdan atın beraber kalmalısınız sadece uzlaşmak için şu anki kullandığınız dili yumuşatmalısınız birde eşinizin odunluk yapısını kabullenmen iz
Şart tamir edici olun yargılayıcı değil toparlayıcı olun yıkıcı değil öfkenizi ve enerjinizin farkında olup beslemeyin, sizi dengeleyen iyi hissettirecek olumlu olan veya yaptığınız girişimleri anımsayıp burdan güç bulun, Kendi kendinizi zehirlemekten vaz geçin bazı durumları kabullenin ama fes etmeyin asla vazgeçmeyin savaşmaktan ve boşanmakla sorunlar çözülmez sizin için,
Zaten Ev lilik hayatı hep mutlu olacağız diye yola çıkılan bir kurum değil her ne olursa olsun beraber savaşarak olumsuzlukları bertaraf edeceğiz diyen bir kurum

Bunu fark edin,

Sürekli "oğlum çok zor" diyorsun da, bir teshis konuldumu? 4 yaşindaki çocuk ile beraber uyumak normal değil. Elbette evlilik kopar. Iddaa olaylardan sonra kendini sadece anne rolüne bürünmüşsün.

Uyku eğitimi pes etmeden vermeliydin. Her kalktiğinda tekrar yatağina koymak. Ve gerekirse bu 2 hafta sürmeli. Cocuk tek başina uyumali artik.

Beraber uyumanizda çocuğun babasi ile ilişkisink etkiler, evdeki gerginliği oda his ediyor.

Mutlaka eşin ile beraber bir psikologa git. Imkan varsa çocuğunu bir hafta sonu annenlere birak. Eşin ile başbaşa zaman geçirmelisiniz. Tekrar sadece x'in annesi değil, idrakyollarilthabi olduğunu fark etmen ve his etmen lazim.

Her şeyi fazla düşünen, irdeleyen, çabuk etkilenen, hemen soğuyan , kendini derhal geri çeken, kafa dağıtma anlayışı olmayan, tahammülsüz bir insan olduğunuz izlenimi doğuyor okuyunca. Bir şeylere kızmış ve kırılmışsınız. Sanki kafama esti boşanacağım durumundasınız. Oğlunuza ileride açıklama yaparken kullanacağınız net sebepleriniz YÖK bana kalırsa

idrak her konunda olaylarin icine oyle bir giriyorsun ki debeleniyorsun cikamiyorsun. okadar icsellestiriyor o kadar inceliyorsun herseyi hayati kendine zindan ediyorsun.
bu evlilik suan pause dugmesine basilmis bir sekilde bekliyor cunku oglun zor.
oglunu hic uzmana goturdun mu ama.bak bu bir iki degil uzun suren bir terapiden soz ediyorum. sen de bir terapi almalisin. bak ben de cok kaygili bir insanim oyle boyle degil. emdr denen bir yontem varmis terapide inanilmaz iyiymis ilac vs yok. bambaska acidan bakmana yardim ediyormus hatta cocuklarda da inanilmaz faydalarini gormusler lutfen bir arastir. ben suanda dr arastirma pesindeyim. bir turlu uygun zamanli bulamadim.
bak neden diye sormaktan nasil cikarima odaklanmiyorsun. neden boyle derken bir giriyirsun okapidan labirente donusturuyorsun. kendi beyninin icinde kayboliyorsun. 37 aylik ve 22 aylik iki evladim var biz de beraber yatiyoruz gece defalarca uyaniyoruz olabilir duzelecek hersey. lutfen biraz daha disaridan bak olaylara. kucuk seylerle okadar ugrasiyirsun ki buyukler kacip gidiyor.

Aslında çocuğa aşırı düşkün olan, her konuda evham yapan eşimdi. Yatak ayırma teklifi de ilk ondan geldi. Beni oğluyla bütünleşen anne olmaya o itti. Şimdilerde eskisi gibi değil, normale döndü ama biz oğlumla ayrı bir hayat kurduk. Normale dönemiyoruz.
Çocuk kendi yatağına, sen eşinin yanına dönmelisin.
Ortada boşanacak bir durum göremedim çift taraflı inat dışında.
Ve üzgünüm ki ikiniz de çocuğu kalkan yapıyorsunuz.

Çaba olmadan hiçbir sorun çözülmez. Eşine seni seviyorum demeyi normalleştirmeden düzelmez aranız.

bu evlilik duzelmez artik..bi kadin ne zaman vazgecerse bunlari dusunur..bi kadin cirpinir eger birseyleri duzeltmek istese..sende o istek yok gibi, ya da ben oyle anlamista olabilirim.

Bilinenin aksine iç dışa değil de, dış içe inkılap eder daha çok. Dış içi değiştirir yani. Biraz çabayla eski heyecanın hissedilmeye başlanacagını düşünüyorum ben....

Bilinenin aksine iç dışa değil de, dış içe inkılap eder daha çok. Dış içi değiştirir yani. Biraz çabayla eski heyecanın hissedilmeye başlanacagını düşünüyorum ben....
Bence ikiside birbirini etkiliyor.. birseyi varmis gibi yasarsak bazen evet gerceklesiyor. Mesela mutluluk rolu yapip biraz adim atilsa belki dedigin dogru.. ama konu sahibinincani bunu bile istemiyor. Hem bazi seyler gelsede gunun birinde, artik birsey ifade etmez. Hevesin kacmistir bi defa..

Ben ortada boşanılacak kadar ciddi bir problem göremedim. Her yolu denemiş tüketmiş gibi anlatmışsınız. Bence abartıyorsunuz.

Oğlunuzun sorunlarından dolayı sizin hayatınız sadece oğlunuz olmuş. Ama bununla tek başa çıkmak da istemiyorsunuz.

Ben burada dışlanmış bir erkek gördüm. Ayak bağı olmasın, ama yardımcı da olsun istenen bir erkek.
O yüzden imalar falan çok normal geldi. İma yoluyla bir şeyler anlatılmak isteniyor gibi.
Karşılıklı birbirinize ilgi göstereceksiniz. Başka yolu yok..
Oğlunuz 5-6 sene sonra kendi başına yettiği, sizi bu derece zorlamayi bıraktığı zaman boşanarak hata ettiğinizi anlarsınız.

31 aylık oğlum da babasını istemez. Eşim yaklaşır o iter eşim üzülür. Özellikle 2 yaşından itibaren benim üstüme çok düştü. Artık baba oğulu başbaşa bırakmaya başladım. İşim varken eşim oynatır hiç gitmem yanlarına. Gece uyanınca babasına bağırır anne gelsin diye..

Sebepleriniz boşanmak için yeterli değil. Bunun için çocuğunuzu babasından uzaklaştırmayın. Yazık edersiniz.

Sizi iyi kadar iyi anlıyorum ki. Bu yolu onerdim ve uyguladık ama gelin sorun nasıl:)) ben yapı gereği çabuk alevlenen, çabuk çabuk hallolsun isteyen, çözüm odaklı insanımdır. Öyle sorunların derinine ineyim anası babası gibi adamı egiteyim hiç benlik değil. Dilimde ağırdır biraz yakinimdakilere.. ama çocuklar torpuledi işte..
Şimdi eşimle sevgim bitti demissiniz. Daha bitmemiştir o siz bakın tencerenin dibine:) su an yatağınızın ayrı olmasi, uzun zamandır çocuk ortak paydası dışında bişey paylaşmamak sizi birbirinizden uzaklaştırmış.

Söylemek hoşuma hiiiic gitmese de söyleyeceğim şey şu: gururunuzu bı yana bırakın. Evet hiç iç açıcı bir öneri değil biliyorum. Ama bir deneyin. Gidin bı kez sarılın yatın yanında mesela bırakın devam etsin oyuna. Yada ilgiyle bakın oyununa ufaktan sokulun yani. Açın bir film mesela çocukla izlenecek bir film bile olur bu. Misirini oğlunuza ayrı verin. Siz ikiniz bir kasede yeyin yan yana. Emin olun oğlunuz başta bu resmi garipsese de bu onunda ihtiyaç duyduğu bir durum. Alın bir bardak çay götürün ona. Beraber dışarda birşeyler icemesenizde evde bir bardak çay bile olsa icin. Konuşmadan aynı koltukta.
Size bir şey anlatayım: benim eşimin anneannesi ilk evlendiğimizde bana dedi ki asla eşini koltukta yalnız bırakma. Uzandiysa yanına sende sıkış. Oturduğunda geçme diğer koltuğa kanepede yanına sokul. Gönül bağı böyle güçlenir böyle kurulur derdi. Seksen yaşındaydı hala eşinin yanına sokuluverirdi kanepede:)

Bu artık gururdan öte bir hal aldı. Gururla başladı ama şu anki durum daha çok, yürümeyi hiç bilmeyen bebekten koşmasın istemek gibi bir durum. Yani öyle hissediyorum ki sanki ben hayatım boyunca hiçbir erkeğe sarılmamış, sevgisini dile getirmemiş bir insandım. Bilmiyorum sanki bunu yapmayı. Anne olarak doğdum anne olarak devam ediyorum gibi. Dişilik namına bir his kalmadı içimde.

Genellikle eşi ile kopukluk yaşayan kadınlarda en azından dişiliği başka biçimlerde kullanma durumu görüyorum. Fazlaca süslenme, x adamın veya ünlünün ne kadar yakışıklı olduğunu düşünme, yahut kendi ile ilgili hayaller kurma vs. Bende bu durumlar da yok. Hani gelecekle ilgili tek hayalim olası bir boşanma durumunda oğluma iyi bir gelecek sunmak. Asla tekrar evlenme yahut tekrar aşık olma gibi hayallerim yok.

Eşimle hiç konuşmuyor da değiliz. Bir düşmanlık da yok aramızda. Sadece bastırılmış öfke ve güven sorunu var. Bunlar öylesine birikti ve büyüdü ki içimizde, kimse adım atamıyor. Sanki adım atsak bile "acaba içten içe ne planlıyor" diye düşüneceğiz.

Bende öyleydim. Hala da öyle. Fakat kendimizi paralarken eş için ev için çocuk için bizden gidiyor/muş.
Çocuğunuza yetme kaygısı çocuğunuzun zorluğu sizdeki sorunları artırmış olabilir. Naçizane tavsiyem direkt psikiyatr. Ben de önce psikolog randevusu almıştım. Psikolog bana bir şey yapamayacağını önce tedavi olmam gerektiğini söyledi. Aynı gün bir psikaytra gitmemiş olsam bir daha gidemezdim.
Hayattan keyif almaya başladım tekrar. Kendinizi ertelemeyin lütfen

Hemen şu anda randevu için arıyorum. Daha fazla ertelememek gerek. Teşekkür ederim.

çocuk bile farkında bir şeylerin. o kadar yıprandıysanız zorlamaya gerek yok şartları olgunlaştırınca ayrılın en doğrusu bu olur. erkekler hayatları boyunca bir tane faydalı bir şey yapsın geri kalan ömürlerinde dilinde olur zaten o tek başınıza mı evlendiniz tek başınıza siz çabalayacaksınız? o uğraşmıyorsa niye siz o kadar onu kaybetmemeye uğraşacaksınız bulunmaz hint kumaşı mı bu? hayatta en önemlisi huzur ve sağlık cidden çocuğunuz için de sizin için de. ilk zamanlarda öyle bağır çağır kavganız olmayabilir ama ortamdaki huzursuzluğu anlar çocuğunuz. bu zamanla iki tarafın da birbirine tahammül edememe durumuna dönüşüp patlamaya hazır bombalar haline getirebilir sizleri.

çok sorunlu bir ailede büyüdüm anneme 5 yaşımdan itibaren boşan diyorum 26 yaşındayım 3 sene falan oluyor annem sonunda ayrıldı en büyük kızgınlığım beni bunca zaman dinlememiş olmasıdır kendisine. kocası defalarca aldattı şiddet gördü kendi bencilliğinden en güzel yıllarım annemin sinir krizlerini sakinleştirmekle kocasını uzak tutmaya çalışmakla geçti kendim sinir hastası oldum sayesinde erkeklere güvenim yok insanlardan bile tiksiniyorum çoğu zaman aptallığa acizliğe tahammülüm yok huysuz sinirli birine dönüştüm. bazı durumlarda öfkemi kontrol edemiyorum psikolojik yardım aldım bir süre ama dinmek bilmeyen bir öfkem var ömrüm yeter mi bilmiyorum onu atlatacak kadar terapiye. beni sakinleştiren ve gidip birilerini cinnet geçirip öldürmememi sağlayan tek şey hayvanlar onlar sakinleştiriyor sadece beni kısa süreliğine.

çocuğunuzun algısı yüksek ve çevresindekileri gayet güzel yorumlayabilecek bir çocuk olduğunu varsayarak bunu söyleyeceğim bencillikten ya da başka sebeplerden o huzursuz olrtam içinde çocuğunuzu yetişmeye zorlamayın. ileride benim gibi ruhunda tamir edilemeyecek yaralar açabilirsiniz ve dünya yıkılsa her şeyi unutsa da unutamayacağı tek şey çocukluğunun gençliğinin en güzel yıllarında maruz kaldıkları olabilir. şartları en kısa sürede olgunlaştırmaya bakın ve güzel bir hayat kurun kendinize ve çocuğunuza. güçlü bir kadın olduğunuzu ve ailenizin yanına gitmek zorunda olmadığınızı düşünüyorum bu konuda.

Çoğu konunuza vakıfım bunu belirteyim önce.
Sizin sorununuz çocuğunuzun sizi yıpratmış olması. Ben buradan bunu anlıyorum.
Çocuğunuz büyüdüğünde maksimum 2 sene sonra bugünkü sorunlarınız kalmayacak gibi.
Tabii o zamana kadar siz iyice kopmazsanız.
Kopmayın da...

Bakın zaten 3 sene boşanamam demişsiniz.
Bunu fırsata çevirin.
Kendinize, eşinize, emeklerinize şans tanıyın.
Öncelikle eşinizle yatmaya başlayın
Çocuk madem ayrı odada olamıyor, sizin odanızda yerde yatsın, düşme riskini yok edin.
Kapıyı kilitleyip yatın,uykuda gezmesini engelleyin.
Kısa sürede alışacaktır diye umarım.
Birlikte yatmak büyük bir adım olacaktır.
Cinsellik değil sadece amaç, o sıcaklık...

Geçici süreçler yüzünden bir yuva yıkılmamalı diye düşünüyorum sizin durumunuz için.
Geçecek bir dert bu.
Zaman sorunlarınızı bitirecek, sizi bitirmeden ama.
Deneyin. Sabır, tatlı dil, iletişim ve şeffaflık.
Biraz deneyin,herşeyi yaptım dersiniz en azından.
Ferahlıklar dilerim.

Haklısınız ancak maalesef bizim hatamız sonucu oğlum asla ben olmadan derin uykuya dalmıyor. Gece uyanıp elimi tutuyor. Yanında mıyım diye kontrol ediyor. Çok zor olacak yatakları ayırmak ama yapmak gerek. Bunu bile gurur meselesi yaptık. Kimse teklif etmiyor yatakları birleştirmeyi.

Ben tek başıma büyütüyorum oğlumu maalesef. Çünkü eşim oğlumun aşırı hareketli olmasına ve hırçınlığına tahammülsüz. Gerginliği çocuğa da yansıdığı için oğlum da babasıyla bir şey yapmak istemiyor artık.

Eşim hayattan pek zevk almayan bir tip. Enerji emen türlerden. O yüzden birlikte pek bir şey yapamıyoruz. "yo no gorok vor" diye benim de enerjimi emmesin diye bireysel takılıyorum ben.
Benim de esim boyle malesef

Diğer konularınıda okumustum. Sız oglunuzla bu kadar yorulurkenn, esınızın size yardımcı olmadıgını asıl surecı baslatanın o oldugunu dusunuyorum. Sız kendınıze yuklenmeyın yanı hem ıyı anne hemde ıyı eslık olmuyor Maalesef, destek lazım bunlar ıcın.
Bebek emzırıyorum arada yanlıs yazıyosam, kusura bakma. Onun dısında gıdecek durum yok, o zaman en ufak bir ihtimal varsa oda esınızın ayrılıgı ıstemeyecegını umut ederek, daha cok adım atarak daha cok yuzeysel bakarak ve oglunuzu yenıden babaya yonlendırerek ıse baslayın.
Ama baba buna mecbur birakiyor cocugun bagirmasina simarmasina tahammul edemeyen bir baba olunca anne mecburen tum yuku aliyor

Aslında çocuğa aşırı düşkün olan, her konuda evham yapan eşimdi. Yatak ayırma teklifi de ilk ondan geldi. Beni oğluyla bütünleşen anne olmaya o itti. Şimdilerde eskisi gibi değil, normale döndü ama biz oğlumla ayrı bir hayat kurduk. Normale dönemiyoruz.
Bizde oyleyiz kizimla uyuyorum esim ayri odalarda duzen boyle devam.

size ne iyi gelir bilemiyorum,
aklima iki guzel cozum geliyor, ama imkanlar uyar mi?

-cocugunuzu dahil etmeden sakin bir tatil, doga icinde, hem fiziksel olarak kendinizi yoracak aktiviteler yapabileceginiz ama hem de tamamen yalniz kalip konusabileceginiz.

-ikinci olarak da gecici bir ayrilik, ornegin sen oglunla yaz tatilinde 2-3 ay kacsan, ne bileyim uygun bir tatil kasabasinda kalsan oglunla, ayrilik gibi degil de tatil gibi, ama birbirinizi gormemek ve haberlesmemek bu surede belki biraz ne istediginizi anlamaniza yardimci olur.

Merhaba hatunlar
Bu konuda başarabilirsem sadece evliliğimle ilgili yazmak istiyorum ki, sağlıklı ve işe yarayan cevaplar alayım. Oğlumu ya da geriye kalan hiçbir şeyi dahil etmeyeceğim konuya.

Eşimle iki buçuk yıllık bir beraberliğin sonunda evlenmeye karar verdik. Evliliğimizin beşinci yılındayız. Toplamda yedi yıldır hayatımda kendisi. Önceden de evliliğimizle ilgili bir konu açmıştım lakin içerik farklı olduğundan ve o dönem benim kendi hatalarım fazla olduğundan dolayı herkes evliliğimi kurtarmama yönelik fikirler verdi. Belki yine hatalarım vardır bilmiyorum.

Evliliğimizin ilk iki yılı nispeten güzeldi. Oğlum hareketlenmeye başladıktan sonra öncelikle yatakları ayırdık. Çünkü gece kırk kere uyanan, uyandığında ses çıkarmadan yataktan atlamaya çalışan, hatta abartıp diğer odalara giden bir oğlumuz vardı. Tek yatırmaya çalıştığım her gece mutlaka bir kaza atlattık. Sabah erken saatte işe gitmesi gereken eşim çok fazla uykusuz kalınca çözümü oğlumla diğer odaya geçmekte bulduk. Sonraki zamanlarda yatak ayırma girişimlerim, oğlumun ısrarla yataktan düşmesi veya gece evin içinde uykulu dolaşmaya çalışması yüzünden hüsranla sonuçlandı. Sonuç itibariyle 41 aylık oğlumla birlikte uyuyoruz hala. Eşim de yatak odasında. Bu ayrıntıdan sonra diğer konulara geçeyim.

Eşimin yaptığı bazı hatalar ve oğlumuzun çok zor bir çocuk olması münasebetiyle ciddi kopukluk oldu aramızda. Önce sarılıp öpmeler bitti, sonra cinsel hayatta sorunlar başladı. Son olarak sohbet etmekten bile aciz iki insana dönüştük. Maddi sorunlar da zor çocuk yorgunluğuna eklenince birbirimize tahammülümüz bitti.

Iki hafta önce bu konuyu konuşmak istedim eşimle. Bana "sen sadece eleştiriyorsun çözüm üretmiyorsun ben bu durumdan bıktım. Ayrılmak ise isteğin, lafı oraya getireceksen itiraz etmeyeceğim" dedi. Ben de "neden çözümü ben üretmek zorundayım sen neden o güzel kafanı yormuyorsun" dediğimde "ben artık bu evlilik için ne yapalım diye düşünmeyeceğim, düşünmüyorum zaten. Sen zamanında attığım tüm adımları geri teptin." dedi. Konuşma yarım kaldı,tıkandı. Çünkü en sevdiği şey geçmişteki hataları meydana çıkarmaktır. Lakin bunu ben yapsam rahatsız oluyor.

Eşim işi dışında bir şey düşünmeyen, sürekli elinde telefon olan ve de ailece aktivite yapmaya yanaşmayan birine dönüştü. Açıkçası ben de artık talepte bulunmuyorum. Oğlumla vakit geçiriyorum ve bu durumu da kanıksadım. Yani genel olarak oğlumla iki kişilik bir hayat sürüyoruz esasında.

Uzunca süredir ayrılmak istiyorum. Sevgim bitti mi bitmedi mi bilmiyorum. Çok da umurumda değil artık. Ancak oğlumun özel durumundan dolayı, oğlumla birlikte hayat kuracak durumum yok şu an. Ne maddi ne de manevi. Ailemin yanına asla gitmem. Fazlaca sebebim var. Ancak oğlumla ayrı bir hayat kurabilmek için de en az üç yıla ihtiyacım var. Sebepleri tek tek yazmayayım, uzun sürer. Lakin durum bu.

Öte yandan eşim bir iki yıl sonra yeni bir çocuk sahibi olmaktan bahsediyor ara sıra. Çünkü dengesiz. Başlarda şiddetle karşı çıkarken şimdi "hı hı" deyip susuyorum. Cevap vermek bile gelmiyor içimden.

Evliliğimiz nasıl bu hale geldi derseniz, inanın ben de bilmiyorum. Eşimin hataları benim hatalarım, oğlumuzun zorluğu, maddi sıkıntılar. Bir şekilde koptuk sonunda.

Şimdi ben öyle bir haldeyim ki, boğuluyorum sanki. İçimden "şu an bu evde durman gerekiyor. Oğluna bir gelecek sağlaman için bu şart. Beklenti içine girme. Ev arkadaşın gibi düşün" diyorum. Öte yandan "şu an ayrılamıyorsan ufacık da olsa bir umut varsa düzelmesi için, o yönde adım at" diyorum. Lakin içimden gelmiyor.

Kavga etmiyoruz. Hani seslerin sürekli yükseldiği bir ev değil bizimkisi. Ya da birbirimize hakaret edip psikolojik şiddet uygulamıyoruz. Ancak sürekli laf sokma, imada bulunma mevcut. Fazlasıyla hem de. Oğlum son dönemlerde babasına karşı çok tepkili. İtiyor, gitmesini istiyor. Sevmek istediğinde karşı çıkıyor. Birlikte oyun oynamıyor babasıyla vs. Biliyorum eşim bu duruma da çok üzülüyor. Çünkü oğlunu sever fazlaca. Ancak yetiştirilme tarzından dolayı oğluyla eğlenmeyi, oynamayı bilmez. Beceremez.

Bir süre önce bizi birbirimize bağlayan oğlumuz vardı. Şimdi oğlum da sadece benimle zaman geçirmek isteyince, tamamen koptuk diyebilirim. Bilmiyorum bu durum geçici mi ama eşime karşı tamamen nötr durumdayım şu anda. Hasta olunca ya da ölme ihtimalini düşününce merhamet duyuyorum. Ancak onun dışında bir his yok.

Eşime göre ben çok kurcalıyor, çok düşünüyorum. Abartacak bir durum yok. Ben ise, ömür boyu böyle büyük bir boşlukta yaşamak istemiyorum. Öte yandan sırf annesinin hisleri köreldi diye oğlumu aile ortamından mahrum bırakmak da istemiyorum.

Kafamdan atamadığım ayrılık fikri, büyük şehirde özel ilgi bekleyen bir çocukla yalnız yaşama zorluğu ki şu an öyle bir ihtimal bile yok. Evliliğin düzelmesi adına zerre adım atma isteğim de yok şu an için.

Esasında üzülüyorum da bu duruma. Biz birbirimizi çok sevmiştik düşününce. Neden ve nasıl bu hale geldik hiç bilmiyorum.

Ben içinde bulunduğum zamanı nasıl daha katlanılır hale getirebilirim söyleyin lütfen. Nefes alamıyorum çünkü artık. Ne gitmek mümkün oluyor ne de kalmak. Heh arabeske de bağladım sonunda çok güzel. Ancak durumu özetleyecek tek cümle bu.

Yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Durup dusunmeniz gerekiyor once. Unutmayinki ayrilmak kolay, ama asil ayrildiktan sonra basliyor asil is.
Cocugunuzun konusuna deginmek istiyorum; Cogu kadinlarimizin sorunu, cocugu olduktan sonra esini fazlasiyla ihmal etmektir. Hele ki yataklari ayirmak en buyuk hata! Gece cok uyanmak cok zor birseydir sizi anliyorum bende ilk cocugumda ilk iki yil geceleri hep uyandim, hatta suan yine boyle.
Kendi odamiza kucuk bir yatak koyduk, onun icinde uyudu, zaman zaman aramizda uyudu. Ama esimle aramiza mesafe girdigi andan itibaren ben ipleri elime aldim.
Cocugumu zorla da olsa kendi yatagina alistirdim. Bir kadin bence ilk once kendisi bunu ele almali.
Esiniz belli ki sabretmis, sizi beklemis, ama siz onun yaninda uyumaktansa yataklari ayirmissiniz.
O yuzden onunda artik mucadele edecek birseyi kalmamis.
Cocuk olduktan sonra hayat bitmez, bitmemeli, aksine elinizden geldigi kadar hizlica toparlanmali ve duzeni kurmalisiniz.
Sizin esiniz hep esiniz olarak kalmali, onun yerini cocugunuza degismemelisiniz!
Siz cocugunuza ilk once sunu belirtmelisiniz; Esiniz sizin yaninizda oturunca veya sizi opunce, oglum anne sadece seni degil babayida seviyor. Simdi anne biraz babayla ilgilenecek diyebilmelisiniz ki cocukta anlasin.
Siz aradaki farki gostermelisiniz.

Cocugunuzun durumuna profesyonel destek aramalisiniz, Uyku duzeni vs icin.
Cocuk sizin stresinizi hissettigi icin geceleri dahi huzursuz olur.
Bunu ele alinca, sizin hayatinizda duzene girecektir ve esinizde rahat nefes alacak
Yuvayi disi kus yapar derler, siz piskolojikmen duzene girerseniz evinizin icinde gunes acacak.
Maddi duruma gelirsek: calisma imkaniniz varsa, mutlaka calisin, hem insan arasina karismak, sosyal hayat edinmek hemde maddi acidan esinize destek cikmak ikinizede iyi gelecektir.
Boylece birikiminiz olur, her yil tatile cikabileceksiniz ailecek.

Haklısınız ancak maalesef bizim hatamız sonucu oğlum asla ben olmadan derin uykuya dalmıyor. Gece uyanıp elimi tutuyor. Yanında mıyım diye kontrol ediyor. Çok zor olacak yatakları ayırmak ama yapmak gerek. Bunu bile gurur meselesi yaptık. Kimse teklif etmiyor yatakları birleştirmeyi.
Bu gurur değil kuru inat.

Bu artık gururdan öte bir hal aldı. Gururla başladı ama şu anki durum daha çok, yürümeyi hiç bilmeyen bebekten koşmasın istemek gibi bir durum. Yani öyle hissediyorum ki sanki ben hayatım boyunca hiçbir erkeğe sarılmamış, sevgisini dile getirmemiş bir insandım. Bilmiyorum sanki bunu yapmayı. Anne olarak doğdum anne olarak devam ediyorum gibi. Dişilik namına bir his kalmadı içimde.

Genellikle eşi ile kopukluk yaşayan kadınlarda en azından dişiliği başka biçimlerde kullanma durumu görüyorum. Fazlaca süslenme, x adamın veya ünlünün ne kadar yakışıklı olduğunu düşünme, yahut kendi ile ilgili hayaller kurma vs. Bende bu durumlar da yok. Hani gelecekle ilgili tek hayalim olası bir boşanma durumunda oğluma iyi bir gelecek sunmak. Asla tekrar evlenme yahut tekrar aşık olma gibi hayallerim yok.

Eşimle hiç konuşmuyor da değiliz. Bir düşmanlık da yok aramızda. Sadece bastırılmış öfke ve güven sorunu var. Bunlar öylesine birikti ve büyüdü ki içimizde, kimse adım atamıyor. Sanki adım atsak bile "acaba içten içe ne planlıyor" diye düşüneceğiz.

bazen oglunun tek ebeveyni senmissin gibi konusuyorsun, ancak cocugunun ileride babasini tercih etme ihtimalini hic gormuyorsun.

cocugunun bu yasta cok normal olan bir ebeveyne yonelme durumunu yanlis degerlendirmemeni tavsiye ederim.
2,5 ve 5,5 yaslarindaki cocuklarimdan biliyorum, donem donem anneye/babaya yonelip digerini tamamen dislama durumunda olabiliyorlar. Gecici bir surec oldugu icin biz fark etmemis gibi davraniyoruz.

size ne iyi gelir bilemiyorum,
aklima iki guzel cozum geliyor, ama imkanlar uyar mi?

-cocugunuzu dahil etmeden sakin bir tatil, doga icinde, hem fiziksel olarak kendinizi yoracak aktiviteler yapabileceginiz ama hem de tamamen yalniz kalip konusabileceginiz.

-ikinci olarak da gecici bir ayrilik, ornegin sen oglunla yaz tatilinde 2-3 ay kacsan, ne bileyim uygun bir tatil kasabasinda kalsan oglunla, ayrilik gibi degil de tatil gibi, ama birbirinizi gormemek ve haberlesmemek bu surede belki biraz ne istediginizi anlamaniza yardimci olur.
Bence ilk öneri güzel ve duruma uygun.
İkinci öneri sorunu çözmez. Zaten zor çocuk ve ayrı yatma meselesi, karı kocada yaşam alanını ayırmaya sebep olmuş. İki kişi aynı evde farklı hayat yaşıyor olmuşlar.

Back