Bu kişi ile evlenmeli miyim?

Ben olsam daha sık görüşüp tanımaya çalışırdım adamı. Şu an az tanıdığınız için adamın kusuru az gibi geliyor olabilir. :KK53:
Uzun lafın kısası sevgili yapın işte. Her sevgili olan yarın evlenmiyor neticede. Bir bakın bakalım uyuşuyor musunuz, adama romantik hisler besleyebiliyor musunuz. Ha bir de tabi cinsel olarak da çekim var mı bu da önemli. Evlenince ayda bir görüşüp sohbet ettiğiniz gibi olmayacak işler malum. Yani o yönden istemediğiniz biriyle evlenirseniz mutsuz olursunuz.
E yani adamı yakından tanımanız lazım.
Ben bunu tanıyorum, huyu da iyi deyip evlenilecek adam bu demeyle olmaz bu işler.

Merhaba hanımlar; ben 26, o 29 yaşında. Yaklaşık 3 sene önce aynı iş yerinde tanıştık ve 1 sene kadar beraber çalıştık. İş arkadaşı olarak grupça gayet iyiydik ve meğersem o dönemde birbirimizi beğeniyormuşuz ama kimse adım atmamıştı. Ben işten ayrıldıktan sonra ara ara arkadaş grubu olarak görüşüyorduk.

Bu bey yaklaşık 3 ay önce bana duygularını açtı. Ben şu an ilişki ve evlilik istemediğim için bu anlamda görüşmek istemediğini söyledim, saygı duydu. 3 ayda yine de birçok kez randevulaştık ve kendisi 2-3 seneye ben hazır olduğumda benimle evlenmek istediğini belirtti.

Yumuşak huylu, anlayışlı, kibar ve toksik biri değil. Kötü huyu alkol kullanmaktan hoşlanması ama ben rahatsız oluyorum diye oldukça azalttı. Kendisine karşı duygusal bir şey hissetmesem de vakit geçirmekten keyif alıyorum. Sohbetimiz çok güzel ilerliyor ve beklentilerimiz aynı. Kendi işi var, bana çok rahat bir hayat sunamasa da ben çalışmasam bile bizi iyi bir şekilde geçindirebilir. Özgürlüğüm de kısıtlanmaz aynı kalır. Kendisini flört veya evlilik konusunda çok iyi tanımıyorum zaman geçirmeye ihtiyacım var tanımak için.

Şimdi, ben normalde evlenmek istemeyen ve daha önce dört kez evlilik teklifi reddetmiş biriyim. Bu kişi ile ciddi düşünme sebebim annem çok hasta biri ve her an maalesef vefat edebilir. Evlendiğimi görmeyi çok istiyor, aslında evlenmemden kasıt düzgün ve güvenli bir hayat kurduğumu görmeyi çok istiyor diyebilirim.

Bunun haricinde, ben annemin evine birkaç sene önce yerleştim ve evden ayrılmak istiyorum. Kendi evimi ve düzenimi kurmak istiyorum. 26 yaşındayım, karşıma böylesine uyuşabileceğim ve ailemin de onaylayacağı birini bulmam artık git gide zorlaşacak biliyorum.

Bu ilerinin sorusu ama yine de ekleyeceğim, benim annem ve kardeşim dışında ailem yok. Ne yaparsam bu süreçte kendim yapacağım. Maddi olarak olmasa da, evlenmeyi kabul edersem nişanda ve nikahta yalnız olacağım fikri ister istemez içimi burkuyor.

Sizce bu kişi ile ciddiyete adım atmalı mıyım? Bana verebileceğiniz tavsiyeler neler olur bu konu hakkında ya da konudan bağımsız? Yorumlarınızı lütfen bekliyorum 🙏🏼
Güzel şeyler hemen olur diye bir söz var , evlilik konusunda buna çok inanıyorum. Gerçekten sevgi oluşmuş olsaydı ilk tanıştığınız zamanlarda itiraf edilirdi ilişki denenirdi en azından. O kadar zaman geçmiş dilinin ucuyla teklif etmiş, resmen favoriye ekle yapmış sizi :) Siz de çok bayılsanız uzak durmazsınız. 2/3 yıla evleniriz belki ne demek allah aşkına? Bi ilişki başlar taraflar birbirini kabuk eder ama başka şartlar için beklenir. Sizde daha ne hissettiğiniz belli diil ilişki yok neden bekleyeceksiniz o kadar? Yaşınız küçük, acele etmeyin. Bu adamdan da iyi vibe almadım

Bence siz bundan onceki tekliflerin birinde kacirdiginizi belirttiginiz adama ozlem ve pismanlik duyuyor vebunda da ayni seyi yasamaktan korkuyorsunuz. Ondan bizden de bi teyit alma cabasindasiniz. Bence evlenmeye niyetiniz yoksa(evlilik fikrine uzak oldugunu soylediginiz icin diyorum, bu kisiyle evlilige uzak degilsiniz)ne kendiniz vakit kaybedin nede karsi tarafin vaktini alin. Cunku adam size ciddiyim imaji vermeye calisiyor tabi niyeti nedir biz bilemeyiz
Çok haklısınız yorumlarınızda🥹

Arada aşk olmadan evlenme işinin konuşulması bana çok garip geliyor.Anne görsün veya nişanda düğünde yalnız kalacağım diye de hemen evlenilmez.

Protokol imzalar gibisiniz ayrıca, ben olsam sizin gibisiyle evlenmezdim.

Bu arada sizi gerçekten sevse aşık olsaydı aynı iş yerindeyken koşa koşa gelirdi.Bir işimde 1. ayda açılmış birisi vardı bana bu zamana kadar bile zor dayandım demişti :)

ben de erkek arkadaşımı ilişki düşünmediğimi belirterek reddettim ama o gerçekten emek verdi hayatımda olmak için. bu emeklerini görünce güvenmeye başladım, birbirimize çok dürüst olduk her konuda. bana çok iyi gelen birisi oldu, ben de onu tanıdıkça sevdim. ama 7/24 birlikte zaman geçirdikten sonra güvenim oluştu. önemli olan hayatta aynı prensiplere sahip insanlar olmanız. iyi bir insan olması. güvenilir biri olması.
bunu örnek verebilirim, sizi isteyene bir şans verin. yine de bu kişiyi daha çok tanımanız, vakit geçirmeniz gerekli bir şey düşünmeden önce.

Son düzenleme:
Evlilik ve ciddiyet yolu beni kapana kısılmış hissettiriyor. Üstüme üstüme geliyorlar düşündükçe hayatım bitecek ben ben olmaktan, birey olmaktan çıkacağım gibi hissediyorum. Çocukluğumdan beri evlenmek istemiyordum zaten yetişkin oldukça da evliliğin zorluklarını çevremde gördükçe iyice korktum.
İyi arkadaş olabilmeniz önemli bir kıstas bence,hemen evlilik değilde ilişki anlamında görüşebilirsiniz,hayattan beklentileriniz dünya görüşünüz din siyasete yaklaşımlarınız benzerse olabilir

Bana göre biraz bencilce bir düşünce geldi. Evlenme niyeti elbette ilişkinin akışında oluşur ancak o kişi size net bir düşünceyle geldiyse eline mavi boncuk verip 2-3 sene bekle diyemezsiniz. Siz 26 yaşındasınız ama diğer kişi Tr deki erkeklerin ortalama evlilik yaşına gelmiş. Yani 2-3 sene sonra istemiyorum derseniz o kişinin vaktini çalmış olursunuz. Bu da çok yanlış bir şey. İstemiyorsanız kibarca reddedin mavi boncuğunuzu alın. Annenize de şifalar diliyorum.

Bana göre biraz bencilce bir düşünce geldi. Evlenme niyeti elbette ilişkinin akışında oluşur ancak o kişi size net bir düşünceyle geldiyse eline mavi boncuk verip 2-3 sene bekle diyemezsiniz. Siz 26 yaşındasınız ama diğer kişi Tr deki erkeklerin ortalama evlilik yaşına gelmiş. Yani 2-3 sene sonra istemiyorum derseniz o kişinin vaktini çalmış olursunuz. Bu da çok yanlış bir şey. İstemiyorsanız kibarca reddedin mavi boncuğunuzu alın. Annenize de şifalar diliyorum.
Evet çok haklısınız. Bir ilişkiye başlayıp birbirimize 6 ay tanımaya karar verdim. Erkekler 4 ayda evlenip evlenmeyeceklerine karar veriyorlarmış derler çünkü. Belki ilişki sırasında o benden soğuyacak bilemeyiz. Biraz duruma bencilce baktığımın farkındayım bundan dolayı farklı görüşler edinip ikimiz için de bu süreyi kısaltmaya çalışıyorum. Teşekkürler 🙏🏼

Evet çok haklısınız. Bir ilişkiye başlayıp birbirimize 6 ay tanımaya karar verdim. Erkekler 4 ayda evlenip evlenmeyeceklerine karar veriyorlarmış derler çünkü. Belki ilişki sırasında o benden soğuyacak bilemeyiz. Biraz duruma bencilce baktığımın farkındayım bundan dolayı farklı görüşler edinip ikimiz için de bu süreyi kısaltmaya çalışıyorum. Teşekkürler 🙏🏼
Evet peşin hükümlü olmayın. Bu süreçte size nasıl davranacak gözlemleyin belki o sizi reddedecek belki siz onu. İçinde merhamet duygusu var mı bakın. Akışına bırakın umarım dilediğiniz gibi olur her şey

Merhaba hanımlar; ben 26, o 29 yaşında. Yaklaşık 3 sene önce aynı iş yerinde tanıştık ve 1 sene kadar beraber çalıştık. İş arkadaşı olarak grupça gayet iyiydik ve meğersem o dönemde birbirimizi beğeniyormuşuz ama kimse adım atmamıştı. Ben işten ayrıldıktan sonra ara ara arkadaş grubu olarak görüşüyorduk.

Bu bey yaklaşık 3 ay önce bana duygularını açtı. Ben şu an ilişki ve evlilik istemediğim için bu anlamda görüşmek istemediğini söyledim, saygı duydu. 3 ayda yine de birçok kez randevulaştık ve kendisi 2-3 seneye ben hazır olduğumda benimle evlenmek istediğini belirtti.

Yumuşak huylu, anlayışlı, kibar ve toksik biri değil. Kötü huyu alkol kullanmaktan hoşlanması ama ben rahatsız oluyorum diye oldukça azalttı. Kendisine karşı duygusal bir şey hissetmesem de vakit geçirmekten keyif alıyorum. Sohbetimiz çok güzel ilerliyor ve beklentilerimiz aynı. Kendi işi var, bana çok rahat bir hayat sunamasa da ben çalışmasam bile bizi iyi bir şekilde geçindirebilir. Özgürlüğüm de kısıtlanmaz aynı kalır. Kendisini flört veya evlilik konusunda çok iyi tanımıyorum zaman geçirmeye ihtiyacım var tanımak için.

Şimdi, ben normalde evlenmek istemeyen ve daha önce dört kez evlilik teklifi reddetmiş biriyim. Bu kişi ile ciddi düşünme sebebim annem çok hasta biri ve her an maalesef vefat edebilir. Evlendiğimi görmeyi çok istiyor, aslında evlenmemden kasıt düzgün ve güvenli bir hayat kurduğumu görmeyi çok istiyor diyebilirim.

Bunun haricinde, ben annemin evine birkaç sene önce yerleştim ve evden ayrılmak istiyorum. Kendi evimi ve düzenimi kurmak istiyorum. 26 yaşındayım, karşıma böylesine uyuşabileceğim ve ailemin de onaylayacağı birini bulmam artık git gide zorlaşacak biliyorum.

Bu ilerinin sorusu ama yine de ekleyeceğim, benim annem ve kardeşim dışında ailem yok. Ne yaparsam bu süreçte kendim yapacağım. Maddi olarak olmasa da, evlenmeyi kabul edersem nişanda ve nikahta yalnız olacağım fikri ister istemez içimi burkuyor.

Sizce bu kişi ile ciddiyete adım atmalı mıyım? Bana verebileceğiniz tavsiyeler neler olur bu konu hakkında ya da konudan bağımsız? Yorumlarınızı lütfen bekliyorum 🙏🏼
buralarda evlenemedim filan diye konu açanların çoğu bu kafalarda oluyor zamanında nice iyi adaylara sırt çeviriyorlar ondan sonra yaş ilerleyince ah vah oluyor.
yoksa ülkenin şartlarında 20'lerinde kadına talip çıkmaması mümkün değil.

senin bu iş olmaz gibi.
adama sirk maymunu gibi ailene gösteriş yapacağın biri gibi muamele etmemen gerek.
annem istiyor babam istiyor diye de evlilik yapılmaz.
iyi biridir belki ama yarın aynı yatağa gireceksin.
öyle bir çekim yok konunda.

Ne kadar matematiksel bakış açınız var. Düşünüyorum da bir adamdan hoşlansam, o ise sırf annesi hasta her an vefat edebilir diye benle evlenmeyi düşünse inanılmaz huzursuz olurdum.

kaçıngan bağlanma tipine falan mı sahipsiniz acaba ? Bol zaman geçirmeden karşınızda ki kişiyi tanımadan evlenmeyin sırf başkası mutlu olsun diye evlenilmez yazık günah bir ömür çöp oluyor sonra iyi düşün evlilik dediğimiz şey ciddi bütün hayatını değiştiren bişey.

Hayır, evlenme sırf annen mutlu olsun diye

Back
X