İntiharın eşiğindeyim fikir verir misiniz ?

Bütün ömrünüzü bu şekilde geçirmek zorunda olduğunuz da nerden çıktı? Daha yeni doğum yapmışsınız, bebeğinizde beklemediğiniz bir hastalık (?) çıkmış. Yani kötü hissetmezseniz garip. Kendinize biraz zaman verin. Psikiyatriste gidin, gerekirse ilacınızı kullanın. Bir kaç aya önce mental sağlığınızı düzeltip, yeni hayat düzeninizi sağlayıp, ondan sonra ne yapmak istediğinize sağlam kafa ile karar verirsiniz. Şuan bir şeye karar vermenin zamanı değil.

Öbür adamı filan da bence boşverin. Şuan öncelik çocuklu hayata göre düzen oluşturmak. Daha bir adamdan kurtulmadan diğerini hayal etmek gereksiz.

Bi de merakından soruyorum. Bebeğinizin down sendromlu olduğu gebelik takibinde belli değil miydi? NİPT testi filan yaptırmadınız mı??
Nipt yaptırmadım oyle bi testten haberimde yoktu malum doktorlarımız agzından cımbızla laf cıkıyor. Detaylı ultrasonumda filanda normaldi hersey.

kendi düşen ağlamaz diyoruz ama forumda her gün onlarca başlık açıyor kendi düşenler tarafından. koskoca aklı başında kadınlar düşünmeden hareket ediyor. oturup akılla mantıkla uzunca düşünüp hareket etmek yerine eski kafalı insanların yaptığını yapıyorlar.

kötü giden evlilikler genellikle düzelmez.
çocuk asla evliliği düzeltmez ve hatta çoğu evlilik çocuktan sonra bozulur.
insani sevmediği insana sırf çocuk yaptı diye bağlanmaz.
insan sevmediği insandan hamile kalmak istemez, hamile kalıyorsa sonucuna katlanır.

koca insanlar duyguların ne anlama geldiğini bilir, bilmelidir. ona aşığım bunu sevmiyordum anlaşamıyorum, anlaşırım sandım anlaşamadım falan. çocukça. kolay mı dünyaya bir bebek getirip sorumluluğunu ömür boyu üstlenmek. hamile kalmak kolay. tedbir almak da kolay. sevmediğin ya da anlaşamadığın insandan çocuk yaptıysan katlanacaksın. boşanmak dünyanın sonu değil ancak özel gereksinimleri olan bir çocuk söz konusu. babasıyla ömür boyu muhatap olacaksın. boşansan da boşanmasan da.

çocuk olmasa boşanman 1 haftanı almazdı. hemen boşanır hayata devam ederdin. artık çok geç.
Çocugu evliliği kurtarmak içün yapmadık ben istemediğimi belirttiğim halde eşim dikkatsiz davrandı ve hibende hemen hamile kalmam 1 seferden diye düşünerekten rahat davrandım benim hatam ordaydı. Ondan sonra hamile kaldıgımı öğrenincede cocugu aşdırmak istemedim tabiki

Belliki duygularınız çok karışmış.sakin bu kafayla bir şey yapmayın. biraz zamana ihtiyacınız var lohusa psikolojisini bir atların.bu süreçte pskolojik destek te alin.Zamanla herşey yoluna girer.Sizde duygularınızı daha iyi anlamış olursunuz

Babasız büyütmekten, yeterli olamamaktan korktuğunuz özel gereksinimli bebeğinizi bu dünyada yalnız bırakmanız düşüncesi ne kadar üzücü bir düşünün… acilen terapi alın gerçekten durumunuza çok üzüldüm. İnanın her şey gelip geçici, bu şekilde de yaşamaktan keyif alacağınız günler gelecek. Hayatta her şey bizim için değil mi? Özel gereksinimli bebeği olan tek kadın siz değilsiniz evlat bu Allah sabrını verir, ikiniz için de her şey yoluna girer. Bence ilk iş eşinizi karşınıza aşın duygularınızdan bahsedin, düzelecek tarafı yoksa da boşanın. Anne olmak ve kadın olmak farklı iki kavram, bebek için evlilik yürütmeyin. Bebeği büyütürken ailenizden destek alın ve yolunuza bakın. İntihar düşüncesini de aklınızdan çıkarın.

kendi düşen ağlamaz diyoruz ama forumda her gün onlarca başlık açıyor kendi düşenler tarafından. koskoca aklı başında kadınlar düşünmeden hareket ediyor. oturup akılla mantıkla uzunca düşünüp hareket etmek yerine eski kafalı insanların yaptığını yapıyorlar.

kötü giden evlilikler genellikle düzelmez.
çocuk asla evliliği düzeltmez ve hatta çoğu evlilik çocuktan sonra bozulur.
insani sevmediği insana sırf çocuk yaptı diye bağlanmaz.
insan sevmediği insandan hamile kalmak istemez, hamile kalıyorsa sonucuna katlanır.

koca insanlar duyguların ne anlama geldiğini bilir, bilmelidir. ona aşığım bunu sevmiyordum anlaşamıyorum, anlaşırım sandım anlaşamadım falan. çocukça. kolay mı dünyaya bir bebek getirip sorumluluğunu ömür boyu üstlenmek. hamile kalmak kolay. tedbir almak da kolay. sevmediğin ya da anlaşamadığın insandan çocuk yaptıysan katlanacaksın. boşanmak dünyanın sonu değil ancak özel gereksinimleri olan bir çocuk söz konusu. babasıyla ömür boyu muhatap olacaksın. boşansan da boşanmasan da.

çocuk olmasa boşanman 1 haftanı almazdı. hemen boşanır hayata devam ederdin. artık çok geç.
Bravo. Çok doğru dedinşz.Daha bu akşam Selin Karacehennem evlilikler çocuktan sonra daha çok bozulmaya başlıyor dedi. Yok kim uykusuz kalacak yok şimdi kim mamasını verecek givi sebeplerden ötürü.
Çocuktan önce sevgililik gibidir dedi.

Ben özel gereksinimli bir çocukla boşandım. Üstelik bir de oğlum var. İyi ki boşandım ama benim evim ve arabam var. Kızımı üç gün fizik tedaviye götürüyorum. Oğlumu okula bırakıp okuldan alıyorum. Özel bir çocuk büyütmek çok zor..Etrafımda hiç kimse kalmadı ama Allah’tan bakıcım çok iyi bir insan tüm ailem o oldu. Önce bir psikolojinizi toparlayın, inanın o insanı düşünmek sizi mutlu ediyordur şu an o yüzden ona aşık olduğunuzu düşünüyorsunuz, bu duygular gelip geçici. Bir ayağa kalkıp çocuğunuzla ilgilenmeniz lazım, fiziki olarak nasıl kafasını tutabiliyor mu ? Siz egzersiz yaptırıyor musunuz, sürekli konuşuyor musunuz, çocuğunu gelişimini takip eden bir doktoru var mı ? Down sendromu kişiden kişiye değişiyor, komşumun kızı down sendromlu, 3 aylıkken özel eğitime başlamışlar şimdi çok güzel konuşuyor, yürüyor çok tatlı bir çocuk benim kızım da bir melek onun kokusu bana her şeyi unutturuyor inanın sandığınız kadar çaresiz değilsiniz.

ay ayrık evliliğinizi, diğer adamı, kötü giden cinselliği, görüşememeyi, başkasına aşık olmanızı geçtim tüm bu hengame içerisinde bir de bebek yapmışsınız ya daha ne denir ki. Her bebek tek seferden oluyor hanımefendi tebrik ediyorum sizi çok mantıklısınız. Şimdide başkasına aşığım ama çocuğum down sendromlu diyorsunuz. Ben bu konuya tam yorum yaparsam banlanırım size hayatta başarılar tabi ne kadar mümkünse.

Back
X