Evliliğimdeki sorunlar çözülmez hale geldi. Ne yapmalıyım?

Sucun ne oldugu soruldu size kimse ayiplamadi. Yas konusunu ve sirri yazan sizsiniz ama savunan da sizssiniz. O zaman konuya erzakla girip erzakla bitiricektiniz. O kadar yoklugun, fakirligin arasinda o kadar erzak ben var anlamamak. Bu kadar uzun konu yazip gereksiz butun ayrintilari siralayan da sizsiniz.

Esiniz evde bir isin ucundan tutmuyor ama siz hep cok mutlusunuz ve sorun erzak. Beynim yandi.

Size mutluluklar.

hmm ozaman nadir geliyorlarsa o aralari idare edeceksiniz.laf sokuyorsa ya cevab vereceksiniz yada duymazdan geelceksinz
Yani sıklık onemli.arada ise idare edilebilr surkeli ensenizde ise olmaz

Kusura bakmayın ama alaycı tavrınızla baştan beri pek sizi anlayamadım. Doğru düşünüyor olabilirsiniz. Belki de yıllarca yatmıştır. Ancak yaşını söylememesi ya da yalan söylemesi zaten farksız. Bir şeyi saklıyorsa aynı zamanda yalan söylemiş olmuyor mu? Çünkü doğumgünü kutluyorsunuz onca yıl, ben diyorum ki 27 oldun, tebrikler. 29 oldum diye düzeltmiyorsa yalandır. Şimdiye kadar zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Ancak anlayış gösteremiyorsanız bu başlıkta zaman geçirmenize gerek yok. Canım o kadar yanıyor ki şu an size derdimi anlatmak için kendimi çok yoramıyorum.

Uzun uzun yazdığınız mesajı okurken bile boğuldum kusura bakmayın, ayrıntılara çok fazla takıldığınızı düşünüyorum.
Erzak vs den ziyade babasının sizinle konuşma tarzı asıl mevzu. Eşinizin sizi kandırmış olması ve bence evlendikten sonra da buna devam ediyor ki ailesine düşkün olmayan biri ne oldu da birden aileci oldu, asıl sır bu bence.

hmm ozaman nadir geliyorlarsa o aralari idare edeceksiniz.laf sokuyorsa ya cevab vereceksiniz yada duymazdan geelceksinz
Yani sıklık onemli.arada ise idare edilebilr surkeli ensenizde ise olmaz
Başta sıktı. Ben normalde de biraz resmiyimdir. Sanırım o yüzden mesafeyi anlayıp biraz sınır çizdiler. Ancak yine de teklifsizlikleri devam ediyor. Yani ben artık onların nerede durup durmayacakları konusunda emin değilim.

Sizce nedir peki? Farklı bir bakış açısı getirdiğiniz için soruyorum. Neden aileci olmuş olabilir?

Canınız neden yanıyor tüm samimiyetimle soruyorum? Kurufasülye gönderdiği için mi, yoğurt yaptığı için mi , yufka ekmek gönderdiği için mi ? Canınız neden yanıyor ? Alay etmiyorum açıkça soruyorum .

bendede böyle es ailesi var yuzsuzluk konusunda sınırları yok ama mesafeli olduğum icin aştım olayi
Tam aşılmıyor karsitaraf hadsizse anlıyorum
Ama enazindan gelme sıklığı azalıyor
Bende gelmesinler diye pek sık gitmedim acikcasi çünkü tahammulumu zorluyrolar fena sekilde
Sizde biraz zaman taniyin bakalim değişme olmazsa yolunuza bakarsiniz

Sizce nedir peki? Farklı bir bakış açısı getirdiğiniz için soruyorum. Neden aileci olmuş olabilir?
Sizden sakladığı bir mevzu vardır, ailesi size söyler diye çekiniyordur. Evlenmeden önce sizi onlardan uzak tutma çabası da bundan kaynaklı büyük ihtimalle.

Ben size açıkça sordum kv, kahveye geliyor diye gece yarısı oturup ağlıyorsunuz normal mi dedim, siz bana kaç yaşındasınız dediniz. Kim kiminle alay etmiş oluyor ? Size sorulan sorular hoşunuza gitmiyorsa görmezden geliyorsunuz hayatı genel olarak böyle yaşıyorsanız sorunlarınız çözüme kavuşmaz.

Ben sonuna kadar okudum fazla gelen erzakları dağıt bence size yetecek kadarı kalsın.ama sürekli gelip gitmeleri sorun .ama eşinde dede baya sorun var benim eşimde benzer şeyler yapıyor. İhtiyacım olduğunda size söylerim evde koyacak yer yok buzdolabında yer yok diyin

Bakın bunları ilk aylarda sürekli zamansızca gönderdi. Görümcemle gönderiyor o da giriyor kahve içiyor vs. Ama bizim işimiz var. Evde çalışıyoruz diye boşa zaman geçirmiyoruz, aksine normalden daha fazla çalışıyoruz. Bakın gönderdikleri konusunda bazılarını yemiyoruz, yiyemiyoruz, ben de birkaç kez açıkça söyledim kayınvalideme. Yerimiz de müsait değil. Mesela meyve kurutuyor. Buzluğa koy diyor. Bir kere buluk doldu. Misafirim gelecek. Buz lazım. Ama buz yapacak yerim yok. Bir şeyi dozunda vermesine razıyım. Fazlası ziyan oluyor. Hem günah hem de birçok ihtiyacı olan insan varken yazık değil mi? Üstelik durumları iyi değil. Bahçeden yapmıyor bu konserveleri pazardan alıyor çoğunu. Parası cebinde kalsa biz de kendi pazarımızdan taze taze alıp yesek mantıklı değil mi? Örneğin dondurucuya bezelye koymuş köyde. Sonra onu alıp temmuz sıcağında 4 saatlik yol getirmiş. Çözülmüş tabi. Bunu parayla almış. Tekrar dondurmak sağlıklı mı? Bunları anlatıyorum ama anlamak istemiyorlar. Burası benim evim değil mi? Benim sözüme, evimi-mutfağımı düzenleyiş biçimime karışmak garip değil mi? Ve ben neden bunca saçma şeyle uğraşıyorum hayat bunlarla uğraşmak kadar kısa mı? Normal gelsinler, getircekse bahçeden getirsin, oturalım yemeğimizi yiyelim çayımızı kahvemizi içelim. Ben sözüme ve evliliğe saygı gösterilmemesine kızıyorum.

Adam ile aileyi ayıran o sır her ne ise , adamın evlenmesi ile silinmiş gibi oldu. Aile olmaya çalışıyorlar tekrar, gelin bir katalizör, tabii bunu gelinin istemeyeceğini hesaba katmıyorlar. Sırlarına rağmen biri onları kabul etti, aralarına girdi, artık onlardan biri... Bizim insanımızda ikram en büyük saygı, sevgi belirtisidir.

Siz cinayet işlemiş oğul üstlenmiş falan diye eğlendiniz onu kastetmiştim. Normal değil tabi ağlamam birkaç kez söyledim psikoloğa gittim sonunda diye. Zaten o geceden sonra uyku problemleri başladı bende. Bu yaz düzeltebildim biraz.

Sizden sakladığı bir mevzu vardır, ailesi size söyler diye çekiniyordur. Evlenmeden önce sizi onlardan uzak tutma çabası da bundan kaynaklı büyük ihtimalle.
Teşekkür ederim. Bunun gibi bir şeyi ben de düşündüm bir dönem. Acaba eşimin bir suçu mu var diye...

Başkalarına bazı şeyleri vermek istedim eşim istemedi. O zaman ben de bundan vazgeçtim. Bu sonbahar eşim söyleyecekmiş ben gelip sizden alırım, bize getirmeyin diye. Ama ben inanmıyorum. Çünkü eşim ailesine hiçbir şey söyleyemiyor.

Erzak getirmelerinde ne sakınca var. Atıyorum size fazla mı verdiler kayonvakidenizin dediği gibi tazeyken verin annenize, arkadaşınıza.
Ama erzak getirmek bir bahane olarak sürekli gelip gitmese dertleri bunu bir düzene sokmalısınız. Her gün uğramaları yerine atıyorum ayda bir gelir sizde otururlar,arada da siz gidip uğrarsınız onlara.

Diğer taraftan bu sır mevzusu karanlık konular ise...

Bir de ben de eşimle 11 yıldan sonra evlendim. Ancak yıllar değil önemli olan güven başı o seneler içinde oluşmuş olsa idi aynı evin içine girdiğiniz zaman şok olmazdınız.

İnanın anlattıklarınızın hiç ama hiç bir tutar yolu yok. Benim annem yapar benzer şeyler vayy efendim sen benim hanımlığımı devirmeye çalışıyorsun demem. Elinde var yok hepsini getirir, insan sucuk getirir mi ya ? ünlü bir köyün sucuğu var onu bile getirir. Siz türkiye de mi büyüdünüz ? Cidden size saygısızlık olsun gelini adam yerine koymuyoruz bunu anlasım diye yapmıyorlar. Bezelyeyi hiçbirimiz yemiyoruz annecim sende kalsın sen bana varsa biber salçası getir desen. İhtiyacın ilgin neye yakın bilirler ona göre mutlu edecek şeylere yönelirler. Bir de eşine yaranmaya çalışıyorlar muhtemelen, belki tek istedikleri normal bir aile olmaktır.. Kimbilir..

EVet, evlilik onlar için çok büyük bir olaymış. Düğünde kayınvalidem bizimle hiç ilgilenmedi. Akrabalarının peşinde dolaştı. Sanki geniş aileye bir şeyleri kanıtlama peşindeydiler. Tekrar aile olmalarına ben sebep olursam mutlu olurum. Ama benim sınırlarıma girmelerine çok katlanamam. Eşim ailesiyle bekarlığındaki gibi resmi olsaydı da ben yakınlaştırmaya çalışırdım. Çünkü onlara karşı çok sertti. Sırlarını bildiğimi ailenin bildiğini sanmıyorum. Aile başka bir hayal aliminde mutlu mesut takılıyor. Hiçbir şeyin farkında değiller. Sohbetlerimizde de şöyle baba hiç konuşmuyor konulursa da gereksiz bir çıkış oluyor bu. Anne sürekli konuşuyor. Komşusunu anlatıyor, köyü anlatıyor. Hiç kendini anlatmıyor. Görümce sürekli gülüyor.

Tam evlenmeye yakın olması şok edici oldu. Ben tabi sonradan kendimi de eleştirdim. Hızlı karar vermeyim. Biz biraz kendimizi dinleyelim demeliydim. Kabuğuma çekilmeliydim. Hazır hem işim hem de okulum aynı anda başlamışken başka bir odağım olurdu. Ancak eşimin bana olan sevgisine çok güveniyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…