KAyınpederle resmen ilan edilmese bile aslında görüşmüyorum. Onlar sonbaharda döndüğünde her şey belli olacak muhtemelen. Soğukluk girince geçen kış bir süre gidip gelmedik. Ama gidip gelmeyince eşim bu kez benim aileme de gitmeye gönüllü olmuyor. Benim ailem de zaten sık gelmeyi istemiyor. Siz çalışıyorsunuz evde, müsait olunca siz gelin, diyorlar, bazen ben yalnız gidiyorum. Geçen kış bir süre görüşmedik. Sonra gittik. KAyınpeder bu ara görüşemedik noldu gelin hanım diye bana soruyor. Ama tam sofraya oturduğumuzda soruyor. Her şey çok yersiz. Biz sofrada böyle konular konuşmayız. İnsanlar hazırlanmış. Ben terslediğimde sofranın tadı kaçacak. Öncesinde de eşim ben konuşacağım demişti, ben lafa girmesini bekledim ama yapmadı.35 artısınız yanlış görmediysem. Bu yaştaki adama psikolojisi bozulacak çocuk mantığı ile yaklaşmayı bırakın pedagog musunuz siz? Açık açık söyleyin istemiyorum diye. Geleni çöpe atarım evimin 1 adım içine giremez diye. Tartışma ise tartışma. En sonunda da ben şimdiye kadar sağduyulu şekilde bu süreci yürütmeye çalıştım ama beni sen delirttin, sesim alçak çıkarken saygılı konuşurken beni dikkate almadın diyeceksiniz. Kayınbabanız ile ise hiçbir zaman görüşmeyeceksiniz,insan yerine koymayacaksınız.
Ancak pandemi geçince yine geldiler ve her şey bozuldu.İlk konu açtığımda da yazdım. Pandemide bizim aramız düzeldi. Çünkü kimse gelip gidemedi.
Burada böyle doğru ama çok uzun bir anlatım olduğu için karışıyor. Bu ilk 3 aylık süreçte eşim böyle ilgisizleşti. Sonra biz bunları konuştuk zorla da olsa yavaş yavaş bazı sorumluluklar aldı. Son konuşmalarımızda diyor ki tamam eskiyi değiştiremem haklı olduğun yerler var ama bundan sonra önümüze bakalım, diyor. Güzelce konuşuyoruz ama sonra küs gibi davranıyor. Ben aynı evde surat asan birine katlanamıyorum. ÖYle bir ailede yetişmedim. Bizde her şey kısa süredir anlaşmaya varılırdı. Bazı ailesine karşı tamam ben söyleyeceğim, onlarla konuşacağım, dediği şeyler var. Sanırım onun yükü altında eziliyor şu an.Koca yalanci,adamin yasi bile yalansa kimbilir altinda neler vardir. Yemegi yiyor tabagini kaldiriyor ama bir eline saglik demiyor,yuzu gulmuyor. Bunlarin yaninda aile erzak tasiyor gelin hanima. Simdi tekrar dusunelim koca mi kotu ailesi mi? Kesinlikle koca kotu. Ben olsam kocamda is yok ailesi iyi derdim ve bu adama da asla guvenmezdim
Normalde yetişkinlerin davranışlarının kontrol edilmesine karşıyım ama eşiniz bence hak ediyor. Eşinizi dize getireceksiniz. Sizin aileniz ile onun ailesinin aynı seviyede olmadığını haliyle iki tarafa eşit davranmanın mümkün olamayacağını anlatacaksınız. Bir de çocuk olunca ne yapacaksınız bunları düşünün? Ömür hem çok uzun hem çok kısa... Sizin iş kel.KAyınpederle resmen ilan edilmese bile aslında görüşmüyorum. Onlar sonbaharda döndüğünde her şey belli olacak muhtemelen. Soğukluk girince geçen kış bir süre gidip gelmedik. Ama gidip gelmeyince eşim bu kez benim aileme de gitmeye gönüllü olmuyor. Benim ailem de zaten sık gelmeyi istemiyor. Siz çalışıyorsunuz evde, müsait olunca siz gelin, diyorlar, bazen ben yalnız gidiyorum. Geçen kış bir süre görüşmedik. Sonra gittik. KAyınpeder bu ara görüşemedik noldu gelin hanım diye bana soruyor. Ama tam sofraya oturduğumuzda soruyor. Her şey çok yersiz. Biz sofrada böyle konular konuşmayız. İnsanlar hazırlanmış. Ben terslediğimde sofranın tadı kaçacak. Öncesinde de eşim ben konuşacağım demişti, ben lafa girmesini bekledim ama yapmadı.
Surat asma konusunda ne deseniz haklisiniz ona diyecek lafim yok. Ama ailesine git sunu soyle bunu soyle demeyin. Aileyi bir kenara birakin. Yoklarmis gibi davranin. Ailenin sizin evliliginize bir zarari yok cunku. Ama bu adamla nereye kadar naparsiniz bilemiyorum,sorunlari olan biriyse bosuna ugrasmayin. Cozulmez.Burada böyle doğru ama çok uzun bir anlatım olduğu için karışıyor. Bu ilk 3 aylık süreçte eşim böyle ilgisizleşti. Sonra biz bunları konuştuk zorla da olsa yavaş yavaş bazı sorumluluklar aldı. Son konuşmalarımızda diyor ki tamam eskiyi değiştiremem haklı olduğun yerler var ama bundan sonra önümüze bakalım, diyor. Güzelce konuşuyoruz ama sonra küs gibi davranıyor. Ben aynı evde surat asan birine katlanamıyorum. ÖYle bir ailede yetişmedim. Bizde her şey kısa süredir anlaşmaya varılırdı. Bazı ailesine karşı tamam ben söyleyeceğim, onlarla konuşacağım, dediği şeyler var. Sanırım onun yükü altında eziliyor şu an.
Dediğim gibi çift terapisini araştırıyorum. Zaten şu an artık emek verdiğim ilişkimle kendi geleceğim arasında bir yerde kaldım.Onlar emrivaki yaparken size saygısızlık olmuyor mu? Esiniz kuserse de sınır koyun siz bu adami cok cekersiniz gencliginiz bozuk psikolojili bir adami düzeltmeye calismakla.gecer akliniz basiniza geldiğinde cok gec olabilir
Siz de terapi alin esinizle de cift terapisine gidin
kültür farkı barız sorundur bunu anlayabiliyorumKAyınpederle resmen ilan edilmese bile aslında görüşmüyorum. Onlar sonbaharda döndüğünde her şey belli olacak muhtemelen. Soğukluk girince geçen kış bir süre gidip gelmedik. Ama gidip gelmeyince eşim bu kez benim aileme de gitmeye gönüllü olmuyor. Benim ailem de zaten sık gelmeyi istemiyor. Siz çalışıyorsunuz evde, müsait olunca siz gelin, diyorlar, bazen ben yalnız gidiyorum. Geçen kış bir süre görüşmedik. Sonra gittik. KAyınpeder bu ara görüşemedik noldu gelin hanım diye bana soruyor. Ama tam sofraya oturduğumuzda soruyor. Her şey çok yersiz. Biz sofrada böyle konular konuşmayız. İnsanlar hazırlanmış. Ben terslediğimde sofranın tadı kaçacak. Öncesinde de eşim ben konuşacağım demişti, ben lafa girmesini bekledim ama yapmadı.
Doğru söylüyorsunuz, sadece bir süreç işte. En baştan böyle yapmak istemedim. Ailesine karşı da mesafeyi korumaya çalıştım. Ters bir şeyler söyleyip saygısızlık algılamalarını istemedim. Kibirli görünmeyi istemedim. Ancak onlar nezaketi yanlış anladılar.Normalde yetişkinlerin davranışlarının kontrol edilmesine karşıyım ama eşiniz bence hak ediyor. Eşinizi dize getireceksiniz. Sizin aileniz ile onun ailesinin aynı seviyede olmadığını haliyle iki tarafa eşit davranmanın mümkün olamayacağını anlatacaksınız. Bir de çocuk olunca ne yapacaksınız bunları düşünün? Ömür hem çok uzun hem çok kısa... Sizin iş kel.
Onu söyle bunu söyle demedim tabi ki... Babasının bana karşı bazı söylemleriyle ilgili bu konuyu kendisi üstlendi. Ben de hayır sen konuşma demem tabi ki sonuçta aradaki dengeyi biraz da o sağlamalı, bakalım ne yapacak dedim ama bir girişim yok henüz.Surat asma konusunda ne deseniz haklisiniz ona diyecek lafim yok. Ama ailesine git sunu soyle bunu soyle demeyin. Aileyi bir kenara birakin. Yoklarmis gibi davranin. Ailenin sizin evliliginize bir zarari yok cunku. Ama bu adamla nereye kadar naparsiniz bilemiyorum,sorunlari olan biriyse bosuna ugrasmayin. Cozulmez.
yaşınız kaç cocuk var mi bu aradaOnu söyle bunu söyle demedim tabi ki... Babasının bana karşı bazı söylemleriyle ilgili bu konuyu kendisi üstlendi. Ben de hayır sen konuşma demem tabi ki sonuçta aradaki dengeyi biraz da o sağlamalı, bakalım ne yapacak dedim ama bir girişim yok henüz.
37, çocuk yok.yaşınız kaç cocuk var mi bu arada
siz biraz daha zaman verin esinize ve ailesine37, çocuk yok.
İzmir'deyim, uzman önerisi için teşekkürler, araştıracağım. Aksiyon alamadığım için yazmadım, çevremde çok kişiye anlatamıyorum burdan paylaşmak istedim artık sabır taşı çatladı. Söylüyorum tabi ki birçok şeyi baya sert tartışmalar geçiyor aramızda. Annesi kahveye gelecek diye ağladım evet ama her olayda ağlayıp köşeme çekilmiyorum. Saatlerce konuşuyoruz, bazen çözüm bulmaya çalışıyoruz. Ben artık kendi sınırlarımda bunu aşamaz oldum. Burada farklı kültürden, eğitimden, görüşlerden kadınların fikrine başvurmak için varım. 12 yıldır bozuk değildi, sadece ailesiyle problemi vardı ama bunu normal hayatına yansıtmıyordu. Evlendikten sonra dengesi bozuldu. Sözünde durmadığını da söylüyorum tabi ki... Yani bazı şeyler benim için çok önemli bunu defalarca çok sert biçimde söyledim. Ancak şu an bunu çözmeye çalışırken tezimi de ilerletmem gerekiyor. Yoksa işin o kısmında da kendi toplumumda da başarısız olacağım.Konu sahibi arkadasim tum yorumlarinizi okudum hala ecek acak
Bu adam küsüyor aman asmasin suratını
Babasiyla konuşacak ama hep erteleniyor
Geçmişi geride bırakalım diyor ama bir cabasi da yok
Siz alttan almayin artık
Lafinizi söyleyin şu zamana kadar hallettin hallettin yoksa kapinin onundesin nokta! Siz sınır cizemedikce daha cok 12 seneler boyle devam edersiniz ay benim sinirlerim bile gerildi oku oku sonuc yok
Siz kendiniz ailenizde gordugunuzu beklemeyin harekete geçin
Soz verdin tutmadin diyeceksiniz
Küstü mu ben kus adam istemiyorum sen cocuk musun diyeceksiniz
Cat kapi erzak mi geldi, ben istemiyorum geri gotur bana sordun mu diyeceksiniz
Kp laf mi etti, verin cevabi sonra yemekte agzimizin tadi kaçtı denirse, eee babana kac zamandır soyleyeceksin bekliyorum susuyorum artık yeter, o da haddini bilseydi tadimi kacirmasaydi diyeceksiniz
12 yıldır adamın bozuk psikolojisini cekmissiniz daha da çekmeyin
Sorun ailesi degil sorun esinizin pervasizligi lütfen bunu gorun ve harekete gecin
Izmirde miydiniz? Hatice Ersoy muydu psikoaktif diye bir site var oranin kurucu uzmani, egitimler de veriyor, arastirabilirsiniz
Bir suru uzman var arastirin bulun instagramda yazsaniz bile cikar artik beklemeyin duzelecek diye, aksiyon alın
Yanlış söylemedi. Eğitim hayatımız aynı dönemlerde olunca ben aynı yaşta olduğumuzu yorumladım. O da arada 2 sene bu sıkıntıları çekip eğitim hayatına devam edemediğini anlatamamış. Ama gizlemiş olması da yalanın bir çeşidi. Ama evet yine de nüfus kağıdına bir şekilde bakmalıydım. Birçok kez belki fırsatım da oldu ama böyle bir şey yapmak aklıma bile gelmedi.Yazinda fazla ayrıntıya girmişsin. Kışlık vs isteyerek getiriyorlarsa bunda bir sorun olmamalı. Benim kvde de 20 30 konserve getirir bize. Çok da iyi oluyor. Fazla bakliyat getirmesine takılmissiniz. Onun dışında sürekli size gelmelerinden rahatsizsaniz bunu bir şekilde soyleyin.
Eşinizle 12 yıl sevgili olup nüfus kağıdına bakmamış olmanız sizin hatanız. Bana yanlış söyledi demissinzi de.
Onun dışında mutsuzsaniz bir süre ayrı kalın kafanızı dinleyin sorna ilişkinizi gözden gecirirsiniz
Yalnız ben saymadım ama 50'den fazla kavanoz geliyor belki. Bir ara sayıyordum galiba ama sinirlerin bozulunca bıraktım. Annem kızım takılma sonra ne kadar boş verirsen o kadar yapar, şimdi ilk acemilik dedi. Ancak kayınvalidem boşları beklememiş, yeni kavanozlar alıp daha da fazla konserve getirdi. Sonra buzluğa koymak istediği birçok şey oluyor. Bir anda mutfak benim kontrolümden çıkıyor.Yazinda fazla ayrıntıya girmişsin. Kışlık vs isteyerek getiriyorlarsa bunda bir sorun olmamalı. Benim kvde de 20 30 konserve getirir bize. Çok da iyi oluyor. Fazla bakliyat getirmesine takılmissiniz. Onun dışında sürekli size gelmelerinden rahatsizsaniz bunu bir şekilde soyleyin.
Eşinizle 12 yıl sevgili olup nüfus kağıdına bakmamış olmanız sizin hatanız. Bana yanlış söyledi demissinzi de.
Onun dışında mutsuzsaniz bir süre ayrı kalın kafanızı dinleyin sorna ilişkinizi gözden gecirirsiniz
Yapamaz,yapabilecek insan o anda yapardi zaten. Bosverin.Onu söyle bunu söyle demedim tabi ki... Babasının bana karşı bazı söylemleriyle ilgili bu konuyu kendisi üstlendi. Ben de hayır sen konuşma demem tabi ki sonuçta aradaki dengeyi biraz da o sağlamalı, bakalım ne yapacak dedim ama bir girişim yok henüz.