Evliliğimdeki sorunlar çözülmez hale geldi. Ne yapmalıyım?

Bence gazla erzak getirmeyi sorun yapmayın diğer şeyler daha önemli sürekli kahve içmek istemeleri gelmeleri

Olmuşla ölmüşse çare yok ancak sorun edilmeyecek şeyler ile o zamanların acısını alıyormuş gibisiniz sanki.
Gerçek duygularınızı gerçek hislerinizi düşünün hissedin. Neden küçük şeyler büyüyor.

Bence siz bu sırrı bildiğiniz için ailesinden hoşlanmıyor ve onlarla görüşmek istemiyorsunuz. Eşinizin de görüşmeyeceğini düşünmüşsünüz ama tam tersi evlenince yaşananlar unutulmuş. Ailesi kıymete binmiş. Erzak filan bahane. Kp’in göğüs dekoltenize ettiği laftan ve toplum tarafından dışlanmasından ne tür bir suç işlediğini tahmin etmek zor değil.

Yorumlarda başkalarına yazdığım için gözden kaçıyor ama benimle bir iletişimleri yok. Eşimi arayıp gelicez diyorlar. Eşimi arayıp yemeğe gelin diyorlar. Bir şey getirecek pat diye getiriyorlar. Sen ne seversin falan bunlarla ilgileri yok. Kayınvalidem sadece şunu diyor oğlum kabak sevmez. Halbuki oğlu artık kabaklı omlet bile yiyor. Eşim bir ara etten soğumuştu. Ben şöyle yapardım yerdi diyor, nohuta kemik atardım yerdi vs vs... Hepsini yaptım dedim yemedi. Sonuç olarak adam sadece bir dönem tiksindi yani gelişim çağında değil vejeteryan de olabilir ileride. Evet olayın tamamı eşimle ilgili.

Suçun bu olduğunu sanmıyordum ama kesin o değildir diyemem. Şimdi şöyle ki toplulumuzda hiç taciz suçu işlememiş yani ceza almamış erkekler bile dekolteye vs abuk sabuk şeyler söylüyorlar. Ben evlenince görüşülmez diye düşünmedim. Eşimin mesafesini koruyacağını sandım. Ben görüşmelerini isterdim zaten. Hepi topu bir kardeşi var. İnsan yalnız olmamalı hayatta. Ancak sırdan hoşlanmamaktan ziyade bu konunun üstünü hale örtüyor olmaları samimi gelmiyor. Babası ezilmişliğini bazen farklı diyaloglarla ortaya çıkarıyor.

Tamam eve 5 kavanoz bezelye mi geldi, alacaksınız elinize bezelye hiç yenmiyor bizde diyeceksiniz geri vereceksiniz. Bu kadar basit , siz 17 yaşında evden kaçarak evlenen kız değilsiniz, yaşını almış doktora yapan insansınız. Ben de varım burada gençler diyeceksiniz, neden demiyorsunuz. Pat diye yoğurt ile geldiklerinde , evde yoğurtta var ise aynı paketle geri gönderin bunu da anlamıyorlarsa zaten zeka da bir sorun vardır. Eşinizden korkuyor musunuz ?

Üzülme ben de 8 senede bir küçük kavanoz tarhana, iki sise turşu gördüm. :) yalnız değilsin.
Benimkiler anca zarar yeminle.

Valla konu sahibi görüyorsun bizim halimizi.
Ne güzel eli bol, düşünceli insanlar aslında.
Kışlıklar niye bayatliyo ki her hafta bir tane pişir oh hazır mis.
Zırt pırt gelmelerini ben de istemezdim ama niye bu kadar çok evdesiniz. Evde bulan gelir. Aradıklarında yaa bugün yokuz tüh biz bir ara uğrar alırız falan desenize.
Valla çok iş bilmez gördüm sizi. Şu koca konuda bir tane içi dolu mevzu yok.

Kv' ye oğlun istiyor diye zor görevler verin İçli köfte severim ben mesela misafir çağırın içli köfte yaptırın akşam misafire ikram edin. Kadın işe yaradığını düşünsün iletişime geçin, görümceye gel evi temizle diyebilirsiniz belli ki o da işe yaramak istiyor. Arayın şu an şimdi anne bişey gönderirken önce beni arar mısın , dolap doldu taştı diyebilirsiniz eşiniz de duysun konuşmaları. Mecbur değilsiniz elbette bunlarla uğraşmaya ama ya uğraşılacak süreç yönetilecek ya da gece yarısı hüngür hüngür ağlanacak.

Yasi konusunda yalan söylemesinin hic bir aciklamasi yok ne demek o iki yili sorardin
Calistim, puanim yetmedi vs diye de gecistirilebilirdi yani ya seffaf olacaksin ya gizleyeceksin ortasi yok

Ikinci sans verdim demissiniz mesajıma karsilik ama bence o ikinci sansi verip gozlemleyecektiniz. Siz direkt ikinci sansi evlilik olarak sunmussunuz bu da sizin yanlisiniz bence

Esinizde sınır koyamama/hayir diyememe sorunu var. Babasiyla konusacakmis gecistiriyormus, sizi yillarca geciştirip oyalamis. Bana gayet de sorumsuz bir insan imajı cizdi. Sizi de tanımam eşinizi de ama şurada 10-20 satırlık yazidan bile bunu biz görebiliyorken siz 12 yilda nasil goremediniz?

Erzak atmaya ya da dağıtmaya karismasin ben istemediğimi söyledim hala gonderiyorlar o zaman iki secenek var: ya gondermesinler ve sen de hayir istemiyoruz diyebilmelisin ya da ben bunlari ihtiyac sahiplerine dagitacagim isime karisma! Sizde de hayir diyememe durumu var. Hayir deseniz nolur ki? Kirilirlar en fazla, eee alttan alinca da sizin caniniz sıkılıyor
Istemediginiz hic bir seye evet demeyin, kendinden ödün verenlere madalya takilmiyor
Bakin kadıköy gonulluler kahvesi var instagramda, ihtiyac sahiplerine erzak dagitiyorlar oraya gonderebilirsiniz hem sizin hem kayinvalidenizin sadakasi olur. Benim anladığım kadariyla kv cok iyi niyetli, verici bir insan. Basinizin ustunde tasiyin ama sınırınızı da çizin. Kayinpedere de cevabinizi siz verin, esinize kalirsa ömrü billah susar oturursunuz.

Esiniz sorumluluk almak da istemiyor ayrica, psikolog bulsanız randevulari aksatmak icin bir suru bahane sunacaktir en son da bende sorun yok sende var diyerek sizi suçlayacaktir, bu raddeye gelirse de boşanmayı dusunun derim.

Bezelyeyi geri gönderdim. Yoğurdu geri göndermedim. Açıkçası ilk başlardaki bu yoğurt olayı bana çok saçma gelmişti, 1 saatlik toplu taşımada insan elinde neden 2 kiloluk yoğurt tenceresi taşıyor anlayamadım. Toplu taşımadan inince 15 dakika yürüyüş var bir de. Eşimden korkmuyorum, o şekilde bir ilişkimiz yok. Ama birçok şey var ve artık bunları söyleyince bu kez de sürekli şikayet ediyormuş gibi olmaktan yoruldum. Bir de 2 ay içinde koşturmacamızda bazı ev eşyalarımız eksikti, evde bir şeyler bozuluyor falan haliyle bunları çözelim istiyorum. Ama onlar kahve derdinde, yemek derdinde, işte yoğurt vs.

Evet bu evlilik olayında ben biraz durmalıydım haklısınız. Zaten bazı gerilimler bu yüzden oluyor. Konuşacağım diyip üstlendikten sonra küs gibi davranıyor. Yani yapamayacağı şeyin yükü altında eziliyor. Ben onlara getirmeyin vs, gibi bir sürü açıklama yaptım. Araba kapıya yanaşıyor. Eşim de aşağıdan taşıyor. Ben ancak hepsi yukarı geldiğinde görüyorum. Maalesef sonra da indirim bunları diyemiyorum. Saygısızlık olur gibi geliyor. Daha önce başkalarına vermek istedim, eşim istemedi. Ben de o konuyla uğraşmayı bıraktım. Bunun için birkaç girişimim oldu.

İnsanların evinize erzak getirmesini neden bu kadar sorun ettiğinizi anlayamadım. Onun dışında başka sorunlarınız varsa bilemiycem ama getirdikleri erzak 5 değil 10 kilo olsa bile, yarısını kendi ailenise verirsiniz, varsa arkadaşınıza verirsiniz, ne güzel yakınlarınıza da jest yapmış olursunuz, ne var ki bunda? Kalıyorsa da kvnizin dediği gibi çöpe atın, bu kadar sorun yapıp eşinizle tartışacak ne var? Onun dışında sürekli size misafir gelinmesi bı istemiyosaniz bunu eşinize ya da kvnize bi şekilde söyleyebilirdiniz, anne biz evdeyiz diye sürekli boş oturmuyoruz, benim de işlerim var sürekli misafirliğe gelince yetişemiyorum diye. Ondan sonrası sorun olursa anlarım, ama buraya kadar pek bişey anlamadım konumuzda neyin sorun olduğuna dair

Onlar emrivaki yaparken size saygısızlık olmuyor mu? Esiniz kuserse de sınır koyun siz bu adami cok cekersiniz gencliginiz bozuk psikolojili bir adami düzeltmeye calismakla.gecer akliniz basiniza geldiğinde cok gec olabilir
Siz de terapi alin esinizle de cift terapisine gidin

Beni aramıyorlar. Eşim de evden çalışıyor. O da evdeyim diyor herhalde. Bu sonda seyreldi ama bu konular bizim aramızda birikti artık. Ben şu an ne yapabilirim onun peşindeyim. Konu oralardan bugün bizim birbirimize karşı tahammülsüz olmamıza evrildi.

Koca yalanci,adamin yasi bile yalansa kimbilir altinda neler vardir. Yemegi yiyor tabagini kaldiriyor ama bir eline saglik demiyor,yuzu gulmuyor. Bunlarin yaninda aile erzak tasiyor gelin hanima. Simdi tekrar dusunelim koca mi kotu ailesi mi? Kesinlikle koca kotu. Ben olsam kocamda is yok ailesi iyi derdim ve bu adama da asla guvenmezdim

35 artısınız yanlış görmediysem. Bu yaştaki adama psikolojisi bozulacak çocuk mantığı ile yaklaşmayı bırakın pedagog musunuz siz? Açık açık söyleyin istemiyorum diye. Geleni çöpe atarım evimin 1 adım içine giremez diye. Tartışma ise tartışma. En sonunda da ben şimdiye kadar sağduyulu şekilde bu süreci yürütmeye çalıştım ama beni sen delirttin, sesim alçak çıkarken saygılı konuşurken beni dikkate almadın diyeceksiniz. Kayınbabanız ile ise hiçbir zaman görüşmeyeceksiniz,insan yerine koymayacaksınız.

Ne yaşadınız da tahammülünüz bitti hiç br şey anlamadım valla.
Karşılıklı olarak iş bilmezlik gördüm kusura bakmayın bir tarafı suçlayamam.
Evliliginizi toparlamak isterseniz imkansız değil.
Bitirmek isterseniz ise en kolayı.

Bu arada yazmayi unutmusum, disarida korona var sizin gorumce toplu tasimayla size yogurt getiriyor! Korona var misafir kabul.etmiyoruz diyin gecin
İlk konu açtığımda da yazdım. Pandemide bizim aramız düzeldi. Çünkü kimse gelip gidemedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…