Evliliğimdeki sorunlar çözülmez hale geldi. Ne yapmalıyım?

Soyle bir kayinvalidem yok ona yanarim yaw :) konu beni derinden yaraladi :)

Ayıp olur diye aç olduğunu söylemeyen zihniyet gelin hanım ayıp olur diye hediyemizi kabul edemiyor diye düşünüp kat kat fazla getiriyor. Düz mantık yani. her saniye bal dök yala olması beklenen gelin evine israr kıyamet geliyorlar ama aslında niyetleri direk size gelmek en baştan.
klasik ayıp olurcu zihniyet. Ayıpla ilgili bir suç işlediğinden eminim. Ev kirliyse bırak dağınık kalsın, tezine odaklan. Gelen şeyleri olduğu gibi bırak topu kocana at, yapacaksan alalım vaktim yok de. Yine alırsa bırak çürüsün tezine odaklan. Tezine odaklan her sorunun çözümü, işim var de tezine odaklan. Çırpınma, oluruna bırak, net davran, tezine odaklan. Nasılsa her gün gelen görümce varmış, evi temizlemesini rica et gelmişken benim tezim var de.

Valla al benden de o kadar
Yemek gonderen,alt katini ust katini bana veren,ev alan kaynananin ogluna varcam bi daha dunyaya gelirsem

Az önceki yorumlarda bunları biraz cevapladım alında. Psikoloğa gittim, çift terapisi önerdi. Eşim ailesiyle doğru dürüst anlaşamıyorken bu yemek - yoğurt durumu biraz uzadı. Arayıp görümcen getirecek diyorlar, bu arada eşime diyor, bana demiyor. Bu arada araç yok, toplu taşamayla uzun yoldan yoğurt getiriyor. Neyse sonra ben kendim yapmaya başladım, bir süre yoğurt devam etti ama. Örneğin eşim ailesini ziyarete gidiyor. Evde 4 kilo mayalanmış yoğurt var taze. Ama elinde yoğurtla geliyor. Neden getirdin diyorum evde var. Annem verdi diyor. Sonra konuştuk söylemedin mi benim yaptığımı? Söyledim ama verdi diyor. Hayır yoğurt kenarda bekleyen bir şey değil ki en fazla 10 günde yemen gerekir. Dışarıda çalışanlar için ailelerin yemeğe çağırması güzel olabilir. Ama biz sabah 3'e 5'e kadar bilgisayar başında çalışıyoruz. Evden çıkıp toplu taşımayla oraya gidene kadar evde ne varsa yemek daha pratik değil mi? Kalan zamanda da uyuruz, belki birkaç kelime sohbet ederiz. Bu ısrarlar ilk zamanlardaydı ve çok sıkmıştı, sonra biraz seyreldi. Erzakları başkasına verecek olduğumda eşim istemedi, o yüzden ben de artık bununla uğraşmıyorum.

Ahhh Ahhh yine sinir cizememe problemi,yine bir mutsuz evlilik.
Esinizle ayni frekansta olmayi basarabilirseniz cozersiniz belki.Konunuzda onemli problemler de var onemsiz problemler de.Onemlileri cozseniz ,onemsizleri de gormezden gelirsiniz.Hadi bakalim.Evliligi kurtarma niyetiniz varsa ikiniz de koyun eli tasin altina cozun insallah.

Aslında dediğiniz gibi evlenme sebebim ikinci bir şans. Çünkü kendisiyle ilgili olmayan, aksine çok fedakar davranan birinden öyle kolayca vazgeçemezdim. Ancak evlenince ben de biraz ilgi alaka bekledim doğal olarak. Hangimiz beklemeyiz? Şimdi dediğiniz gibi bu ikinci şansın ne aşamasındayız? Babasının bana davranışı konusunda da kendi ben onunla konuşacağım dedi ve konuşmadı. Ben de ona söyledim yani sen konuşacağını söylemesen ben konuşmanı beklemiyordum kendim çözecektim. Böyle yaparak beni daha da üzdün, dedim.

babaannem rahmetli de severdi anneme de verirdi annem buzdolabinin ustune sofra bezinde saklardi, islatip börek yapardi ozellikle.ocakta "tava böreği " kahvaltida super olurdu
bir sir var
Kp hapse girmis tum sorumluluk konu sahibi esindeymis
Aile.iliskileri cok zayifmis ama simdi evlendi ya her hafta kv ya da gorumce yogurt mayalayip getiriyor
Köyden kilo.kilo bakliyat/erzak geliyor konu sahibesi cok diye istemiyor
Kv kizim dagit ya da at diyor eşi kiyamıyor vermeye/atmaya o yuzden de bayatliyor
Adam evden calisiyor ama evde hic is yapmiyor alisveris bile kadında ama kapiyi acip posetleri almak bile yok
Kisaca adam sorumsuz ve sorunlu, hanımefendi de 12 yildir adamin bozuk psikolojisini cekiyor hala onu düzeltmeye olmayani oldurmaya çalışıyor evlenmeden önce de yasiyla ilgili yalan söylemiş aksamlari dert anlatmis konu sahibesi de guzin ablalik yapmis yillarca ama sonuc ne, bizden ne istiyor orasini anlamadık muamma iste biz de bakliyattan yuruyup.yorum yapıyoruz
Ahaha ilahi benim de annem 700 kmden gönderiyor valla dolap yetmiyor o kadar kavanozu nereye koyacam ben hatta annemle dun konuştuk bana bir koli hazırlayıp gönderecekmis domates ve bamya konservesi ile bana ozel yapilan biber salcasindan bir paket hazırlayim.diyordu

Farkındaysanız cinayet konusunda baya eğleniyor. Ben o sebeple cevap vermedim. Burada bir sıkıntımı paylaştım ve sizlerin deneyiminden, görüşünden yararlanmak istedim. Zaten durumum zor, eğlenceye ne cevap verebilirim.

Kim egleniyor? Anlamadim
Valla sesimi duyuracagimi bilsem ilk okuldaki ogretmeninize seslenecegim,hic anlasilmiyor ne dediginiz ne anlattiginiz

Teşekkür ederim anlayışınız için.

Gercekten tek sikintiniz yogurt, kuru fasulye, bakliyat, erzak mi? Yani bunlar olmasa hic sorununuz kalmayacak mi?

O kadar akıcı, guzel yazmışsınız ki roman okuyormuş gibi hissettim kendimi

Ama ruhumda sıkıldı hep gri, hep gri.. hiç renk, mutluluk yok evliliğinizde. Aileler, ozellikle eş aileleri malesef evlendikten sonra böyle oluyor. Surekli gelelim gidelim birlikte yiyelim içelim hatta emrivaki yaparak birseyi getirme bahanesiyle o gun aksama kadar oturulur, insani hayattan soğuturlar.
Ama iş eşte bitiyor. Eş, "hayır musait değiliz, hayır o kadar yiyeceğe gerek yok, hayır bugünü eşime ağırdım" dese ama yok, evlilik öncesi sevilmeyen aile evlendikten sonra kıymetleniyor.
Bütün yükün sizin omuzlarınızda olmasida kötü. Gerçekten yorucu yıpratıcı bir evlilik, cocuk olmadan sanki bitmesini gerekiyor ruh sağlığınız için..
Çift terapisi denenebilir belki, eşiniz kabul edermi?

Tüm yorumlara cevap vermeye çalıştım. Sır konusunda "CİNAYET" yok. En azından ben öyle biliyorum. Çünkü cinayet olsa kısa süreli hapse girilmezdi. Aslolan yokluk var, fakirlik var, işlenen suç yüzünden (suç ne olursa olsun toplum dışlar bilirsiniz) dışlanma var, gururdan dolayı içe kapanma var. Bence bu yüzden kimse ayıplanamaz. Tabi ki suçlu cezasını çekmeli, çekmiş de. Ancak burada suçu ve suçluyu yargılamak değil amacım. Bu sebeple evlendim. Yaşını yalan söylemedi. Sadece ben aynı dönemde üniversiteye girmiş olduğumuz için ve lise vs hikayelerinden sonra aynı yaşta olduğumuzu düşündüm. O da o şekilde bunu sürdürmüş. Çünkü diyor yaşımı söyleseydim o aradaki 2 senenin ne olduğunu soracaktın. Onu sorduğunda da ben sana anlatmak zorundaydım ve anlatamıyordum.

Mesela bu aile size iş buyuruyor mu
Size ürün gondermek disinda
Hergun sizi evinize bekliyor mu
Evinize geldiklerinde sizi rahatsız edici hareketlerde bulunuyorlar mı
Benim icin bunlar onemli

Bununla ilgili yazdım en sonda, aslında önce kabul etmedi. Sonra dedi çözeriz sandım çözemedik terapiye gidelim, sonra araştıracaktı ama iyice psikolojisi bozuldu. Şimdi ben bulmaya çalışıyorum. Teşekkür ederim anladığınız için, çoğu kişi durumun anlaşılmaz olduğunu söyledi. Eşimin ailesi bu gündüz gelmelerine ara verdi biraz, yani bu bir şeyler getireceğiz bahanesine... Şöyle oldu. Annem bir şey yaptığında bana söyler ben gidip getiririm. Bir gün işim vardı annem de baban getiriversin sıcak yersiniz dedi, tamam dedim. Babam dakiktir. Dediği saatte getirip 2 dk içeri girip gitti. Hatta eşim de o geliyor diye hazırlanmaya duşa girmişti. Dedim o girmez ki gitti bile. O günden sonra eşim kendi kardeşine bir şey getirmek için gelme dedi. Çocuk nasıl olacak, düzelmezsek daha kötü.

Mesela bu aile size iş buyuruyor mu
Size ürün gondermek disinda
Hergun sizi evinize bekliyor mu
Evinize geldiklerinde sizi rahatsız edici hareketlerde bulunuyorlar mı
Benim icin bunlar onemli
Buyurmuyor. Her gün bizi kendi evlerine mi çağırıyorlar, diye soruyorsanız hayır. Zaten yazları köydeler, şimdilik rahatız. Evimde ya da onların evinde ya da benim ailemin evinde babasıyla anlaşamıyoruz. Nerden bir laf çıkartıp bel altı vuracağı belli olmuyor. Telefonda dahi.

Ben hiç bir şey ile eğlenmiyorum. Komşu yaralama, hakaret vb suçlar için kimseyi dışlamaz. Hadi dışladı diyelim çoktan unutulurdu basit bişey olsa. Ağır bir suç olmalı ortada , kısa süreli yattığı da yalan belki ve belki suçun içeriğini de size yalan söyledi. Neticede aile ile konuşmamışsınız bu konuyu. Sırrı bu kadar önemli noktaya getirip şimdi de ya çok önemli bişey değil aslında noktasına getirdiniz. Yaş mevzusu yalandı şimdi doğruyu söylememiş sadece dediniz. O zaman tek sorun kurufasülye zaten gaz yapar. Neyse ki kadın probiyotik kısmını da es geçmiyor.

Sanırım konu daha bitmemiş yazacaklarınız var gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…