Evlenince eşime yük olmaktan korkuyorum

Kızlar merhaba 1 yıllık bir ilişkim var. Ben mimarlık okuyorum 2. Sınıfım. 22 yaşındayım Müstakbel eşim avukat ve 26 yaşında aylık 100/150 civarı geliri var. Benim okulum 2026 yılında bitecek. Biz bu yıl evlenmeyi planlıyoruz, hemen hemen her şey hazır. Aileler tanıştı nişan olacak 2/3 aya Fakat son dönemde onun hayatına yük olurum diye korkmaya başladım çünkü hem çalışmayacağım 2 yıl boyunca hem öğrencilik hayatım devam edecek yemek ve temizlik işinin sorun olacağını düşünmüyorum kendi evimde düzenli yapan biriyim evliyken de haftada 2 ya da duruma göre 3 kere gelen bir yardımcımız olacak. Fakat psikolojik olarak kendimi kötü hissediyorum, bu durumun sorun olacağından korkuyorum. Ara sıra işler alırım ama mezun olduğum zaman ki kadar getirisi olmaz. Sizce ne yapmalıyım ?
Okulun bitmeden evlenirsen muhtemelen o okul bitmez. Çünkü kocan, kocanın ailesi, bayram ziyareti, dıdısının gelişi vs olur. Haydi bunları da geçtim ( geçilmez de) , korunsan bile hamile kalma ihtimalin var. Bir hamile olursan gebelik, doğum derken 2 senede bitecek okul, 4 senede biterse öp başına koy.

Bir de daha bu yaşta neyin telaşı bu anlamıyorum. 22 yaş evlilik için çok küçük bir yaş.

Ben de buna takıldım. Üstelik kriz var ülkede.
Deneyimliler bile ancak bu kadar kazanırken, müstakbel nişanlı 100/150 bin kazanıyormuş. Ya koca adayı bu kızı kandırıyor ya da kız bizi .
Olabilir demek ki yalancı bir adam :KK43: kandırılıyorum

Mimarlik okurken evlenmek büyük cesaret. Bırak ev işleriyle ilgilenmeyi günlerce uykusuz kalıp jüriye hazırlandığın, maket yaparken ortalığı savaş alanına çevirdiğin zamanlar oluyor. Ben olsam okulun bitmesini beklerdim.
Biliyor musun güncel hayatımdan daha sakin olacağını düşünüyorum aslında

Kızlar merhaba 1 yıllık bir ilişkim var. Ben mimarlık okuyorum 2. Sınıfım. 22 yaşındayım Müstakbel eşim avukat ve 26 yaşında aylık 100/150 civarı geliri var. Benim okulum 2026 yılında bitecek. Biz bu yıl evlenmeyi planlıyoruz, hemen hemen her şey hazır. Aileler tanıştı nişan olacak 2/3 aya Fakat son dönemde onun hayatına yük olurum diye korkmaya başladım çünkü hem çalışmayacağım 2 yıl boyunca hem öğrencilik hayatım devam edecek yemek ve temizlik işinin sorun olacağını düşünmüyorum kendi evimde düzenli yapan biriyim evliyken de haftada 2 ya da duruma göre 3 kere gelen bir yardımcımız olacak. Fakat psikolojik olarak kendimi kötü hissediyorum, bu durumun sorun olacağından korkuyorum. Ara sıra işler alırım ama mezun olduğum zaman ki kadar getirisi olmaz. Sizce ne yapmalıyım ?
İlk konunuza bakılırsa zaten maddiyatta anlaşmışsınız. Yük olur muyum diye düşünmenin bi anlamı kalmamış.

Sevdiğiniz adam neden sizi beklemiyor ? Nişanlanın okul bitince de evlenin neden şimdi evlenmek istiyorsunuz ?
Ayrıca verdiğiniz cevaplardan sırf böyle cevaplar duyup terslemek için konu açmışsınız gibi anlaşılıyorsunuz. Hemen bu yaz evlenin kazara bir de çocuk yapıştırın siz seviyorsunuz belli ki böyle şeyleri🤣🤣🤣
İnşallah diyelim o zaman

Ben uzun zaman üniversitede calistim. Bizim kizlarda gördügüm: Okurken evlenenlerin cogu bir zaman sonra okulu birakiyor. Ya hamile kaliyorlar, yada evlilik ve okul arasinda tercih yapmak zorunda kaliyorlar. Yasiniz da cok genc. Bilemedim simdi. Es adayiniz sorun etmese para sıkıntı olmaz, ama bunu henüz bilemezsiniz

Benim okuldan bir arkadaşım 3.sınıfın tatilinde evlendi, okulu bitirdi ve şuan çalışıyor. Yani yapanlar var ama yine de acele etmeyin. Bizim bölümümüz sözel bir bölümdü, zor değildi. Mimarlık çok zor bir bölüm. Hem evlilik hem okul yürümez. Zaten çok az kalmış okulun bitmesine. Madem çok seviyor 1,5 sene daha beklesin.

Daha çok gençsin bence okulun bitmesini bekle, bu durum evliliğine zarar verir, gün gelir eşin seni okutuyorum para harcıyorum vb şikayet edebilir. En iyisi mezun olup çalışmak ve öyle evlenmek derim.

X