Allah razı olsun yazdıklarınız biraz olsun iyi geldi anlayan birileri varmış demek ki dedim güçlü olmaya çalışıyorum dua ediyorum Allaha sığınıyorum ama sırf aile takıntısı yüzünden bebeği bile gözü görmüyor ve ben düşman kesiliyorum ailesinden dahada nefret ediyorum nefsime hakim olamıyorum elimde değil bu insanlar yüzünden aylardır evimde huzurum yok ben nasıl görmezden geleyim. Bebeği duydu ilk zamanlar melek oldu yemeğimi yaptı evimi temizledi sıkıntılı geçiriyordum sonra takıldı gitmeme meselesine doğurcaksan doğur layığını bul dedi benimde evladım bana öyle yapsınmış ne yaptım ben Allah aşkına düşünüyorum düşünüyorum bulamıyorum günlerce ne açmışın diye sordu ne ağrın varmı diye kaç gece aç yattım kendi yemeğini yaptı yedi kokusu burnumda kaldı gel bi tabakta sen ye hamilesin demedi zoruma gidiyor yaptıkları ben ve çocuğumda onun ailesi değilmiyiz böyle bir insana ömür feda edilirmi diyorum böyle bir insana babalık duygusunu yaşatmayı bile inanın hazmedemiyorum.O öyle bi hal ki insan bu ortamda daha kötü olacagndan bebegini kaybetmeyi bile göze aliyor..dogru mu asla ama insanoglu yapayalniz gurbette bu arkadasin yasadiklarini yasamayan anlayamaz..
Bebegini kaybetmek istemesi onun ne kadar cikmazda oldugunu gosterir..
Yapicak 3.bi secenegn yok arkadasm ya kabullenip yoluna dewam edicen ya ayrilicaksin..
Düsük tehliken yoksa hamileliqinde yolun bi sıkıntısı olmaz 2 gun fark icin kavga edip gunlerce moralini bozman bebegine daha cok zarar vericek
artk aklini kullan kadinlar zayiftir
ama anneler her zaman gucludur
sen artik bi annesin..
Bu arada
''sanma bir dert sende var
sendeki derdi nimet sayan var''demisler..
Gozunde buyutme artik bunu ddi sunu yapti die sen sabret mükafatini Rabbim bu dunyada olmasa obur tarafta elbet wericek..
Sene de 10 gun icin 355gununu zehr etme
annenlerde kalmak elbet asil hakkin ama yuvani bu yuzdn yikmak cocuguna haksizlik dgl mi?
Sen babanlar da 2 gun fazla kalicm die cocugunu babasindan ayirmayi goze almak biraz bencillik sanki
eminimki tek konu orda eksik burda fazla kaldik mevzusu dgldir ddm ya
sen esindn memnun olmaya bilirsn ama bebegin icin her zaman tek guvenebilecegi erkek babasi oluck hele kizsa cinsiyeti..
Güclu ol kimsenin yuwani yikmasina izin werme gel bu yuvayi sen kurtar hadi at bi adimini bebegn icin..idare et alttan al esinin sacmaliklarini iki cocugun warms gbi sefkat goster esine de sanma ki babanin evi eski bekarliktaki evin
Hc bisey eskisi gbi olmaz evlensen cocuguna kimse gercek babasi gbi davranmaz olumsuz dusunmeyi birak ve evliliqin bebegn icin bi adim at
Çok zor bir dönem. Ben daha fazla dayanamayıp evi terkettim. Üstüne bir ay geçti ne arayan ne soran. Avukatla görüştüm aramasını sağladım anlaşmalı boşanmak istiyorum demiş. Yani erkeklerde öyle bir ego öyle bir gurur var ki maalesef. Halbuki deli gibi severdi. İyi olduğumuz zamanlarda gözümün içine bakardı. Ev de temizledi, yemek de yaptı. Aöa konu ailesine gelince herşey boş. Ve ben altlı üstlü oturuyordum. Senin çektiğin sıkıntıları, işittiğin lafları, küçük düşürmeleri her gün yaşıyordum. Ha bizim evliliğimizde kültür farklılığı çoktu. Ben de tanıştırılarak evlendim ve 4.5 ayda kocamın evindeydim. Ama aşık oldum. Çok sevdim. Her şeyi kabullendim. Zoruma giden her hareketini yuttum. Şimdi günah keçisi benim. Onun hayatını mahfetmişim. O yüzden hiçbir şey değmiyor. Çok taviz verdim, asla yapmam dediğim bir çok şeyi yaptım evliliğim için. Şimdi ise bunun sayesinde vicdanım rahat. Saygıda kusur etme, seni suçlayabileceği sözler sarfetme. Ama bebeğin için dahi olsa hayatını mahfetme. Emin ol tatsız ve huzursuz bir yuvada bebeğin daha mutsuz ve zorlu bir çocukluk geçirir.
Boşansam bile rahat bırakmaz demişsin. Evliyken de rahat bırakmıyor. Yani değişen birşey yok. İyi düşün, boşan demiyorum ama dik dur ve mutlu olmadığını ve değişemeyeceğini ona hissettir. Zamanla zaten evliliğin gidişatı kendisini gösterir. Allah yardımcın olsun canım çok zor. İnşallah Rabbim gönül rahatlığı verir tez zamanda.
Rabbim sizede inşallah tez zamanda annelik duygusunu yaşatsın çok güzel bir duygu ama sadece iki hafta yaşayabildim sevincini sonrası durum böyle..İnsanlar yıllarca çocuk sahibi olmak için uğraşırken neler çekerken Allah bana bu duyguyu bi anda nasip etti şükrediyorum ama keşke böyle olmasaydı bebek bekleyen arkadaşlarım var nasıl el üstünde tutuluyorlar ve ben kendi yaşadıklarıma bakıyorum zoruma gidiyor saçma sapan düşünceler istemedende olsa geçiyor aklımdan yoksa ben nasıl kıyabilirmki o masuma. Babam asla boşanmamı istemiyor boşanırsam kendi hayatını mahvetcek şeyler yapmasından korkuyorum yoksa beş dakika düşünmem inanın güzel bir işim var Allaha şükür çalışır bakarım ama desteğim yok arkamda kaldım bir başımahay Allah..sakın sakın nolur bebeğin hiç suçu yok..ben 24 aydır bebek sahibi olmak için uğraşıyorum..eğer senin ayakların üzerinde durmaya gücün varsa bebeğini kendin büyütebilirsin.çekmek zorunda değilsin onu ve ailesini.kendi ailen sana kucak açmış zaten..rabbim yardımcın olsubn
Banada evlendikten bi kaç hafta sonra doğu görevi bittikten sonra ailemle altlı üstlü oturucaz ve bu benim kesin kararım dedi günlerce bu düşünceden vazgeçirmeye çalıştım şimdiden bilsin istedim ama anlamadı hayır bir olcaz daha güçlü olcaz çok mutlu olcaksın dedi ,kesinlikle istemiyorum bana bu konuda ısrar edersen boşanırız tek başına gidersin dedim umursamadı kapandı konu. Ben mesafeyi seviyorum beni yüz göz etme uzaktan daha güzel herşey diyorum, ne demek yüz göz olmak dedi günlerce bunun kavgasını yaptı yok yani anlatamıyorum kendimi, anlamıyor...Önümü göremiyorum artık boşanmayıda göze alamıyorum bebek yokken bile çok zor gelirken şimdi nasıl yaparım diyorum ailem biter bu konuda babam anlayışlı değil hamile halimle bi başıma kalmamı kaldıramaz gelir çok kötü olaylar çıkar ailemin başını yakarım diye çok korkuyorum. Her zaman dik durdum taviz vermemeye çalıştım ama anlamadı yine suçlu ben oldum herşeyin sorunlusu ben oldum, çevremde görüyorum kadın eşinin ailesinin evinin yolunu bilmiyor ben hiç bi zaman böyle olsunda istemedim hiç bir zaman aileni istemiyorum asla gitmemde demedim sadece zamana ihtiyacım vardı ama anlamıyor maalesef. Allah sizinde yardımcınız olsun evlenmek hiçbişey değil ama boşanmak o kararı vermek kadının o süreçte yaşadıkları çok ama çok zor şeyler...
Dikkat ettim nolur nolmaz güvenmemeliyim bide çocuk olursa çıkamam işin içinden dedim farkındaydım bişeylerin ama hep sorunlu değildi evliliğim ben üstünü örttüğüm sürece herşey güzeldi, düzeldi evet dediğim onu çok sevdiğimi farkettiğim bi anda oldu uğraşmadım çocuk olsun diye asla, bile bile insan nasıl böyle bişey yapar. Hamile kalmışım haberim yok olaylar patlak verdi tam dilekçeler verildi boşanmak için ve bebek meselesi ortaya çıktı vardır Allahın bi bildiği dedi herkes özürde dileyince düzeldi zannettim ama yok nerde.öncelikle böyle en başından beri sorunlu bi evlilikte çocuk için önlem almalıydın.ama bilemezsin ki belkide evliliğinizin devamı için bu çocuk bi mucize.bence eşini seviyosan bu yuvayı devam ettirmek istiyosan ailesine zorakide olsa değer ver geri adım at ona değer verdiğini göstermeye çalış oda bence sana ve ailene daha ılımlı yaklaşacak ozaman.sonuçta eşin asker bazı tavırlarıda asabiyetide birazda burdan geliyo.
Ailem arkamda değil babam ortada bebek yokken bile boşanamazsın ortada bişey yok olur böyle şeyler dedi kestirip attı ben gizli dilekçe verdim sadece annem destek verdi ,şu aşamada adam torunum olcak diye sevinirken boşanmak istiyorum hiç diyemem kaldıramaz biliyorum zaten beni üzdüğü için sabrediyor aslında herşeyin farkında ama boşanırsan onun hayatını bitiririm seni bu hale soktuğu için diyen bir adam korkuyorum aileme zarar gelmesindeHamilesin belki ama madem gercekten cekemiyorsun, bosan o zaman…yani boyle bir hamilelik yararli olamaz zaten…cocuk doguncada boyle bir ailenin icinde buyumez hem..madem ailende arkanda..neden bu kadar dusunuyorsun?
Ailem arkamda değil babam ortada bebek yokken bile boşanamazsın ortada bişey yok olur böyle şeyler dedi kestirip attı ben gizli dilekçe verdim sadece annem destek verdi ,şu aşamada adam torunum olcak diye sevinirken boşanmak istiyorum hiç diyemem kaldıramaz biliyorum zaten beni üzdüğü için sabrediyor aslında herşeyin farkında ama boşanırsan onun hayatını bitiririm seni bu hale soktuğu için diyen bir adam korkuyorum aileme zarar gelmesinde
Ah demesi kolayda keşke mümkün olsa yol bana zararlı gelemem bayramda sen git dedim diye kıyameti kopardı birde hiç gitmiycem bundan sonra desem evi yıkar başıma olan bana olur hiç bişey sökmüyor adama, her yolu denedim ayrılmayı göze alıyorda ailesine lafı hazmedemiyor böyle bir zihniyet işte. Dahada dik gitsem evde huzurum kaçıyor ve günlerce sürüyorgeçmiş olsun arkadaşım şu drumda ne denir bilmiyorum ama, dik durmayı sürdür madem öyle ben böyleyim işine geliyosa de biraz da o düşünsün gitme ailesinin evine filan
Aylardır direniyorum buraya yazmamak için ama artık boğulmak üzereyim düşünmekten helak oldum. Eşimle birilerinin tavsiyesiyle tanıştık bi süre görüştük evlenmeye karar verdik ancak annesinin ta başından beri bana ve aileme karşı çok soğuk tavırları vardı sanki beni zorla alıyormuş gibi bir isteksizlik, hiç bişeyimle ilgilenmedi herşeyi eşimle kendimiz yaptık ama annesine laf söyletmedi hiç bir zaman, nişanlıyken gördüm bu aile düşkünlüğünü ama çok geç gösterdi yüzünü nikahımız olmuştu ve düğünümüze çok az bir zaman kalmıştı davetiyeler dağıtılmaya başlamıştı,Ailem bırak istemiyosan arkandayız dediler ve yüzüğü attım dostlar girdi araya yapma etme kötü biri değil dediler özürler dilendi baktım gerçekten kötü biri değil ortada büyük bişe yok ve birbirimizi seviyoruz göze alamadım bişeyleri barıştım. Barışmaz olaydım...Bir ay sonra düğünümüz oldu eşim asker olduğu için doğuda bir yere tayin olduk evimizi oraya kurduk, bende görevimi yaşadığım şehirden aldırdım hiç bilmediğim bir şehre alışmaya çalıştım aylarca. Uzakta olduğum için artık bana sarılır sandım ama öyle olmadı en ufak bir tartışmayı ailesine bağladı pireyi deve yaptı biz bir hafta küs bir hafta barış aylar geçirdik. Babası yok annesi ve iki erkek kardeşi var ve ben evlenmeden önce dedimki baban yok, sen en büyüksün aileni ihmal etme anneni kardeşlerini sürekli ara sor yalnız bırakma ama kime akıl vermişimki adam beni sildi onları başında gezdirdi. Aylarca ailemin yanına gitmedim artık o kadar özledim ki sadece dört gün izin alıp eşiminde müsadesiyle ailemin yanına gittim bir gece ayıp olmasın diye eşimin ailesinde diğer üç gece kendi ailemin yanında kaldım olaylar başladı ve gittiğim dört gün aileminde benimde burnumdan geldi neymiş ben ailemin yanında kalmamalıymışım hep onlarda kalmalıymış ben gelinmişim Allahım neler neler. Annesinden nefret ettim o olaydan sonra, zaten soğuktu aramız buz oldu artık. Bunları gitmeden önce konuştuğum eşimde aynı düşünceleri savundu ağlayarak eve geri döndüm. Annen benim nerde ne kadar kalcağıma karar veremez ben seninle evliyim onunla değil dedim anlamadı annemin değil benim düşüncem dedi ben kötü oldum. O günden sonra onun ailesini görmemek için kendi aileminde yanına gitmedim çünkü gitsem yine aynı şeyler olcaktı, hiç bilmediğim bi şehirde işten ev evden işte aylar geçirdim boğuldum adeta ve bunun gibi bir çok olay daha yaşadım ve her defasında anne bulunmaz eş her zaman bulunur dedi. Sabır dedim değişir dedim ama yok yok yok....
Eşim dışardan bakınca kötü biri değil evine bağlı işten eve, evden işe.. Bir dediğimi iki etmez evde bana yardımcı olur yemeğimi yapar beni mutlu etmek için uğraşır ama inanın yetmiyo çünkü tüm bu huylarının yanında çok geri kafalı birisi. İzinlerimizi adaletli kullanalım on günmü izin aldık beş gün sizde beş günde bizde kalmalıyız diyorum, hayır ben erkeğim bizde daha çok kalmalıyız diyor hangi devirdeyiz ne diyosun sen diyorum hayır bu böyle işine gelirse diyip kestirip atıyor.. Ben nasıl bi insanla evlendim dedim kaldıramadım kafa yapısını ayrılmaya kalktım defalarca, ailem sabret dedi çok üzüldüler onlara kıyamadım. Nişanlılığım çok kısa sürdü hiç bu konuları sormadım ne düşünür diye nerden bilebilirdim ki böyle bir kafaya sahip görseniz gayet medeni kültür sahibi bir insan... Uzatmak istemiyorum bu olaylar gibi bi kaç olay daha yaşadım en son artık bi olayda sinir krizi geçirdim annesine ağzıma geleni saydım artık bitti çekemiyorum dedim ailemi çağırdım dilekçeleri vericemki hamile olduğumu öğrendim günahını bilmeme rağmen kürtajı göze aldım ama eşim müsaade etmedi imza vermek istemedi asla vermem dedi ailem yapma etme dedi geldi özür diledi kabul ettim iki hafta melek oldu sevgili kocam ne yapacağını şaşırdı peşimde pervane ama sadece iki hafta sürdü. Bayram dolayısıyla ailesine gitmek istiyor sen git ben gelemem yol uzak bana zararlı şu aşamada dedim demez olaydım yok ben ailesini istemiyomuşumda böyle olmazmışta çıldırdı artık. Ne anlatırsan anlat anlamıyo anlamıyo... Günlerdir konuşmuyorum hatalarının hiç bir zaman farkında olmadı halada değil herşeyde hep ben suçluyum onun gözünde herşeyi bu hale getiren hep benim... Hamileyim ve bebeğime alıştım artık asla kıyamam napıcağımı bilmiyorum o kadar soğudumki ondan ayrılmak istiyorum ama annem babam kahrolur ve olaylar çok kötü yerlere gelir biliyorum. Sabretmelimiyim diyorum ama yapamıyorum artık bardak doldu taştı.İnsan bebeğinin ölmesi için dua edermi Allahım daha fazla sevgisini yaşamadan al bebeğimi diye dua ediyorum başak çıkış kapısı bulamıyorum çünkü. Bir yıl öncesine dönmek istiyorum keşke hiç tanımasaydım bu insanları diyorum keşke hiç evlenmeseydim diyorum keşke en başında boşansaydım diyorum ama çare yok olan oldu hayatım altüst oldu. Günlerdir ağlamaktan bittim bana yaptıklarını attım nasıl böyle bir insana eş oldum diye düşünmekten yedim kendimi. Dua ediyorum sabretmeye çalışıyorum
Okuduğunuz için teşekkür ederim arkadaşlar biraz uzun oldu kısaltmaya çalışsamda çok gerginim nereye yazdım ne yazdım farkında bile değilim nolur mantıklı şeyler söyleyin ve bana bolca dua edin...
evi terket madem sana çocuğunu göstermicem de yani ben olsam kafasını değiştirene kadar her pisliği yapardım çünkü bunun sonu kötü olacak. kıyameti nasıl koparıyo sana şiddet mi uygulayacak yiyosa bi uygulasın askeri personel değil mi alırım darp raporu mesleğini karartırım de deli ol arkadaşım.Ah demesi kolayda keşke mümkün olsa yol bana zararlı gelemem bayramda sen git dedim diye kıyameti kopardı birde hiç gitmiycem bundan sonra desem evi yıkar başıma olan bana olur hiç bişey sökmüyor adama, her yolu denedim ayrılmayı göze alıyorda ailesine lafı hazmedemiyor böyle bir zihniyet işte. Dahada dik gitsem evde huzurum kaçıyor ve günlerce sürüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?