Evlenerek hayatımı kararttım, çıkmazlardayım

Eğer sizin aklınıza yatmıyorsa gizli de olsa korunmalıydınız.
Ha madem o zaman ikna oldunuz şimdi keşke ölse deme hakkınız yok.
Anlatamıyormuyum size durumu hep kötü değildi evliliğimiz iyi olduğumuz dönemlerde çok oldu o kadar iyiydi ki evet artık düzeldi aklı başına geldi dedim emin olduğum zamanlar oldu zaten bizim olaylarımız ayda bir iki ayda bir tekrarlandı ayrıca yaşım çok küçük değil elbette bende çocuk sahibi olmak istedim ona rağmen bekledim oyaladım dikkat ettim sadece bi anda bir gecede olan bişeydi, yani çocuk olsun diye uğraşmadım

Arkadasim seni anliyorum bnm esimde askerbizde dogudayiz senin sorunlar ini bende yasayacaktim basta ama asla taviz vermedim 20 gün izin varsa on gün orda on gün benim ailemde kaliyoruz tam kararli ol ve yavrum koy

Allah razı olsun yazdıklarınız biraz olsun iyi geldi anlayan birileri varmış demek ki dedim güçlü olmaya çalışıyorum dua ediyorum Allaha sığınıyorum ama sırf aile takıntısı yüzünden bebeği bile gözü görmüyor ve ben düşman kesiliyorum ailesinden dahada nefret ediyorum nefsime hakim olamıyorum elimde değil bu insanlar yüzünden aylardır evimde huzurum yok ben nasıl görmezden geleyim. Bebeği duydu ilk zamanlar melek oldu yemeğimi yaptı evimi temizledi sıkıntılı geçiriyordum sonra takıldı gitmeme meselesine doğurcaksan doğur layığını bul dedi benimde evladım bana öyle yapsınmış ne yaptım ben Allah aşkına düşünüyorum düşünüyorum bulamıyorum günlerce ne açmışın diye sordu ne ağrın varmı diye kaç gece aç yattım kendi yemeğini yaptı yedi kokusu burnumda kaldı gel bi tabakta sen ye hamilesin demedi zoruma gidiyor yaptıkları ben ve çocuğumda onun ailesi değilmiyiz böyle bir insana ömür feda edilirmi diyorum böyle bir insana babalık duygusunu yaşatmayı bile inanın hazmedemiyorum.

Nisanliyken her sey ortadaymis evlenmissin. Evlenince sorunlar ortadaymis gebe kalmissin. Zarara razi olana merhamet edilmez.

Bu arada kurtaj icin baba iznine falan gerek yok. Tamamen kadinin kararina bagli yasal olarak 10 hafta icinde kadinin imzasiyla gerceklesir. Konuyu okuyanlar yanlis bilgilenmesin onu duzelteyim

oh ne güzel erkek olmak varmış her sorunu çıkart ama kadın şikayet ettimi hemen alttan alın diyenler peydah olsun bu gelin kavramının saçmalıklarının kararttığı bir yuva daha görüyorum ben ben erkeğim benim ailem önemli diye dolananlar yüzünden mutsuzluklar çıkıyor bu kızcağız ağaç kavuğundan çıkmış ya..

Banada evlendikten bi kaç hafta sonra doğu görevi bittikten sonra ailemle altlı üstlü oturucaz ve bu benim kesin kararım dedi günlerce bu düşünceden vazgeçirmeye çalıştım şimdiden bilsin istedim ama anlamadı hayır bir olcaz daha güçlü olcaz çok mutlu olcaksın dedi ,kesinlikle istemiyorum bana bu konuda ısrar edersen boşanırız tek başına gidersin dedim umursamadı kapandı konu. Ben mesafeyi seviyorum beni yüz göz etme uzaktan daha güzel herşey diyorum, ne demek yüz göz olmak dedi günlerce bunun kavgasını yaptı yok yani anlatamıyorum kendimi, anlamıyor...Önümü göremiyorum artık boşanmayıda göze alamıyorum bebek yokken bile çok zor gelirken şimdi nasıl yaparım diyorum ailem biter bu konuda babam anlayışlı değil hamile halimle bi başıma kalmamı kaldıramaz gelir çok kötü olaylar çıkar ailemin başını yakarım diye çok korkuyorum. Her zaman dik durdum taviz vermemeye çalıştım ama anlamadı yine suçlu ben oldum herşeyin sorunlusu ben oldum, çevremde görüyorum kadın eşinin ailesinin evinin yolunu bilmiyor ben hiç bi zaman böyle olsunda istemedim hiç bir zaman aileni istemiyorum asla gitmemde demedim sadece zamana ihtiyacım vardı ama anlamıyor maalesef. Allah sizinde yardımcınız olsun evlenmek hiçbişey değil ama boşanmak o kararı vermek kadının o süreçte yaşadıkları çok ama çok zor şeyler...

Rabbim sizede inşallah tez zamanda annelik duygusunu yaşatsın çok güzel bir duygu ama sadece iki hafta yaşayabildim sevincini sonrası durum böyle..İnsanlar yıllarca çocuk sahibi olmak için uğraşırken neler çekerken Allah bana bu duyguyu bi anda nasip etti şükrediyorum ama keşke böyle olmasaydı bebek bekleyen arkadaşlarım var nasıl el üstünde tutuluyorlar ve ben kendi yaşadıklarıma bakıyorum zoruma gidiyor saçma sapan düşünceler istemedende olsa geçiyor aklımdan yoksa ben nasıl kıyabilirmki o masuma. Babam asla boşanmamı istemiyor boşanırsam kendi hayatını mahvetcek şeyler yapmasından korkuyorum yoksa beş dakika düşünmem inanın güzel bir işim var Allaha şükür çalışır bakarım ama desteğim yok arkamda kaldım bir başıma

Emin ol kocasının ailesinin yolunu bilmeyen kadınlar daha kıymetli bu devirde. Biz herkesi mutlu etmeye çalıştığımız için insanları şımartıyoruz ve sonuç ortada. Ben ailemin desteğini aldım her zaman. Bu konuda çok şanslıydım. Ama sizin için durum daha zor. Allah doğru kararı aldırsın. İnşallah zamanla herşeyin üstesinden gelebilirsiniz.

Canım yaşadıklarına çok üzüldüm ALLAH yar ve yardımcın olsun, bol bol dua et rabbim hakkında hayırlı olanı tez zamanda verir inşallah.

konu sahibi çocuğunu doğuracaksın anlaşılan ancak kesinlikle bu zihniyetle bi adamla evli kalma bekar annelere özel dernekler var boşanma halinde oralardan yardım alabilirsin bu aileci adam daha da karartmasın hayatını terapiyle falan düzelmez böyleleri o kadar düşünceli olsa bu kızın da ailesi var diye düşünürdü zamanında hemen boşanma davasını aç çocuğun için de gerekli desteği al bırak ailesiyle kalsın bi başına.

Hamilesin belki ama madem gercekten cekemiyorsun, bosan o zaman…yani boyle bir hamilelik yararli olamaz zaten…cocuk doguncada boyle bir ailenin icinde buyumez hem..madem ailende arkanda..neden bu kadar dusunuyorsun?

Dikkat ettim nolur nolmaz güvenmemeliyim bide çocuk olursa çıkamam işin içinden dedim farkındaydım bişeylerin ama hep sorunlu değildi evliliğim ben üstünü örttüğüm sürece herşey güzeldi, düzeldi evet dediğim onu çok sevdiğimi farkettiğim bi anda oldu uğraşmadım çocuk olsun diye asla, bile bile insan nasıl böyle bişey yapar. Hamile kalmışım haberim yok olaylar patlak verdi tam dilekçeler verildi boşanmak için ve bebek meselesi ortaya çıktı vardır Allahın bi bildiği dedi herkes özürde dileyince düzeldi zannettim ama yok nerde.

geçmiş olsun arkadaşım şu drumda ne denir bilmiyorum ama, dik durmayı sürdür madem öyle ben böyleyim işine geliyosa de biraz da o düşünsün gitme ailesinin evine filan

Hamilesin belki ama madem gercekten cekemiyorsun, bosan o zaman…yani boyle bir hamilelik yararli olamaz zaten…cocuk doguncada boyle bir ailenin icinde buyumez hem..madem ailende arkanda..neden bu kadar dusunuyorsun?
Ailem arkamda değil babam ortada bebek yokken bile boşanamazsın ortada bişey yok olur böyle şeyler dedi kestirip attı ben gizli dilekçe verdim sadece annem destek verdi ,şu aşamada adam torunum olcak diye sevinirken boşanmak istiyorum hiç diyemem kaldıramaz biliyorum zaten beni üzdüğü için sabrediyor aslında herşeyin farkında ama boşanırsan onun hayatını bitiririm seni bu hale soktuğu için diyen bir adam korkuyorum aileme zarar gelmesinde

abartmıyor musunuz babanızın neden hayatını bitireceksiniz? eger babanız bu duruma çok üüzlecekse o onun sorunu siz bu durumdayken üzülmüyen adam boşanıyor diye üzülüyorsa kesinlikle acımayın.emin olun etraf ne der düşüncesinden dolayıdır bu.hem işiniz yok mu? ona muhtaç olmayacaksınız neticede baba olabilir ama önce insan olsun.bakın sizin bebeğinizin babasından bir farkı var mı?

geçmiş olsun arkadaşım şu drumda ne denir bilmiyorum ama, dik durmayı sürdür madem öyle ben böyleyim işine geliyosa de biraz da o düşünsün gitme ailesinin evine filan
Ah demesi kolayda keşke mümkün olsa yol bana zararlı gelemem bayramda sen git dedim diye kıyameti kopardı birde hiç gitmiycem bundan sonra desem evi yıkar başıma olan bana olur hiç bişey sökmüyor adama, her yolu denedim ayrılmayı göze alıyorda ailesine lafı hazmedemiyor böyle bir zihniyet işte. Dahada dik gitsem evde huzurum kaçıyor ve günlerce sürüyor

Eşinizde sıkıntı var ama bence sizde de bir şeyler yok değil. Detaylandırmadığınız kısımlar var bence. Mesele sadece tatilse, önce kocanızı tatillerin eşit kullanımı konusunda tatlı dille ikna edin. Sonra da ikinizin de ailesinden uzakta olacak şekilde bir yaşam kurun. Biraz da anlayışlı olmaya çalışın. Hemen tası tarağı toplayıp gitmeye kalkmayın. Boşanma treni kalktı. Çocuğunuza yazık. Onun hayatını karartmayın. Çocuktan önce düşünecektiniz bu tür şeyleri.

evi terket madem sana çocuğunu göstermicem de yani ben olsam kafasını değiştirene kadar her pisliği yapardım çünkü bunun sonu kötü olacak. kıyameti nasıl koparıyo sana şiddet mi uygulayacak yiyosa bi uygulasın askeri personel değil mi alırım darp raporu mesleğini karartırım de deli ol arkadaşım.

bence hiçbir evlilik dört dörtlük değil
imtihan dünyasındayız ve herkesin imtihanı farklı
senin ailen benim ailem kavgasına girmeyin asla
güzellikle halledin zaten zamanla rayına oturacak herşey
neden hamile kaldın diye sorgulamak bana düşmez
evliliklerde iyi gün de olur, kötü gün de
bence bebeğiniz dünyaya geldikten sonra eşiniz aile olduğunuzu anlayacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…