- 23 Ocak 2014
- 3.222
- 4.516
- 248
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Annesini sevmiyorum çok kızgınım ona evet ama inanın elimden geleni yaptım evime geldi elimden geleni yaptım hediyeler aldım verdim istemesemde aradım halini hatrını sordum ama yaranamıyorum hala eşimin gözünde eksik yapıyorum bişeyleri ben yeterince taviz verdim kendimden tüm olayları anlatmadım size anlatsan inanın yüzüne bakmazsınız ama evim için huzurum için inanın yapmaya çalıştım bişeyler. Evlerine gitmek istemiyorum ama gitmem demiyorum yüzüne o eve girdiğimde boğuluyorum sabır çeke çeke günlerimi tamamlıyorum ama ses çıkarmıyorum.Ben annesinede kızmıyorum tüm kabahat eşimde bütün olayların sebebi hep o oldu annesine bi kere anne sen karışma dese kadın daha bişey diyemezdi eminim öyle birisi,ama hep beni küçük düşürdü önlerinde olayları bu noktaya getirdiYapici olmaya calissaniz.mesela ailesiyle ilgili kotu bisey oldugunda esinize ailesini kotulemeseniz iyiliginizle ezseniz bebeginizle ilgilenseniz..esim cok iyi evine bagli yardimci vs diyorsunuz sizde herseyi kapatip ailesine guleryuz gosterip gidip gelseniz.ailesinde 7gun kalin kendi ailenizde 3gun mesela gunduzleri ailenizi gorun aksama dogru yatmaya kayinvalidenize gitmeyi deneyin ..ya da bosanin arkadasim..baska cikar yolu yok yani..karninizdakinn bi gunahi yok yazik yavruya..doguma kadar ona guzel mutlu yuva kurmaya calisin dedgim gibi ya esinizle ya kendiniz..
Bir arkadaş sordu yazdım keşke okusaydınız evet ben çocuk istemedim otursun evliliğimiz dedim bahaneler buldum çünkü farkındaydım bişeylerin ama sadece bir kaç ay oyalayabildim bi çocuğumuz olsun baba olmak istiyorum ben dedi. Eşim çift karakterli biriymiş bazen bakıyosunuz melek evliliğimiz hep böyle kötü değildi iyi gittiği bir dönemde bu insandan baba olur dedim kandım ve olan oldu işteKusura bakmayın ama bu kadar kötü giden bir evlilikte neden çocuk yapıyorsunuz, neden korunmuyorsunuz hiç anlamıyorum ben.
Erkekleri de bu şekilde yetiştirenler anneleri malesef. Ne yaparsan yap değişmeyecek öyle yetiştirilmiş.
Bir arkadaş sordu yazdım keşke okusaydınız evet ben çocuk istemedim otursun evliliğimiz dedim bahaneler buldum çünkü farkındaydım bişeylerin ama sadece bir kaç ay oyalayabildim bi çocuğumuz olsun baba olmak istiyorum ben dedi. Eşim çift karakterli biriymiş bazen bakıyosunuz melek evliliğimiz hep böyle kötü değildi iyi gittiği bir dönemde bu insandan baba olur dedim kandım ve olan oldu işte
Evlilik terapistine gitmeye razı oldu hatta kendi araştırdı defalarca farkındayım oda istemiyor bu durumları ama yaşadığımız şehir doğu ve böyle bir imkan burda maalesef yok başka şehirlere gidelim desem gitmez, biraz düzeldiğini düşününce gerek yok böyle şeylere kendi kafanda bitiyor herşey diyip olayı kapatıyor maalesef.Evlilik terapisine gitmelisiniz. Yetiştiği ortamdan ve kendi düşüncelerinden farklı bir dünya olduğunu ve ailesinin etkisinde kaldığını kabul etmesi için, düzenli olarak katılmalısınız bu terapilere. Bir nevi eğitim gibi bir şey bu evliler için. Siz farklı söylüyorsunuz, annesi farklı. Normal zamanda da size kötü davransa, diyeceğim ki sizi sevmiyor. Ama normalde iyi bir evliliğiniz olduğuna göre, annesinin yanlışlarını görmesi açısından ve düşüncelerinin yanlış olduğunu görmesi için bu terapiye ihtiyaç var.
Eğer bu konudaki ısrarından vazgeçer ve sizi ailesine karşı korursa, siz de eşiniz hatrına, ara ara gidersiniz kvnize. Zamanla unutulur bu sorunlar. Ama bence evlilik terapisi şart.
o bebek doğacaksa Allah ona bu dünyada kısmet verdiyse doğacaktır ...kimse engel olamaz...ama bebeğiniz sizin ayrılma kararınızı etkilemesin... bebek için katlanılmaz ....çocuk mutlu anne babanın yanında büyürse mutlu olur ... günah olan şeylere dua etmeyin... hayırlısını dileyin....ama şimdi ayrılsanızda boşamaz hakim, hamilesiniz...Aylardır direniyorum buraya yazmamak için ama artık boğulmak üzereyim düşünmekten helak oldum. Eşimle birilerinin tavsiyesiyle tanıştık bi süre görüştük evlenmeye karar verdik ancak annesinin ta başından beri bana ve aileme karşı çok soğuk tavırları vardı sanki beni zorla alıyormuş gibi bir isteksizlik, hiç bişeyimle ilgilenmedi herşeyi eşimle kendimiz yaptık ama annesine laf söyletmedi hiç bir zaman, nişanlıyken gördüm bu aile düşkünlüğünü ama çok geç gösterdi yüzünü nikahımız olmuştu ve düğünümüze çok az bir zaman kalmıştı davetiyeler dağıtılmaya başlamıştı,Ailem bırak istemiyosan arkandayız dediler ve yüzüğü attım dostlar girdi araya yapma etme kötü biri değil dediler özürler dilendi baktım gerçekten kötü biri değil ortada büyük bişe yok ve birbirimizi seviyoruz göze alamadım bişeyleri barıştım. Barışmaz olaydım...Bir ay sonra düğünümüz oldu eşim asker olduğu için doğuda bir yere tayin olduk evimizi oraya kurduk, bende görevimi yaşadığım şehirden aldırdım hiç bilmediğim bir şehre alışmaya çalıştım aylarca. Uzakta olduğum için artık bana sarılır sandım ama öyle olmadı en ufak bir tartışmayı ailesine bağladı pireyi deve yaptı biz bir hafta küs bir hafta barış aylar geçirdik. Babası yok annesi ve iki erkek kardeşi var ve ben evlenmeden önce dedimki baban yok, sen en büyüksün aileni ihmal etme anneni kardeşlerini sürekli ara sor yalnız bırakma ama kime akıl vermişimki adam beni sildi onları başında gezdirdi. Aylarca ailemin yanına gitmedim artık o kadar özledim ki sadece dört gün izin alıp eşiminde müsadesiyle ailemin yanına gittim bir gece ayıp olmasın diye eşimin ailesinde diğer üç gece kendi ailemin yanında kaldım olaylar başladı ve gittiğim dört gün aileminde benimde burnumdan geldi neymiş ben ailemin yanında kalmamalıymışım hep onlarda kalmalıymış ben gelinmişim Allahım neler neler. Annesinden nefret ettim o olaydan sonra, zaten soğuktu aramız buz oldu artık. Bunları gitmeden önce konuştuğum eşimde aynı düşünceleri savundu ağlayarak eve geri döndüm. Annen benim nerde ne kadar kalcağıma karar veremez ben seninle evliyim onunla değil dedim anlamadı annemin değil benim düşüncem dedi ben kötü oldum. O günden sonra onun ailesini görmemek için kendi aileminde yanına gitmedim çünkü gitsem yine aynı şeyler olcaktı, hiç bilmediğim bi şehirde işten ev evden işte aylar geçirdim boğuldum adeta ve bunun gibi bir çok olay daha yaşadım ve her defasında anne bulunmaz eş her zaman bulunur dedi. Sabır dedim değişir dedim ama yok yok yok....
Eşim dışardan bakınca kötü biri değil evine bağlı işten eve, evden işe.. Bir dediğimi iki etmez evde bana yardımcı olur yemeğimi yapar beni mutlu etmek için uğraşır ama inanın yetmiyo çünkü tüm bu huylarının yanında çok geri kafalı birisi. İzinlerimizi adaletli kullanalım on günmü izin aldık beş gün sizde beş günde bizde kalmalıyız diyorum, hayır ben erkeğim bizde daha çok kalmalıyız diyor hangi devirdeyiz ne diyosun sen diyorum hayır bu böyle işine gelirse diyip kestirip atıyor.. Ben nasıl bi insanla evlendim dedim kaldıramadım kafa yapısını ayrılmaya kalktım defalarca, ailem sabret dedi çok üzüldüler onlara kıyamadım. Nişanlılığım çok kısa sürdü hiç bu konuları sormadım ne düşünür diye nerden bilebilirdim ki böyle bir kafaya sahip görseniz gayet medeni kültür sahibi bir insan... Uzatmak istemiyorum bu olaylar gibi bi kaç olay daha yaşadım en son artık bi olayda sinir krizi geçirdim annesine ağzıma geleni saydım artık bitti çekemiyorum dedim ailemi çağırdım dilekçeleri vericemki hamile olduğumu öğrendim günahını bilmeme rağmen kürtajı göze aldım ama eşim müsaade etmedi imza vermek istemedi asla vermem dedi ailem yapma etme dedi geldi özür diledi kabul ettim iki hafta melek oldu sevgili kocam ne yapacağını şaşırdı peşimde pervane ama sadece iki hafta sürdü. Bayram dolayısıyla ailesine gitmek istiyor sen git ben gelemem yol uzak bana zararlı şu aşamada dedim demez olaydım yok ben ailesini istemiyomuşumda böyle olmazmışta çıldırdı artık. Ne anlatırsan anlat anlamıyo anlamıyo... Günlerdir konuşmuyorum hatalarının hiç bir zaman farkında olmadı halada değil herşeyde hep ben suçluyum onun gözünde herşeyi bu hale getiren hep benim... Hamileyim ve bebeğime alıştım artık asla kıyamam napıcağımı bilmiyorum o kadar soğudumki ondan ayrılmak istiyorum ama annem babam kahrolur ve olaylar çok kötü yerlere gelir biliyorum. Sabretmelimiyim diyorum ama yapamıyorum artık bardak doldu taştı.İnsan bebeğinin ölmesi için dua edermi Allahım daha fazla sevgisini yaşamadan al bebeğimi diye dua ediyorum başak çıkış kapısı bulamıyorum çünkü. Bir yıl öncesine dönmek istiyorum keşke hiç tanımasaydım bu insanları diyorum keşke hiç evlenmeseydim diyorum keşke en başında boşansaydım diyorum ama çare yok olan oldu hayatım altüst oldu. Günlerdir ağlamaktan bittim bana yaptıklarını attım nasıl böyle bir insana eş oldum diye düşünmekten yedim kendimi. Dua ediyorum sabretmeye çalışıyorum
Okuduğunuz için teşekkür ederim arkadaşlar biraz uzun oldu kısaltmaya çalışsamda çok gerginim nereye yazdım ne yazdım farkında bile değilim nolur mantıklı şeyler söyleyin ve bana bolca dua edin...
Evlilik terapistine gitmeye razı oldu hatta kendi araştırdı defalarca farkındayım oda istemiyor bu durumları ama yaşadığımız şehir doğu ve böyle bir imkan burda maalesef yok başka şehirlere gidelim desem gitmez, biraz düzeldiğini düşününce gerek yok böyle şeylere kendi kafanda bitiyor herşey diyip olayı kapatıyor maalesef.
Aylardır direniyorum buraya yazmamak için ama artık boğulmak üzereyim düşünmekten helak oldum. Eşimle birilerinin tavsiyesiyle tanıştık bi süre görüştük evlenmeye karar verdik ancak annesinin ta başından beri bana ve aileme karşı çok soğuk tavırları vardı sanki beni zorla alıyormuş gibi bir isteksizlik, hiç bişeyimle ilgilenmedi herşeyi eşimle kendimiz yaptık ama annesine laf söyletmedi hiç bir zaman, nişanlıyken gördüm bu aile düşkünlüğünü ama çok geç gösterdi yüzünü nikahımız olmuştu ve düğünümüze çok az bir zaman kalmıştı davetiyeler dağıtılmaya başlamıştı,Ailem bırak istemiyosan arkandayız dediler ve yüzüğü attım dostlar girdi araya yapma etme kötü biri değil dediler özürler dilendi baktım gerçekten kötü biri değil ortada büyük bişe yok ve birbirimizi seviyoruz göze alamadım bişeyleri barıştım. Barışmaz olaydım...Bir ay sonra düğünümüz oldu eşim asker olduğu için doğuda bir yere tayin olduk evimizi oraya kurduk, bende görevimi yaşadığım şehirden aldırdım hiç bilmediğim bir şehre alışmaya çalıştım aylarca. Uzakta olduğum için artık bana sarılır sandım ama öyle olmadı en ufak bir tartışmayı ailesine bağladı pireyi deve yaptı biz bir hafta küs bir hafta barış aylar geçirdik. Babası yok annesi ve iki erkek kardeşi var ve ben evlenmeden önce dedimki baban yok, sen en büyüksün aileni ihmal etme anneni kardeşlerini sürekli ara sor yalnız bırakma ama kime akıl vermişimki adam beni sildi onları başında gezdirdi. Aylarca ailemin yanına gitmedim artık o kadar özledim ki sadece dört gün izin alıp eşiminde müsadesiyle ailemin yanına gittim bir gece ayıp olmasın diye eşimin ailesinde diğer üç gece kendi ailemin yanında kaldım olaylar başladı ve gittiğim dört gün aileminde benimde burnumdan geldi neymiş ben ailemin yanında kalmamalıymışım hep onlarda kalmalıymış ben gelinmişim Allahım neler neler. Annesinden nefret ettim o olaydan sonra, zaten soğuktu aramız buz oldu artık. Bunları gitmeden önce konuştuğum eşimde aynı düşünceleri savundu ağlayarak eve geri döndüm. Annen benim nerde ne kadar kalcağıma karar veremez ben seninle evliyim onunla değil dedim anlamadı annemin değil benim düşüncem dedi ben kötü oldum. O günden sonra onun ailesini görmemek için kendi aileminde yanına gitmedim çünkü gitsem yine aynı şeyler olcaktı, hiç bilmediğim bi şehirde işten ev evden işte aylar geçirdim boğuldum adeta ve bunun gibi bir çok olay daha yaşadım ve her defasında anne bulunmaz eş her zaman bulunur dedi. Sabır dedim değişir dedim ama yok yok yok....
Eşim dışardan bakınca kötü biri değil evine bağlı işten eve, evden işe.. Bir dediğimi iki etmez evde bana yardımcı olur yemeğimi yapar beni mutlu etmek için uğraşır ama inanın yetmiyo çünkü tüm bu huylarının yanında çok geri kafalı birisi. İzinlerimizi adaletli kullanalım on günmü izin aldık beş gün sizde beş günde bizde kalmalıyız diyorum, hayır ben erkeğim bizde daha çok kalmalıyız diyor hangi devirdeyiz ne diyosun sen diyorum hayır bu böyle işine gelirse diyip kestirip atıyor.. Ben nasıl bi insanla evlendim dedim kaldıramadım kafa yapısını ayrılmaya kalktım defalarca, ailem sabret dedi çok üzüldüler onlara kıyamadım. Nişanlılığım çok kısa sürdü hiç bu konuları sormadım ne düşünür diye nerden bilebilirdim ki böyle bir kafaya sahip görseniz gayet medeni kültür sahibi bir insan... Uzatmak istemiyorum bu olaylar gibi bi kaç olay daha yaşadım en son artık bi olayda sinir krizi geçirdim annesine ağzıma geleni saydım artık bitti çekemiyorum dedim ailemi çağırdım dilekçeleri vericemki hamile olduğumu öğrendim günahını bilmeme rağmen kürtajı göze aldım ama eşim müsaade etmedi imza vermek istemedi asla vermem dedi ailem yapma etme dedi geldi özür diledi kabul ettim iki hafta melek oldu sevgili kocam ne yapacağını şaşırdı peşimde pervane ama sadece iki hafta sürdü. Bayram dolayısıyla ailesine gitmek istiyor sen git ben gelemem yol uzak bana zararlı şu aşamada dedim demez olaydım yok ben ailesini istemiyomuşumda böyle olmazmışta çıldırdı artık. Ne anlatırsan anlat anlamıyo anlamıyo... Günlerdir konuşmuyorum hatalarının hiç bir zaman farkında olmadı halada değil herşeyde hep ben suçluyum onun gözünde herşeyi bu hale getiren hep benim... Hamileyim ve bebeğime alıştım artık asla kıyamam napıcağımı bilmiyorum o kadar soğudumki ondan ayrılmak istiyorum ama annem babam kahrolur ve olaylar çok kötü yerlere gelir biliyorum. Sabretmelimiyim diyorum ama yapamıyorum artık bardak doldu taştı.İnsan bebeğinin ölmesi için dua edermi Allahım daha fazla sevgisini yaşamadan al bebeğimi diye dua ediyorum başak çıkış kapısı bulamıyorum çünkü. Bir yıl öncesine dönmek istiyorum keşke hiç tanımasaydım bu insanları diyorum keşke hiç evlenmeseydim diyorum keşke en başında boşansaydım diyorum ama çare yok olan oldu hayatım altüst oldu. Günlerdir ağlamaktan bittim bana yaptıklarını attım nasıl böyle bir insana eş oldum diye düşünmekten yedim kendimi. Dua ediyorum sabretmeye çalışıyorum
Okuduğunuz için teşekkür ederim arkadaşlar biraz uzun oldu kısaltmaya çalışsamda çok gerginim nereye yazdım ne yazdım farkında bile değilim nolur mantıklı şeyler söyleyin ve bana bolca dua edin...