Kayınpederim saçmalamaya devam ediyor

ayy ben hala ağzınıza su döküşünde kaldım, iyi başınıza o derdin içinde bir şey gelmemiş, tersleyip cevap vermeyerek ancak korursunuz sınırlarınızı sanki.
O an neden bir şey demedim bilmiyorum kendi derdime düşmüştüm sanırım. Böyle abuk sabuk o kadar hareketi var ki.

Eşim kötü biri değil aslında her şeyin farkında sadece ailesinden çok şikayetçi oldum onları küçük gördüğümü alay ettiğimi falan düşünüyor sanırım. Yine de oturup anlattım mı anlıyor haklısın diyor. Ama babası laf anlamaz bir adam. Annesine babamı biz çekeriz eşim çekmek zorunda değil dedi. Ordan beri rahattım şimdi yine saçmalama başladı. Adamla muhabbet kurdun mu saçmalıyor yani. Bir şey desen de oturup küsüyor konuşmuyor. Sanırım dayanamıyor eşim bu huzursuzluğa. Gerçi babasına değil herkese karşı öyle kimseyle gergin duramıyor. Ama işte ben bu olayların çok dışındayım arada kalan kişinin ben olamaması lazım. Olaki babası gibi biri de oldu benim için evlenmek kadar boşanmak da normal. Keza ailem için de.
İlla bisey demesine gerek yok görüşmeyeceksiniz akıl sağlığı yerinde degil çünkü. Anne baba diye delinin birini cekmemiz gerektigini kim söylüyor ki bize. Küssün tamamen de demiyorum da ayni şehre gitmek nedir?? Bunu nasil kabul ediyorsunuz cocugunuzu koruyamazsiniz bunlardan.

Ayrica her olayda neyse kötü niyetli degil denmez ki. Iyi biri olmakla pasifin dibi olmak veya kötü olmamakla dangalagin teki olmak cok farkli kulvarlar. Iyi ne kotu ne. Bi adam sizi koruyamiyorsa iyi olmasi neyi ifade eder. Birinin laflari sizi dehşete sokuyorsa somut kötülük yapmamasindan banane. Siz bence bulundugunuz durumun vehametini tiye alarak yumusatma asamasindasiniz hala ama onlarla ayni sehirde olmak sizin çekebileceginiz bir yük degil adamin anormalliginin baya baya farkindasiniz çünkü.

Günaydın hanımlar, iki hafta önce doğum yaptım. Şu an kendi ailemin yanındayım zaten görev yaptığımız şehire yakın. Eşimin ailesi uzakta onlar da doğuma geldi anne ve baba. Kayınpederim biraz tuhaf biri nişanlılıktan beri yapışmıştı yakama. Görseniz anaya ataya saygı der ama laçkalıktada bir numara.

İşin tuhafı yaptığı şeyler onlarda çok normal. Sürekli arardı beni kendi aklınca sevdirmeye çalışıyormuş. Neyse bu kısımlar ayrıntı her aradığında da saçmalardı. 55 yaşında ama 80 yaşındaki dedemle aynı düşüncelere sahip. Artık bunalınca biraz aramaları kesmişti o da 2 senenin sonunda.
Şimdi torun gelince tekrar taktı kafayı bana.

Sezaryen doğum yaptım doğum sonrası takılan bir seruma vücudum alerjik reaksiyon gösterdi ölüyorum sandım nefesim tıkandı bu da çekilin şimdi ben iyi ederim diye yukardan şişeyle ağzıma su döktü Allahım neye uğradığımı şaşırdım. Panik atak geçirdiğimi düşündüler. Annem ayaklarımı ovuyordu korkma geçecek diye o an dokunmasını istemedim kimsenin yapma dedim anneme sonra kaynanam ovmaya başladı o ara bir şey diyemedim hemen kayınpederim anneme bak sen yaptın istemedi kaynanası yapınca hoşuna gitti sen bi daha yapma falan demiş ben bunları sonradan öğreniyorum. Zaten kendi ailemden çok onları seveyim kafasında biri. Ne kadar açıkça sevmeyeceğimi söylesem de yine böyle saçma sapan davranıyor. Sonra odaya gelip gidip emdi mi diye sordu.

Eve geldik seni zaten seviyordum ama sütün geldi şimdi daha çok seviyorum falan dedi tövbe estağfurullah dedim kaynanamla gülmeye başladılar. Bu söylenenler onlarda o kadar normal ki.

Eşimin kuzeninin eşi aradı hayırlı olsun için. Laf açılınca kadına anlattım benden yaşça çok büyük. Sakın buraya göreve gelmeyin çok değişik bunlar dedi ikidir söylüyor. O da dışardan gelin gitmiş aileye. Yani onlara her şey normal geliyor ama dışardan kim giderse hepimiz anormal buluyoruz. Dün de beni üç kez aramış açmadım annemle konuşurlarken şey diyor ben de bir arayım dedim sonra kayınpederime erkek torun verdim beni hiç aramadı demesin. Çıldırdım bunu duyunca da. Eşime desem anlar beni ama babasına bir şey diyemez.
Bunlar gerçekten bi bana mı anormal geliyor ? Adamdan iyice iğrendim. Sapık değil bu arada. Çok iç içe yaşamışlar da sınır denen bir şey mi kalmamış acaba. Bilemiyorum napacağımı. Şimdi bayrama da gelmek istiyorlar. Gelsinler gelmesine de saçma sapan konuşuyor sinirleniyorum. O kadar çok ve boş konuşuyor ki yoruyor insanı.Kimse bir şey de demiyor adama. Lohusalıktan abartıyor muyum acaba. Sizce nasıl davranmalıyım ve sınırlarımı korumalıyım ?
Bak sana bisey diyeyim mi aynısının bir benzeri bende var , yeni evliyken kocamdan çok arardı resmen , sürekli bana gelmek isterdi , ha bire kendini överdi, bir ara eşimle yarışa bile girdi kendi içinde, bunlardan uzak duracaksın, bunlar ataerkil ve pis zihniyetli oluyorlar, ben bir kavga çıkarıp bıçak gibi kestim iletişimi, uzun zamanda baya mesafe girdi araya , şimdi benim de bir kızım oldu torun var diye yapışmak istedi ama kızıma bir çorap almış değil onun derdi torun değil biz 😅 ben hep mesafemi koruyorum, sohbet etmem , aramam sormam, gerekmedikçe gitmem, evime de davet etmiyorum pek ,yavaş yavaş bu insanlardan kopmaya çalış yüz verme, eminim eşin de ailesini biliyor ve seni zorlamaz, ne yap et uzak tut evinden , evliliğinden ve sakın onların yakınına taşınma, hersey senin elinde , o süt konusunda kavga çıkarsaydın keşke, kavga çıkarıp uzaklaşmaya bak ...

Saygının kazanilan bir şey olduğunu ve disarda asla kazanamadigini bildigi icin etrafindakileri köle yapip öyle elde ediyor işte. Eşinde hiç iş yok vala böyle pis bi herifin agzina bakiyor olmasi mide bulandirir. En azindan uyarabilmeli. Çocuk degil ki gülüp gecin bu laflara. Cok yanlış bi aile seçmişsiniz kendinize sizin aileniz bir sey demedi mi evlenirken. Siz bu durumlarin farkında olmayacak kadar cahil olsaniz mesele yok da bir de cocuk olmus nasıl basedeceksiniz bunlarla bir ömür boyu ustelik eşiniz arkanizda duracak biri degilken. Adamla direkt konusamio bile daha padişah sanki vezirine iletio maruzatini. Annesinin de gidip soyledigini hic sanmiorum.
Ben ailesini ilk kez tanışmada gördüm. Valla eşim kendi bilir arkamda duramayacaksa çocuğumu da alır giderim. Hayatı boyunca hep idare etmişler aman babaları mutlu olsun. Öyle bir dünya yok.

Maalesef eşim burdan sonra görev yeri olarak memleketini istiyor. Oraya gidince tebelleş olur şimdi bir de erkek torun geldi ona. 8 saatlik mesafedeyiz burdan bile iki ayda bir gelip gitme planları yapıyor.
Sakın gitme , kaos çıkar ve anlasamayacağınızı söyle eşine, gidersen büyük hata edersin evinden çıkmazlar, pasif durma çok ezilirsin ...

Keşke söylediğiniz gibi onlara gitmeyle iş bitse. Bunlar kendi de gelmek ister hele emekli de olsun yapacak bir şeyi olmayınca çay koy geliyoruz diyebilecek yapıdalar asla müsait misin diye sormak yok.
Benimki emekli oldu ama benim korkumdan gelemiyor rahatça, siz mesafe koyun şimdiden, arayı bozun, eşinizle de gerekirse kavganızı edin , korkmayın...

Günaydın hanımlar, iki hafta önce doğum yaptım. Şu an kendi ailemin yanındayım zaten görev yaptığımız şehire yakın. Eşimin ailesi uzakta onlar da doğuma geldi anne ve baba. Kayınpederim biraz tuhaf biri nişanlılıktan beri yapışmıştı yakama. Görseniz anaya ataya saygı der ama laçkalıktada bir numara.

İşin tuhafı yaptığı şeyler onlarda çok normal. Sürekli arardı beni kendi aklınca sevdirmeye çalışıyormuş. Neyse bu kısımlar ayrıntı her aradığında da saçmalardı. 55 yaşında ama 80 yaşındaki dedemle aynı düşüncelere sahip. Artık bunalınca biraz aramaları kesmişti o da 2 senenin sonunda.

Sezaryen doğum yaptım doğum sonrası takılan bir seruma vücudum alerjik reaksiyon gösterdi ölüyorum sandım nefesim tıkandı bu da çekilin şimdi ben iyi ederim diye yukardan şişeyle ağzıma su döktü Allahım neye uğradığımı şaşırdım. Panik atak geçirdiğimi düşündüler. Annem ayaklarımı ovuyordu korkma geçecek diye o an dokunmasını istemedim kimsenin yapma dedim anneme sonra kaynanam ovmaya başladı o ara bir şey diyemedim hemen kayınpederim anneme bak sen yaptın istemedi kaynanası yapınca hoşuna gitti sen bi daha yapma falan demiş ben bunları sonradan öğreniyorum. Zaten kendi ailemden çok onları seveyim kafasında biri. Ne kadar açıkça sevmeyeceğimi söylesem de yine böyle saçma sapan davranıyor. Sonra odaya gelip gidip emdi mi diye sordu.

Eve geldik seni zaten seviyordum ama sütün geldi şimdi daha çok seviyorum falan dedi tövbe estağfurullah dedim kaynanamla gülmeye başladılar. Bu söylenenler onlarda o kadar normal ki.

Eşimin kuzeninin eşi aradı hayırlı olsun için. Laf açılınca kadına anlattım benden yaşça çok büyük. Sakın buraya göreve gelmeyin çok değişik bunlar dedi ikidir söylüyor. O da dışardan gelin gitmiş aileye. Yani onlara her şey normal geliyor ama dışardan kim giderse hepimiz anormal buluyoruz. Dün de beni üç kez aramış açmadım annemle konuşurlarken şey diyor ben de bir arayım dedim sonra kayınpederime erkek torun verdim beni hiç aramadı demesin. Çıldırdım bunu duyunca da. Eşime desem anlar beni ama babasına bir şey diyemez.
Bunlar gerçekten bi bana mı anormal geliyor ? Adamdan iyice iğrendim. Sapık değil bu arada. Çok iç içe yaşamışlar da sınır denen bir şey mi kalmamış acaba. Bilemiyorum napacağımı. Şimdi bayrama da gelmek istiyorlar. Gelsinler gelmesine de saçma sapan konuşuyor sinirleniyorum. O kadar çok ve boş konuşuyor ki yoruyor insanı.Kimse bir şey de demiyor adama. Lohusalıktan abartıyor muyum acaba. Sizce nasıl davranmalıyım ve sınırlarımı korumalıyım ?
Mesafeni koru ayda yılda bir görüş çocuğuda uzak tut tek bırakma ...
eşin niye babasını uyarmıyor az erkek olsun bu ne ya. Keşke o an sert tepki verseydin nedemek sütün gelince dahada sevdim.

Maalesef eşim burdan sonra görev yeri olarak memleketini istiyor. Oraya gidince tebelleş olur şimdi bir de erkek torun geldi ona. 8 saatlik mesafedeyiz burdan bile iki ayda bir gelip gitme planları yapıyor.
İstediği kadar istesin ya oraya gidersen ben yokum diyeceksin yada en uzak yerden ev bulacaksınız görüşmek için bile sizden müsade isteyecekler. Sen bunları kırmıyım ayağına herşeyi alttan almışsın tepene çıkmışlar.

Eşim babasına bir şey diyemez başını bile kaldıramıyor yanında. İşin tuhafı da o bu kadar saygı isteyen biri nasıl öyle laçka davranır.
Çünkü bu adamlar narsist evde ne karıyı konuştururlar ne de çocukları, benim kayjnbabam firavun gibi davranmış hepsini sindirmiş, kayinvalidem , çocukları hep onu alttan almışlar, ben evlenince de büyük olaylar patlak verdi çünkü ben bu düzeni kabul edemedim, adam salak salak konuşuyor mesela ama biri ağzını açıp da be adam sen ne diyorsun diyemezdi, bir gün öyle bir laf etti ki sen misin bunu diyen büyük kavga çıkardım, uzun süre de görüşmedim, eşime de seni boşarım gidersin ananın evine benden bisey beklemeyin dedim , en son o olaydan sonra hersey düzeldi, şimdi yanımda daha dikkatli davranırlar, bu adamlar kendi aile bireylerini sindirdikleri için kimse ses çıkaramıyor, senin eşin de benim eşim gibi , eşine de ailesine de rest çekmezsen böyle devam edecek , ben boşanmayı göze alarak yaptım herşeyi...

Bunlar biraz sapkın oluyor bastırılmış duygular
Mesafe mesafe mesafe çok önemli
Ben çocuğumu da çok yalnız bırakmam böyle bir aile ile şimdiden hep tetikte ol
Sevmiyorum laçka insan seviyesiz bence

Sapık değil yani anlatınca öyle geliyor insanlara ama değil. Söylediği şeylerin normal olduğumu düşünüyor. 30 kişi aynı evde yaşmışlar senelerce bence bu sınırsızlık ordan geliyor özel alan, ne söylediğini bilme gibi algıları yok. Kaynanam daha çekinerek konulur mesela bu fütursuzca aklıma her geleni söylüyor.
En tehlikelisi bu
30 kişi aynı evde yaşamak nedir
Fakirlik ayrı şey 30 kişi elin adamlarıyla kadınların vs birlikte yaşaması farklı şey
Mahremiyet nedir bilmezler ülkenin yarısı Böyle çok tehlikeli sonra o ona kaçtı bu buna

Benim kayınpeder de meme emiyor mu diye 2 defa sordu. Eşime bir daha sorarsa, "emmiyor beni, sen emzirmek ister misin" diye soracağım haberin olsun dedim. Sanırım gerekli yerlere mesaj gitmiş, bir daha işime karışılmadi. Bence arada deliliğe vurmak karşıdakini yola getiriyor.

İlla bisey demesine gerek yok görüşmeyeceksiniz akıl sağlığı yerinde degil çünkü. Anne baba diye delinin birini cekmemiz gerektigini kim söylüyor ki bize. Küssün tamamen de demiyorum da ayni şehre gitmek nedir?? Bunu nasil kabul ediyorsunuz cocugunuzu koruyamazsiniz bunlardan.

Ayrica her olayda neyse kötü niyetli degil denmez ki. Iyi biri olmakla pasifin dibi olmak veya kötü olmamakla dangalagin teki olmak cok farkli kulvarlar. Iyi ne kotu ne. Bi adam sizi koruyamiyorsa iyi olmasi neyi ifade eder. Birinin laflari sizi dehşete sokuyorsa somut kötülük yapmamasindan banane. Siz bence bulundugunuz durumun vehametini tiye alarak yumusatma asamasindasiniz hala ama onlarla ayni sehirde olmak sizin çekebileceginiz bir yük degil adamin anormalliginin baya baya farkindasiniz çünkü.
Farkındayım tabii ki. Memlekete gitme meselesi henüz açılmadı 2-3 sene daha var. Gerekirse gitmeyeceğim. Huylu huyundan vazgeçmeyecek. Asla yapabileceğim bir ortam değil çünkü. Eşim kendi bilir illa gitmek isterse.

Bak sana bisey diyeyim mi aynısının bir benzeri bende var , yeni evliyken kocamdan çok arardı resmen , sürekli bana gelmek isterdi , ha bire kendini överdi, bir ara eşimle yarışa bile girdi kendi içinde, bunlardan uzak duracaksın, bunlar ataerkil ve pis zihniyetli oluyorlar, ben bir kavga çıkarıp bıçak gibi kestim iletişimi, uzun zamanda baya mesafe girdi araya , şimdi benim de bir kızım oldu torun var diye yapışmak istedi ama kızıma bir çorap almış değil onun derdi torun değil biz 😅 ben hep mesafemi koruyorum, sohbet etmem , aramam sormam, gerekmedikçe gitmem, evime de davet etmiyorum pek ,yavaş yavaş bu insanlardan kopmaya çalış yüz verme, eminim eşin de ailesini biliyor ve seni zorlamaz, ne yap et uzak tut evinden , evliliğinden ve sakın onların yakınına taşınma, hersey senin elinde , o süt konusunda kavga çıkarsaydın keşke, kavga çıkarıp uzaklaşmaya bak ...
Aynı benimki. O da sürekli övülmeyi bekler. Ama kendi kardeşleri de öyle o kadar hoşlanıyorlar ki övülmekten sadece benim kp değil yani. Oturup birbirlerini övüyorlar.

Mesafeni koru ayda yılda bir görüş çocuğuda uzak tut tek bırakma ...
eşin niye babasını uyarmıyor az erkek olsun bu ne ya. Keşke o an sert tepki verseydin nedemek sütün gelince dahada sevdim.
O aklınca beni övmeye çalıştı. Kendi övülmeyi çok sever çünkü. Ama adamın sorunu af edersiniz lokum diyecekken bokum diyor rahatsız oluyorum.

Aynı benimki. O da sürekli övülmeyi bekler. Ama kendi kardeşleri de öyle o kadar hoşlanıyorlar ki övülmekten sadece benim kp değil yani. Oturup birbirlerini övüyorlar.
Gecen kız istemeye gidecekler karısına diyor ki öv biraz beni kızın ailesinin yanında 🤣 kahkaha atmamak için kendimi zor tuttum , öyle de Narsistler 😅

En tehlikelisi bu
30 kişi aynı evde yaşamak nedir
Fakirlik ayrı şey 30 kişi elin adamlarıyla kadınların vs birlikte yaşaması farklı şey
Mahremiyet nedir bilmezler ülkenin yarısı Böyle çok tehlikeli sonra o ona kaçtı bu buna
Seneler öncesi öyleymiş gelinler kayknlar kayınbaba kaynana çocuklar hepsi aynı evde yaşıyordu. O yüzden sınır denen bir şey yok. Mesela bir yere gidecekler orda da komün gibi hareket ediyorlar.

Benim kayınpeder de meme emiyor mu diye 2 defa sordu. Eşime bir daha sorarsa, "emmiyor beni, sen emzirmek ister misin" diye soracağım haberin olsun dedim. Sanırım gerekli yerlere mesaj gitmiş, bir daha işime karışılmadi. Bence arada deliliğe vurmak karşıdakini yola getiriyor.
😆yani adam dediğin az ağır olur ya. Gerçekten irrite ediyorlar.

Gecen kız istemeye gidecekler karısına diyor ki öv biraz beni kızın ailesinin yanında 🤣 kahkaha atmamak için kendimi zor tuttum , öyle de Narsistler 😅
Mutlaka psikolojik bir problemleri var bunların. Bizimkini kendi babası çok ezerdi mesela sürekli işe yaramaz biri gibi davranırmış. Bu da bence o yüzden ördürüyor kendini. İlk hamileliğimde kürtaj olmuştum onların memlekette olmak zorunda kaldım kuzenim de benle geldi. Geçen geldiklerinde kuzenime diyor ki seni orda nasıl ağırladık biraz anlatsana 🤦‍♀️

Back