Yok artık pes, bu konuya bile yuva kolay kurulmuyor sen kararlı ol evini ayır... duyarcıları gelmiş. Konu sahibi, herkesin bahsettiği elalem bunlar işte. O korkunuz pişman olur muyum endişenizin sebeni bunlar. Evlendin o imzayı attın bitti artık dönüşü yok, gelinlikle çıktın kefenle gelirsin kafasını yaşıyorlar. Kayınvalidelerin böyle davranabilmelerinin tek nedeni oğulları. Adamlarda kişilik karakter gurur azim hiç bir şey yok. Kanunen erkek nüfusuna kayıtlılar ve devlet kimlik vermiş bu oksijen istaflarına. Ama bu elalemcilere göre ilah kutsal kategorideler. Erkeksiz hele kocasız yaşanmaz, kocandır erindir onlara için. Eşime söylüyorum arkasını dönüp yatıyor, evi ayırmayacağını kesin söylüyor diyor ama kıza hala kocandır yuvanı yıkma diyorlar. Sakın ama sakın bunların dediğine gelmeyin. O kadar gençsiniz ki her şeye sıfırdan başlarsınız.
Evlenmediğinizi hizmetli odalık olarak alındığınızı farketmişsiniz. Kadın gelen giden misafirle ilgilenin, temizliği işi gücü yapın, oğlunun ihtiyaçlarını giderin diye almış sizi. O çocuğun olmaması bile size işaret, kaçıp kurtulma imkanı. Burada sizinkine benzer çok konu açılıyor ama ben sizdeki kararlılığı hiç birinde görmedim. Yalnız ben olsam o evdeyken söylemezdim. Kalabalıklar ve ne olacağını kestiremeyebilirsiniz. Ailenizin evine gidin ve orada söyleyin en azından yalnız olmazsınız. Gerekirse anne babanız muhatap olur verir cevaplarını.
Evlenmediğinizi hizmetli odalık olarak alındığınızı farketmişsiniz. Kadın gelen giden misafirle ilgilenin, temizliği işi gücü yapın, oğlunun ihtiyaçlarını giderin diye almış sizi. O çocuğun olmaması bile size işaret, kaçıp kurtulma imkanı. Burada sizinkine benzer çok konu açılıyor ama ben sizdeki kararlılığı hiç birinde görmedim. Yalnız ben olsam o evdeyken söylemezdim. Kalabalıklar ve ne olacağını kestiremeyebilirsiniz. Ailenizin evine gidin ve orada söyleyin en azından yalnız olmazsınız. Gerekirse anne babanız muhatap olur verir cevaplarını.