Evlenerek hayatımı kararttım, çıkmazlardayım


Anladığım kadarıyla maddi olarak kimseye muhtaç değilsin. Ailenin rızasını alman gerekmiyor, hayat senin hayatın, kimsenin onayına ihtiyaç yok.

Erkekler bu süreçte sadece kendilerini düşünür. Kadınlar da elalemi. Erkeklere göre boşanmak olmaz, onların kızları boşanamaz. Kadınlar da konu komşu ne der diye düşünüyor çoğunlukla. Senin zaten kimseye eyvallahın yok, ekonomik olarakta bağımsızsın kocandan. Şu saatten sonra kimseye hesap verecek değilsin, biraz cesur ve güçlü ol.
 

bak aynen dediğim gibi üstünü örttüğün sürece sorun yok.arkadaşım başka bi kadın var desen yada şiddet uyguluyo filan desen inan çocukta olsa arkana bakma derdim ama bak vardır bundada bi hayır.yıkma evliliğini sanki boşanınca herşey dahamı iyi olacak
 

Evet bir işim var şükür kimseye muhtaç değilim fakat arkamda kimsem yok söylediğim gibi babam ortada bişey yok, olur böyle şeyler diyip üstünü kapattırdı her defasında şu aşamadaki düşüncelerimi ise hiç bilmiyor boşanmak istiyorum desem olay çıkar yeterince güçlü bir insan olduğumu düşünürdüm ama hamile halimle göze alamıyorum demek ki değilim şu aşamada çıkacak olayları, yaşayacaklarımı.. çıkmazdayım sanki, bırak kızım çekme bu adamı deseler saniye beklemem insan ayakları üzerinde dursa bile onay bekliyor maalesef. Belkide babamı çok sevdiğimden onun üzülmesini yanlış şeyler yapmasını göze alamıyorum saçma gelcek belki ama böyle, napmalıyım inanın bilmiyorum
 
 

Babanı seviyorsun da o da seni düşünsün o zaman. En azından alsın karşısına konuşsun damadıyla, bizde her şey eştir desin, kızımı üzme, ailenle dengeyi kur, yoksa ben kızımın arkasındayım, sahipsiz sanma desin madem. Bu şekilde seni yalnız bırakıyorlarsa, kocanda söz geçirmek için elinden geleni yapacak sana.
 
Agzina saglik.
Madem tsk personeli, hic hir nane yiyemez. Isin ucunda meslekten ihrac var.
 
Babam koskoca adam onca yoldan kalktı ayağına geldi konuştu tavrını koydu yalnız olmadığımı gösterdi sonra hatasını anladı kızım sende büyütme ortada bişe yok dedi gitti nitekim düzeldi sandım geldi özür diledi felan çünkü ama iki hafta sonra yine aynı kafaya devam. Babalar işte, isterlermi daha bir yıl olmamış kızının yuvası yıkılsın bu yaşta dul kalsın heleki şimdi birde bebek varken hiç hazmedemez benim kızımın hayatı karardı bende onunkini karartırım gözüyle bakıyor olaya ve dile getiriyor kesinlikle tasvip etmiyorum çok saçma bir düşünce fakat haliyle bende korkuyorum cesaret edemiyorum bişeylere
 
Hangi psikolojide olursan ol,bebeğin hakkındaki düşüncelerin yanlış.İsyana girer bu.Hani kocan dövüyor sövüyor kapı dışarı ediyor olsa,tamam canına tak etti diyeceğim de, öyle birşey de yok.Kocam yardımsever,bir dediğini iki etmez,yemek yapar,evine bağlı....sorun ne.Ailesi mi? Bbası yok,ailesine karşı biraz daha bağlı olabilir.Ya da ne kadar ileri görüşlü olursa olsun insan,ananeler,kalıplaşmış fikirler olabilir.Bunları aşmak zaman ister.Zamanla tatlı dille,anlatarak,şikayetlenmeden aşılabileceğini düşünüyorum.Sonuçta eşinden şikayetçi değilsin evladın olacak ve zaten ailelerden uzaksın.Bazen bir tarafın belirli bir süre idare etmesi ve yapıcı olmaıs gerekiyor.
 

Bak o zaman ne yapacaksın biliyor musun? Bebek doğana kadar sabredeceksin. Muhtemelen doğum iznine çıkacağın için bir süre iş hayatından uzak kalacaksın.

Bugün karşına al eşini konuş.

Kadın erkek aile eşittir muhabbeti yaparak değil.

Ailesi ile ilgili olarak konuş. Onları sevdiğini, değer verdiğini, önemsediğini, her şeyden önce kayınvalidene kocanı doğurup büyüttüğünü için çok kıymetl verdiğini söyle. Asla kötü bir şekilde değil, gülerek, gülümseyerek ve samimiyetle.

Evliliğinizi çok önemsediğini, ailenizi çok sevdiğini, ve asla ama asla ayrılmak gibi bir isteğinin olmadığını dile getir.

Fakat yaşadığınız onca sıkıntı da hiçbir zaman tek tarafın suçlu olamayacağını, insanın doğasında hata yapmanın olduğunu anlat. Ben seni de aileni de seviyorum, ama senden aynı ilgiyi göremiyorum, belki orta yolu bulamadığımızdan ama bende üzülüyorum. Kendimi değersiz hissediyorum, sanki biz aile olamadık hep aileler konusu yüzünden sıkıntı yaşıyoruz de. İstiyorum ki kocaman bir aile olalım, benim ailemi dışlamadan, hep birlikte mutlu olalım ama bu şekilde ailemi dışladığını düşünüyorum de. Bırak o da konuşsun cevap versin sana. Eğer aynı şeyler söylerse fayda zarar üzerinde dur. De ki ben ailemle az görüşürsem çok üzülürüm. Onlar öldüğünde vicdan azabı duyarım, kalbim çok kırılır. Ama eşit görüşürsek, ikimizinde vicdanı rahat olur, ömrüm boyu bu vicdan azabıyla mı yaşayayım, dinimiz bunu mu emrediyor de.

Ben kendi hatalarımı gördüm, senden tek isteğim ailemi ve aileni evliliğimize karıştırmayalım. Kadın-erkek ayrımı yapmayalım. Bak bu devirde herkes geçim yaşam mutluluk derdinde. Biz hepsini bulduk ve bunları mahvetmeyelim. Ben evliliğimizi yürütmek istiyorum ama bu dünyaya bir kere geldim. Mutsuz olmak senide mutsuz etmek istemiyorum, mutsuz ömür geçmez. Sen de koy elini taşın altına beni anla, beni bu konuda üzme, ben annenin de gönlünü yaparım, daha sık ararım, hediye alırım, onu da mutlu ederim, annenle ilişkimize müdahale etme, ama ailelerimiz konusunda da dengeyi koru, eşit tut rica ediyorum de. Eşin kötü değil, sadece annesinin dolduruşuna geliyor, bence zamanla aşarsınız.

Gene yürümezse, bebeğin ele avuca gelince boşanırsınız. Bu şekilde madem babanda öfkesine yenik düşecek, en azından babana ben denedim baba olmuyor diyebilirsin. O da zamanla alıştırır kendini buna.
 
Onca artının yanında iki kötü özellik insana boşanmayı düşündürür iyi bilirim.

Ama artık bebeğin var senin.
Anneci, aileci, eski kafalı diye kestirip atma.
Öyle Allah'ım bebeğimi al diye dualar da nedir?
Günah, bin pişman olursun bir şey olsa.

Erkek ne derse o, gelinin yeri erkek tarafı diye bir şey kesinlikle yok.
Bu konuda direnmeye devam et.

Gidip orda kalsan da uyumlu olma, sessiz kalma, burunlarından gelsin.
Bir zaman sonra aman gelmesin bırak yüzü gülmüyor diyeceklerdir diye düşünüyorum.

Bence tatilleri ayrı geçirmeyi de teklif et.
Herkes kendi ailesi ile zaman geçirsin.

Eşim olmadan kv de hayatta kalmam ben.
Onlar da niye kalmıyor demez artık kendimden nefret ettirdim çünkü..

Ailen aslında böyle olmamalı. Kızımı üzüyorsun madem almasını biliriz diye rest çeksinler.
Bak nasıl düzeltiyor kendini kocan.
Adam biliyor ki bunun ailesi boşanmasına izin vermez, destek olmaz. Ordan yüz buluyor.

Konuş ailenle rol kessinler bari.

Politik olmanız lazım. İsyanlarla, gözyaşlarıyla çözüme varamazsın.
 
Seni cok iyi anliyorum, ayni seyleri ben de yasadim. O zaman geriye yapacak bir sey kalir. Bi sureligine hic bir seyi takma kafana, hamileligine adapte ol, bir az da soguk davran esine. Belki akli basina gelir, belki burnu surter (insallah)
 
Aynen eşinizin dediği gibi eş bulunur da anne bulunmaz bir daha. Kimse engel olamaz annenizle görüşmenize. Çok yüz vermişssiniz eşinize.
 
 
tam sana hak verecektim kiii takii bebeim ölsün die dua ediyorum diyene kadar. bir insan nasıl bebeğinin ölmesi için dua edebilir ki. evl, değilim anne değilim annelik iç güdüsü nasıl bilemem ama bi yeğenim var ablam hamile kalınca kendi bebeğim miş gibi nasıl sevinmiş sahiplenmiştim.
 
Her zamanda anne baba sözü dinlemek en iyi şey olmuyormuş demekki..
Sabret sabret demişlerde niye.. kızlarının mutsuz olduğunu bilen bir anne baba hangi mantıkla sabret der ki resmen çekmeye devam et boyun ey denilmiş.. niye niyee bunun açıklaması ne olabilir yani..
Hadi buyurun şimdi sabrettiniz artık çocuk var o adam ayrılsanızda bırakmaz peşinizi mecbur katlanacaksınız ömrünüz mahkum artık.. Allah sabır versin...
 
Mutlu degilseniz bosanin bence, yeni bir hayata baslayin.

Ben cocugu dogurmamanizdan yanayim cunku

1. Mutsuz bir evde buyuyecek. Patlar da ayrilirsaniz babasiz buyuyecek.

2. Bundan ziyade ben sizin acinizdan bakiyorum, bebek sizi bu evlilige mahkum ediyor. Sizin yerinizde olsam dogurmazdim, bu cocuga hayatiniz boyunca tek basima bakmayi gozum yemezdi cunku evliliginiz koptu kopacak gibi. Her halukarda kocaman bir sorumlulukla tek basiniza olacaksiniz, bunu kendinize yapmayin. Bu bebegi dogurmak bana gore kendi hayatinizi bitirmekle esdeger.

Bence bosanip yeni bir hayata baslayin. Burdaki kimseyi dinlemeyin, size yapma yapma derler, aksam mutlu evliliklerine donerler. Sizin yerinizde olmayan sizi anlayamaz, klavye basinda yazik gunah yazmak kolay, size git hayatini goz gore gore mahvet demek gayet kolay gordugum kadariyla. Dogr diyenler gelip cocuga bakacaklarsa dogurun tabi.

Gunah , cinayet, cocugum olmuyor vs vs diyenler lutfen alintilamasin, insanin kendi hayatina goz gore gore yazik etmesinden daha buyuk gunah yok bence. Konu sahibesi ilerde tekrar anne olabilirsiniz ama bize verilen 2.ci bir hayat yok. Anne olma sansiniz her zaman var ama mutlu olma sansiniz size bagli.
 
Son düzenleme:

Rabbim yardimcin olsun sende bol bol dua et cnm.herseyin ilaci dua biliyosun.seni anliyorum ama zaten sevgin tukendiyse hersey daha zor gelir.sana iyi gelen arkadaslarinla vakit gecir sevdigin seylerle ugras ama kotu dusunceleri at kafandan.bak ne guzel bi bebegin olacak stres onunda sagligina zarar verir.bebegine odaklan.esinin soylediklerine aldirma tamam de gec. Bak bu hayatta hersey herkesin gonlune gore olmuyo malesef hersey bi sinav unutmahersey duzelir inancini kaybetme arkadasim
 
allahın gucune gıder cocuguna oyle beddua etme
bı hastalık verır allah korusun omur boyu sırtında tasırsın yeter kı olmesın dıye
ınsallah ılıskınızde duzelır terapı alın madem kulturlu bırı o da gıtmeyı kabul eder
ama en kucuk seyde bosanalım olmamalı bence yenı evlısınız ılk yıllarda abartılı kıskanclıklar olur
 
ayrıca oyle ya da boyle mutlusun ya da degılsın ama bı cana kıymak bana gore yanlıs karar verıp bebegın hayatına son verme
o sekılde bedduada etme lutfen
 
Anneniz sizin ölmeniz için dua etseydi nasıl hissederdiniz? Bu cümleniz beni çok incitti. Babası düşüncesiz bir bebek, üstelik annesi de onun hakkında neler düşünüyor... Yazık yavrucağa...

Bence bebeğinize sahip çıkarak yolunuza devam edin. Bu yolda eşiniz yanınızda olur yada olmaz, onun problemi.
Yaşadıklarınıza çok üzüldüm, hakkınızda hayırlısı....
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…