• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenerek hayatımı kararttım, çıkmazlardayım

askeriyede böyle şeylere müsade etmezler bi darp raporu alsan anında soruşturma yer bunun psikolojisi bozuk dersin, vuracağın yerleri iyi bil sen yeter ki. sen milletin deliliğini çekeceğine millet senin deliliğini çeksin hamile kadınsın insan olsun biraz olmuyosa da gitsin evladını değil anasını görsün o zaman.

Icim SIKILDI okurken , israr uzerine evlenilmez...
Keske ayrilsaydin adamdan , hayir daha ne cekmeyi bekledin ki ayrilmak icin? Her ayrilmak istediginde birileri araya girmis ve sen kararindan donmussun.

Korunsaydin keske bu adamdan koca olmamis baba nasil olsunki.
Ya bu adamdan bosanacaksin.
Yada boyle.kabul edeceksin.
Israr üzerine evlenmedim ki eşimi sevdim, ilk başlarda çok iyi biriydi halada kötü biri diyemem sadece geri kafalıymış nerden bilebilirdim ki gayet medeni bir insandı herşeyiyle o dönemde nişan düğün hepsini sevinçle yaptık son anda aile düşkünlüğü çıktı ortaya ama herşey için çok geçti nikahımız olmuştu felan, nasılsa uzaktayız sorun olmaz bu kadar sandım ama yok öyle olmadı maalesef. Çocuk olmasın diyede dikkat ettim farkındaydım herşeyin, ama çok iyi olduğumuz bir dönemde sadece bir gecede olan oldu hala inanamıyorum

O zaman al karşına konuş. Gerekirse buradaki konuları göster. Ailesinden nefret etmediğini, onlara değer verdiğini, onları önemsediğini anlat. Ama sakin sakin. Evlilikte ailelerin müdahalesi ile ilgili kitapları okuyun beraber. İnternetten makaleler araştır, onunla paylaş.

Evlilikte nasıl her yükü paylaşıyorsanız, aynı derece de eşit olduğunuzu anlat. NAsıl o doğarken annesi acı çektiyse, senin annenin de çektiğini, aynı dertlerle, sorunlarla büyüttüğünü, ikisinin de eşit olduğunu ve erkek-kadın ayrımı olmadığını söyle. Kızımız olsa kocası buraya göndermese ne hissederdin de.

Bak kocan seni seviyor, kendin söyledin, bence onu kazanabilirsin. Ben genelde bu tip konularda hele ki kadının mesleği varsa boşanmayı desteklerim ama senin durumun farklı. Şiddet yok, aldatma yok, sadece kafası karışmış kocanın. 2 anlayış arasında sıkışmış kalmış. Annesi etkiliyor, o da ne yapsın etkileniyor ama bunu sana şiddet ya da hakaret olarak yansıtmıyor anladığım kadarıyla. Bir müddet mücadele edersen bence düzenini sağlarsın.

Şimdi çocukta gelecek, iki tarafta ister torununu görmeyi. Bu dengeyi eşinle iyi iletişim kurarak oluşturabilirsin.

Allah bebeğinle sana güzel kapılar açacaktır. Çıkar aklından kötü düşünceleri.

Çok teşekkür ederim satırlarınız için öncelikle fakat biz konuşamıyoruz konuşmayı beceremiyoruz öyle bir kafası varki sabit fikirli, kitaplar aldık okuduk işin gelen yerleri çekti islama bağladı, erkek önceliklidir dedi . Defalarca dedim benimde bir ailem var bende ayrıyım senin egoların yüzünden aylardır hasretim ben neden istemeyim ailemi görmemek benide anlamaya çalış hiç bişey sebepsiz değil diyorum ama yok hayır kelimelerin içinden çekiyor olayı annesine getiriyor ne demek istedin sen şimdi diyip olay kavgaya dönüşüyor. Bende artık susuyorum kabuğuma çekiliyorum çünkü karşımda anlayan biri olmadığını düşünüyorum boşuna nefesimi tüketmenin alemi yok diyorum.

askeriyede böyle şeylere müsade etmezler bi darp raporu alsan anında soruşturma yer bunun psikolojisi bozuk dersin, vuracağın yerleri iyi bil sen yeter ki. sen milletin deliliğini çekeceğine millet senin deliliğini çeksin hamile kadınsın insan olsun biraz olmuyosa da gitsin evladını değil anasını görsün o zaman.
Evliliğimizde şiddet yok ki darp raporu neden alayım, psikolojimi bozdu sadece psikoljik şiddet en beteriymiş maalesef onu anladım.

Evliliğimizde şiddet yok ki darp raporu neden alayım, psikolojimi bozdu sadece psikoljik şiddet en beteriymiş maalesef onu anladım.

şiddet var demedim, kıyameti kopardı hiç gitmem desem daha neler yapar dedin ben de dedim ki en fazla ne yapabilir şiddet uygularsa sen de böyle böyle yaparsın , şiddet yoksa olmayacaksa o zaman konuşmaktan bu kadar çekinecek bişey yok demektir zira psikolojik şiddeti ona sen de uygulayabilirsin.

işte islami zihniyetin sorun çıkarttığı bir aile daha adam ne güzel bulmuş işin kolayını erkek önceliklidir deyip çıkıyor islamın kadına değer vermediğini herkes bilir buna rağmen müslümanla evlenirseniz başınıza gelenleri kabul etmiş olursunuz bence.

Nisanliyken her sey ortadaymis evlenmissin. Evlenince sorunlar ortadaymis gebe kalmissin. Zarara razi olana merhamet edilmez.

Bu arada kurtaj icin baba iznine falan gerek yok. Tamamen kadinin kararina bagli yasal olarak 10 hafta icinde kadinin imzasiyla gerceklesir. Konuyu okuyanlar yanlis bilgilenmesin onu duzelteyim
Kimsenin sizden merhamet beklediği yok hanımefendi olayları düzgün okusanız anlardınız belki ,ben burda kimseden merhamet beklemek için paylaşmadım yaşadıklarımı. Evet nişanlıyken ayrılmalıydım hata yaptım hani derlerya insanın basireti bağlanır öyle oldu gebe kalmamda tamamen isteğim dışındaydı kimse en güzel günlerinde böyle şeyler yaşamak istemez Allah kimseyede vermesin lütfen yorum yaparken biraz hassas olun.

Kimsenin sizden merhamet beklediği yok hanımefendi olayları düzgün okusanız anlardınız belki ,ben burda kimseden merhamet beklemek için paylaşmadım yaşadıklarımı. Evet nişanlıyken ayrılmalıydım hata yaptım hani derlerya insanın basireti bağlanır öyle oldu gebe kalmamda tamamen isteğim dışındaydı kimse en güzel günlerinde böyle şeyler yaşamak istemez Allah kimseyede vermesin lütfen yorum yaparken biraz hassas olun.
Istem disi derken? Saglikli bir yontemle korunuyordun da gebe mi kaldin? Nasil korunuyodun?

şiddet var demedim, kıyameti kopardı hiç gitmem desem daha neler yapar dedin ben de dedim ki en fazla ne yapabilir şiddet uygularsa sen de böyle böyle yaparsın , şiddet yoksa olmayacaksa o zaman konuşmaktan bu kadar çekinecek bişey yok demektir zira psikolojik şiddeti ona sen de uygulayabilirsin.
Ben onu hiç bir zaman alt edememki inanın kavga anında eşimi tanıyamıyorum bende ona uygulayım desem yine ben zararlı çıkarım. Eskiden bağırıp çağırır sinirimi boşaltırdım şimdi onuda yapamıyorum gücüm yok en ufak bişeyde bebeğim zarar görücek farkındayım kabuğuma çekildim sadece susuyorum düşünüyorum,yemek yiyemiyorum hiç bir şeye hevesim kalmadı sadece iki hafta süren bir sevincim oldu sonrası malum ve bunların farkında olmasına rağmen umrunda değil yani tavırları öyle.

Ben onu hiç bir zaman alt edememki inanın kavga anında eşimi tanıyamıyorum bende ona uygulayım desem yine ben zararlı çıkarım. Eskiden bağırıp çağırır sinirimi boşaltırdım şimdi onuda yapamıyorum gücüm yok en ufak bişeyde bebeğim zarar görücek farkındayım kabuğuma çekildim sadece susuyorum düşünüyorum,yemek yiyemiyorum hiç bir şeye hevesim kalmadı sadece iki hafta süren bir sevincim oldu sonrası malum ve bunların farkında olmasına rağmen umrunda değil yani tavırları öyle.

peki o zaman nereye kadar gidecek böyle

Eşinizde sıkıntı var ama bence sizde de bir şeyler yok değil. Detaylandırmadığınız kısımlar var bence. Mesele sadece tatilse, önce kocanızı tatillerin eşit kullanımı konusunda tatlı dille ikna edin. Sonra da ikinizin de ailesinden uzakta olacak şekilde bir yaşam kurun. Biraz da anlayışlı olmaya çalışın. Hemen tası tarağı toplayıp gitmeye kalkmayın. Boşanma treni kalktı. Çocuğunuza yazık. Onun hayatını karartmayın. Çocuktan önce düşünecektiniz bu tür şeyleri.
Evet herşeyi anlatmadım tatil meselesi en basit olanı yoksa sadece tatil için tabiki yuva yıkılmaz. Ailelere uzağız ama sürekli evimizdeler en ufak bir tartışmayı annesine bağlayıp sen şimdi ne demek istedin annem hakkında diyip tartışma çıkaran bir insan. evlenmeden önce bu kadar düşkün değildi evlendik kıymetli oldular birbirlerine ayda bi kere araşan insanlar hergün araşıp saatlerce konuşur oldu. En son yaşadığımız olayda annesi ve iki erkek kardeşi yanımızdaydı ve onların önünde bir yanlış anlama yüzünden sen aileme lafmı söylemek istedin diyerek beni rezil etti söylemediğini bırakmadı bende gemileri yaktım dayanamadım evi terkettim dilekçemi vermek için gün beklerken hamile olduğumu öğrendim adeta şok oldum

Kendime benzttm seni... aynı konuda aynı skntıda.. çocğun için katlancksn cnm 2yasnda benmki inan ii kivar diorm gözyasını siler ortak olur. Aileler için kötü olmayn uzakmssınız zaten. Yılda bi kaç kez idare et.

peki o zaman nereye kadar gidecek böyle
Bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum... Çevreme bakıyorum çok daha kötü erkekler var bu kötünün iyisi idare et diyorum ama kendime zarar veriyorum bu sefer hiç bişey düşünemiyorum bu halde boşanmaya tam olarak kararda veremiyorum sadece Allahtan bir çıkış kapısı bekliyorum.....

Kendime benzttm seni... aynı konuda aynı skntıda.. çocğun için katlancksn cnm 2yasnda benmki inan ii kivar diorm gözyasını siler ortak olur. Aileler için kötü olmayn uzakmssınız zaten. Yılda bi kaç kez idare et.
Bilmiyorum, düşüncelerime karısına bebeğine zerre kadar değer vermeyen bir insanla ömür tüketilir mi diyorum çok düşünüyorum ama kaldıramıyorum. Ailen canım desem el üstünde tutcak ama rol yapamıyorum uzakta olsa çok zor.Yıllar sonra iç içe olcaz dahada zorlaşcak herşey. Allah herşeyin bittiği bir anda çıkardı bebeği vardır bi hayır diyorum ama hamileliğimi bile sırf aile takıntısı yüzünden burnumdan getirmesine tahammül edemiyorum.

Eger yapacak bir sey kalmadiysa. Bu evlilik boyle de devam eder hic bir sey duzelmez diyorsan, esinle aranda duygusal bir bag bile kalmadiysa, biterse eger bu evlilik sonrasinda keske bir az daha cabalasaydim ve caba sarf etseydim her sey duzele bilirdi diye dusunmeyeceksense eger ailenin destegi ile bebeginle kendine cok daha guzel bir hayat kura bilirsin. Beni yanlis anlama ben sana bosan ya bosanma diyemem. Sadece yazdiklarimla belki dusuncelerine aydinlik getirmene yardim ola bilirim

Bilmiyorum, düşüncelerime karısına bebeğine zerre kadar değer vermeyen bir insanla ömür tüketilir mi diyorum çok düşünüyorum ama kaldıramıyorum. Ailen canım desem el üstünde tutcak ama rol yapamıyorum uzakta olsa çok zor.Yıllar sonra iç içe olcaz dahada zorlaşcak herşey. Allah herşeyin bittiği bir anda çıkardı bebeği vardır bi hayır diyorum ama hamileliğimi bile sırf aile takıntısı yüzünden burnumdan getirmesine tahammül edemiyorum.
Cocuk hisseder cnm yapma akısına bırak hem meleğin geleceği etkiyenio kisiliğini senin psk. Etkilio. Bir çoğumuz pismanız. Ama çocuğum ailam çevrem isim yok filan deyip çekio... fazla konusma ailesyle ilgili. Belli etme duygularını.

Eger yapacak bir sey kalmadiysa. Bu evlilik boyle de devam eder hic bir sey duzelmez diyorsan, esinle aranda duygusal bir bag bile kalmadiysa, biterse eger bu evlilik sonrasinda keske bir az daha cabalasaydim ve caba sarf etseydim her sey duzele bilirdi diye dusunmeyeceksense eger ailenin destegi ile bebeginle kendine cok daha guzel bir hayat kura bilirsin. Beni yanlis anlama ben sana bosan ya bosanma diyemem. Sadece yazdiklarimla belki dusuncelerine aydinlik getirmene yardim ola bilirim
Hiç birinden emin değilim.. evet belki böyle devam eder ama ben yıpranırım bi yerde yine tıkanır kalırım, eşimi seviyormuyum bilmiyorum seviyorum diyemiyorum ama sevmiyorumda diyemiyorum son yaptıkları tamamen soğuttu sadece kendinden. Ailem destek değil annemle paylaşıyorum yaşadıklarımı çok ama çok üzülüyor çocuk olmasa çekme derim diyor, babam asla destek olmaz bebek yokken bile razı olmadı şu aşamada hiç olmaz,keşke olsa inanın beş dakika düşünmem çeker giderim bu şehirdende onun hayatındanda çocuğumla yeni bir hayat kurarım ama herşey yarım napmalıyım inanın bilmiyorum zaten bu aşamaya gelmesinin sebebide ailem sabret sabret sabret herşey dahada sarpa sardı...

Çok teşekkür ederim satırlarınız için öncelikle fakat biz konuşamıyoruz konuşmayı beceremiyoruz öyle bir kafası varki sabit fikirli, kitaplar aldık okuduk işin gelen yerleri çekti islama bağladı, erkek önceliklidir dedi . Defalarca dedim benimde bir ailem var bende ayrıyım senin egoların yüzünden aylardır hasretim ben neden istemeyim ailemi görmemek benide anlamaya çalış hiç bişey sebepsiz değil diyorum ama yok hayır kelimelerin içinden çekiyor olayı annesine getiriyor ne demek istedin sen şimdi diyip olay kavgaya dönüşüyor. Bende artık susuyorum kabuğuma çekiliyorum çünkü karşımda anlayan biri olmadığını düşünüyorum boşuna nefesimi tüketmenin alemi yok diyorum.
Valla işin zor, o zaman sallamayacaksın canım. Katlanamıyorsan, dayanamıyorsan, olmuyorsa, çözüm yoksa ayrılmalısın. Bebeğin için endişelendiğini biliyorum ama mutsuz evde büyümesindense,anne baba ayrı olsun daha iyi.

Ayrıca sana hayatı zindan edemez, ederse atılır işinden. Bebeğini de alamaz, çok zor. Genelde bu süreçte eşine zarar veren, problem yaratanlar kaybedecek bir şeyi olmayan kişiler. Madem çözüm yok, sende biraz cesaretli ol ve ayrılın düzgünce. Medeni bir şekilde çocuk için görüşürsünüz. Al karşına konuş o zaman.

Back