Öncelikle çok teşekkür ederim. Kesinlikle farkındayım insan bebeği için böyle bir şey nasıl ister nasıl düşünür, saniyelikte olsa aklımdan geçen bişeydi yazdım ve düşündüğüm içinde yazdığım içinde bin pişman oldum Rabbim acısını göstermesin en ufak bir sancıda öyle korkuyorum ki bişeymi oldu aman diye çünkü henüz bir kaç haftalık, insanın kendini çıkmazda hissettiği anlar oluyor maalesef bende o anı yaşadım bir an ve çıktı ağzımdan Allah affetsin. Umarım aşabiliriz yuvamı yıkmak istemiyorum fakat çok doldum ilk günler mutfağa giremediğim için yemeklerimi bile önüme getiren adam günlerdir halimi sormadı karım hamile bebeğim ne durumda acaba demedi küstü konuşmadı günlerce sıkıntıdan ve yemek yapamadığımdan bişey yiyemedim aç yattım ve ortada hiç bişey yoktu sorun annesine soğukmuşum kurdu kafasında takıldı kaldı, bu kadında benim karım zor bir dönem geçiriyor demedi. Konuşmaya çalıştı akşam biraz ama baktım yine aynı kafa aynı cümleler devam ediyor bilmiyorum ne kadar idare edebilirim sanırım dediğiniz gibi zaman ve sabır , ne kadar giderse..Hangi psikolojide olursan ol,bebeğin hakkındaki düşüncelerin yanlış.İsyana girer bu.Hani kocan dövüyor sövüyor kapı dışarı ediyor olsa,tamam canına tak etti diyeceğim de, öyle birşey de yok.Kocam yardımsever,bir dediğini iki etmez,yemek yapar,evine bağlı....sorun ne.Ailesi mi? Bbası yok,ailesine karşı biraz daha bağlı olabilir.Ya da ne kadar ileri görüşlü olursa olsun insan,ananeler,kalıplaşmış fikirler olabilir.Bunları aşmak zaman ister.Zamanla tatlı dille,anlatarak,şikayetlenmeden aşılabileceğini düşünüyorum.Sonuçta eşinden şikayetçi değilsin evladın olacak ve zaten ailelerden uzaksın.Bazen bir tarafın belirli bir süre idare etmesi ve yapıcı olmaıs gerekiyor.
Bak o zaman ne yapacaksın biliyor musun? Bebek doğana kadar sabredeceksin. Muhtemelen doğum iznine çıkacağın için bir süre iş hayatından uzak kalacaksın.
Bugün karşına al eşini konuş.
Kadın erkek aile eşittir muhabbeti yaparak değil.
Ailesi ile ilgili olarak konuş. Onları sevdiğini, değer verdiğini, önemsediğini, her şeyden önce kayınvalidene kocanı doğurup büyüttüğünü için çok kıymetl verdiğini söyle. Asla kötü bir şekilde değil, gülerek, gülümseyerek ve samimiyetle.
Evliliğinizi çok önemsediğini, ailenizi çok sevdiğini, ve asla ama asla ayrılmak gibi bir isteğinin olmadığını dile getir.
Fakat yaşadığınız onca sıkıntı da hiçbir zaman tek tarafın suçlu olamayacağını, insanın doğasında hata yapmanın olduğunu anlat. Ben seni de aileni de seviyorum, ama senden aynı ilgiyi göremiyorum, belki orta yolu bulamadığımızdan ama bende üzülüyorum. Kendimi değersiz hissediyorum, sanki biz aile olamadık hep aileler konusu yüzünden sıkıntı yaşıyoruz de. İstiyorum ki kocaman bir aile olalım, benim ailemi dışlamadan, hep birlikte mutlu olalım ama bu şekilde ailemi dışladığını düşünüyorum de. Bırak o da konuşsun cevap versin sana. Eğer aynı şeyler söylerse fayda zarar üzerinde dur. De ki ben ailemle az görüşürsem çok üzülürüm. Onlar öldüğünde vicdan azabı duyarım, kalbim çok kırılır. Ama eşit görüşürsek, ikimizinde vicdanı rahat olur, ömrüm boyu bu vicdan azabıyla mı yaşayayım, dinimiz bunu mu emrediyor de.
Ben kendi hatalarımı gördüm, senden tek isteğim ailemi ve aileni evliliğimize karıştırmayalım. Kadın-erkek ayrımı yapmayalım. Bak bu devirde herkes geçim yaşam mutluluk derdinde. Biz hepsini bulduk ve bunları mahvetmeyelim. Ben evliliğimizi yürütmek istiyorum ama bu dünyaya bir kere geldim. Mutsuz olmak senide mutsuz etmek istemiyorum, mutsuz ömür geçmez. Sen de koy elini taşın altına beni anla, beni bu konuda üzme, ben annenin de gönlünü yaparım, daha sık ararım, hediye alırım, onu da mutlu ederim, annenle ilişkimize müdahale etme, ama ailelerimiz konusunda da dengeyi koru, eşit tut rica ediyorum de. Eşin kötü değil, sadece annesinin dolduruşuna geliyor, bence zamanla aşarsınız.
Gene yürümezse, bebeğin ele avuca gelince boşanırsınız. Bu şekilde madem babanda öfkesine yenik düşecek, en azından babana ben denedim baba olmuyor diyebilirsin. O da zamanla alıştırır kendini buna.
Yüz vermek değil aslında, düşünce yapısını öğrendiğim günden beri tavrımı hep korudum günlerce kavgalar ettim fakat hiç bir faydası olmadı,sorun çıkaran olayları büyüten taraf oldum gözünde, hatta izin meselesinde adaletli olmasını istediğimde öyle şeymi olur sen hayata tamamen batı gözüyle bakıyosun dedi çıktı işin içinden tam bir yobaz maalesefAynen eşinizin dediği gibi eş bulunur da anne bulunmaz bir daha. Kimse engel olamaz annenizle görüşmenize. Çok yüz vermişssiniz eşinize.
Aslında farkındayım annesini el üstünde tutsam hatta istemesemde rol yapsam herşey mükemmel olucak hem onlar çok sevicek hemde eşim ama yapamıyorum kişiliğimden taviz veremiyorum beni o kadar kıran insana çok seviyormuş gibi davranamıyorum nasıl anlatılır bilmiyorum telefon açmak zorunda olduğumda bile sesini duyucam diye dakikalarca kendimi hazırlamaya çalışıyorum fakat anladığım kadarıyla başka yolu yok ya bu yuva yok yere yıkılıcak yada ben artık taviz vermek zorundayım çok zorda olsa rol yapmalıyım. Teşekkürler yorumunuz için.evlilik terapisti ya da konu ile ilgili bi uzmandan yardim alin. siz annesiyle arsyi isitsaniz ve annesinin gonlunu etseniz o da ogluda sizi rahat birakir. bunu esiniz icin degil kendi mutlulugunuz icin yapin mumkunse. cozulmeyecek bisey yok bence
Sevmeden evlenmedimki tabi ki bişeyler hissederek oldu herşey iki taraf içinde ama çok tanıyamadan bir anda olduğu için tüm sıkıntılarım biraz daha uzun bir tanıma evrem olsaydı düşüncelerini anlayıp çoktan ayrılmıştımsevmeden evlenmeyin lütfen
Benim annemde babamdan çok çekti inanılmaz bir aile düşkünlüğü vardı onunda, aileme yetiştircem diye evini ihmal ederdi biz açmıyız tokmuyuz umursamazdı o kadar yani. Sabretti annem yıllarca sonra bir anda aklı başına geldi şimdi durup onları düşünüyorum annem ben ayrılsaydım yetim büyüyecektiniz iyimi olcaktı bak herşey düzeldi sende sabret diyor ama kadının yılları gitti ben o kadar sabırlı biri değilim. Konuşmaya çalıştık akşam biraz ama pek faydalı olmadı hala aynı kafa devam ediyor. Allah razı olsun cümlemizin çocuklarını bağışlasın bebeğime kıyamam zaten, bir anlık öfkeyle nefsime yenik düşüp yanlış cümleler kullandım ona bişey olsun asla istememAllah sabir versin canim. Benim babamda senin kocan gibiydi neredeyse. annem neler neler cekti. babam suan hatasini anladi ama artik cok gec diyebilirim. Insallah senin kocan benim babam gibi cok gec olmadan anlar. Esine guzellikle anlatmaya calis. Allah cocugunu da sana bagislasin insallah. O gunahsiz bebegede kiyma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?