Evlenerek hayatımı kararttım, çıkmazlardayım

Ben ailesini atsın beni tutsun demiyorum ara sor el üstünde tut yalnız bırakma ama dengeyi kur onlar ailense bende karınım diyorum. Birgün ufak bir tartışmamızı annesine anlatmış anneside oğlum sabret demiş bende tesadüfen duydum, konuda izinleri eşit geçirmek istediğim meselesi ben artık sinirden öldüm ne demek annesine anlatmak bu ikimizin halledebilceği bir konuyken annesimi karar vericek zaten sorun onun yüzünden çıkmış oğluna akıl veriyor bizimkide evet haklısın doğru olan bu diyip bende uyguluyor ben bu sefer düşman kesiliyorum kadına,iyiyken beni eşim kötü ediyor sonrada ben suçlu oluyorum vs. vs. Umarım söylediğiniz gibi olur herşey anne olunca ağırlığımı koyabilirim. Düne göre daha iyiyim daha sakinim hayırlısı bakalım

gitmek istemiyorum çünkü daha çok yeni annesiyle büyük bir tartışmamız oldu bebek olayı belli olmadan önce, bebeğimi öğrenmesem boşanıyordum ,hala daha atamadım nefretimi henüz herşey tazeyken beni götürmesine teklif etmesine tahammül edemiyorum. tabiki çok zor gurbette tek başıma bayram yapıcam bende istemezmiyim ailemi görmek

Dünden beri konuşmaya çalışıyor benimle ama hala halledilen bir şey yok bakalım.. Annesi çok soğuk bir kadın benim ailem başlarda çok ilgiliydi gittiler aradılar sordular sürekli ama kadın hep uzak durdu artık bizimkilerde kendini çekti. Son olaylardan sonra zaten annelerde tartışmalara müdahale edince herşey koptu. Berbat yani şuan

Rica ederim ne demek. YApıcı ol sen, ben senin anneni de kendi annem gibi seviyorum, kendi annem gibi düşünüyorum. Hastalansa koşarım yardımına, elimden geleni yaparım. Tek isteğim benim ailemi ayırmayalım. Bak bizde evlat sahibi olcaz, kız olur erkek olur bilemem ama kızımız olsa eşi bu şekilde düşünse senin de zoruna gider. Kız da olsa erkekte olsa aynı acıyı çekicem doğururken, aynı sıkıntıları çekicez büyütürken, ne farkı var? Hem anneye babaya saygı sevgi vefa dinimizin emridir, eğer ihmal edersem ben bu vebali taşıyamam de.

Batı-doğu olayına hiç girme. Biz iki aileyide memnun edelim, iki aileyide mutlu edelim. Sen geçmişi bırak, o zaman öyleymiş, biz kendi mutluluğumuzu, ailemizi kendi düşüncelerimizle kuralım de.

Bak ben çok düşündüm, kendi hatalarımı gördüm, düzeltmeye hazırım, lakin senden de aynı duyarlılığını bekliyorum. Karınsam, sevdiğinsem, hayat arkadaşınsam beni de eş tut ailenle, ikinci plana atılmak çok ağrıma gidiyor, çok kötü bir duygu de. Hele hamileyken, bizi hic sevmeyecek misin, bizi korumayacak mısın, başımızda durmayacak mısın, de duygusallığa vur biraz.

Dediğim gibi bağırıp, çağırarak yenemezsin. Bu şekilde de olmazsa zaten ilerde düşünürsün boşanmayı.

Bak canım,sonuçta onun annesi.Sen kendi annenden pay biç.Kötüde olsa,yanlışlarda yapsa,cahilce düşünceleri bile olsa anneni kimsenin iyisiyle değiştirmezsin.Erkekler bir de daha düz mantıkla bakarlar.Çok sorun etme.Evliliğin ilk yıllarında o taraf gidildi bu tarafa gidilmedi.Orda kalındı burda kalınmadı olayları olabilir.Bir de kayınvaliden kendi büyüklerinden de öyle gördüyse,kafasındaki gelin imajı oysa kabul ettirmen zaman alır.Ailesini şikayet etme.Onu eşiyle annesi arasında bırakma.Hangi tarafı atsın.Sana ilgisi sevgisi belliymiş.Halimi sormadı diyorsun.Demek ki o da kırgın kızgın.Bu şekilde evliliği yıpratmayın.Çocuk olunca herşey zamanla oturur.

Sorun sadece gittiğinizde onlarda daha çok kalacağız ve bayramda gitme meselesi mi yani. Yani kaynananız tamam yardım etmemiş ama başka en yaptı size onu anlamadım. Sürekli evinize gelip kalmak mı istiyor ne yapıyor yani. Yanınızda da değil zaten gelip gitmiyor da. Eşiniz de zaten özünde iyi bir insanmış yardımcı oluyormuş, üzmüyormuş bu sebepten ayrılınır mı hele ki kürtaj düşünülür mü. Zaten çalışıyor musunuz isteseniz de ailenize normal zamanda gidemezsiniz. Bayram konusunda da gebesiniz kendi arabanız varsa tabii ki gidebilirsiniz aslında dr danışıp düşük tehdidi yoksa yine gidebilirsiniz uçakla filan ama gitmek istemezseniz gitmeyin. Bu yüzden boşanılmaz. Yani ortada kavga yok, hakaret yok, evine gelip sürekli kalma yok, arayı bozmaya çalışma yok bir de yakın olsanız en baştan boşanacaktınız demek ki eşiniz soğuk biri olsa anlıcam ama öyle de değil boşverin yapıcı olun eşinize sürekli kötülemeyin hele arayıp kaynananızla kavga etmek yakışıksız onlar daha fazla kalsaydı demiş olabilir iki gün kalıp iki günde annenizde kalsaydınız. Hiç annene gitme diyen de olmamış. Boşanmak bu kadar kolay mı.

Bugün barışsanız bile yarın gene herşey aynı olacak yerinizde olsam boşanırdım.
Madem bu adam böyle dengesiz anne ağzıyla hareket eden biriydi ne demeye korunmadınız da hamile kaldınız bunu da anlamak güç.
Uzattıkça psikolojiniz çöker elinizi çabuk tutun.

güzel kardeşim herşey zamanla aşılır. eşin eşit bir şekilde ailelerinizde kalmaya ikna olmuyorsa sizde alıştıra alıştıra ikna edin zıttını yapıpta hep aynı sorunu yapıpta eşinizle yüzgöz olmayın derim. çünkü siz üsteledikçe bu erkek milleti tersini yapar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…