• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendikten Sonra Kilo Alanların Beraber Zayıflama Günlüğü

merhaba . bende evlenip kilo alanlardanım.64 kiloydum ve memnundum. evlendikten sonra 74 oldum.. :( bi ara diyt yaptm kalori hesabı 74 kiloydum 66 ya indim . ama sonra ekmeğe ve tatlıya başlayınca hoooop tekrar 72 oldum . :( iradem zayıfladı . diyet yapamayacağımı düşünüyorum. aslında sonradan tekrar kilo almamın en büyük sebebide üni. sıavlarına sabahlara kadar çalıştığm için malum açıkıp yemek yiyordum. şimdi sınavlar tekrar başlamadan kesin vermem lazım yoksa duba olup çıkacak ... ek olarak gebede kalmak istiyorum o sebebtende kilo vermek istiyorum gebe kalmadan önce .. yani anlayacaınız acillll kilo vermem lazım.. kızlar .. nasıl başlasam zevkle devam eder akıl verin bana .. :18::18::18::18::18:

Merhaba hosgeldın,bız dıyet yapmıyoruz yanı yapan arkadaslar var ama,sağlıklı beslenmeye calısıp,spor yapıp,hamur ısını tuketmemeye calısıyoruz.Boyun kac kılona göre hedefın kac bırde kac ayda 10 kılo aldın,kalorı hesabıyla ne kadar zamanda o kıloyu verdın?

Merhaba hosgeldın,bız dıyet yapmıyoruz yanı yapan arkadaslar var ama,sağlıklı beslenmeye calısıp,spor yapıp,hamur ısını tuketmemeye calısıyoruz.Boyun kac kılona göre hedefın kac bırde kac ayda 10 kılo aldın,kalorı hesabıyla ne kadar zamanda o kıloyu verdın?

boyum 165 yas 23
hedefim 60 kg
1yıl kadar süre içersinde aldım 10 kilo canım... evlendikten hemen sonra başladı 1.5 yıllık evliyim.. kalori hesabı diyeti eşim ile yaptığım için çok zevkliydi ama şimdi tek başıma yapacağım için çok zevkli gelmiyor açıkcası eşim ekmeği ve çayına şeker atmayı kestiği için hafif kilo aldı tekrardan ama benm öyle olmadı . çünkü zaten şeker kullanmıyorm ekmekte fazla tüketmem benm tek problemim çokolat sevmem :( . aldığın kalori miktarına göre değişiyor . mesela ben bi ara günlük 900-1000 kalori alıyordum çok rahat haftada 2 kilo gidiyordu.. su atmadan . ama tabi spor plates şart... öyle yani.. bilmiyorum bakalım tekrar yapabilirmiym ..

bu arada kızlar bloguma bakabilirsiniz adresi veriyim pastadelisi.blogspot.com

baktım canım guzel olmus hayırlı olsun blogun:16:

boyum 165 yas 23
hedefim 60 kg
1yıl kadar süre içersinde aldım 10 kilo canım... evlendikten hemen sonra başladı 1.5 yıllık evliyim.. kalori hesabı diyeti eşim ile yaptığım için çok zevkliydi ama şimdi tek başıma yapacağım için çok zevkli gelmiyor açıkcası eşim ekmeği ve çayına şeker atmayı kestiği için hafif kilo aldı tekrardan ama benm öyle olmadı . çünkü zaten şeker kullanmıyorm ekmekte fazla tüketmem benm tek problemim çokolat sevmem :( . aldığın kalori miktarına göre değişiyor . mesela ben bi ara günlük 900-1000 kalori alıyordum çok rahat haftada 2 kilo gidiyordu.. su atmadan . ama tabi spor plates şart... öyle yani.. bilmiyorum bakalım tekrar yapabilirmiym ..

Gunluk alınması gereken 1200 dıye bılıyorum,cıkolata yerıne meyve yesen karpuz kavun ondan sekerını fazlasıyla alıyosun,bence hesaplama sıkıcı olabılır onun yerıne herseyden az yıyerek ver yavas yavas bırden hızlıca kılo vermek cok ıyı bırsey değil..

baktım canım guzel olmus hayırlı olsun blogun:16:

Gunluk alınması gereken 1200 dıye bılıyorum,cıkolata yerıne meyve yesen karpuz kavun ondan sekerını fazlasıyla alıyosun,bence hesaplama sıkıcı olabılır onun yerıne herseyden az yıyerek ver yavas yavas bırden hızlıca kılo vermek cok ıyı bırsey değil..

yok canm o zaman hiç zorlanmadm ve sağlıklı besleniyordum sütümü yine içiyordum badem fıstık tüketiyordum siyah üzüm bunları hergün mutlaka tüketiyordum... ama bu sefer söledğin gibi azar azar yemeği düşünüyorum.. işte yaz geldi kavun karpuz doyurucu oluyor.baya . söledklerin i uygulamayı düşündüm bakalım yapabilecekmiyim :):56:

ya bu kalori hesabı yöntemi biraz sıkıcı olmuyormu ??? ben takip etmekten nefret ediyorum daa hani şunu şu saatte ye falan bile beni çok sıkıyor.

yok canm o zaman hiç zorlanmadm ve sağlıklı besleniyordum sütümü yine içiyordum badem fıstık tüketiyordum siyah üzüm bunları hergün mutlaka tüketiyordum... ama bu sefer söledğin gibi azar azar yemeği düşünüyorum.. işte yaz geldi kavun karpuz doyurucu oluyor.baya . söledklerin i uygulamayı düşündüm bakalım yapabilecekmiyim :):56:

yaparsın ben 3 ay olucak dıkkat edıyorum,15 gun tatıl yaptım ne kılo verdım ne aldım.Yeme duzenın bu sekılde duzeltınce kılonuda bu sekılde koruyabılırsın,bız haftada 1 gun ödul yapıyoruz mesela abartmadan tabı..

ya bu kalori hesabı yöntemi biraz sıkıcı olmuyormu ??? ben takip etmekten nefret ediyorum daa hani şunu şu saatte ye falan bile beni çok sıkıyor.

benm kalori hesabı diyetm şöyle sıkıcı olmuyordu . eşim hesaplıyordu :D:1: yemeğe oturduumuzda ..
ve biz kahvaltı öğlen yapıyorduk. sabah kahvaltı sevmeyiz. sadece sabah 1 bardak süt içerdm. .birde geç kalktğmz için eşimde öğlen evde oluyordu e bende sabaha uyuyordum gece sınavlara çalştığm için... yani sabah sadece 1 bardak süt 1 yada 2 kayısı (kuru) alıyordum metabolizma hızlansın diye... snra öğlen 1 tabakta 1 domates 1 salatalık 1 tane haşlanmış yumurta mutlaka oluyordu . çünkü protein almak önemli ...az peynir .. arasıra haşlama patates oluyordu öyle akşamları yağsız bulgur yada lapa pilav yanına yağsız domets ve biberli türlü. akşam yeğeğinden sonrada 9-10 gibi açıktığımzda 5 er adet fıstık badem . accık tatlı bile yiyorduk bazende bunların yerine meyve tüketiyorduk.. yani aslında herşeyden yiyorduk. ama kaloriyi aşmadan.. bizim daha çok 1200ü buluyordu sadece bir hafta 900-1000 yaptık.

ama söledğim gibi eşim ölçüyordu bende sevmiyorum hesap yapmak...:36:

ben sevemedim kalori hesaplamayı sıkılır insan gerçekten
sıkılınca da başladığın diyet uzun sürmüyor kopuyor bi süre sonra
sağlık ve dengeli beslenmeye çalışarak daha iyi sonuçlar elde edilebilir
katı kurallı diyetleri sevmiyorum hiç:34:

Mutlu bırısı ıstersen bızımle devam edebılırsın,gun gun yedıklerımızı yazıyoruz,bebek dusunuyorsan önce hedef kılona gel bence yoksa bebek kılosuyla bırlesınce vermen cok zor boyuna göre 60-55 kılo ıdeal,bebek ıcın acele etme bence önce kılo

Gün ve gün neler yediklerımızı lıstelıyoruz(içerik miktar yağ oranı detaylı)
Haftada bır gun tartılıyoruz pazar gunlerı
Gunde 2 lt su en az(yesılcay,form cay en az 2 fıncan)
6 dan sonra meyve de dahıl hıc bır sey yemıyoruz(dayanamassak lıght sut veya yarım yağlı ıcebılırız)
İsteğe bağlı olarak bır gunumuzu tatil gunu olabılır ödullendırebılırız ıstedımızden yıyıp abartmadan tabi(6 dan sonra yasak yıne)
Haftada en az 4 gun 45 dk tempolu yuruyuş,yapamassanız evde dans,vıdeo eslığınde hoplamak zıplamak)
beyaz ekmek de yok(tam tahıllı,tam buğday,çavdar)
öğünler
sabah
ara
öğlen
ara
aksam
ara(yarım yağlı ya da lıght sut,bıtkı cayı...vs)

yaz saatıne göre en gec 8 de yıyoruz daha gec yıyen de oluyor ama ıste dıkkat edıyoruz

kızlar tv den duyduğum bır kac önerım var
SIK SIK TARTILMAK:cok sık tartılmak yanı haftada 1 normal her gun yada gun ıcınde sureklı tartılmak bıze kilo aldırıyormus(bu kuralımıza uymayan ve gun asırı tartılan arkadaslarımız ıcın)her tartıldığımız da vucudumuzda bır hormon salgılanıyormus ve bu bıle bıze kılo aldıırıyomus.(acaba kılo aldımmı korkusu)kilo yapar.Hafta bır gun ideal tartı günümüz.

HAYATIMIZDAKİ 0 KALORILI ICICEKLER:1. su,2.soda,3.sekersız turk kahvesı ve cay.Bunun dısında ne ıcersek ıcelım hepsınde kalorı var az ya da cok yaz aylarında kalsıyum amaclı bol bol ayran tuketmelıymısız.

SIRKEYI SABAH ICMEK:dr lar sırke lımon gibi asıtlı maddelerı sabah ıcmememız gerektığını söyluyor.(reflu,ülser gibi mıde hastalıklarına yol acıyormus)sabah kalktığımızda 1 bardak ılık su ıcmek yeterlı.BAL SU SIRKE YA DA SADECE SU VE BIR TATLI KASIĞI ELMA SIRKESI TUKETMEK ISTERSEk BUNU;öğlen ve aksam yemekten sonra tuketmelıyız.Bu hazmı kolyalastırcaktır

BU COK DIKKATIMI CEKTI BENIM DAHA ÖNCEDE NET DEN OKUDUM(BUZLU SU):sabah ılık su ıle gune baslamak, gunduzse öğlen ve aksam yemekten önce buzlu su ıcmek metabolızmanın hızlanıp yağ yakmamıza yardım olacaktır.vucut dercemız 36 derece olduğu dusunulurse cok mantıklı vucut ıctığın buzlu suyu kendı vucut sıcaklığına getırmek ıcın extra calısıyor

öğlen::56:
1 kase mercimek çorbası
4,5 kaşık bulgur pilavı
1 çay bardağı gazoz(3 yudum)
4 çatalda sebzeli tavuk (değişk bişeydi sebzeli piliç kristal mış adı)

kızlar gecmısı okuyamadım sabah 10 gbı kalktım kahvaltı ettım evı topladım markete ındım sımdı geldım
kendıme turk kahvesı yapıorm sonunda alabıldım unutmadım

kahvaltım
2 dılım hellım peynır
1 dılım lıght etmek
2 zeytın
yarım domates
cay

kızlar gecmısı okuyamadım sabah 10 gbı kalktım kahvaltı ettım evı topladım markete ındım sımdı geldım

kahvaltım
2 dılım hellım peynır
1 dılım lıght etmek
2 zeytın
yarım domates
cay

ohh kahve keyfi yapıyorsun ne güzel sefan olsun canım:21:
ben şekersiz içemiyorum diye uzun zamandır içmedim hiç kahve:19:

öğlen::56:
1 kase mercimek çorbası
4,5 kaşık bulgur pilavı
1 çay bardağı gazoz(3 yudum)
4 çatalda sebzeli tavuk (değişk bişeydi sebzeli piliç kristal mış adı)

ohh afıyet olsun

kahvaltım
2 dılım hellım peynır
1 dılım lıght etmek
2 zeytın
yarım domates
cay

kahve keyfı ha supermıs..

kızlar anamlar gelıo sonunda oleyyy
bugun spor yapamıcam şimdı dus alıp bıda ıncem asa bı seyler unutmusum optummm

ee gözun aydın canım hazırlıkmı yapıyosun,dolabında cesıtın cok cıkar buzluktan

slm ben de topiği yeni keşfettim. Evleneli daha 2 ay oldu ve ben 2 kilo aldım. :( Artık bugünü saymiicam ve yarından itibaren hemen başliycam. Ben de akşam 7 den sonra bişii yememeye dikkat ediyorum bu arada. Bi de kepek ekmek tüketiyorum. yeşil çay içiyorum çok düzeni olmasa da artık hepsi düzene girceekk. yarın ilk raporumu veririm inş.

slm ben de topiği yeni keşfettim. Evleneli daha 2 ay oldu ve ben 2 kilo aldım. :( Artık bugünü saymiicam ve yarından itibaren hemen başliycam. Ben de akşam 7 den sonra bişii yememeye dikkat ediyorum bu arada. Bi de kepek ekmek tüketiyorum. yeşil çay içiyorum çok düzeni olmasa da artık hepsi düzene girceekk. yarın ilk raporumu veririm inş.

merhaba . bende evlenip kilo alanlardanım.64 kiloydum ve memnundum. evlendikten sonra 74 oldum.. :( bi ara diyt yaptm kalori hesabı 74 kiloydum 66 ya indim . ama sonra ekmeğe ve tatlıya başlayınca hoooop tekrar 72 oldum . :( iradem zayıfladı . diyet yapamayacağımı düşünüyorum. aslında sonradan tekrar kilo almamın en büyük sebebide üni. sıavlarına sabahlara kadar çalıştığm için malum açıkıp yemek yiyordum. şimdi sınavlar tekrar başlamadan kesin vermem lazım yoksa duba olup çıkacak ... ek olarak gebede kalmak istiyorum o sebebtende kilo vermek istiyorum gebe kalmadan önce .. yani anlayacaınız acillll kilo vermem lazım.. kızlar .. nasıl başlasam zevkle devam eder akıl verin bana .. :18::18::18::18::18:

ikinizde hoşgeldiniz arkadaşlar,umarım istediğiniz kiloya kavuşursunuz.

Back