Evi benimseyememek

Açılın minimalist geldi :)
Yokuspokus arkadaşım
Eşyanın kölesi olma
Bağışlamaktan atmaktan satmaktan çekinme
Benim evimde çok az eşya var daha da azaltacağım
Sahip olduğun her şeyin bir maliyeti var
Evde yer kaplıyor, temizlik ve bakım gerektiriyor.
Evdeki yedek yastık yorganı kızılaya bağışla.
2 adet fazla yastığım 1 yorgan ve 1 battaniyem var misafir için. Cümbür cemaat kim geliyor ki?
Nevresim takımı sayım 3
Yemek takımım sadece 24 parça her gün bulaşık makinesi çalışıyor zaten, fazlasına ne gerek var?
Biblo ve süs yok, sadece mumlarım ve kar kürelerim var çoğu çekmecede
Toz almakla uğraşamam.
Çeşit çeşit bardak takımım yok, olan 3 x 6 tane bana yetip de artıyor.

Kısacası bence bunlardan rahatsızlık duyuyor isen değişim vakti gelmiştir.
Her eşyayı elden geçir ve gereksiz olanları evden çıkar, çok rahatlayacaksın.

Ben bugün tencere aldım
2 çorba tencerem oldu
1 pilav tenceresi
1 yemek tenceresi
1 düdüklü tencere

Hepsi bu kadar.

Eskimese de atabilirsin, daha doğrusu bağışlayabilirsin. Öğrenci evi kuranlara falan katkın olur.

8993 mesela şöyle olsa;

Öyle üç kat perdeler olmasın misal, halı desenli olmasın göz yormasın dümdüz bir şey olsun, süs olacaksa atıyorum iki tek şey olsun dahasıyla her boşluk dolmasın. Az olsun ama karakterli-kendi göz zevkimce olsun.
Benim evde ise şu an her şey kaos... Zevkim dışı ve fazla... Salt bi minimal yaşam olayı değil, evimin sanki karakteri de yok beni yansıtan...

2. El sitelere koysana eşyalarını?

Deneme amaçlı yap bakalım.

Önce verebilme ihtimalin olanları seç, elden geçir Evi.

Belki senin eşyalarının içine bir iki farklı eşya koyunca güzel olacak?

Minimalist yaşam yaa, favorim. Bu eşyalar ne ara artıyor anlamıyorum.

Evlenirken kendi isteğin şekilde secebilirdin niye başkasına biraktinki ne alaka gönülleri olsun onlar değil siz evleniyorsunuz sonuçta fazla eşya işine bende karsiyim hele o yatak yorgan bende bu yaz hepsini kaldirdim çok rahatladım sende bence annene filan ver istemiyorsan lazim degilse

Ardiye alanını açınca orayı çalışma odam yapabilirim ama amacım o kısmı boş bırakmak se sadece çamaşır alanı haline getirmek. Çalışma odam için küçük balkonu düşündüm açıkçası bir panjurlatma işi, evin içinden çıkaracağım bi komodin bir iki raf tamamdır. Boya, tiner vb. koku olmaması için evin içine.
Ayarladım kafamda baya ya hayırlısı.

Valla bir koşu varıp el atasım geldi.
Alys salondan bildirmiş,ben de oturma odamdan bildiriyorum;
L koltuk,duvara monte tv,kenarlarında 2 raf..
Ha bir de hamur açma tahtası
Onun fonksiyonunu ne sen sor ben söyleyim

Hobi köşesi yapmışsın salona işte
Baya listeledim, annemi de aradım ondan yana paslayacaklarımı da konuştum.
Üniteyi de halledeceğim bu gidişle zaten en son o. Duvara monte niye yaptırmadım da aval aval izledim "Hee alın madem lazım" dedim oyh... Eşek ölüsü gibi salonda durur.

Evet işte o karakter olgusu çok önemli mimaride .
Hani evinizdeki eşyalara bir yere kadar dayanırsınız fakat ev sizinle aynı karakteri yansıtmadığı için katlanma biter yadsıma başlar .

Her şey batmaya başlar artık . Ruhunuzu dinleyerek dekore edin evi . Gösterdiğiniz fotoğraflar çok hoş ve evet benimkiler oldukça boştu ama kültür farklılığından dolayı malum Japonlar :)

Ve ne kadar az detay o kadar karakter

Evlendigimde sadece 3 tencere almıştım sonradanda 1 pilav tenceresi birde düdüklü aldim 5 oldular.misafir tabagim kaşigim yok benim kullandiklarimdan çıkarıyorum ama çok kaliteli ve şıklar

Haklısın..
İnsan yarın var mıyız diye düşününce idare etmek de istemiyor..
Gençlikte heves oluyor zaten ilerde güzel eşyanın tadı da olmayacak diyorum ben de..

Ay benim de hepsini yenileyesim geldi bak şimdi :)

Bu arada geçmiş olsun :S

Gangsta valla tam okuyacam konunu çok uzun geliyor

Bibi be bi konumu da okuyamadın gitti :/
Ev diyorum, evim benim evim olmaktan çıktı iyice, gereksiz eşya kaynıyor, 4-5 sene önce annemin zevkiyle döşeli eşyalar ve fazlalıklar, düzenleyemez oldum fenalıklar geldi, elden çıkarıyorum, daha da çıkarmam lazım ama yeni eşyalar gidecek israf mı olacak, o kadar ödedik ettik aldık, kıyamam mı, lazım mı olur vb. öyle bir karmaşa yazısı. Evde durdukça da içim sıkılır, temizliği bitmez filan...
Özetle.

Yani kim geliyor bakarsan, kim gelip kalacak şehir dışından bir iki arkadaştan başka? Sülale komple burada sayılır zaten.
Battaniyelerin bayasını verdim hele düğün zamanı paketli haliyle hediye gelenleri, burada belediyenin kıyafet toplanan bağış noktaları var, kendileri evlere götürüp teslim ediyorlar.
Ama daha da gitmeli...
Hantal eşyalar sinirime dokunuyor işte, ondan yine karıştım nereden başlasam bilemedim.
Mutfaktan baya verilecek şey çıktı. Onları da aynı yer alıyor mu soracağım.

Bu kafada yalnız olmadığımıza çok sevindim:)
Eşimle ben de aldığımız eşyalara bin pişmanız
4yıl olcak evleneli. Bir günde aynı mağazadan seçmek zorundaydık aldık çıktık o gün. Vitrinden nefret eden ben gümüşlük aldım, takıma ek küçük tv ünitelerini sevmezdim ondan da var. Perdem evi çok karanlık gösteriyor aşırı desenli, vs vs
Çocuktan sonra bende aşırı bi düzen takıntısı gelişti. Marie kondoyu takibe başladım. Fazlalık giysileri mutfak eşyalarını elden çıkardım. Düğünde annem bir sürü yorgan yaptırdı gurbetteyiz kalabalık misafir gelir kalır diye. 4 senede 2 kere ancak geldi ondan bile fazla yorgan vardı. Durumu kötü aileye verdim bikaç yorgan yastık. Fazlalık bir takım eşyayı giysiyi de Letgo dan sahibinden de satıyoruz. Durum oldukça eşya değişikliği, durum yoksa da Ufak değişikliklerle de katlanılır hale getirmeye çalışıyoruz. Mesela salondan sıkıldım, komple değiştremeyz şuan. Salon vizon turkuaz tonlarda.fonu çıkardım, başka Renk kırlent biblo alıp, havasını değiştirmeyi planlıyorum. Bir de sık sık odaların düzenini değiştrrZ, o da güzel oluyor:)

Çok benziyoruz,
Ama ben uzun yoldan geldim :))
Bir ara dubleks evde tıklım tıklım eşyayla yaşıyordum
Tabi o zaman yardımcı geliyordu, iş başa düşünce birden minimalist oldum
Hatta eşim kıyafette de minimalizme gidelim diyor, bakalım o konuda emin olamadım henüz

Bazılarını öyle yapacağım. Eşimle de konuştuk. Bi ayar çekeceğiz yavaş yavaş, sıkıntıya girmeden.

Ay yok at gitsin ben gecen senede bir dunya şey attım veya dağıttım bu senede yapıcam
Evimde kücük boğuluyorum sanki çok eşyam olmamasına ragmen
Mesela geçen sene kiyafetleri eledim bi baktım 4 senedir hiç giymemişim 0 bile olsa dedim 4 sene giymedigimi bidaha giymem hop belediyenin kıyafet dolabına 3 koca poşet kiyafet çıkardım

GangstaWalk evi olduğu gibi bırak başka eve çık yeni eşya ,yeni hayat :)

İstemediğin ne varsa ihtiyacı olan birilerine ver . Çevrende verecek kimse yoksa sat . Eşya çoksa beyin yoruyor , huzursuzluk veriyor . Benim ruhum daralıyor ağzına kadar dolu evlerde ..

Evlendiğimden beri 3 kez koltuk değiştirdim , 3 ü de çocuklar yüzünden . Şimdi aldığımı kırılana kadar kullanırım herhalde .. ufak tefek başka değişimler de oldu evde ama şuan ellemiyorum ,bir başlarsam sonu gelmez gibi ..çok sıkılırsam başta sana verdiğim tavsiyeyi uygulayacağım :) eve ve eşyaya köle olamam. Yarın ölsem, benden sonra gelen ,sefasını sürse mezarımda ters dönerim :) kemiklerim sızlar .ne gerek var pişmanlıklara :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…