- Konu Sahibi Yokuspokus
-
Kavanoz konusunda eşim takıntılı bizde, lazım olur diye kenara ayırır ama ben cam kavanozları gidip cam biriktirme yerlerine atıyorum bir de onla uğraşamam diye. Tencere, sahan atma olayı... Eskitemedim ki adam akıllı atabileyim, sanki 10 kişilik aileyiz gibi tencere dolu ev. :/ Liste yapıyorum bir yandan şimdi.
Ne desem bilemedim Bree.
Aynı biz:)) Eskiler yokluk gördükleri için her şeyin lazım olacağını düşünüp biriktirdikçe biriktiriyor. Annem bizim evden götürdüğü eşyalarla bana bekar evi, kardeşime öğrenci evi açtı aynı dönemde:))
Ben evlenirken her şeyi kendim seçtim ama gereksiz büyük aldığımı düşünüyorum şimdi. Yıllarca da bol bol alışveriş yaptım, ev doldu taştı. Sonra taşınırken baya bir attım, hala daha atıyorum. Daralıyorum artık kullanılmayan eşya görünce. 9 yıllık evliyim. 1-2 sene sonra mobilyaları değiştiririz diye düşünüyoruz.
Bence siz de fazla masraf yapmadan evi düzenleyebilirsiniz. İlk iş vitrini ve beğenmediğiniz fonları elden çıkarmak. Köşesi sivri diye kaldırdığınız eşyalara da bence ihtiyacınız yok, onlarsız yaşayabiliyorsunuz. Ardiye olarak kullandığınız alanı kendinize çalışma alanı yapabilirsiniz. Beğenmediğiniz koltuk, mobilya varsa şimdi değiştiremeseniz bile yüzünü değiştirme, boyama, yeni yastıklar gibi şeylerle yeniliyenilirsiniz. Ev ferahladıkça hoşunuza gitmeye başlar.
Atmaya başlamak için Marie Kondo’nun kitabını okuyabilirsiniz.
Valla bir koşu varıp el atasım geldi.
Alys salondan bildirmiş,ben de oturma odamdan bildiriyorum;
L koltuk,duvara monte tv,kenarlarında 2 raf..
Ha bir de hamur açma tahtası
Onun fonksiyonunu ne sen sor ben söyleyim
8993 mesela şöyle olsa;
Öyle üç kat perdeler olmasın misal, halı desenli olmasın göz yormasın dümdüz bir şey olsun, süs olacaksa atıyorum iki tek şey olsun dahasıyla her boşluk dolmasın. Az olsun ama karakterli-kendi göz zevkimce olsun.
Benim evde ise şu an her şey kaos... Zevkim dışı ve fazla... Salt bi minimal yaşam olayı değil, evimin sanki karakteri de yok beni yansıtan...
Az önce, liste yapmazdan önce burada deprem oldu Nomu, belki nete düşer.
Tam annemle konuşuyordum telefonda perdeler ve vitrin hakkında, hani istersen sana vereyim, ona göre elden çıkaracağım diye ve bana "Her şeyin yepyeni, bir çiziği bile yok, onlar lazım olacak. Bugün olmazsa bundan 10 sene sonra lazım olacak" vb. tonla ikna edici şey sıralalarken "Anne bugünüm bitiyor!" diyordum, o model evladiyelik, hep böyle kalmaz evinin misafir dolacağı zamanlar olur derken deprem oldu az sallandık.
"Benim çalışma odam bile yok, şimdi olması gerekenler olmasın ama on sene sonrası için hiç çiziksiz vitrin evde beklesin? Al bak deprem de oluyor, 10 sene sonrası çok kesin evet" dedim.
Şimdi bir kısmını kendi evine almada-dağıtmada yardımcı olacak gibi görünüyor.
Kıyamam diyordum da, daha iyi kıyabilirim galiba artık... Deprem iyi geldi.
Gangsta valla tam okuyacam konunu çok uzun geliyor
Açılın minimalist geldi :)
Yokuspokus arkadaşım
Eşyanın kölesi olma
Bağışlamaktan atmaktan satmaktan çekinme
Benim evimde çok az eşya var daha da azaltacağım
Sahip olduğun her şeyin bir maliyeti var
Evde yer kaplıyor, temizlik ve bakım gerektiriyor.
Evdeki yedek yastık yorganı kızılaya bağışla.
2 adet fazla yastığım 1 yorgan ve 1 battaniyem var misafir için. Cümbür cemaat kim geliyor ki?
Nevresim takımı sayım 3
Yemek takımım sadece 24 parça her gün bulaşık makinesi çalışıyor zaten, fazlasına ne gerek var?
Biblo ve süs yok, sadece mumlarım ve kar kürelerim var çoğu çekmecede
Toz almakla uğraşamam.
Çeşit çeşit bardak takımım yok, olan 3 x 6 tane bana yetip de artıyor.
Kısacası bence bunlardan rahatsızlık duyuyor isen değişim vakti gelmiştir.
Her eşyayı elden geçir ve gereksiz olanları evden çıkar, çok rahatlayacaksın.
Bence bu olayı benimseyebilirsiniz .
- Japon minimalist evler
- Eki Görüntüle 2136505 Eki Görüntüle 2136506 Eki Görüntüle 2136507
- Şunun içinde insan ne sanatlar ortaya koyar .
Yokuspokus sizde sanatçıydınız sanırım .
Fırlatmaya başlayınca birbirimize haber edelim
Ben bugün tencere aldım
2 çorba tencerem oldu
1 pilav tenceresi
1 yemek tenceresi
1 düdüklü tencere
Hepsi bu kadar.
Eskimese de atabilirsin, daha doğrusu bağışlayabilirsin. Öğrenci evi kuranlara falan katkın olur.
2. El sitelere koysana eşyalarını?
Deneme amaçlı yap bakalım.
Önce verebilme ihtimalin olanları seç, elden geçir Evi.
Belki senin eşyalarının içine bir iki farklı eşya koyunca güzel olacak?
Minimalist yaşam yaa, favorim. Bu eşyalar ne ara artıyor anlamıyorum.
Ay yok at gitsin ben gecen senede bir dunya şey attım veya dağıttım bu senede yapıcamBibi be bi konumu da okuyamadın gitti :/
Ev diyorum, evim benim evim olmaktan çıktı iyice, gereksiz eşya kaynıyor, 4-5 sene önce annemin zevkiyle döşeli eşyalar ve fazlalıklar, düzenleyemez oldum fenalıklar geldi, elden çıkarıyorum, daha da çıkarmam lazım ama yeni eşyalar gidecek israf mı olacak, o kadar ödedik ettik aldık, kıyamam mı, lazım mı olur vb. öyle bir karmaşa yazısı. Evde durdukça da içim sıkılır, temizliği bitmez filan...
Özetle.
Yani kim geliyor bakarsan, kim gelip kalacak şehir dışından bir iki arkadaştan başka? Sülale komple burada sayılır zaten.
Battaniyelerin bayasını verdim hele düğün zamanı paketli haliyle hediye gelenleri, burada belediyenin kıyafet toplanan bağış noktaları var, kendileri evlere götürüp teslim ediyorlar.
Ama daha da gitmeli...
Hantal eşyalar sinirime dokunuyor işte, ondan yine karıştım nereden başlasam bilemedim.
Mutfaktan baya verilecek şey çıktı. Onları da aynı yer alıyor mu soracağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?