• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin sinirle söyledikleri aşamıyorum..

Öfke problemi olan gitsin tedavi olsun.
Sinirlenince size karşı fren mekanizmasını çalıştırmıyor.
Benim sinirim saman alevidir lafı hiç masum değil.
Asla değil manipülatif bir laf. Bağırıp çağırmayı meşrulaştırmaktan başka bişey değil. Tekrarı olmaması dileğim.

Önceki konuda da beni biliyosun bir an öfkeleniyorum sonra çok pişman oluyorum söylediğim şeye söylediğim an pişman oldum zaten diye diye kapandı. Benim eşimin karakteri bu kimi insan bir anda parlar bir anda söner. Ben daha sakinimdir o anları çok takmam zaten bi kulağımdan girer diğerinden çıkar anında gelir pişmanlığınıda bilirim. Ama ikidir bu laflar beni öfke yada sinire değil boşanmaya itiyo. İnsan eşine çocuğunun annesine nasıl böyle konuşabilir? Cesaret desem değil. Aptallık desem aptal bir insan olduğunuda düşünmüyorum. Neyin öfkesi bu sakin kendi halinde bir insanım arza çıkarmam genelde. Ve kavga konuları o kadar basit ki. Konusu ciddi bir kavgada ne olacak? Şuan bunu düşünüyorum.
Eşinizin şekeri yükseliyor olabilir mi?

S.kucam o şekere de var evet oda ota b.ka bağırınca bahanesi
Sizde de şeker var bence, dilinizin ayarı yok. Ben olsam üçüncüyü beklemem boşarım. Zaten üçüncü kez sözlü olmadan direkt fiziki şiddete de geçebilir. Bu riski evladım varken almazdım.

İnanın hiç bişey ispat etmek niyetinde değilim. Ne duyduğumu da gayet iyi biliyorum ne gördüğümüde. Şu dk boşansak ne dirisi dirime ne ölüsü ölüme. Boşanıcam desem önce diretir sonra tamam der susar oturur. Çocuğuma bakıcam çalışmıcam desem paramıda yollar. Bide öyle bi tip. Hiç anlam veremiyorum bu tavrına.
Ah canım benim ya bu erkekleri çok iyi tanıyorum sanıyorsunuz ama o erkekler boşanacağınız zaman birer pislik olabiliyorlar. İspatsız öyle gelişi güzel boşanırsanız bi bakmışsınız eşiniz mağdur olmuş. O yüzden ispatlı delilli gidin ve kendinizi güvene alın.

Kendinizi çok güzel ifade etmişsiniz ve bence kaygılarınızda çok haklısınız. Diğer yazmak istediğim iki konu;

1) kadınların çok öfkelenmesi ve benzer şeyler söylemesiyle erkolarınki çok farklı, benim de bazen gözüm dönüyor, senin ağzını burnunu kırarım derim mesela ama kaç kadın cinayeti var kaç erkek cinayeti var ortada..

2) eşinizin kendini sizden üstün gördüğünü hissettim ben, taşınırken bütün hammallığı siz yapmışsınız mesela, paşam da gelmiş montunu bulamadı diye sizi camdan geçiriyormuş, bak sen.. montum nerede sorusuna verecek on numara yanıt var da burası yeri değil 😅 yani bu diyaloglar aranızda bir güç dengesi olmadığını gösteriyor..

Bence bunlara katlanmak zorunda olmadığınızı net gösterin.

Boşanma konusunda da yukarıdaki arkadaşa katılıyorum valla cennetten düşmüş sanki diyeceğiniz adamların bile nasıl çirkinleştiğini şeytanlaştığını görseniz daha temkinli olursunuz.

Hayalkırıklığı çok kötü bilirim 😢

Kendinizi çok güzel ifade etmişsiniz ve bence kaygılarınızda çok haklısınız. Diğer yazmak istediğim iki konu;

1) kadınların çok öfkelenmesi ve benzer şeyler söylemesiyle erkolarınki çok farklı, benim de bazen gözüm dönüyor, senin ağzını burnunu kırarım derim mesela ama kaç kadın cinayeti var kaç erkek cinayeti var ortada..

2) eşinizin kendini sizden üstün gördüğünü hissettim ben, taşınırken bütün hammallığı siz yapmışsınız mesela, paşam da gelmiş montunu bulamadı diye sizi camdan geçiriyormuş, bak sen.. montum nerede sorusuna verecek on numara yanıt var da burası yeri değil 😅 yani bu diyaloglar aranızda bir güç dengesi olmadığını gösteriyor..

Bence bunlara katlanmak zorunda olmadığınızı net gösterin.

Boşanma konusunda da yukarıdaki arkadaşa katılıyorum valla cennetten düşmüş sanki diyeceğiniz adamların bile nasıl çirkinleştiğini şeytanlaştığını görseniz daha temkinli olursunuz.

Hayalkırıklığı çok kötü bilirim 😢
Yani katılıyorum şu hayatta gerçekten ben ona mecbur değilim ama o bana mecbur çocuğu için mecbur. Şu dk ölse gitse çocuğumu gayet güzel büyütürüm bakarım. Aynı şey onun için geçerli değil.
Ve öyle sataşan çatan bir insan da değilim en çok tartışmalar onun bu durup dururken söylenmeleriyle başlıyor çünkü altında bir bencillik var.

Sizde de şeker var bence, dilinizin ayarı yok. Ben olsam üçüncüyü beklemem boşarım. Zaten üçüncü kez sözlü olmadan direkt fiziki şiddete de geçebilir. Bu riski evladım varken almazdım.
Yok gerçekten sinirlerim bozuk bu konuşmaların sonu şekerim çıktı bir an öfkelendim zaten gergindimlere bağlanıyor ve yok yere çıkan huzursuzluktan sıkıldım. Çocuğun yükü evin sorumlulukları çoğunlukla bende. İşe gidip yorulup orda streslenip bana çatmasına hazmedemiyorum. Yorgunluksa ben daha çok yoruluyorumdur stresse her gün hayatımda zaten. Neden birbirimiz için hayatı kolaylaştırmak varken zorlaştırmak niye?
Korkumda bu üçüncüde bu şiddetin harekete dökülmeyeceğinin bir garantisi yok. Yapmaz derdim ama artık hiç güvenmiyorum.

Eger gerçekten bir daha olursa bosanacaksaniz gozdagini verin, yok bir sey yapamazsaniz hic tehdit etmeyin.
Umarim bir daha karşılaşmazsiniz bu üslup ile.

11 yıl oldu. 5 yıldır evliyiz. Evet büyük tartışmada değil aslında klasik bir tartışmanın sonu ilk defa bu cümlelere döndü. Bende çok öfkeleniyorum ama hiç böyle şeyler söylemiyorum nedir herkes gücünün yettiği tehditi mi yapmalı acaba. O bana çarparım desin her kavgada bende ona seni boşarım diyeyim. Eninde sonunda o çarpar ben boşarım zaten.
Boşanma kelimesi evlilikte kavgada soylenmemeli bence. O evliligi zedeleyebilir. Her kavgada agza alinmasi hic hos degil.Bu durumda çarparım lafi daha hafif gibi. Yanlis anlamayin ben eşinizin yaptigi durumu savunmuyorum ama kendim de kullandigimi ifade etmek istedim. Sinirlenince kufur etmektense bu tarz soylemler benden çıkıyor. Ama asla karşı tarafa fiziksel bir durumda bulunmuyorum, bulunmam.
Zaman icinde insanlar birlikteliginden sıkılabilir, bunalabilir. Kavgada ofke patlamasi yasayabilir. Hepimiz degisiyoruz. Her gun yeni seyler yaşıyoruz. Ruh halimiz bir yerde kaçık davranabiliyor. Bir yere kadar kendimizi törpüleyebiliyoruz.
Normal zamanda da size karsi kırıcı davranislari varsa bosanmayi o zaman düşünün derim. Esinizi sizden başka kimse iyi taniyamaz. Onun ne yapacagini ne yapmayacağını tahmin edersiniz. 11 yıl olmuş sonuçta. Kırıldığınızı ifade edin. Duzeltmek için çabalıyorsa ne âla

Boşanma kelimesi evlilikte kavgada soylenmemeli bence. O evliligi zedeleyebilir. Her kavgada agza alinmasi hic hos degil.Bu durumda çarparım lafi daha hafif gibi. Yanlis anlamayin ben eşinizin yaptigi durumu savunmuyorum ama kendim de kullandigimi ifade etmek istedim. Sinirlenince kufur etmektense bu tarz soylemler benden çıkıyor. Ama asla karşı tarafa fiziksel bir durumda bulunmuyorum, bulunmam.
Zaman icinde insanlar birlikteliginden sıkılabilir, bunalabilir. Kavgada ofke patlamasi yasayabilir. Hepimiz degisiyoruz. Her gun yeni seyler yaşıyoruz. Ruh halimiz bir yerde kaçık davranabiliyor. Bir yere kadar kendimizi törpüleyebiliyoruz.
Normal zamanda da size karsi kırıcı davranislari varsa bosanmayi o zaman düşünün derim. Esinizi sizden başka kimse iyi taniyamaz. Onun ne yapacagini ne yapmayacağını tahmin edersiniz. 11 yıl olmuş sonuçta. Kırıldığınızı ifade edin. Duzeltmek için çabalıyorsa ne âla
Yüzde yüz katılmıyorum size şiddet ağıza pelesenk olunca devamı geliyo doz arta arta gidiyo belli ki ilk çarparım diyen adam ikincide camdan geçiririm diyo baksana. Ayrılmak daha masum iki taraf içinde güvenli en azından. Ha ben her kavgada konuşmam böyle. Bi kere çıkar ağzımdan yaparım. Buda sinir bozucu insan yapamayacağı şeyleri sakız etmemeli ağzına. Bunlarıda söyleyeceğini düşünmezdim ama söyledi kimseye gözü kapalı güvenmemek lazımmış. Kimsede vazgeçilmez değil. Benim sinirlenmeden sakin ve net bir üslupla eşime bunları anlatmam lazım. Eminim tehdit gibi algılayacak duruma göre artık keyfi bilir nasıl anlıyosa ben bi kere daha bu muhabbeti çekmem.

Yüzde yüz katılmıyorum size şiddet ağıza pelesenk olunca devamı geliyo doz arta arta gidiyo belli ki ilk çarparım diyen adam ikincide camdan geçiririm diyo baksana. Ayrılmak daha masum iki taraf içinde güvenli en azından. Ha ben her kavgada konuşmam böyle. Bi kere çıkar ağzımdan yaparım. Buda sinir bozucu insan yapamayacağı şeyleri sakız etmemeli ağzına. Bunlarıda söyleyeceğini düşünmezdim ama söyledi kimseye gözü kapalı güvenmemek lazımmış. Kimsede vazgeçilmez değil. Benim sinirlenmeden sakin ve net bir üslupla eşime bunları anlatmam lazım. Eminim tehdit gibi algılayacak duruma göre artık keyfi bilir nasıl anlıyosa ben bi kere daha bu muhabbeti çekmem.
Konu sahibi genel olarak pek sorunumuz yok pek kavga etmeyiz dedigi icin ona gore yorum yaptim. Sorumlu insan, siddete meyilli insan her zaman kendini belli eder. 11 yıl birliktelermis sonucta. Bu zamana kadar iki kere boyle buyuk kavga etmisler. Tabiki söylemleri hos değil ama kizginlikla ofke patlamasiyla dile getirmiş. Bende bu tarz soylemler kullandigim icin farkli bir bakis açısı gosterdim. Bu soylemlerin dozlarini artirip artirip gitmiyorum. Birine bir fıske bile vurmadim bu zamana kadar. Şakayla el kol hareketleriyle karsi tarafa vuran birisi bile olmadım. Bu sozleri diyen kisi erkek olunca tabi daha farkli gözüküyor. Cunku kadina şiddet olaylari o kadar çok var ki.
Boşanmak sizin icin kolay bir durum olabilir ama herkes icin kolay degil. Enine boyuna iyice düşünmek lazim. Hayatini etkileyecek. Isin ucunda pisman olmakta var. Tartıp biçip ona gore karar vermesi gerekir. Ama bunun yerine once eşini karsisina alip konuşmalı. Kirildigi yerleri soylemeli uyarmali. Belki onun icin onemsiz sinirle soyledigi bir kelimeydi ama konu sahibi icin oyle olmamis. Adam bunun farkinda bilincinde olmalı. Ayni seyleri tekrar yapıyorsa o zaman boşanmayi dusunmeli.
Konu sahibi sizmissiniz pardon ben farkli biri yorum yapmis gibi algıladım ona gore yazmistim.
Tabiki siz bilirsiniz sizin dusunceniz. Benim dusuncem bu sekildeydi. Ben disardan bir gözüm. Siz icinde yasayansınız. Herkesin sınırları cizgileri farklıdır. Yorumunuza saygi duyarım

Konu sahibi genel olarak pek sorunumuz yok pek kavga etmeyiz dedigi icin ona gore yorum yaptim. Sorumlu insan, siddete meyilli insan her zaman kendini belli eder. 11 yıl birliktelermis sonucta. Bu zamana kadar iki kere boyle buyuk kavga etmisler. Tabiki söylemleri hos değil ama kizginlikla ofke patlamasiyla dile getirmiş. Bende bu tarz soylemler kullandigim icin farkli bir bakis açısı gosterdim. Bu soylemlerin dozlarini artirip artirip gitmiyorum. Birine bir fıske bile vurmadim bu zamana kadar. Şakayla el kol hareketleriyle karsi tarafa vuran birisi bile olmadım. Bu sozleri diyen kisi erkek olunca tabi daha farkli gözüküyor. Cunku kadina şiddet olaylari o kadar çok var ki.
Boşanmak sizin icin kolay bir durum olabilir ama herkes icin kolay degil. Enine boyuna iyice düşünmek lazim. Hayatini etkileyecek. Isin ucunda pisman olmakta var. Tartıp biçip ona gore karar vermesi gerekir. Ama bunun yerine once eşini karsisina alip konuşmalı. Kirildigi yerleri soylemeli uyarmali. Belki onun icin onemsiz sinirle soyledigi bir kelimeydi ama konu sahibi icin oyle olmamis. Adam bunun farkinda bilincinde olmalı. Ayni seyleri tekrar yapıyorsa o zaman boşanmayi dusunmeli.
Konu sahibi sizmissiniz pardon ben farkli biri yorum yapmis gibi algıladım ona gore yazmistim.
Tabiki siz bilirsiniz sizin dusunceniz. Benim dusuncem bu sekildeydi. Ben disardan bir gözüm. Siz icinde yasayansınız. Herkesin sınırları cizgileri farklıdır. Yorumunuza saygi duyarım
İşte bir kadından bu kelimeliri duymak var bir erkekten bide. Hadi ben demiş olsam adamı camdan geçiremem ama o beni geçirebilir. Ev hanımıyım çalışmıyorum fakirlikte gördüm bu hayatta. Ama asla yani böyle bişeyi yaşamayı geçtim dile gelmesi bile kabulüm değil. Sefil olurum ama yine katlanmam. Anlayamadığımda bu ne değişti bana niye bunları söyleyecek kadar öfkeli belli ki altta başka bişeyler var bir gözlük bir mont için bu raddeye gelmez insan. Ama konuşabilen insanlarız da 11 yıl nasıl geçsin pasif agresif. Bi yere koyamıyorum bu tavrını.

Annesiyle bağırıp çağırarak konuştuğunu gördüğünüz halde evlenmişsiniz, onların dinamiği falan diye de üstünü kapatmışsınız dinamik bağrararak olmaz alın size dinamik.Bu bile benim için sorundur annesine saygsız olan haddini bilmeyen karısına bin beterini yapar hır gür bir adam olduğu o zamandan beri belliymiş.

Size de bağırmış sözde ağzının payını verdim diyorsunuz ama siz onun karakterini değiştiremezsiniz adam sizi bir kaşık suda boğacak bir tip CAMDAN GEÇİRİRİM ne ya kanım çekildi hala terapi falan demişler bir de boşanın bu adamdan.

Annesiyle bağırıp çağırarak konuştuğunu gördüğünüz halde evlenmişsiniz, onların dinamiği falan diye de üstünü kapatmışsınız dinamik bağrararak olmaz alın size dinamik.Bu bile benim için sorundur annesine saygsız olan haddini bilmeyen karısına bin beterini yapar hır gür bir adam olduğu o zamandan beri belliymiş.

Size de bağırmış sözde ağzının payını verdim diyorsunuz ama siz onun karakterini değiştiremezsiniz adam sizi bir kaşık suda boğacak bir tip CAMDAN GEÇİRİRİM ne ya kanım çekildi hala terapi falan demişler bir de boşanın bu adamdan.
Sevgiliyken bikaç defa telefon da bağırdığını duydum. Hatta kavga ettim ne biçim konuşuyosun annenle diye. Sonra nişanlıyken aklıma takıldı bu konu. Ama nasıl bi kadın bilemezsin dedi annem. Evlendikten sonra hak verdim. Bağırmasını hala tasvip etmiyorum hala uyarıyorum. Ama kayınvalidem bundan anlıyor. Kocası kızı kendi annesi bile dayanamıyor bağırıyo. Misal akşam yemeğine çağırıyor. Önce eşimi sonra beni kızını kocasını ne istersiniz diye arıyor. Herkes sana ne kolay gelicekse diyor. Gün içinde herkesi bi 5 kere daha arıyor şunu mu yapsam bunu mu yapsam diye. Her aradığında da ona sordum diğerinide aradım diye anlatıyor. Akşam yemeğe gidiyoruz saydıklarından bambaşka bişey hazırlıyor. Herkes yiyip eline sağlık diyor. Yaklaşık 1 saat daha aslında bunu yapıcaktım diye anlatıyor. Yedik içtik ne önemi var gayet güzeldi deniyor. İstediğimi yaptırmadınız ki aslında şunu yapmak istiyodum diyor. Sonra bir bağırışma kopuyor sana karışan yok ne anlatıyosun hala diye. Sofrada kimin nereye oturacığından tut kaç kaşık yemek yiyecek buna kadar karar veriyor. Biri bişey diyince de bak halime benimle nasıl konuşuyolar oluyo. Bu en basit konu. Yorucu bir kadın sabır gösterdikçe daha fazla üstüne geliyor insanın. Ve bağırış çağırış sonrası kapıdan çıkarken canım anam canım oğlum diye ayrılıyor saçma sapan. O yüzden ne yorum yapıyorum artık ilişkilerine ne karışıyorum sadece mevzuyu uzatırsa yeter diye uyarıyorum.
Eşim böyle biri değildi olsaydı en başından olmazdı bende bunlara katlanacak insan değilim. İlkinde ki samimi pişmanlığını ben ne yaptım halini görmeseydim o gün bitirirdim. Ama taviz tavizi doğuruyormuş anladım ki. Bu akşam konuşmak niyetindeyim verdiği tepki ve söylediklerine göre şekillenecek geleceğimiz. Hayırlısı olsun hakkımızda

Yok gerçekten sinirlerim bozuk bu konuşmaların sonu şekerim çıktı bir an öfkelendim zaten gergindimlere bağlanıyor ve yok yere çıkan huzursuzluktan sıkıldım. Çocuğun yükü evin sorumlulukları çoğunlukla bende. İşe gidip yorulup orda streslenip bana çatmasına hazmedemiyorum. Yorgunluksa ben daha çok yoruluyorumdur stresse her gün hayatımda zaten. Neden birbirimiz için hayatı kolaylaştırmak varken zorlaştırmak niye?
Korkumda bu üçüncüde bu şiddetin harekete dökülmeyeceğinin bir garantisi yok. Yapmaz derdim ama artık hiç güvenmiyorum.
Siz çok aklıbaşında yazıyorsunuz
Kırılmakta çok haklısınız
Şiddet olmayacağının garantisi yok bu söylemlerden sonra

Ama öyle bir konuşma yapın ki ağzından bir daha böyle bir şey çıkarsa evli kalmayacağınızı bilip Sizi yormadan alsın ceketi çıkıp gitsin

Back
X