Evi benimseyememek

Evime gelen hanım zaten bir günde zor bitirirdi vaktinde. Şimdi ağırlıklı ben yapıyorum zaten, eşim de müsait oldukça katılır ve mümkün değil Loch... Mümkün değil bizim evde temizliğin dip bucak çabuk bitmesi... Bıklar geliyor bir noktadan sonra işte.

Çıkaracağım. İyice netleştim konu içinde.
Anneme paslayacağım kısmını konuştum vitrin perde vb., benim adamla da konuştum 2. elde verilecekleri.
Mutfak eşyası, tekrar kıyafet ve (inşallah fark etmez annem) çeyizimden hala daha hiç kullanılmamışlar var yeni evlenen seven ihtiyacı olanlara sorup vereceğim. Mutfağı listeledim konuyu açtığımdan beri.
Sıraya koyuyorum bir yandan, bir yandan videolara baktım daha rahat ayıklamak için yöntemler varmış.
En azından yarına bırakmayıp bugünden kafamın içinde organize etmeye başladım.
Marangoz elinden geçip değiştirilebilecek parçaları bi soracağım elime kalanlardan filan.
Olacak ya.

Daha konuyu acmadan gangsta yazmis uzun uzun guzel guzel anlatmstir konuyu dedim yanilmamisim.
At anacim fazlalik ,hosuna gitmeyen ne varsa at durumun oldukca da degistir.

Eşyalarınızı evlendiğinizden beri kaç kere değiştirdiniz?
Size böyle sıkıntı geldiğinde evinizde ne çeşit değişiklikler yapıyorsunuz?
Sevmediğiniz tarz eşyalarınız olsaydı bunu dert eder miydiniz?
Elden çıkarmayı düşündüğünüz bir şeyin, bir gün lazım olabileceği düşüncesini baskın yaşar mısınız?
İsraf mıdır sizce?

24 yıldır ortalama 5 yılda bir eşya değiştiririm, bu bazen komple bazen parça parça olur, çok eşyadan nefret ederim, az ve kullanışlı ihtiyaca yönelik eşyalar alırım.
Koltuk, sehpa vb eşyalarımı kullanmaktan memnunsam ama evde değişiklik yapma dürtüm kıpraştıysa duvarların rengiyle oynarım, klasik şampanya rengi, bej vs renkleri sevmediğimden farklı tonlar kullanıyorum, şu sıra evim bu renk:

Bibloları pek sevmem, onun yerine duvarlarda aksesuar kullanırım, tablolar, klasik duvar saatlerinin dışındaki saatler tercihimdir, bu aralar Deniz taşlarıyla yapılan duvar aksesuarlarına takıldım, kendi çabalarımla onları yapmayı planlıyorum, lambader ve spor avizeler kullanmayı severim.

Elden çıkartmayı düşündüğüm hiçbirşeyi bir gün lazım olur mu diye düşünmem, elden çıkarttığım eşyalarımı böyle şeylerin denmesi ayıp aslında ama ihtiyacı olduğunu bildiğim insanlara veriyorum, o yüzden de israf olarak görmüyorum.

Sana tavsiyem koltukların spor bir dekorasyonu kaldıracak bir görüntüye sahipse salona ufak dokunuşlar yap, spor avize veya bir lambader, fon perdelerden kurtulup stor perdeler kullan, duvarlara evde kendinde yapabileceğin tablolar, ahşap üzerine Deniz kabukları veya taşlarıyla yapılmış objeler koy, illa taşlar vb olması da gerekmez, birkaç lira harcayarak kendin de aksesuarlar yapabilirsin, yatak odası içinde şu sıra değiştiremeyeceksen yapışkanlı folyo kağıtlar var, ister düz renk ister desenli, internette nasıl kaplayacağına dair videolarda var, ayrıca kullananların yorumlarına göre oldukça dayanıklılarda mutfak dolaplarında da iyi performans gösterdikleri söyleniyor, dantel vb eşyalarını da annem üzülür diye tümüyle elden çıkarmak istemiyorsan bir kısmını çerçeveletip ya da beyaz tutkal kullanarak avize yapar ev dekorasyonuna dahil edebilirsin, ardiye haline geldi dediğin odada ne kadar elden çıkması gereken eşya varsa ver birilerine, aslına bakarsan ilk etapta yokluğuyla seni zora sokmayacak ne kadar eşya varsa hepsini evden gönder gitsin.

Ardiye niyetine kullandığın odayı çalışma odan yap, kendine kafa dinleyeceğin hem de rahatça çalışacağın bir alan olur, masan, pc, işinle ilgili diğer enstrümanlar, hobin varsa hobinle ilgili malzemeler orada olsun, birkaç armut koltuk, belki bir iki duvar rafıyla orası gayette güzel bir çalışma odası olur bence, yani açık açık yazacağım ama kırılma evi mobilya dükkanına çevirmişsin, bir sürü sehpa, ıvır zıvır, kaç senelik evliyim salonda olan eşyamı söyleyeyim, bir köşe koltuk, bir orta sehpa, bir tv ünitesi ve eşimin çalışma masası, biblo yok, tül perde fon perde yok, stor kullanıyorum, gümüşlükmüş, vitrinmiş kapıdan içeri giremez, halı desen kabusumdur, salonda tüyü topağı olmayan bir yazlık halı var bitti gitti, ben de senin evde olsam boğulurum, açık açık yazdım ama boğulurdum :))
Eşin izin alacaksa siz fazlalıkları eleyin yollayın, işe oradan başla gerisi gelir.

Ben bi dolap temizledim kiyafetleri yani.. etiketi bile koparilmamis 8 yildir giymedigim bir elbise dustu aklima sonradan aramaktan helak oldum onuda yollamisim : ( bana herseyi at desinler o yuzden ama kiyafetlerim cok degerli benim icin, resmen kiyamiyorum : (

Benim de evde bi ara oda vardı ardiye olarak kullandigimiz, bebeğe oda yapmak için boşaltmamız gerekti, odadan çıkanları çöpe atarken komşular "taşınıyor musunuz?" Diye sordu onlarsız da yaşanıyormuş boşuna 3 yıl oda işgal etmişler. Fazlalıkları at gitsin. Sende çürümektense başkasının ihtiyacını görür, asıl o vakit ısraf olmaz.
Ben de kısmet olursa taşınırsam evin yarısını götürmeyecegim planım bu. (Eşim en ufak şeyini bile atamaz, baya zor bir süreç olacak benim için)

Bir buçuk yıllık evliyim ve en sık yaşadığım buhran bu :)) evlenirken mobilyadan ev düzeninden anlamadığım için bildiğin showroom da ne varsa aldım eve koydum. Salonum pembe. Pembik geberik gelinlerdenim bundan daha kötü ne olabilir ilk fırsatta taşınır taşınmaz gözden çıkaracağım şey salon takımım, koltuk takımımı 6,500 tlye almama rağmen. Boğuyor beni dayanamıyorum. Ev benim evim huzurlu olmayacaksam neyleyim parasını pulunu. Ikinci ele vericem 3 5 ne verirseler yeniden salon alıcam ( bu sefer asla takım almam )
Birde moda denilen illet öyle çabuk değişiyor ki bizde evdekilerden çabuk sıkılıyoruz.
Benim fazla eşyam yok ama evde ne varsa kalabalık atarım asla fırsat vermem, cehiz bile koyacak yerim yok diye 2 yorgan istedim annemden o kadar. Fazlası beni darlıyor

Satabildiğinizi satın, sitelere felan yükleyin satamadığınızı ihtiyaç sahibi insanlara verin. Içiniz rahat etsin.

ayyy tam beni anlatmissin 17 senelik eşyalar üstüme üstüme geliyor

Gangsta, eşyaları bilemem henüz bir evim yok ancak annen senin üzerinde bayağı bir egemenlik kurmuş. Sence de öyle mi?

Boğulmamak elde değil zaten.
Dantelleri tutkalla cam kavanoz dışını kaplayıp mumluk yapma gibi düşüncelerim olmuştu ama annem cidden çok hassas, kesinlikle yıpratmadan nazikçe, gerektiği gibi kullanılması düşüncesinde, bana da elden çıkarmak-geri göndermek kalıyor maalesef.
Boya çok iyi fikir, bunu kendim de yaparak keyif alabilirim üstelik. Tabi önce fazlalıklar gitmeli.
Maalesef aynen dediğin gibi, ev mobilyacı dükkanına döndü, biz başta en azından bir odayı boş bırakarak girmeliydik eve. Çocuk odası olabilecek odaya niçin dolu dolu eşya aldım, neden orayı sade bir çalışma odası olarak bırakmadım da içini fulledim, nasıl önceden göremedim diyorum.
Başlıyoruz artık Mune, ağır ağır da olsa, fırsat buldukça değişecek umuyorum.

:))))
Evde fazlalık gördüğüm herşeyi atarım, eşim bazen bu gidişle bizi de atarsın diyor, giyim, ev eşyası, gereksiz tabak çanak bile tutmam, tencerelerim dahi sayılı, günlük tencerelerim 3 kişilik bir öğün yemek pişirecek boyutta:)
5 yıldır kullandığım koltuklarım spor ve çok kullanışlı ama şu sıra bahar kıpraşmasından olsa gerek, bunları atayım tahta paletlerden daha da spor koltuk takımı yapayım diyorum

Bana kalsa evde birçok eşya olmayacak ama gelen misafirlerim uzak yoldan geldiği ve yatılı olduğundan onların ihtiyaçlarını düşünmem gerekiyor.

Gangsta, eşyaları bilemem henüz bir evim yok ancak annen senin üzerinde bayağı bir egemenlik kurmuş. Sence de öyle mi?

Egemenlik mi denir bilmiyorum da, iknaya açık biri olmuşumdur hep söz konusu annem olunca. Şimdi şu yaşımdan beş sene öncesine gittiğimde, düşüncelerim, huylarım daha farklıydı ve açıkçası evlenirken bir eve ne gerekir, ne olmalıdır vb. algılarım da faal değildi. Bir iki bir şeye baktığımda "Öğrenci evi gibi yapacaksın evi" filan dediydi annem, ben de çekiliverdim geri hani dilediğince yap diye. Önemsemezdim, belki de ev konusunda bilgili, ne gereklidir iyi bilir diye düşündüm o an. Çok şey söylenebilir ama eşyalar, evi dekore etme olayına oldukça ilgisizdim o zamanlar özetle.

Sorunda orda aslinda..misafir gelince filan olmazsa olmuyo.. her gun misafir gelmiyo ama gelincede lazim oluyo bazi seyler. Yoksa bazen koltugu tv yi herseyi atasim geliyo benimde. Bi kitaplik bi masa birde yerde bi kac tane buyuk yastiklardan minderlerden oturmak icin:) temizligide kolay olur. ama gelen kisi ne der ne dusunur o durumda bilmiyorum :))) tabak canak olayida ayri zaten. Evlenirken 2 tane set almistim tencere seti. Bi kac sene once bi tane daha aldim 5-6 kac tane farkli boyut teflon tavam var degistiriyorum arada. Bi kac tane oyle set disinda tencere sahan filan..Ama onlarca bardak var mesela sayamiyorum:) eskiden herseyi 12 tane aliyordum set olsun bilmem ne. Simdi hosuma gidince 2 tane aliyorum o da tatmin ediyo beni :) bu gidisle bahar mahar mutfaga girip herseyi atcam.. saydikca yoruldum valla

Ben de bu şehri benimseyemedim. Beş sene bitti. Hadi kalk gidiyoruz dense bir sırt çantası alıp çıkacakmışım gibi o derece yerleşemedim buraya. Seviyorum bu şehri. Maneviyatı beni besliyor fakat misafirlikte kapı kenarına konan sandalyeye oturmuş gibi hissediyorum burda. Her an gidecekmişim gibi bir his. Kalıcı değilim gibi. Nasip olursa gidersem birgün çoğu şeyi arkamda bırakmaya kararlıyım.

Valla değişir, değiştir Gangsta, büyük mobilyaları hemen değiştirmek maliyetli olabilir ama fazlalık olanları atar, duvar boya rengini değiştirirsen hatta belki duvar renginle ahenkli bir duvarı duvar kağıdı kaplarsan, seni, ev dekorasyonu stilini yansıtan aksesuarlar kullanırsan evin daha albenili olur benimsersin, sevdiğin tarzdan çıkarımım spor bir ev dekorasyonu zevkine sahip olduğun, artık nalbur, kırtasiye gibi yerlerde 3-5 liraya satın alıp boyayabileceğin şeyler var, ben geçen sordum mesela 20 cm'ye 50 cm bir kontraplak 3 lira, onlardan alıp yağlı boyayla boyadıktan sonra üzerlerine modern dizayn şeyler yapıştırmayı planlıyorum silikon tabancasıyla, yaşadığın yerde bulman mümkün mü bilmiyorum ama kurumuş yere düşmüş ağaç dallarını bile boyayıp aksesuar yapabilirsin, yaratıcılık kısmı sana kalmış, kimi vazolara koyup üzerilerine süsler yapıştırıyor, kimi o dallarla duvarlara resimler asıyor, kimi tahta parçaları üzerine yapıştırıp üzerilerine kış figürü çizip boyuyor.

Alınan sonra da çöpe atılan konserve kutularının dışını yapışkanlı kağıtla kaplayıp içine objeler yerleştirenler, mum yerleştirip fener gibi kullananlar var, biraz hayal gücü yeterli.

Şimdilik ufak dokunuşlar yaparsın, sonra imkan olunca büyük eşyalara el atarsın.

Kızlar elden çıkardıkça insan rahatlıyormuş, benim dolap yarıdan aza indi (Bir gün tekrar 36 beden olurum diye beklettiğim, çok sevdiğim kıyafetlerime kadar gönderdim), oğlanın dolapta küçülenleri ayıklayınca zaten raflar boşa çıktı. Evden kendimize bıraktığımızdan fazla kıyafeti çıkardım ve içimin açıldığını söyleyebilirim... Hatta o kıyafet karışıklığında, oğlumun hiç giyilmeden küçülmüş yepyeni pantolonlarına kadar gördüm, hep arkada kalmış ve onlara sıra bile gelmemiş. Biz alıp öne yığmaya devam ettikçe zaten israf etmişiz. Aynı renginden pantolonu varken daha pantolon almışız çocuğa.

Bi eşimin dolap kaldı şu an, oradan da baya gömlek, pantolon çıkacak biliyorum. Kendisi baksın ayıklasın diye bekletiyorum onu şu an.

Mutfak eşyalarını ayırmak için koli bekliyorum, Market ablamız var burada bi, onunla konuştum, ayıracak benim için. İhtiyacı olan tanıdığı kişiler varmış, direkt onlara gidecek. Tencerelere ise annem müdahil oldu tabi kaçmaz ondan
Ben alır yazlığa yedek koyarım, lazım olacak bir gün sana akmaz kokmaz, o takımı ne emekle aldım sana dedi, tencere takımının birine çöktü. En azından evde yer işgal etmeyecek. Hafta sonu yazlığa götüreceğim onları, vitrin de gidiyor, perdeler de.

Şu an tüm dolaplar yarı yarıya açıldı, boş raflar-çekmeceler elde ettim delicesine mutluyum.
Yük etmemek gerekiyormuş, bunu anladım şu yaşımda.

ben de yasadıgım sehri benımseyemedim

2 takım tabak kasık seti yeter diğerlerini çıkarın
Fon perdeleri çıkartın
Vitrin biblolar onları da çıkarın
Fazla yatak yorgan varsa kullanılmamış yeni evlenecek birilerine verin
Giymediğiniz giysileri cikarin
Çeyizlik kullanmadığınız şeyleri hemen verin dolaplarını kullandığınız eşyalarla dolsun
Israfi bende sevmem 2 3 senedir lazim olmadıysa dahada olmaz
Çocuğumun kuculenini saklarım sadece kardeşi giyer diye ama kucugunkileri hemen veririm
Ev pratiğe uygun olacak bende eşyalarını çok azalttım rahat ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…