Ev meselesi,fikirlerinize ihtiyacım var

Ya kadının tavrına bakarak asla hastalığın da çalışmaya engel olduğuna inanmıyorum. En fazla asgari ücret almaya değmeyeceği bir şeyi vardır. O da eşi iyi kazanıyor diye yani.
Bana da öyle geldi ama diyelim ki gerçekten çalışamıyor, o zaman karari mal, mülk edinmede tecrübeli, bu işi kendinden çok daha iyi bilen, çalışıp ödeyecek olan kocaya bırakacak. Evliliklerinde de sorunlar var anladığım kadarıyla. Eş neden bu evlilige her şeyini feda etsin? Deli değilse etmez zaten. Konu sahibi bir kendini akıllı sanıyor herhalde.

Altınları da eşin almadı mı sana vallahi böyle yorumlar okuyunca benim altınlar lafı geçince gelinime altın asla takmasım geliyor

Ya kadının tavrına bakarak asla hastalığın da çalışmaya engel olduğuna inanmıyorum. En fazla asgari ücret almaya değmeyeceği bir şeyi vardır. O da eşi iyi kazanıyor diye yani.
İki çalışmıyor ise eşin rızası yoksa bende öyle düşünüyorum. Belki adam hayat kalitesini kredi için aşağı çekmek istemiyor yani.

Konu sahibi hiçbir zahmete girmeden, oturmadığı için çocukta düşünmediği evlilikte, kocasının edindiği tüm malların kendi isteğine dönüşmesini istiyor. Benim konuda anladığım bu.
Kredi olayını da koca altından kalmayacak durumda değil diye anladım. Konu sahibi de asıl isteyen taraf olduğu için bir dönem ona göre yaşamayı kabul edecek. Her şey bir aynı anda olamıyor malum.

Adam haklı kendince dünya hali yaın öbür gün ayrılmayacağınız ne malum şu an o taşınmazlarda hakkınız yok ama satılıpta alınacak evde hakkınız olacak, ayrıca ist gibi bir yerde gerçekten mülk satılmaz çok kötü bir semtte yada çok eski değilse her daim karlı yatırımdır.
Siz de düşüncede mantıklısınız az borca girelim kafası ama adam da bence kendince kendi birikimi ile aldığı yatırımı satmak istememekte haklı.

Altınları eşim almadı.Aileler ve akrabalar taktı
Tamam işte eşinin annesi babası takmadi mı? Biz de geliriz bana takılan altın hiçbir zaman benim gibi hissetmedim çünkü vicdanen düşününce geline neden altın takılır? İleride bir şeyler almak isterlerse bozdursunlar alsınlar diye takılır yani gelinin altın kukusuna takılmaz. Biz de altınları bozdurup araba almıştık mesela. Bu yüzden öyle söyledim ileride gelinime altın takmak istemiyorum zira yeni gelinler hep sizin gibi düşünüyor o altınlar benim diye düşünüyor

cok iyi dusunmussun. oturmayan evlilige cocuk yapılmaz. ama oturmayan evlilikte, agzindan bosanma lafi dusmeyen kadina güvenip de bekarlik birikimin satilip ortak ev alinmaz.
cocuk yapacak kadar güvenmediginiz evlilige adam niye size guvenip yarisi size kalacak mülk edinsin?
ben onun yerinde olsam kirami zaten eskiden aldigim kiralik evlerim karsiliyor - beni yoran bir sey yok. uzun yillar coluk cocuga karisip evlilige emin olana kadar böyle kirada devam eder - kendini mali olarak korurdum. boylece boşandığım esim benim bekarlikta aldigim mulkumu de katip catir catir odedigim evim yari parasiyla yasayamazdi. yasiniz daha 30 olacak. pekala yeniden sevip evlenebilirsiniz cok beklemeden. bosandiktan sonra belki de yeniden evlenip bu adamin parasini pesinata katip yeni esle ev alma ihtimaliniz bile varken neden yapsin kj böyle bir sey?
Altınları eşim almadı.Aileler ve akrabalar taktı
daha birkac konu önce yazmıştıniz "ben evlenirken babam batmisti o dönem kardeslerim bile bana duzgun bi sey takmadi ama ben ablama 10 gram bilezik alacagim" diye. yani altinlarim altinlarim dediginiz de sizin babanızdan, bacinizdan gelen altinlar degil. yine es tarafından.
calismaya engel durumunuz var. aileniz geri donemeyeceginiz kadar iğrenç insanlar.
e o zaman neden agzinizda bosanma lafi sakiz olmus, durup durup adami bosanmakla tehdit ediyorsunuz? (gece 4te eski konularinizi okudum <evet issizim>, duzenli olarak bosanma lafini agziniza alıyorsunuz).
e bir gun adam bikip "iyi bosanalim" dese ne yapacaksiniz?
bu israriniz adama ev aldırıp olasi bjr bosanma durumunda kendinizi saglama alma ihtiyaciniz varmis gibi görünüyor. israr etmeye devam ederseniz esiniz de böyle düşünecek sonra bir büyük kavga daha edeceksiniz

Başımızı sokacak bir ev mi, o cümleyi bizim gibilerin kurması lazım . Adam İstanbul'da ki evlerini satacak kadar enayi değildir, sanmıyorum.

bir yanlış anlaşılma oldu ve yanıtı sildim.

Başımızı sokacak bir ev mi, o cümleyi bizim gibilerin kurması lazım . Adam İstanbul'da ki evlerini satacak kadar enayi değildir, sanmıyorum.
Ay evet onu dicektim ben de biz eşimle 34 yaşına geldik daha yeni şimdi 30 senelik kredi çektik de ilk evimizi alıyoruz ki o da adı üstünde 30 sene sonra bizim olmuş olacak adam maşallah dünyalığını yapmış yani maaşı da iyi daha da yapar. Yani Allah daha fazla versin tabi de başımızı sokacak ev falan çok komik geldi

Yıllarca kiralarda sürünmüş ve hala sürünmeye devam eden biri olarakta sinirlerimi bozdu bu konu benim

Eşin de hesap sorunu var. Mantıklı biri değil. Sen haklısın. 1+1 evi satıp yerine koymayacak değilsiniz. Sonuçta yerine ev alınacak. Belki de malı bölmek istemiyor. Sonuçta evlilikte birlikteliği içinde ev alınınca boşanma olursa ev bölünecek.
Eşiniz ya çok uyanık ya da hesap işlerinde zayıf.

Yıllarca kiralarda sürünmüş ve hala sürünmeye devam eden biri olarakta sinirlerimi bozdu bu konu benim
Ay evet 20 yaşımdan beri kira ödüyorum bu kadar ağlamadım bi de daha 3 4 senelik evlilik, kiracı olup her 5 senede bir taşınacagima ev alayım diyor. Ya bi 5 sene olsun, bi ev sahibi çıkarsın da onu sonra ağlarsın yani anaaa

Fikriniz ne yönde olur bilmem ama faizler düştüğünde krediler herkesin kullanımına hazır hale geldiğinde Ev fiyatları uçar gider.
Bence fikrinizi acele bir şekilde netleştirin ve ona göre pozisyonunuzu alın.

Evden çalışma imkanınız da mı yok?
Onun bunun taktığı, üç beş altın hiçbir kadının teminatı olmamalı bence .

Ailenizin durumu düzeldiyse rica edin bakalım biraz yardımcı olsunlar size , siz de o parayı katarsınız yeni ev için.

Kira da oturmak istemiyorsanız da eşinizin 1artı 1 evine geçin oturun madem, çoluk çocuk yok zaten.

Konu sahibinin derdi başka çünkün eski konuları, aile meseleleri derken kısa sürede evlilik içinde bir evin alınmış olmasına çıkıyor tüm mesele.

Üç dört ay önce taşındım, bu sekizinci taşınmam sanırım. Özellikle 6 senede üç ev değiştirdim, ev sahipleri tarafından her türlü zorbalık ve tacize maruz kaldım ama şu başımızı sokacak ev muhabbetini yapamıyorum. Söyleyeceklerim bu kadar, ay çok sinir oldum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…