- 29 Mayıs 2021
- 13.593
- 88.140
- 548
- 36
Bana da öyle geldi ama diyelim ki gerçekten çalışamıyor, o zaman karari mal, mülk edinmede tecrübeli, bu işi kendinden çok daha iyi bilen, çalışıp ödeyecek olan kocaya bırakacak. Evliliklerinde de sorunlar var anladığım kadarıyla. Eş neden bu evlilige her şeyini feda etsin? Deli değilse etmez zaten. Konu sahibi bir kendini akıllı sanıyor herhalde.Ya kadının tavrına bakarak asla hastalığın da çalışmaya engel olduğuna inanmıyorum. En fazla asgari ücret almaya değmeyeceği bir şeyi vardır. O da eşi iyi kazanıyor diye yani.
Evet konutKonut kredisi mi çekmiştiniz siz
Altınları da eşin almadı mı sanaEvet öyle düşünüyor.Bekarken aldığı için satıp ortak bir mal almak istemiyor.Ben evliliğimiz süresi boyunca hiç senin benim yapmadım eşime.Benim altınları koyacaksak ortaya senin benim olmadan imkanlar dahilinde diğerleride koyulabilmeli bence.
İki çalışmıyor ise eşin rızası yoksa bende öyle düşünüyorum. Belki adam hayat kalitesini kredi için aşağı çekmek istemiyor yani.Ya kadının tavrına bakarak asla hastalığın da çalışmaya engel olduğuna inanmıyorum. En fazla asgari ücret almaya değmeyeceği bir şeyi vardır. O da eşi iyi kazanıyor diye yani.
Konu sahibi hiçbir zahmete girmeden, oturmadığı için çocukta düşünmediği evlilikte, kocasının edindiği tüm malların kendi isteğine dönüşmesini istiyor. Benim konuda anladığım bu.E bu devirde miras malı ile varlıklı olmak zor iş. Kredi olayı yükselen enflasyon olayında girdi çıktını iyi hesap edeceksen mantıklı. Hayatımdan ödün vermem kredi de çekerim her şeyi alırım dersen her şeyin gider.
Bu ödün verme olayını yapabilmek bir meziyet. Herkes yapamaz. Çünkü gelirin düşecek krediye ayrılacak. Zamanla gelirin artsa bile senelere yayılacağı için sindirmek zor bu sistemi. Herkes kemer sıkmaz zaten sıkı aslında kemerler.
Karı koca taşın altına sokmadan elini bu işler maalesef dönmüyor. Tek çalışan olup geçinmek zor bu ülkede. Gelirine göre giderin oluyor illa
Altınları eşim almadı.Aileler ve akrabalar taktıAltınları da eşin almadı mı sanavallahi böyle yorumlar okuyunca benim altınlar lafı geçince gelinime altın asla takmasım geliyor
Adam haklı kendince dünya hali yaın öbür gün ayrılmayacağınız ne malum şu an o taşınmazlarda hakkınız yok ama satılıpta alınacak evde hakkınız olacak, ayrıca ist gibi bir yerde gerçekten mülk satılmaz çok kötü bir semtte yada çok eski değilse her daim karlı yatırımdır.Herkese selamlar hanımlar.Bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum.Biz eşimle şuanda kirada oturuyoruz.Kendi oturabileceğimiz 3+1 ev almak istiyoruz fakat kredi faizleri malum.Bizde şuan 2 araba var,birde eşimin bekarken aldığı 2 tane 1+1 evleri var,ikiside kirada.Biri yazlık bir şehirde,diğeri ise istanbulda.Yazlık şehirde olanı ikimizde satmak istemiyoruz.İstanbulda olan evi satalım üzerinede benim kullandığım arabayı satıp düğünde takılan altınlarıda ekleyip geri kalan kısmı kredi çekelim diyorum ama onada eşim yanaşmıyor.Kendisi bekarken aldığı 1+1 evi satmak istemiyor.Ona göre istanbul gibi bir yerde varolan mülk satılmazmış.Eğer alınacaksa varolan mülk satılmadan yeni bir mülk alınırmış.Evi satmadan benim kullandığım arabayı satıp altınlarıda üzerine koyup geri kalanını kredi çekelim diyor eşim.Banada o mantıklı gelmiyor,çok fazla miktar kredi çekip uzun yıllar 2,3 kat faizli krediler ödeyelim istemiyorum.Evliliğimizde 3 yıl bitti,ikimizde çocuk düşünmüyoruz.O kirada oturmaktan rahatsız değil ama ben,çok şükür durumumuz varken neden kirada oturalım diye düşünüyorum.Bunun hastalığı var yaşlılığı var.Sürekli evimiz sırtımızda 5 yılda bir ev değiştirmek,taşınmak istemiyorum.Evde şuan sadece eşim çalışıyor ama maaşı iyi.Bende 1 yıl öncesine kadar çalışıyordum sağlık sorunlarımdan dolayı işi bırakmak zorunda kaldım.Sizce ne yapmam gerekiyor bu konuda.Eşimin söylediği şekilde yapmak mantıklı mı,yoksa ev almadan bu şekilde kirada oturmaya devam etmek mi ? Benim söylediğim şekilde pek ikna olacak gibi durmuyor çünkü.Fikirlerinizi merak ediyorum.
Tamam işte eşinin annesi babası takmadi mı? Biz de geliriz bana takılan altın hiçbir zaman benim gibi hissetmedim çünkü vicdanen düşününce geline neden altın takılır? İleride bir şeyler almak isterlerse bozdursunlar alsınlar diye takılır yani gelinin altın kukusuna takılmaz. Biz de altınları bozdurup araba almıştık mesela. Bu yüzden öyle söyledim ileride gelinime altın takmak istemiyorum zira yeni gelinler hep sizin gibi düşünüyor o altınlar benim diye düşünüyorAltınları eşim almadı.Aileler ve akrabalar taktı
cok iyi dusunmussun. oturmayan evlilige cocuk yapılmaz. ama oturmayan evlilikte, agzindan bosanma lafi dusmeyen kadina güvenip de bekarlik birikimin satilip ortak ev alinmaz.Çocuğu eşim değil ben istemiyorum.O çok istiyordu ben istemeyince o da duruldu.Ben evlilikte henüz birşeyler oturmadan çocuk yapma taraftarı değilim.Çocuk gelecekse huzurlu bir ortama gelmeli tartışmaların kavgaların olduğu bir ortama doğmamalı diye düşünüyorum bu sebeplede istemiyorum
daha birkac konu önce yazmıştıniz "ben evlenirken babam batmisti o dönem kardeslerim bile bana duzgun bi sey takmadi ama ben ablama 10 gram bilezik alacagim" diye. yani altinlarim altinlarim dediginiz de sizin babanızdan, bacinizdan gelen altinlar degil. yine es tarafından.Altınları eşim almadı.Aileler ve akrabalar taktı
calismaya engel durumunuz var. aileniz geri donemeyeceginiz kadar iğrenç insanlar.Nasıl istiyorsanız öyle düşünebilirsiniz.Çalışmaya engel durumumla alakalı kimseyi ikna etme gibi bir zorunluluğum olduğunu düşünmüyorum.Şuan ki konumuz bu değil ayrıca ben mevcut durumları sıraladım sizlere
Olayı dramatikleştirmiyorum,öyle bir derdimde yok.Öyle olsaydı başta maddi durumumuzdan bahsetmezdim.İsterse 10 tane evimiz olsun ben kiracılıkta oturduktan sonra evlerin bir önemi kalmıyor bana göre.Çünkü günümüz şartlarında sizde biliyorsunuz ki kirada oturmak zorlaştı ev sahipleri sürekli çıkın yapıyor kiralacılarına.Her 5 yılda bir ev değiştirmek hem maddi hem manevi zorluğa girmek istemiyorum.Taşınma işleri kolay değil.İnsan maddi durumuda el veriyorsa kendi evinin sahibi olmak istiyor.Başımızı sokacak bir ev derken bundan bahsetmiştim.
Ay evet onu dicektim ben deBaşımızı sokacak bir ev mi, o cümleyi bizim gibilerin kurması lazım. Adam İstanbul'da ki evlerini satacak kadar enayi değildir, sanmıyorum.
Yıllarca kiralarda sürünmüş ve hala sürünmeye devam eden biri olarakta sinirlerimi bozdu bu konu benimAy evet onu dicektim ben debiz eşimle 34 yaşına geldik daha yeni şimdi 30 senelik kredi çektik de ilk evimizi alıyoruz ki o da adı üstünde 30 sene sonra bizim olmuş olacak adam maşallah dünyalığını yapmış yani maaşı da iyi daha da yapar. Yani Allah daha fazla versin tabi de başımızı sokacak ev falan çok komik geldi
Eşin de hesap sorunu var. Mantıklı biri değil. Sen haklısın. 1+1 evi satıp yerine koymayacak değilsiniz. Sonuçta yerine ev alınacak. Belki de malı bölmek istemiyor. Sonuçta evlilikte birlikteliği içinde ev alınınca boşanma olursa ev bölünecek.Herkese selamlar hanımlar.Bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum.Biz eşimle şuanda kirada oturuyoruz.Kendi oturabileceğimiz 3+1 ev almak istiyoruz fakat kredi faizleri malum.Bizde şuan 2 araba var,birde eşimin bekarken aldığı 2 tane 1+1 evleri var,ikiside kirada.Biri yazlık bir şehirde,diğeri ise istanbulda.Yazlık şehirde olanı ikimizde satmak istemiyoruz.İstanbulda olan evi satalım üzerinede benim kullandığım arabayı satıp düğünde takılan altınlarıda ekleyip geri kalan kısmı kredi çekelim diyorum ama onada eşim yanaşmıyor.Kendisi bekarken aldığı 1+1 evi satmak istemiyor.Ona göre istanbul gibi bir yerde varolan mülk satılmazmış.Eğer alınacaksa varolan mülk satılmadan yeni bir mülk alınırmış.Evi satmadan benim kullandığım arabayı satıp altınlarıda üzerine koyup geri kalanını kredi çekelim diyor eşim.Banada o mantıklı gelmiyor,çok fazla miktar kredi çekip uzun yıllar 2,3 kat faizli krediler ödeyelim istemiyorum.Evliliğimizde 3 yıl bitti,ikimizde çocuk düşünmüyoruz.O kirada oturmaktan rahatsız değil ama ben,çok şükür durumumuz varken neden kirada oturalım diye düşünüyorum.Bunun hastalığı var yaşlılığı var.Sürekli evimiz sırtımızda 5 yılda bir ev değiştirmek,taşınmak istemiyorum.Evde şuan sadece eşim çalışıyor ama maaşı iyi.Bende 1 yıl öncesine kadar çalışıyordum sağlık sorunlarımdan dolayı işi bırakmak zorunda kaldım.Sizce ne yapmam gerekiyor bu konuda.Eşimin söylediği şekilde yapmak mantıklı mı,yoksa ev almadan bu şekilde kirada oturmaya devam etmek mi ? Benim söylediğim şekilde pek ikna olacak gibi durmuyor çünkü.Fikirlerinizi merak ediyorum.
Ay evet 20 yaşımdan beri kira ödüyorum bu kadar ağlamadımYıllarca kiralarda sürünmüş ve hala sürünmeye devam eden biri olarakta sinirlerimi bozdu bu konu benim
Araba kimin üzerine?Onuda eşim almıştı.Bekarken çalıştığım zamanlarda ailemede para gönderiyordum o sebeple birikim yapamamıştım.
Konu sahibinin derdi başka çünkün eski konuları, aile meseleleri derken kısa sürede evlilik içinde bir evin alınmış olmasına çıkıyor tüm mesele.Ay evet 20 yaşımdan beri kira ödüyorum bu kadar ağlamadımbi de daha 3 4 senelik evlilik, kiracı olup her 5 senede bir taşınacagima ev alayım diyor. Ya bi 5 sene olsun, bi ev sahibi çıkarsın da onu sonra ağlarsın yani anaaa
Üç dört ay önce taşındım, bu sekizinci taşınmam sanırım. Özellikle 6 senede üç ev değiştirdim, ev sahipleri tarafından her türlü zorbalık ve tacize maruz kaldım ama şu başımızı sokacak ev muhabbetini yapamıyorum. Söyleyeceklerim bu kadar, ay çok sinir oldum benAy evet 20 yaşımdan beri kira ödüyorum bu kadar ağlamadımbi de daha 3 4 senelik evlilik, kiracı olup her 5 senede bir taşınacagima ev alayım diyor. Ya bi 5 sene olsun, bi ev sahibi çıkarsın da onu sonra ağlarsın yani anaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?