Ev meselesi,fikirlerinize ihtiyacım var

Tam aksi konu sahibi cin olmadan adam çarpmaya çalışıyor.

adamdan boşanmanın yollarını yapıyor gibi duruyorsunuz. Araba da satılmasın yeni ev de alınsın hayatınız kurtulur altınlar da sizde kalır.

Valla içinde 1 gram katkım olmadan yapılan birikimlerde öyle rahatça kafa tutmak cesaret işi.ben utanırım.

Burdan yazdıklarınız bana geçmedi. Ev sahibi sorunu, faiz vs birsürü şey sıralamıssınız ama niyetinizi farklı buldum.
Bence adam da farkında ki kirada oturuyor ısrarla kaç yıldır bir şey almıyor

Selen sen şu kocası tokat atan kişi değil misin? Adama manikür yaptıralım deyip darlayinca adam kabul etmemesine rağmen salak mısin ya sen demiş. Sen de adama tokat sallayinca o da sana tokat sallamıştı. Konuyu hatırlıyorum.
Tokat sallamalı evliliğin olduğu için adam bekarken aldığı evi satmak istememesi normal. İleride boşanırsa evinden olmak istemiyor.

Iste yine ayni seyi diyecegim bekarken edindigi mal varligini 3 yillik cocugu olmayan esi icin satip ortak 1 ev almasi mantikli degil. Kim olsa oyle yapar. Ama evlendikten sonra aldigi arabayi satip altinlarla beraber ev alma fikri gayet makul.

Konu sahibinin derdi başka çünkün eski konuları, aile meseleleri derken kısa sürede evlilik içinde bir evin alınmış olmasına çıkıyor tüm mesele.
Muhtemelen öyle. Bakın ben de bekarlık malının ortak mala katılmasına karşı değilim ama insanlar karşıdaki kişinin niyetini anlayacak kadar zeki bence. Biz evlenirken benim arabam ve birikmisim vardı, eşimin bir kuru maaşı vardı. Gelinligim, damatlık, balayına kadar tek ödedim, eşyaları da eşimle ortak almıştık. Birkaç sene sonra da arabamı satıp hane gelirine kattım. Ama ben eşimi tarttım da yaptım bunu. Bizim de evimizde böyle boşanma lafları geçse, eşim aman hastalığım var çalışamam dese ben de salak değilim malıma ortak edeyim olayın kadını erkeği de yok bence ilişki bazında değerlendirmek lazım. Burada erkek olan gayet iyi niyetle yapacağını yapmış, fazlasını istemek artık bencillik.

Siz iyi misiniz hanımefendi ? Ne demek boşanmanın yolunu yapıyorsunuz falan bunlar çok çirkin ithamlar.Kişinin fikri neyse zikride o dur bence.Kusura bakmayın sizin zihniyetinizde biri olmadım hiçbir zaman

Acikcasi bekarken aldigim ne evi ne arabayi satarim. Isteyen kotu niyetli oldugumu dusunsun ama ileride herhangi bir bosanma durumun da neden bekarken edindigim mallar ile sagladigim sermayeyi bolusmek gibi bir riske atayim kendimi.
Bu konuda esinizin fikirlerine guvenin bence. Onun dedigi sekilde yapmak daha mantikli.

Siz iyi misiniz hanımefendi ? Ne demek boşanmanın yolunu yapıyorsunuz falan bunlar çok çirkin ithamlar.Kişinin fikri neyse zikride o dur bence.Kusura bakmayın sizin zihniyetinizde biri olmadım hiçbir zaman
Neymiş benim zihniyetim ? Ezbere lafları sıralamayın görünen neyse onu söylüyorum. Evlilik sözleşmesi yapmamıs olmasına şaşırdım eşinizin.

Senin benim yapacak bir durumunuz yok cunku. Evlerde, arabalarda adamin. Bekarken aldiginiz bir ev olsaydi o durumda sizde satmazdiniz, suan olmadigi icin konusmasi kolay. Benimde bekarken evim ve arabam vardi, esiminde evi vardi. Hala var. Ama ev alacaksak kredi ceker, altinlari bozar aliriz. Neden bekarken yaptigimiz birikimi harcayalim.

Aklıma geldi Tahin. Altta yorum yaptım. Bakalım hatırlayacak misin
Hatırladım, tokat olayı, aile meseleleri hatta konu sahibinin eşini çokta sevmeden aile evinden kurtulmak için evlendiğini. Adam sanki farkında degil kendine ne kadar kadwr değer veriliyor. Sürekli boşanma lafı geçiyor evliliklerinde.
Bu evlilikte evlenir evlenmes kendisine araba alinması, eşinin yüklü bir krediye girip ev almayı kabul etmesi konu sahibine yeter de artar bile aslında. Ama o daha zahmetsizini istiyor.

Adam bekarken 2 ev 1 araba almis, evlenince de esine 1 araba almis. Konu sahibi calismiyor ama esim bekarken aldigi evleri satsin ev alalim kafasinda. Adam enayi mi? Konu sahibi calisamam diyor, kirada oturmakta istemiyor. Burada uyanik olan nasil esi oluyor anlamadim

Aslında sizin söylediğiniz daha mantıklı olsa da, bir yandan şöyle de bakabilirsiniz, eğer çocuk düşünmüyorsanız o kadar sıkıntıya girmenize gerek yok, oturun evinizde keyfinize bakın.

2 kişilik bir ailesiniz; kiracılık sizi bu kadar üzüp, strese sokuyorsa eşinizin 1+1 evine taşınırsınız, sorun çözülmüş olur.

Adam borca girmeyi kabul ediyorsa daha kötü bi semtte daha küçük eve sabit borca girin. Atıyorum 2.5e de var ev. Arkadaşım fulyadan aldı 3+1 99 depremi sonrası. 40 bin aylık ödeme olsa evlerin kirası seneye zaten min. %50 artacak. 2 seneye krediyi ödeyecek seviyeye gelecek. Kimse hazıra konmuyor kolay almadı evi neden satsın. zamanında dedesi babası gidip bi araziye çöküp gecekonduyu kondurup üstüne kentsel dönüşüm diye 5-6 daireye bedavadan konmadıysa kimse kolay ev sahibi olmuyor. Bu sene benim çevremde çoğu kişi ev aldı. Faiz yüksek ama düşeceği yok. Düşse evlere zam gelir. Kira ödeyene kadar böyle ev alan çok var.

Eşinizin satmama sebebi,bekarken aldığı mallara sizi ortak etmek istemiyor.. eşiniz tek çalışıyormuş zaten ödeyebilirim diyorsa onun dediği şekilde alın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…