- 29 Mayıs 2021
- 13.825
- 89.745
- 548
- 36
Tam aksi konu sahibi cin olmadan adam çarpmaya çalışıyor.Eşin de hesap sorunu var. Mantıklı biri değil. Sen haklısın. 1+1 evi satıp yerine koymayacak değilsiniz. Sonuçta yerine ev alınacak. Belki de malı bölmek istemiyor. Sonuçta evlilikte birlikteliği içinde ev alınınca boşanma olursa ev bölünecek.
Eşiniz ya çok uyanık ya da hesap işlerinde zayıf.
Aklıma geldi Tahin. Altta yorum yaptım. Bakalım hatırlayacak misinTam aksi konu sahibi cin olmadan adam çarpmaya çalışıyor.
Iste yine ayni seyi diyecegim bekarken edindigi mal varligini 3 yillik cocugu olmayan esi icin satip ortak 1 ev almasi mantikli degil. Kim olsa oyle yapar. Ama evlendikten sonra aldigi arabayi satip altinlarla beraber ev alma fikri gayet makul.Eşimin bekarken 2 evi 1 arabası vardı.Evlendik 1 araba daha aldık benim kullanacağım.Eşim benim kullanmam için aldığı arabayı ve altınları satıp geri kalan kısmı kredi ile ev almanın mantıklı olacağını düşünüyor.Ben aynı şeyi düşünmüyorum
Taşıt kredisi çektiğimiz için eşimin üzerine arabaAraba kimin üzerine?
Muhtemelen öyle. Bakın ben de bekarlık malının ortak mala katılmasına karşı değilim ama insanlar karşıdaki kişinin niyetini anlayacak kadar zeki bence. Biz evlenirken benim arabam ve birikmisim vardı, eşimin bir kuru maaşı vardı. Gelinligim, damatlık, balayına kadar tek ödedim, eşyaları da eşimle ortak almıştık. Birkaç sene sonra da arabamı satıp hane gelirine kattım. Ama ben eşimi tarttım da yaptım bunu. Bizim de evimizde böyle boşanma lafları geçse, eşim aman hastalığım var çalışamam dese ben de salak değilim malıma ortak edeyimKonu sahibinin derdi başka çünkün eski konuları, aile meseleleri derken kısa sürede evlilik içinde bir evin alınmış olmasına çıkıyor tüm mesele.
Siz iyi misiniz hanımefendi ? Ne demek boşanmanın yolunu yapıyorsunuz falan bunlar çok çirkin ithamlar.Kişinin fikri neyse zikride o dur bence.Kusura bakmayın sizin zihniyetinizde biri olmadım hiçbir zamanadamdan boşanmanın yollarını yapıyor gibi duruyorsunuz. Araba da satılmasın yeni ev de alınsın hayatınız kurtulur altınlar da sizde kalır.
Valla içinde 1 gram katkım olmadan yapılan birikimlerde öyle rahatça kafa tutmak cesaret işi.ben utanırım.
Burdan yazdıklarınız bana geçmedi. Ev sahibi sorunu, faiz vs birsürü şey sıralamıssınız ama niyetinizi farklı buldum.
Bence adam da farkında ki kirada oturuyor ısrarla kaç yıldır bir şey almıyor
Neymiş benim zihniyetim ? Ezbere lafları sıralamayın görünen neyse onu söylüyorum. Evlilik sözleşmesi yapmamıs olmasına şaşırdım eşinizin.Siz iyi misiniz hanımefendi ? Ne demek boşanmanın yolunu yapıyorsunuz falan bunlar çok çirkin ithamlar.Kişinin fikri neyse zikride o dur bence.Kusura bakmayın sizin zihniyetinizde biri olmadım hiçbir zaman
Senin benim yapacak bir durumunuz yok cunku. Evlerde, arabalarda adamin. Bekarken aldiginiz bir ev olsaydi o durumda sizde satmazdiniz, suan olmadigi icin konusmasi kolay. Benimde bekarken evim ve arabam vardi, esiminde evi vardi. Hala var. Ama ev alacaksak kredi ceker, altinlari bozar aliriz. Neden bekarken yaptigimiz birikimi harcayalim.Benim düşüncem evlilikte senin benim olmaz.Benimde bekarken aldığım bir evim olsaydı satıp ortak oturacağımız bir ev almak isterdim.Düğünde takılan bilezikler var eğer o bileziklerde kadının hakkı ise ben herşeyi ortaya koymayı istiyorum zaten.Senin benim hiç yapmadım,yapmayıda sevmem.Evliyiz sonuçta sevgili değiliz.İnsan eşinede senin benim yapmamalı diye düşünüyorum
Hatırladım, tokat olayı, aile meseleleri hatta konu sahibinin eşini çokta sevmeden aile evinden kurtulmak için evlendiğini. Adam sanki farkında degil kendine ne kadar kadwr değer veriliyor. Sürekli boşanma lafı geçiyor evliliklerinde.Aklıma geldi Tahin. Altta yorum yaptım. Bakalım hatırlayacak misin
Adam bekarken 2 ev 1 araba almis, evlenince de esine 1 araba almis. Konu sahibi calismiyor ama esim bekarken aldigi evleri satsin ev alalim kafasinda. Adam enayi mi? Konu sahibi calisamam diyor, kirada oturmakta istemiyor. Burada uyanik olan nasil esi oluyor anlamadimEşin de hesap sorunu var. Mantıklı biri değil. Sen haklısın. 1+1 evi satıp yerine koymayacak değilsiniz. Sonuçta yerine ev alınacak. Belki de malı bölmek istemiyor. Sonuçta evlilikte birlikteliği içinde ev alınınca boşanma olursa ev bölünecek.
Eşiniz ya çok uyanık ya da hesap işlerinde zayıf.
2 kişilik bir ailesiniz; kiracılık sizi bu kadar üzüp, strese sokuyorsa eşinizin 1+1 evine taşınırsınız, sorun çözülmüş olur.Biz şuan oturduğumuz evin kirasını 1+1 evden aldığımız kira karşılıyor onda sıkıntı yok ama ben kendi evimizin sahibi olalım istiyorum.Taşınma işleri hem çok masraflı hemde aşırı yorucu.Bunun sürekli bu şekilde devam etmesini istemiyorum.Dediklerinizde haklısınız,konut kredilerinin düşmesini bekleyelim biraz daha
Sizin eşiniz yapmıştır belki evlilik sözleşmesini.Sizin zihniyetiniz onu gösteriyor çünküNeymiş benim zihniyetim ? Ezbere lafları sıralamayın görünen neyse onu söylüyorum. Evlilik sözleşmesi yapmamıs olmasına şaşırdım eşinizin.
PuhahajSizin eşiniz yapmıştır belki evlilik sözleşmesini.Sizin zihniyetiniz onu gösteriyor çünkü
Eşinizin satmama sebebi,bekarken aldığı mallara sizi ortak etmek istemiyor.. eşiniz tek çalışıyormuş zaten ödeyebilirim diyorsa onun dediği şekilde alınHerkese selamlar hanımlar.Bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum.Biz eşimle şuanda kirada oturuyoruz.Kendi oturabileceğimiz 3+1 ev almak istiyoruz fakat kredi faizleri malum.Bizde şuan 2 araba var,birde eşimin bekarken aldığı 2 tane 1+1 evleri var,ikiside kirada.Biri yazlık bir şehirde,diğeri ise istanbulda.Yazlık şehirde olanı ikimizde satmak istemiyoruz.İstanbulda olan evi satalım üzerinede benim kullandığım arabayı satıp düğünde takılan altınlarıda ekleyip geri kalan kısmı kredi çekelim diyorum ama onada eşim yanaşmıyor.Kendisi bekarken aldığı 1+1 evi satmak istemiyor.Ona göre istanbul gibi bir yerde varolan mülk satılmazmış.Eğer alınacaksa varolan mülk satılmadan yeni bir mülk alınırmış.Evi satmadan benim kullandığım arabayı satıp altınlarıda üzerine koyup geri kalanını kredi çekelim diyor eşim.Banada o mantıklı gelmiyor,çok fazla miktar kredi çekip uzun yıllar 2,3 kat faizli krediler ödeyelim istemiyorum.Evliliğimizde 3 yıl bitti,ikimizde çocuk düşünmüyoruz.O kirada oturmaktan rahatsız değil ama ben,çok şükür durumumuz varken neden kirada oturalım diye düşünüyorum.Bunun hastalığı var yaşlılığı var.Sürekli evimiz sırtımızda 5 yılda bir ev değiştirmek,taşınmak istemiyorum.Evde şuan sadece eşim çalışıyor ama maaşı iyi.Bende 1 yıl öncesine kadar çalışıyordum sağlık sorunlarımdan dolayı işi bırakmak zorunda kaldım.Sizce ne yapmam gerekiyor bu konuda.Eşimin söylediği şekilde yapmak mantıklı mı,yoksa ev almadan bu şekilde kirada oturmaya devam etmek mi ? Benim söylediğim şekilde pek ikna olacak gibi durmuyor çünkü.Fikirlerinizi merak ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?