Ev meselesi,fikirlerinize ihtiyacım var

Yani benim anladigim 2 ev 2 arabayi da esiniz almis. Sizin bekarkenki arabanizi da esiniz almis. Simdi bu adam 3 yillik evlilikte 1 ev 1 araba satip neden ortak 1 tane ev alsin mantikli degil. Uzgunum ama gercekler bunlar. Zaten hali hazirda kendi aldığı arabayi satalim diyor yinede gayet verici. Sizinde calismadiginizi varsayarsak 3 yillik evlilige gore gayet yerinde bir talep
 
Konu sahibi biz aldık yenilerde ev
Kredi evin sınıfı yaşı gibi durumlara bağlı çıkıyor

Diyelim ki ev eski ve 10 milyon üzeri o zaman kredi çıkmıyor
10 milyon altı ise o zaman da işte en fazla yüzde 25 değerinde çıkıyor

Sıfır bir evse o zaman değişiyor kredi oranları

Kredi ilk zamanlar zorlayabilir ama enflasyonla zamanla ödediğiniz miktar aynı oranda hissettirmeyecek
 
Sağlık sorununuz çalışamayacak kadar ciddi mi?
Sizde çalışırsanız krediyi daha yüksek ödersiniz. Süre azalır. Madem çok istiyorsunuz ev almayı, elinizi tasin altına koymanız gerekiyor. Eşiniz zaten yapması gerekeni yapıyor.
Var olan evleri satmak isteğiniz eşiniz açısından doğru bir karar değil ve kabul etmemesi gayet normal.
 
Eşimin bekarken 2 evi 1 arabası vardı.Evlendik 1 araba daha aldık benim kullanacağım.Eşim benim kullanmam için aldığı arabayı ve altınları satıp geri kalan kısmı kredi ile ev almanın mantıklı olacağını düşünüyor.Ben aynı şeyi düşünmüyorum
 
Bekarken aldığı mal satılınca evlilik dahilinde olacağı için mi yanaşmıyor fikri oluştu
Sen de altınlarından vazgeçme o halde
Gitsin altın kısmını da kredi çeksin ödesin
Bu devirde altın da bozdurulmaz o mantıkla
 
Hayırlı olsun eviniz,güle güle oturun.Peki sıfır değilde yeni yapı 2-3 yıllık bir ev satın almak istesek yinede %25 oranında mı çıkıyor kredi ?
 
Evi isteyen konu sahibi ama adam evlendikten sonra karısına araba da almış. Kiralar şuan oturduğu evin kirasını karşılıyor. Konu sahibi herhangi bir zahmete girmeden eşim evlilik öncesi aldığı her şeyi satsın benim istediğimi yapsın diyor. Altınlar da evlilikle beraber kadının el ettiği şeyler. Yine üzerinde bir emek yok, insanın kendi aldığı evle kıyas edilemez diye düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
Bu durumun birazda vicdan merhametle alakalı olduğunu düşünüyorum.Çocuk anne ile beraber kalacağını varsayarsak,en kötü çocuğum rahat etsin diye bile düşünülüp evi komple annesine bırakabilirdi veya yarısını almayabilirdi.
 
Valla kredi çekmek bu devirde iyi bir cesaret istiyor iki çalışan insan bile düşünüyor
Ev konusunda haklı değil ama altın bozdurma olayına karşıyım
Kadınların teminatı bir yerde gitti mi gelmez geri
 
Evler de koca için öyle.
Konu sahibi çok ciddi bir sağlık sorunu yoksa çalışıp, daha yüksek ödemeli bir krediye girecek. Kredi de cesaret işi mi bilemiyorum. Etrafındaki çoğu kişi öyle ev sahibi oldu.
 
Evet öyle düşünüyor.Bekarken aldığı için satıp ortak bir mal almak istemiyor.Ben evliliğimiz süresi boyunca hiç senin benim yapmadım eşime.Benim altınları koyacaksak ortaya senin benim olmadan imkanlar dahilinde diğerleride koyulabilmeli bence.
 
Hayırlı olsun eviniz,güle güle oturun.Peki sıfır değilde yeni yapı 2-3 yıllık bir ev satın almak istesek yinede %25 oranında mı çıkıyor kredi ?
Teşekkür ederim
Siz onu bankaya sorun daha iyi bilgi verecektir

Ben yaşadıklarımızı anlattım
Şöyle ki evin değeri 1-2 milyon arası olup sıfır değilse o zaman yüksek çıkabiliyordu kredi ama o fiyat aralığı değiştirildi mi bilmiyorum

Bu arada şahsi fikrimi de yazayım eşiniz haklı

Arabayı satıp üzerine birikmişleri koyup kredi çekip alın
 
Kadında öyle dedı ama yok.
Kadın borç aldı ailesinden de adama araba verıp üzerine para verdı de sonra kurtuldu.
Ve şuan hala arabasız.
 
Arabayı da eşiniz almış ama onu koyuyor işte adam, şuan tek çalışan o, krediyi de o ödeyecek. Yine her türlü asıl yük ona kalıyor size değil ki.
 
Bu konudan önceki son konuda ufacık bir şeyde adamla tokatlaşıp boşanmak için eşyaları toplamissiniz. Yahu alt tarafı 3 4 senelik evlilik, çocuk yok, herrr şeyi adam almış, siz çalışmıyorsunuz, gayet boşanma lafı geçen kavga bile olmuş ama evlilikte her şey ortak değil mi diyorsunuz bu kadar da olmaz artık ayıptır bence. Bırakın malı üstünde de kendisi karar versin.
 
Sızın kendinize aıt altınınız mı var?
 
Bekarken çalışıyordum ailemin durumu yoktu o zamanlar engelli bir kız kardeşim var aileme yardımcı oluyordum.Durum ve şartlar o şekilde gelişmeseydi bende kendi arabamı veya en azından 1+1 oturabileceğim bir ev alabilirdim.Eşim alabilmiş diyede benim onun hiçbir malında mülkünde gözüm yok.İkimizde rahat edelim başımızı sokacak bir evimiz olsun istememde bence gayet normal.
 
Neden bir işe girip çalışmayı düşünmüyorsunuz böylelikle daha rahat kredi ödersiniz
 
Bunları nerden ogrendınız?
Adam o yüzden mı çocuk da ıstemıyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…