Ev meselesi,fikirlerinize ihtiyacım var

Aşko sence seni tanımayan üyelerin yemediği şeyi kocan yer mi en sonunda adam dayanamayıp boşayacak seni o muhteşem ötesi ailenin evine minnoş minnoş gideceksin
Anlayamadım,Evimizin olmasını istememden ötürü neden boşanıyormuşuz eşimle ? Sizin gibi burda geçmişte açtığım konulardan ötürü bununla vurmaya çalışanlar neyin kafasını yaşıyor anlamıyorum.Sizin hayatınız çok mu yolunda mesela ? Ya da herşey kusursuz mu işliyor sizin için.Ben ve benim gibi kişiler buraya yazıp fikir almak istediğimiz konularımız olduğunda neden geçmiş konularımızla vuruluyoruz.Her evliliğin dinamiği farklıdır bazı şeylerin oturması zaman alır.Tartışmada olur tartsız zamanlarda,ve insanlar hata yaptıkça bazı şeylerden ders çıkarır.Merak etmeyin ben dönmem ailemin evine ama size bir an önce bu kafalardan kurtulmanızı öneriyorum

1- mülk satılıp tekrar alınması bana da mantıksız geliyor çünkü her alım satımda bi değer kaybı muhakkak oluyor.
2- yalnız eşim bana fesat bir izlenim verdi yalan yok sanki evlenmeden önce edinilmiş malı evlilik sonrası ortak mala taşımak istemiyor gibi geldi.
3- haziranda faizler düşecek ev fiyatları epey artacak.
4- bugün ev için o arabayı satarsan sen o arabayı tekrar almayı unut

Konu sahibi almamis zaten arabayi, esi kendi aldigi arabayi satabilir. Adam bekarken ev almis araba almis konu sahibinin kurus birikimi yok ama onlari satip ev alsin derdinde. Birde calismayi dusunmedigi icin yine kocasi tek maasla bunu halletmeye calisacak.
Bunun tam tersi olsa o kocayi yerin dibine sokardik burada, suan ayni konumda bu konu sahibi duruyor. Oldukca kurnaz iki de bir kocasina bosanmakla ilgili rest cekip birde evlilik birligi icinde ev aldiracak.

Bekarken aldığı ev boşansa da kendisinin ama satıp yeni ev alırsa mal ortaklığına girer bu da kafasında vardır eşinizin. Ben böyle olmasını da doğru buluyorum yarın ne olacağı belli değil belki sonsuza kadar birlikte olursunuz belli ayrılırsınız neden bütün birikimini bu riske atsın ki ben olsam ben de atmam. Kusura bakmayın ama sizin çalışmadan birikim yapmadan eşinizin bekarlık birikimine kadar plan yapmanız bana biraz sevimsiz geldi. Eşim bana böyle yapsa çok soğurdım

Kusura bakmayın ama neyiniz vardı ki senin benim yapacaktınız? Her şey adamın zaten.
Size araba almış, çalışıp ödemiş. Kredi çekeceksiniz, onu da o çalışıp ödeyecek.

7-8 milyonluk ev almayı düşünüyorsunuz ama istiyorsunuz ki adamın evi, adamın arabası satılsın, üstüne bir de tek başına kredi ödesin.
Kaç yüz bin milyar milyorluk altın var ki karşılığının ev, araba satmak ve çalışıp kredi ödemek olduğunu sanıyorsunuz?

Buradan bakınca niyetiniz hiç iyi görünmüyor. Zaten boşanma lafları edilmiş daha önce.
Mal satmadan ev alalım demesi bile mucize şu durumda.

Konu derinliğini içeriğini bilmiyorum ya. Açıkçası evlilik içinde ki senin benim tartışmaları bana garip geliyor kendi evliliğimde yaşamadığım için herhalde. Ne ben düğünde takılanlar benim altınım dedim ne eşim aldığı gayrimenkulleri kendi üstüne yapmaya çalıştı.
Ama evlilikte sürekli boşanma tehditi varsa zaten orda bir sıkıntı var

O zaman şöyle yapın, siz altınlarınızı vermeyin. Eşiniz size aldığı arabayı satsın, evlerden birini satsın, üzerine de kredi çekip “başınızı sokacak bir ev” alsın. Evi de kayınvalidenizin üzerine yapsın. Ya da o ev üzerinde söz sahibi olmayacağınıza, olası bir boşanma durumunda hak sahibi olmayacağınıza dair noterde sözleşme imzalayın. Bu teklifleri sunun bi eşinize, kabul eder kesin.

Ben olsam gider 1+1 evde yaşar ,yazın da yazlığıma gider keyif yapar hayatımı yaşardım.Ne düşmüşsünüz bu kadar dunya malının derdine.Gelecek kaygısı güdüyorsanız yarım gün işe girin biriktirin ya da evdden çalışın atın kenara .Evliliğiniz oturunca eşiniz kendi ister zaten bir ev almayı.Amaann yarına çıkmaya senedimizmi var takmayin kafanıza bu kadar.

Kusura bakma da neyin var da senin benim yapacaksın?
Evlenmeden çalışıp kenara 5 kuruş atmayıp ailene yedirmişsin evlenince de evde oturmuşsun.
He bir de istersen doğurabileceğini araya serpiştirdiğine göre sağlıksal çalışamama kısmına zerre inanmadım. Evlenip koca maaşı yiyip bi de adamın mallarına kendimi nasıl ortak ederim derdindesin de o adam bunları yemez

bir hikaye var ya iki cok yakin arkadas varmis biri demis "ahmet ya senin iki evin olsaydi birini bana verir miydin?"
ahmet "tabii ki verirdim, sen benim kardesim gibisin"
"peki iki araban olsa verir miydin?"
"tabii ki verirdim, sana canim feda"
"peki iki inegin olsa verir miydin?"
"tabii ki verirdim. aramizda senin benimin lafi mi olur"
"peki iki tavuğun olsa verir miydin?"
"hadi lan oradan, asla vermezdim calis kendine al"
"neden?"
"çünkü iki tavugum var"
su mesajınız bu hikayeyi hatirlatti. ortaya koyacak bir kurus paraniz, bir tekerleginiz yok "evlilikte senin benim olmaz ben olsam verirdim" diyorsunuz.
insallah tez zamanda babaniz sizi haric tutup diğer çocuklarına ev verdigi icin pisman olur, vicdana gelir de bir ev de size verir. o zaman esiniz "askim faizler cok kötü borca girmeyelim. benim sana aldigim arabayi altinlari satalim, sen de evi sat pesinat yapalim. aylik taksitleri zaten ben oderim" der de o zaman görürsünüz verir misiniz:)
olmayan mali vermek kolay. bana da büyük ikramiye ciksa fakir ulkelere bagislardim

Ben evliliğimiz süresi boyunca hiç senin benim yapmadım eşime.Benim altınları koyacaksak ortaya senin benim olmadan imkanlar dahilinde diğerleride koyulabilmeli bence.
benim altinlarim dediginiz yarisindan cogunu esiniz ve ailesinin taktigi altinlar.
adama vereceginiz altinin ederi belki 500bin, istediginiz ev 7 milyon :)
çok adilsiniz, maşallah ortaya koydugunuz sey yuzde 5 falan.
her seferinde sevgilisinin hesabi odedigi restoranda kebaplar mezeler yiyip kadeh tokusturan ama sonra bir dondurma/kahve alip "aaa öyle sey mi olur? eşitiz biz hesabi bazen o öder bazen ben" diyen bir kesim var KKda. onlar gibisiniz.

Bu kafamız bizi arada bir dolandirilmaktan koruyor o yüzden kurtulamayiizzz uzgunummm

Evalmadan kirada ne kadar devam edebilirsiniz ki kirada olmak gerçekten zor boşuna havaya para atılıyor. Bir yillik evliyim direkt kiraya girmiştik bizde ama sürekli sorun ev sahibi tabiki herseyinr karışıyor bizde niyetlendik . Ziynet eşyasınin tamamını bozdurduk biraz ailelerden destek aldık biraz da kredi çekmek zorunda kaldık eşim memur aylık taksit ondan kesilecek bende bir aya jse başlayıp evin faturalarına vs destek sağlayacağım . Nasıp olursa . Bizde yeni aldik bence bir artı bir olsun kendi evin olsun ilerde herşey daha ateş pahası olacak şuan cefa cekmeyince ilerde daha çok zorlanırsınız . Bence ev alma durumunuz varsa hiç düşünmeyin kiraya ödeyeceğiniz miktarı kendi evinizin taksitini ödersinjz evet belli süre sor olacak çok meşakkatli işler ama bence uzun süreli kirada olmak pek mantıklı değil
Çok teşekkür ederim amin Rabbim dizede isteyen herkesede nasip etsin aynen öyle malesef rabbim tüm zorda olanların yardımcısı olsun gerçekten bı ev işine girmek biraz zor ama bence imkaniniz el verirse hiç durmayın derim hayırlısı olsun herşeyin inşallah rabbim tez zamanda nasip etsin sizede

Bende eşinin o mallarını sattırıp, ortak( edinilmiş) mal kavramına sokmaya çalışıyorsun gibi bir intiba uyandırdın.

Sana kötü bir haberim var. Sadece Evlenmeden önce edindiği malları satıp ev alırsanız o ev yine sadece eşinin evi oluyor. Yarı yarıya hak sahibi olmayacaksın. Kredi çekilirse eğer hesaplaması yapılır ancak yine sattığı malların değerleri güncellenerek yine senin alacağından düşer, kalanın yarısını alırsın ancak. Ne yaparsan yap eşinin kişisel malı onlar.
Geçmiş olsun.

ayy ne güzel evinizin kirasını başka bi ev ödüyor, kocanız arabanızı almış, anladığım kadarıyla geliri de iyi çünkü bu devirde tek başına ev geçindirmek zor. inşallah bi an önce sağlığınıza kavuşurda çalışmaya başlarsınız. çünkü bu düşünceler hep boş boş düşünüp neye sarsam gibi geldi bana. taşınacağınız zamanda ki öyle bi durum ortada bile yok paran varsa taşınmak bile çok kolay artık. dertsiz başınıza niye dert alıp duruyosunuzz. kocan arabanı satsa bu seferde arabasız kaldım onun 2 evi var arabası var benim hiç bişeyim yok diye başlarsınız çünkü bu böyle gider durur

Eşi ona araba alırken acil lazım oldu diye 40.000 “borç” isteyince bozulan bir üye vardı o musunuz konu sahibi, benzettim de. Yanılıyor olabilirim tabi.

Eşi ona araba alırken acil lazım oldu diye 40.000 “borç” isteyince bozulan bir üye vardı o musunuz konu sahibi, benzettim de. Yanılıyor olabilirim tabi.
Benim daha önce hiç böyle bir konum olmadı.Eşimle benim kullandığım arabayı aldığımız dönemlerde bende çalışıyordum.Eşim arabanın kredisi ödüyordu bende evin masraflarını faturaları vs..karşılıyordum

Eşinizin niyetini en iyi siz bilirsiniz. Elbette önemli olan malı satmadan almaktır ama nerdeyse yeme içme kredi öde gibi olursunuz. Bir ihtimalde kendi aldığı eve sizi ortak etmek istemiyor.

Ben bekarken evimi de arabamı da aldım , kocam gelip de onları satalım daha büyük bir ev alalım derse ve kendisi de bekarken kenara çöp atmamış ve şuan da çalışmayan biri olsa git ötede oyna derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…