Anlayamadım,Evimizin olmasını istememden ötürü neden boşanıyormuşuz eşimle ? Sizin gibi burda geçmişte açtığım konulardan ötürü bununla vurmaya çalışanlar neyin kafasını yaşıyor anlamıyorum.Sizin hayatınız çok mu yolunda mesela ? Ya da herşey kusursuz mu işliyor sizin için.Ben ve benim gibi kişiler buraya yazıp fikir almak istediğimiz konularımız olduğunda neden geçmiş konularımızla vuruluyoruz.Her evliliğin dinamiği farklıdır bazı şeylerin oturması zaman alır.Tartışmada olur tartsız zamanlarda,ve insanlar hata yaptıkça bazı şeylerden ders çıkarır.Merak etmeyin ben dönmem ailemin evine ama size bir an önce bu kafalardan kurtulmanızı öneriyorumAşko sence seni tanımayan üyelerin yemediği şeyi kocan yer mien sonunda adam dayanamayıp boşayacak seni o muhteşem ötesi ailenin evine minnoş minnoş gideceksin
1- mülk satılıp tekrar alınması bana da mantıksız geliyor çünkü her alım satımda bi değer kaybı muhakkak oluyor.Herkese selamlar hanımlar.Bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum.Biz eşimle şuanda kirada oturuyoruz.Kendi oturabileceğimiz 3+1 ev almak istiyoruz fakat kredi faizleri malum.Bizde şuan 2 araba var,birde eşimin bekarken aldığı 2 tane 1+1 evleri var,ikiside kirada.Biri yazlık bir şehirde,diğeri ise istanbulda.Yazlık şehirde olanı ikimizde satmak istemiyoruz.İstanbulda olan evi satalım üzerinede benim kullandığım arabayı satıp düğünde takılan altınlarıda ekleyip geri kalan kısmı kredi çekelim diyorum ama onada eşim yanaşmıyor.Kendisi bekarken aldığı 1+1 evi satmak istemiyor.Ona göre istanbul gibi bir yerde varolan mülk satılmazmış.Eğer alınacaksa varolan mülk satılmadan yeni bir mülk alınırmış.Evi satmadan benim kullandığım arabayı satıp altınlarıda üzerine koyup geri kalanını kredi çekelim diyor eşim.Banada o mantıklı gelmiyor,çok fazla miktar kredi çekip uzun yıllar 2,3 kat faizli krediler ödeyelim istemiyorum.Evliliğimizde 3 yıl bitti,ikimizde çocuk düşünmüyoruz.O kirada oturmaktan rahatsız değil ama ben,çok şükür durumumuz varken neden kirada oturalım diye düşünüyorum.Bunun hastalığı var yaşlılığı var.Sürekli evimiz sırtımızda 5 yılda bir ev değiştirmek,taşınmak istemiyorum.Evde şuan sadece eşim çalışıyor ama maaşı iyi.Bende 1 yıl öncesine kadar çalışıyordum sağlık sorunlarımdan dolayı işi bırakmak zorunda kaldım.Sizce ne yapmam gerekiyor bu konuda.Eşimin söylediği şekilde yapmak mantıklı mı,yoksa ev almadan bu şekilde kirada oturmaya devam etmek mi ? Benim söylediğim şekilde pek ikna olacak gibi durmuyor çünkü.Fikirlerinizi merak ediyorum.
Konu sahibi almamis zaten arabayi, esi kendi aldigi arabayi satabilir. Adam bekarken ev almis araba almis konu sahibinin kurus birikimi yok ama onlari satip ev alsin derdinde. Birde calismayi dusunmedigi icin yine kocasi tek maasla bunu halletmeye calisacak.1- mülk satılıp tekrar alınması bana da mantıksız geliyor çünkü her alım satımda bi değer kaybı muhakkak oluyor.
2- yalnız eşim bana fesat bir izlenim verdi yalan yoksanki evlenmeden önce edinilmiş malı evlilik sonrası ortak mala taşımak istemiyor gibi geldi.
3- haziranda faizler düşecek ev fiyatları epey artacak.
4- bugün ev için o arabayı satarsan sen o arabayı tekrar almayı unut
Evet öyle düşünüyor.Bekarken aldığı için satıp ortak bir mal almak istemiyor.Ben evliliğimiz süresi boyunca hiç senin benim yapmadım eşime.Benim altınları koyacaksak ortaya senin benim olmadan imkanlar dahilinde diğerleride koyulabilmeli bence.
Konu derinliğini içeriğini bilmiyorum ya. Açıkçası evlilik içinde ki senin benim tartışmaları bana garip geliyor kendi evliliğimde yaşamadığım için herhalde. Ne ben düğünde takılanlar benim altınım dedim ne eşim aldığı gayrimenkulleri kendi üstüne yapmaya çalıştı.Konu sahibi almamis zaten arabayi, esi kendi aldigi arabayi satabilir. Adam bekarken ev almis araba almis konu sahibinin kurus birikimi yok ama onlari satip ev alsin derdinde. Birde calismayi dusunmedigi icin yine kocasi tek maasla bunu halletmeye calisacak.
Bunun tam tersi olsa o kocayi yerin dibine sokardik burada, suan ayni konumda bu konu sahibi duruyor. Oldukca kurnaz iki de bir kocasina bosanmakla ilgili rest cekip birde evlilik birligi icinde ev aldiracak.
O zaman şöyle yapın, siz altınlarınızı vermeyin. Eşiniz size aldığı arabayı satsın, evlerden birini satsın, üzerine de kredi çekip “başınızı sokacak bir ev” alsın. Evi de kayınvalidenizin üzerine yapsın. Ya da o ev üzerinde söz sahibi olmayacağınıza, olası bir boşanma durumunda hak sahibi olmayacağınıza dair noterde sözleşme imzalayın. Bu teklifleri sunun bi eşinize, kabul eder kesin.Ona kalsa kiracılıkta devam edeceğiz bu şekilde.Ona bırakmak istemiyorum bu konuyu.Evleri satmadanda benim kullandığım arabayı ve altınları satıp ev almamız çok zor olacak.Benim tek derdim kiracılıktan kurtulmak.Yerimizi bilelim başımızı sokacak bir evimiz olsun sırtımızda evimiz 5 yılda bir gezmeyelim istiyorum.Bunuda çok zora düşmeden imkanları değerlendirip ona göre yapalım diye düşünüyorum
Kusura bakma da neyin var da senin benim yapacaksın?Evet öyle düşünüyor.Bekarken aldığı için satıp ortak bir mal almak istemiyor.Ben evliliğimiz süresi boyunca hiç senin benim yapmadım eşime.Benim altınları koyacaksak ortaya senin benim olmadan imkanlar dahilinde diğerleride koyulabilmeli bence.
bir hikaye var ya iki cok yakin arkadas varmis biri demis "ahmet ya senin iki evin olsaydi birini bana verir miydin?"Benim düşüncem evlilikte senin benim olmaz.Benimde bekarken aldığım bir evim olsaydı satıp ortak oturacağımız bir ev almak isterdim.Düğünde takılan bilezikler var eğer o bileziklerde kadının hakkı ise ben herşeyi ortaya koymayı istiyorum zaten.Senin benim hiç yapmadım,yapmayıda sevmem.Evliyiz sonuçta sevgili değiliz.İnsan eşinede senin benim yapmamalı diye düşünüyorum
benim altinlarim dediginiz yarisindan cogunu esiniz ve ailesinin taktigi altinlar.Ben evliliğimiz süresi boyunca hiç senin benim yapmadım eşime.Benim altınları koyacaksak ortaya senin benim olmadan imkanlar dahilinde diğerleride koyulabilmeli bence.
Anlayamadım,Evimizin olmasını istememden ötürü neden boşanıyormuşuz eşimle ? Sizin gibi burda geçmişte açtığım konulardan ötürü bununla vurmaya çalışanlar neyin kafasını yaşıyor anlamıyorum.Sizin hayatınız çok mu yolunda mesela ? Ya da herşey kusursuz mu işliyor sizin için.Ben ve benim gibi kişiler buraya yazıp fikir almak istediğimiz konularımız olduğunda neden geçmiş konularımızla vuruluyoruz.Her evliliğin dinamiği farklıdır bazı şeylerin oturması zaman alır.Tartışmada olur tartsız zamanlarda,ve insanlar hata yaptıkça bazı şeylerden ders çıkarır.Merak etmeyin ben dönmem ailemin evine ama size bir an önce bu kafalardan kurtulmanızı öneriyorum
Evalmadan kirada ne kadar devam edebilirsiniz ki kirada olmak gerçekten zor boşuna havaya para atılıyor. Bir yillik evliyim direkt kiraya girmiştik bizde ama sürekli sorun ev sahibi tabiki herseyinr karışıyor bizde niyetlendik . Ziynet eşyasınin tamamını bozdurduk biraz ailelerden destek aldık biraz da kredi çekmek zorunda kaldık eşim memur aylık taksit ondan kesilecek bende bir aya jse başlayıp evin faturalarına vs destek sağlayacağım . Nasıp olursa . Bizde yeni aldik bence bir artı bir olsun kendi evin olsun ilerde herşey daha ateş pahası olacak şuan cefa cekmeyince ilerde daha çok zorlanırsınız . Bence ev alma durumunuz varsa hiç düşünmeyin kiraya ödeyeceğiniz miktarı kendi evinizin taksitini ödersinjz evet belli süre sor olacak çok meşakkatli işler ama bence uzun süreli kirada olmak pek mantıklı değilHerkese selamlar hanımlar.Bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum.Biz eşimle şuanda kirada oturuyoruz.Kendi oturabileceğimiz 3+1 ev almak istiyoruz fakat kredi faizleri malum.Bizde şuan 2 araba var,birde eşimin bekarken aldığı 2 tane 1+1 evleri var,ikiside kirada.Biri yazlık bir şehirde,diğeri ise istanbulda.Yazlık şehirde olanı ikimizde satmak istemiyoruz.İstanbulda olan evi satalım üzerinede benim kullandığım arabayı satıp düğünde takılan altınlarıda ekleyip geri kalan kısmı kredi çekelim diyorum ama onada eşim yanaşmıyor.Kendisi bekarken aldığı 1+1 evi satmak istemiyor.Ona göre istanbul gibi bir yerde varolan mülk satılmazmış.Eğer alınacaksa varolan mülk satılmadan yeni bir mülk alınırmış.Evi satmadan benim kullandığım arabayı satıp altınlarıda üzerine koyup geri kalanını kredi çekelim diyor eşim.Banada o mantıklı gelmiyor,çok fazla miktar kredi çekip uzun yıllar 2,3 kat faizli krediler ödeyelim istemiyorum.Evliliğimizde 3 yıl bitti,ikimizde çocuk düşünmüyoruz.O kirada oturmaktan rahatsız değil ama ben,çok şükür durumumuz varken neden kirada oturalım diye düşünüyorum.Bunun hastalığı var yaşlılığı var.Sürekli evimiz sırtımızda 5 yılda bir ev değiştirmek,taşınmak istemiyorum.Evde şuan sadece eşim çalışıyor ama maaşı iyi.Bende 1 yıl öncesine kadar çalışıyordum sağlık sorunlarımdan dolayı işi bırakmak zorunda kaldım.Sizce ne yapmam gerekiyor bu konuda.Eşimin söylediği şekilde yapmak mantıklı mı,yoksa ev almadan bu şekilde kirada oturmaya devam etmek mi ? Benim söylediğim şekilde pek ikna olacak gibi durmuyor çünkü.Fikirlerinizi merak ediyorum.
Çok teşekkür ederim amin Rabbim dizede isteyen herkesede nasip etsin aynen öyle malesef rabbim tüm zorda olanların yardımcısı olsun gerçekten bı ev işine girmek biraz zor ama bence imkaniniz el verirse hiç durmayın derim hayırlısı olsun herşeyin inşallah rabbim tez zamanda nasip etsin sizedeHayırlı olsun güle güle oturun.Allah herkese ev sahibi olmayı nasip etsin.Bende sizin gibi düşünüyorum.Kiracılığın bir sonu yok kendi evimizde kafamız rahat bir şekilde oturmak varken kira oturmak mantıklı gelmiyor banada.Tabi şartlar ve imkanlarla alakalı.Mülk satılmadan ev tarzı şeylerde alınamıyor malesef o da bir gerçek
Benim daha önce hiç böyle bir konum olmadı.Eşimle benim kullandığım arabayı aldığımız dönemlerde bende çalışıyordum.Eşim arabanın kredisi ödüyordu bende evin masraflarını faturaları vs..karşılıyordumEşi ona araba alırken acil lazım oldu diye 40.000 “borç” isteyince bozulan bir üye vardı o musunuz konu sahibi, benzettim de. Yanılıyor olabilirim tabi.
Eşinizin niyetini en iyi siz bilirsiniz. Elbette önemli olan malı satmadan almaktır ama nerdeyse yeme içme kredi öde gibi olursunuz. Bir ihtimalde kendi aldığı eve sizi ortak etmek istemiyor.Herkese selamlar hanımlar.Bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum.Biz eşimle şuanda kirada oturuyoruz.Kendi oturabileceğimiz 3+1 ev almak istiyoruz fakat kredi faizleri malum.Bizde şuan 2 araba var,birde eşimin bekarken aldığı 2 tane 1+1 evleri var,ikiside kirada.Biri yazlık bir şehirde,diğeri ise istanbulda.Yazlık şehirde olanı ikimizde satmak istemiyoruz.İstanbulda olan evi satalım üzerinede benim kullandığım arabayı satıp düğünde takılan altınlarıda ekleyip geri kalan kısmı kredi çekelim diyorum ama onada eşim yanaşmıyor.Kendisi bekarken aldığı 1+1 evi satmak istemiyor.Ona göre istanbul gibi bir yerde varolan mülk satılmazmış.Eğer alınacaksa varolan mülk satılmadan yeni bir mülk alınırmış.Evi satmadan benim kullandığım arabayı satıp altınlarıda üzerine koyup geri kalanını kredi çekelim diyor eşim.Banada o mantıklı gelmiyor,çok fazla miktar kredi çekip uzun yıllar 2,3 kat faizli krediler ödeyelim istemiyorum.Evliliğimizde 3 yıl bitti,ikimizde çocuk düşünmüyoruz.O kirada oturmaktan rahatsız değil ama ben,çok şükür durumumuz varken neden kirada oturalım diye düşünüyorum.Bunun hastalığı var yaşlılığı var.Sürekli evimiz sırtımızda 5 yılda bir ev değiştirmek,taşınmak istemiyorum.Evde şuan sadece eşim çalışıyor ama maaşı iyi.Bende 1 yıl öncesine kadar çalışıyordum sağlık sorunlarımdan dolayı işi bırakmak zorunda kaldım.Sizce ne yapmam gerekiyor bu konuda.Eşimin söylediği şekilde yapmak mantıklı mı,yoksa ev almadan bu şekilde kirada oturmaya devam etmek mi ? Benim söylediğim şekilde pek ikna olacak gibi durmuyor çünkü.Fikirlerinizi merak ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?