Onuda eşim almıştı.Bekarken çalıştığım zamanlarda ailemede para gönderiyordum o sebeple birikim yapamamıştım.Senin kullandığın arabayı eşin mi almıştı? Yoksa bekarken kendin mi aldın?
Haklısınız,bende sizin gibi düşünüyorum.Bekarken aldığı için satmaya yanaşmıyor bencede.Benim kullandığım arabayıda eşim almıştıEviniz olmasa kiraya takılmayın derdim ama eviniz var. Bir de bekarken aldığım evi şahsen ben de olsam satmazdım. Ama arabayı siz de bekarken almışsanız asla satmayın derim. Belli ki eşiniz boşanma durumu olursa evlerden olmak istemiyor gibi geldi.
Ne gibi anlamadımEşinizin niyeti iyi mi, bundan emin miyiz??
O taraftan bakarsanız doğru söylüyorsunuz.Ama biz şuan istanbulda 3+1 evde oturuyoruz.Bu eve taşınalı henüz 2 yıl oldu ev sahibi sorunlu bir adam.Biz bu eve taşınacağımız zaman evde kornişler yoktu,bazı odalarda elektrik hatları bile yoktu,Ocak gözlerinden 3 tanesi çalışmıyordu.Bunlar evin demirbaşları,ev sahibine yaptırmasını talep ettiğimizde “Yaptırmıyorum işinize gelmiyorsa daha taşınmadan kontratı iptal edelim çıkın evden”diye bir cevapla karşılaştık.Ben bu evi çok beğendiğim içinde herşeyi kendi cebimizden yaptırıp oturmaya başladık.Adam her an sıkıntı çıkaracak çıkın diyecek diye içim içimi yiyor huzursuz oluyorumesin bekar haliyle biri istanbuldan biri yazlik yerden 2 ev 2 araba aldiysa zaten birikim yatirim konularinda akilli mantikli bir adamdır.
ben olsam ekonomik olarak kocama güvenir, "bir bildigi vardir" derdim. zaten ülke enflasyon ulkesi, bir süre sonra odediginiz para azalacak, maaşlariniz ve o iki evden aldigin kira artacak refaha ereceksinjz. neden olan evi satsin ki?
Biz şuan oturduğumuz evin kirasını 1+1 evden aldığımız kira karşılıyor onda sıkıntı yok ama ben kendi evimizin sahibi olalım istiyorum.Taşınma işleri hem çok masraflı hemde aşırı yorucu.Bunun sürekli bu şekilde devam etmesini istemiyorum.Dediklerinizde haklısınız,konut kredilerinin düşmesini bekleyelim biraz dahaBen kocanıza hem katılıyorum hem de katılmıyorum.
Evet yatırımlık ev satılıp oturmalık ev almak bana da cok cazip gelmedi. Ev alınacaksa kredi cekip altın ve araba koymak daha mantıklı.
Ancaaaak
Enflasyonun kredi faizlerinin yüksek oldugu dönemde kesinlikle degil.
Bi 3-5 sene daha bekleyin mutlaka 5 senede bir kez de olsa o faizler düsecek konut alımı icin fırsat dogacak. Siz sanslısınız ki elinizde biseyler var suan bence bi 3-4 sene birikim yapın 3 sene sonra da kredi fırsatında kredi kullanırsınız. Yani suan kredi cekmek icin uygunsuz bir zaman ama ev satmak demek de kira kaybetmek demek.
allah alllaaah olmayan şeyin neyine caninizi sıkıyorsunuz? adam çıkın da dese "tamam ağabey" diyip cikmak zorunda degilsiniz ki, sizin de haklariniz var. bosuna simdiden canınızı sıkmayin.O taraftan bakarsanız doğru söylüyorsunuz.Ama biz şuan istanbulda 3+1 evde oturuyoruz.Bu eve taşınalı henüz 2 yıl oldu ev sahibi sorunlu bir adam.Biz bu eve taşınacağımız zaman evde kornişler yoktu,bazı odalarda elektrik hatları bile yoktu,Ocak gözlerinden 3 tanesi çalışmıyordu.Bunlar evin demirbaşları,ev sahibine yaptırmasını talep ettiğimizde “Yaptırmıyorum işinize gelmiyorsa daha taşınmadan kontratı iptal edelim çıkın evden”diye bir cevapla karşılaştık.Ben bu evi çok beğendiğim içinde herşeyi kendi cebimizden yaptırıp oturmaya başladık.Adam her an sıkıntı çıkaracak çıkın diyecek diye içim içimi yiyor huzursuz oluyorum
Yorumunuz için teşekkür ederim biraz olsun içimi rahatlattınızallah alllaaah olmayan şeyin neyine caninizi sıkıyorsunuz? adam çıkın da dese "tamam ağabey" diyip cikmak zorunda degilsiniz ki, sizin de haklariniz var. bosuna simdiden canınızı sıkmayin.
eşinize de güvenin ya. bakin siz de onca sene calismissiniz ailenize yollamışsiniz, para bir yerde hic olmus gitmis. nice insan calisiyor, maddi durumu olmayanları tenzih ediyorum tabii ama cok guzel maas alanlardan bile hesap kitap bilmemekten, finansal okur yazarliktan bihaber olmaktan, bugun kazandik bugün yiyelim , gezelim, tozalim hevesinden kenarda bir çöpü olmadan kirk yasina gelenler cok var. esin onca mali mülkü aldiysa demek ki adam birikimden yatirimdan anliyor, firsatlari takip ediyor demektir.
ben böyle bir durumda bakarım bende ne var, onda ne var? demek ki kimin ekonomik konularda sözünü dinlemekte yarar var diye, kendimi esime birakirim. bazen bize mantikli gelen aslinda mantikli olan degildir. turkiyede borclanmak her zaman daha kârlidir.
ayrica ev sahibi bugün sizi evden atsa masalllah durumunuz gayet güzel. onu birakip daha guzeline cikarsiniz.
o 3+1 evi de elbet alirsiniz ya. kafanıza bile takmayin bence
El almadan kirada ne kadar devam edebilirsiniz ki kirada olmak gerçekten zor boşuna havaya para atılıyor. Bir yillik evliyim direkt kiraya girmiştik bizde ama sürekli sorun ev sahibi tabiki herseyinr karışıyor bizde niyetlendik . Ziynet eşyasınin tamamını bozdurduk biraz ailelerden destek aldık biraz da kredi çekmek zorunda kaldık eşim memur aylık taksit ondan kesilecek bende bir aya jse başlayıp evin faturalarına vs destek sağlayacağım . Nasıp olursa . Bizde yeni aldik bence bir artı bir olsun kendi evin olsun ilerde herşey daha ateş pahası olacak şuan cefa cekmeyince ilerde daha çok zorlanırsınız . Bence ev alma durumunuz varsa hiç düşünmeyin kiraya ödeyeceğiniz miktarı kendi evinizin taksitini ödersinjz evet belli süre sor olacak çok meşakkatli işler ama bence uzun süreli kirada olmak pek mantıklı değilHerkese selamlar hanımlar.Bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum.Biz eşimle şuanda kirada oturuyoruz.Kendi oturabileceğimiz 3+1 ev almak istiyoruz fakat kredi faizleri malum.Bizde şuan 2 araba var,birde eşimin bekarken aldığı 2 tane 1+1 evleri var,ikiside kirada.Biri yazlık bir şehirde,diğeri ise istanbulda.Yazlık şehirde olanı ikimizde satmak istemiyoruz.İstanbulda olan evi satalım üzerinede benim kullandığım arabayı satıp düğünde takılan altınlarıda ekleyip geri kalan kısmı kredi çekelim diyorum ama onada eşim yanaşmıyor.Kendisi bekarken aldığı 1+1 evi satmak istemiyor.Ona göre istanbul gibi bir yerde varolan mülk satılmazmış.Eğer alınacaksa varolan mülk satılmadan yeni bir mülk alınırmış.Evi satmadan benim kullandığım arabayı satıp altınlarıda üzerine koyup geri kalanını kredi çekelim diyor eşim.Banada o mantıklı gelmiyor,çok fazla miktar kredi çekip uzun yıllar 2,3 kat faizli krediler ödeyelim istemiyorum.Evliliğimizde 3 yıl bitti,ikimizde çocuk düşünmüyoruz.O kirada oturmaktan rahatsız değil ama ben,çok şükür durumumuz varken neden kirada oturalım diye düşünüyorum.Bunun hastalığı var yaşlılığı var.Sürekli evimiz sırtımızda 5 yılda bir ev değiştirmek,taşınmak istemiyorum.Evde şuan sadece eşim çalışıyor ama maaşı iyi.Bende 1 yıl öncesine kadar çalışıyordum sağlık sorunlarımdan dolayı işi bırakmak zorunda kaldım.Sizce ne yapmam gerekiyor bu konuda.Eşimin söylediği şekilde yapmak mantıklı mı,yoksa ev almadan bu şekilde kirada oturmaya devam etmek mi ? Benim söylediğim şekilde pek ikna olacak gibi durmuyor çünkü.Fikirlerinizi merak ediyorum.
İkisi toplam 35.500 yapıyor.Ev satmadan 7-8 milyonluk bir evi aylık 35.500 ile ödeyemeyeceğiz.Tabi ben net olarak araştıramadım faizli şekilde geri ödemesinin aylık ne kadar olduğunu ama kaba taslak biraz zor görünüyor.1+1 den gelen ve oturduğunuz evin kirasının toplamı çekeceğiniz kredinin (ev satmadan) aylık ödemesine yakın mı?
Hayırlı olsun güle güle oturun.Allah herkese ev sahibi olmayı nasip etsin.Bende sizin gibi düşünüyorum.Kiracılığın bir sonu yok kendi evimizde kafamız rahat bir şekilde oturmak varken kira oturmak mantıklı gelmiyor banada.Tabi şartlar ve imkanlarla alakalı.Mülk satılmadan ev tarzı şeylerde alınamıyor malesef o da bir gerçekEl almadan kirada ne kadar devam edebilirsiniz ki kirada olmak gerçekten zor boşuna havaya para atılıyor. Bir yillik evliyim direkt kiraya girmiştik bizde ama sürekli sorun ev sahibi tabiki herseyinr karışıyor bizde niyetlendik . Ziynet eşyasınin tamamını bozdurduk biraz ailelerden destek aldık biraz da kredi çekmek zorunda kaldık eşim memur aylık taksit ondan kesilecek bende bir aya jse başlayıp evin faturalarına vs destek sağlayacağım . Nasıp olursa . Bizde yeni aldik bence bir artı bir olsun kendi evin olsun ilerde herşey daha ateş pahası olacak şuan cefa cekmeyince ilerde daha çok zorlanırsınız . Bence ev alma durumunuz varsa hiç düşünmeyin kiraya ödeyeceğiniz miktarı kendi evinizin taksitini ödersinjz evet belli süre sor olacak çok meşakkatli işler ama bence uzun süreli kirada olmak pek mantıklı değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?