e odeyin. aylik 90 olsun, cok mu fazla? biraz eski konulariniza baktim adam 2013 temmuz zammiyla 100bin kazaniyormus - o zamanki asgari ucretin 10 kati. o gunden bu güne 3 zam zamani daha gecti. 90 olsa bile kiralari cikarsaniz 55bin tl oluyor. yani bu rakam nedir ki sizin hane için?İkisi toplam 35.500 yapıyor.Ev satmadan 7-8 milyonluk bir evi aylık 35.500 ile ödeyemeyeceğiz.Tabi ben net olarak araştıramadım faizli şekilde geri ödemesinin aylık ne kadar olduğunu ama kaba taslak biraz zor görünüyor.
e tabii ki. akli olan kimse satmaz.Bekarken aldığım evleri ben de olsam satmam.
Bende bu yorumu yapacaktımBekarken aldığım evleri ben de olsam satmam.
Sanırım başka birinin konusu ile karıştırıyorsunuz.Çünkü ben 2013 yılında hiç konu açmadım.Haklısınız yazıklarınızda ama gelir ne kadar fazlaysa giderde onunla eş değer şekilde fazla oluyor.İlk zamanlar 90 ödemek bizi biraz zorlayacak.Çünkü giderlerimizde aşırı fazla evde tek kişi çalışıyor.Bir mülk satmadan ev almak çok zorlayacak bizi öyle görünüyor.Birde çok uzun yıllar ödemesi olacake odeyin. aylik 90 olsun, cok mu fazla? biraz eski konulariniza baktim adam 2013 temmuz zammiyla 100bin kazaniyormus - o zamanki asgari ucretin 10 kati. o gunden bu güne 3 zam zamani daha gecti. 90 olsa bile kiralari cikarsaniz 55bin tl oluyor. yani bu rakam nedir ki sizin hane için?
cok degil temmuz ayinda ara zam gelir, ocakta yeni zam, kiraya zam bilmemne ikinci üçüncü sene o tl borcu sizi uzmeyecek hale gelir. iki evin kirasindan da destek alarak on senede cebinizden olabildigince az bir rakam cikarak ev sahibi olmak varken neden halihazirda olan ve gün gectikce daha çok degerlenecek evini satsin?
e tabii ki. akli olan kimse satmaz.
hani güllük gulistanlik yasarsin, coluk cocugun boyuna gelmiştir falan. o zaman senin benim olmaz, satılır. ama konu sahibinin evliliği sallantida, bir ömür de sürebilir, hemen yarin da bitebilir. kimse sasirmaz.
adam ortada coluk yokken cocuk yokken - her an bosanma lafi agizlardayken neden tamami kendine ait olan evi satip esiyle ortak odenmis sayılacak eve katsin ki?
(eşten de ederinde destek gelmedigi surece) ask icin falan böyle enayiligi yapanin aklina şaşarım
Konut kredilerini detaylı araştırmamız lazım.Şuan faiz oranlarıda yüksek çünküEvler kalsın. Ataba altın ve kredi ile ev alın. Kirada oturmak çok yorucu. Derhal kendi eviniz olsun
2023 yani , gecenin dordunde yazinca on yillik bir kayma olmusSanırım başka birinin konusu ile karıştırıyorsunuz.Çünkü ben 2013 yılında hiç konu açmadım.Haklısınız yazıklarınızda ama gelir ne kadar fazlaysa giderde onunla eş değer şekilde fazla oluyor.İlk zamanlar 90 ödemek bizi biraz zorlayacak.Çünkü giderlerimizde aşırı fazla evde tek kişi çalışıyor.Bir mülk satmadan ev almak çok zorlayacak bizi öyle görünüyor.Birde çok uzun yıllar ödemesi olacak
Bir de hanımefendi bekarken çalışmış ailesine yardım ermiş evlenince işten çıkmış sanırım.Eşi iki evi iki arabayı da kendi çalışarak almış ben olsam bekarken aldığım evleri satıp eşimle ortak malımız olacak bir evin borcuna girmezdim sanırım ya.Bekarken arabası olup satıp ev alırken kullanan kadınlara neden verdin arabanı ya da düğün takıların senin sakın eşine verme derken bir kadına erkek neden bekarken çalışıp aldığı evini satıp ortak ev alsın ki.2023 yani , gecenin dordunde yazinca on yillik bir kayma olmus
2023te yazmissiniz "eskiden eve giren maas 100 bindi, isten ayrildim esime de ara dönem zammi geldi. yine 100 bin" icerikli bir cumleydi.
geliri cok olanin gideri de cok olur elbet ama giderinizi kısabilirsiniz. insanlar mal mülk alacagi zaman ya da butcesinin uzerinde harcama yapacagi zaman "ekonomi tedbirleri" alirlar. disarida yiyorsaniz ara verirsiniz, tatil sayınızı azaltir - gidince de daha düşük kalitede yerlerde kalirsiniz, gereksiz alışverişi durdurursunuz, varsa gitmediğiniz spor salonu havuz uyeligi falan dondurursunuz, dolabiniz zaten dolu - lazim olmadikca almayacaginiz bir sisteme girebilirsiniz. bunlarin hepsi size tasarruf saglar. zaten kemer sikacaginiz alt tarafi bir iki sene. sonra ulke enflasyonuyla dengeler kalan 8 sene rahat rahat odersiniz.
ya da daha onemlisi siz calisabilirsiniz.
hadi uzun vadeli çalışmayın ama girin iki seneligine calisin bir yerde. hem kafaniz dağılır hem ev ekonomisine katkida bulunmus olursunuz.
onu yapmam, bunu yapmam, lukslerimden kismam, (daha onceki konularda direttiginiz üzere) aileme en iyisini alayim vs vs diye adam neden hazirdaki evini satsin ki?
bir de mantigi yok çünkü sattigi gibi o evdeki haklari gidecek - yarin ayrilirsaniz bir de istanbulda 1+1 evinden olacak. Siz olsaniz siz de satmazdiniz:)
bosverin borç odeyin. TL borcu güzeldir, cabuk yenilir enflasyona
Eşinize bırakın bence ev meselesini. Diğer kira oturduğunuz evin kirasını karşılıyormus. Çok istiyorsaniz onun dediği şekilde yeni bi ev alın. Eşiniz bekarken aldığı evleri satmak istemeyebilir. Sizin bunda ısrar edecek kadar bir söz hakkınız yok.Biz şuan oturduğumuz evin kirasını 1+1 evden aldığımız kira karşılıyor onda sıkıntı yok ama ben kendi evimizin sahibi olalım istiyorum.Taşınma işleri hem çok masraflı hemde aşırı yorucu.Bunun sürekli bu şekilde devam etmesini istemiyorum.Dediklerinizde haklısınız,konut kredilerinin düşmesini bekleyelim biraz daha
Bakalım artık bir hesap kitap yapıp ev alma işine girebiliriz.Ya da konut kredisi faizlerinin düşmesinide bekleyebiliriz.Şuan tüm krediler çok yüksek çünkü.2023 yani , gecenin dordunde yazinca on yillik bir kayma olmus
2023te yazmissiniz "eskiden eve giren maas 100 bindi, isten ayrildim esime de ara dönem zammi geldi. yine 100 bin" icerikli bir cumleydi.
geliri cok olanin gideri de cok olur elbet ama giderinizi kısabilirsiniz. insanlar mal mülk alacagi zaman ya da butcesinin uzerinde harcama yapacagi zaman "ekonomi tedbirleri" alirlar. disarida yiyorsaniz ara verirsiniz, tatil sayınızı azaltir - gidince de daha düşük kalitede yerlerde kalirsiniz, gereksiz alışverişi durdurursunuz, varsa gitmediğiniz spor salonu havuz uyeligi falan dondurursunuz, dolabiniz zaten dolu - lazim olmadikca almayacaginiz bir sisteme girebilirsiniz. bunlarin hepsi size tasarruf saglar. zaten kemer sikacaginiz alt tarafi bir iki sene. sonra ulke enflasyonuyla dengeler kalan 8 sene rahat rahat odersiniz.
ya da daha onemlisi siz calisabilirsiniz.
hadi uzun vadeli çalışmayın ama girin iki seneligine calisin bir yerde. hem kafaniz dağılır hem ev ekonomisine katkida bulunmus olursunuz.
onu yapmam, bunu yapmam, lukslerimden kismam, (daha onceki konularda direttiginiz üzere) aileme en iyisini alayim vs vs diye adam neden hazirdaki evini satsin ki?
bir de mantigi yok çünkü sattigi gibi o evdeki haklari gidecek - yarin ayrilirsaniz bir de istanbulda 1+1 evinden olacak. Siz olsaniz siz de satmazdiniz:)
bosverin borç odeyin. TL borcu güzeldir, cabuk yenilir enflasyona
Benim düşüncem evlilikte senin benim olmaz.Benimde bekarken aldığım bir evim olsaydı satıp ortak oturacağımız bir ev almak isterdim.Düğünde takılan bilezikler var eğer o bileziklerde kadının hakkı ise ben herşeyi ortaya koymayı istiyorum zaten.Senin benim hiç yapmadım,yapmayıda sevmem.Evliyiz sonuçta sevgili değiliz.İnsan eşinede senin benim yapmamalı diye düşünüyorumBir de hanımefendi bekarken çalışmış ailesine yardım ermiş evlenince işten çıkmış sanırım.Eşi iki evi iki arabayı da kendi çalışarak almış ben olsam bekarken aldığım evleri satıp eşimle ortak malımız olacak bir evin borcuna girmezdim sanırım ya.Bekarken arabası olup satıp ev alırken kullanan kadınlara neden verdin arabanı ya da düğün takıların senin sakın eşine verme derken bir kadına erkek neden bekarken çalışıp aldığı evini satıp ortak ev alsın ki.
Evet o da bir seçenek tabi.Ben ev kredimiz bir an önce bitsin çok yüksek faizler ödemeyelim peşindeyim.Almayı düşündüğümüz evler 7-8 milyon bandında.6 milyon kredi çeksek ki o şekilde olabiliyor mu onuda bilmiyorum.2-3 katı faiz ödeyeceğiz o paraya.Eşiniz bekarken 2 ev ve araba almış evlendikten sonra sizede araba almış adam ekonomiden anlıyorum yani bende olsam evleri satmazdim tek bir evin kirası bile şuan ki oturduğunuz evin kirasını karşılıyormus eşiniz çözüm bulmuş zaten illa alacaksanız arabanın birini satıp,altın ve kredi ile almak olur kira gelirlerini olduğu gibi kredi ödemesinde kullanırsiniz.
E insanın malı olmayınca, çalışmayınca tabi böyle cümleler kurmak kolay oluyor. Buraya benim evim var, eşime de araba aldım, eşim de satıp üstüne altını var onu koyup ortak ev almak istiyor desen herkes sakin satma der. 2 ev 2 arabayı tek başına yapan insana biraz güvenin bence.Benim düşüncem evlilikte senin benim olmaz.Benimde bekarken aldığım bir evim olsaydı satıp ortak oturacağımız bir ev almak isterdim.Düğünde takılan bilezikler var eğer o bileziklerde kadının hakkı ise ben herşeyi ortaya koymayı istiyorum zaten.Senin benim hiç yapmadım,yapmayıda sevmem.Evliyiz sonuçta sevgili değiliz.İnsan eşinede senin benim yapmamalı diye düşünüyorum
Keşke almış olsaydınız o zaman almadıysanız şuan da bir işe girip eşinize destek olup daha çabuk ev sahibi olmaya çalışabilirsinizBenim düşüncem evlilikte senin benim olmaz.Benimde bekarken aldığım bir evim olsaydı satıp ortak oturacağımız bir ev almak isterdim.Düğünde takılan bilezikler var eğer o bileziklerde kadının hakkı ise ben herşeyi ortaya koymayı istiyorum zaten.Senin benim hiç yapmadım,yapmayıda sevmem.Evliyiz sonuçta sevgili değiliz.İnsan eşinede senin benim yapmamalı diye düşünüyorum
Bekarken aldığınız evle altınlar aynı şey değil ki.Benim düşüncem evlilikte senin benim olmaz.Benimde bekarken aldığım bir evim olsaydı satıp ortak oturacağımız bir ev almak isterdim.Düğünde takılan bilezikler var eğer o bileziklerde kadının hakkı ise ben herşeyi ortaya koymayı istiyorum zaten.Senin benim hiç yapmadım,yapmayıda sevmem.Evliyiz sonuçta sevgili değiliz.İnsan eşinede senin benim yapmamalı diye düşünüyorum
Hıcbır evliliğin garantisi yok hele günümüzde.Benim düşüncem evlilikte senin benim olmaz.Benimde bekarken aldığım bir evim olsaydı satıp ortak oturacağımız bir ev almak isterdim.Düğünde takılan bilezikler var eğer o bileziklerde kadının hakkı ise ben herşeyi ortaya koymayı istiyorum zaten.Senin benim hiç yapmadım,yapmayıda sevmem.Evliyiz sonuçta sevgili değiliz.İnsan eşinede senin benim yapmamalı diye düşünüyorum
Ona kalsa kiracılıkta devam edeceğiz bu şekilde.Ona bırakmak istemiyorum bu konuyu.Evleri satmadanda benim kullandığım arabayı ve altınları satıp ev almamız çok zor olacak.Benim tek derdim kiracılıktan kurtulmak.Yerimizi bilelim başımızı sokacak bir evimiz olsun sırtımızda evimiz 5 yılda bir gezmeyelim istiyorum.Bunuda çok zora düşmeden imkanları değerlendirip ona göre yapalım diye düşünüyorumBekarken aldığınız evle altınlar aynı şey değil ki.
Ayrica siz şuan mağdur bir durumda değilsiniz olan evleri satmayı gerektirecek kadar. Fazla faiz ödemeyelim gibi bir düşünceye sahipsiniz diye eşiniz tüm yatırımlarını tek bir eve bağlamak zorunda değil. Borcu ödeyecek gelire de sahip anladığım kadarıyla, bu işi bu zamana kadar iki ev ve araba almış eşinize bırakın. Sizden daha iyi bu konuda sonuç olarak.
Peki bu yazdıklarınız çocuk olan evlilikler içinde geçerli mi ?Hıcbır evliliğin garantisi yok hele günümüzde.
Neden yapılmasın?
20 yıllık evlılıkler bitiyor..
Gözümün önünde çok sevip kaç yıllık sevgılı olup bır anda boşanan çiftler biliyorum.
O yapmaz dediğimiz adamlar ya da kadınlar neler neler yapıyor?
Hele ayrılıkta çoğu kısı para ıcın neler yapıyor neler.
Bır anda bır tarafın yamuk yapmayacagının garantisi yok.
İnsan beşer şaşar.
Nefıs tasıyan her canlı herseyı yapabilir.
Herkes önce can der o yuzden adamın satmaması mantıklı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?